Mano bulvė pionierė
Braškės
Žirniai, ką tik prasikalę
Skruzdėlės po mulču, o gal mulčas po skruzdėlėmis
Čia ta bjauri žolė, kuri sunkiai naikinama, labai gyvybinga, gal kas pažįstat?
O čia jums visoms, kad užkrėtėt mulčiavimu
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 21, 18:40)
hmm..man panašu į vėdryną kaip tik vazoniuke bando keli "naminiai" gyvuot
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 21, 17:40)
Pagal mane tai vėdrynas. Jei taip, tai ne daržo piktžolė. Tai pievų augalas. Būna dekoraryvinis t.y. gėlė. Tur būt toje vietoje neseniai daržą turite arba nėra ariama. Šalia matau kraujažolės lapelį.
Seniai dirbamosje žemėje neturėtų būti vėdrynų. Na nebent atsitikriniai.
Papildau- tai mulčas pats auga.
Pas mane irgi tokia auga, darzas pas mane tik 3ius metus, pirmus kasiau, o poto nebekasiau, tik mulciavau. Ir garshvu labai daug ir tu vijokliniu nemazai apie kurias cia kalbeta anksciau.
QUOTE(amba41 @ 2012 05 21, 20:12)
Pagal mane tai vėdrynas. Jei taip, tai ne daržo piktžolė. Tai pievų augalas. Būna dekoraryvinis t.y. gėlė. Tur būt toje vietoje neseniai daržą turite arba nėra ariama. Šalia matau kraujažolės lapelį.
taip ir yra, ten kur bulvės tai nearta, pieva užklota šiaudais, tarpas pernai buvo iš rudens storokai mulčiuotas, bet ir kur mulčiuota, ir kur ne vėdrynų daug.
Kita daržo dalis braškėms užpernai buvo nupurkšta, suarta, pernai jau mulčiavau, bet vistiek lenda, auga, avietėse pilna, vienu žodžiu, nervoja jis mane Garšvų irgi yra, bet su jom nėra tiek vargo Kraujažolės darže irgi valdomos. O ir kažkaip nepykstu ant jų, juk vaistažolė vienaip ar kitaip, reikia skaitytis
Va, dar paklausiu, vakar nupjovė žolę ir supylė į krūvą, nepamaišiau, šiandien jau taip sukaitusi, kad negalima rankose nulaikyti. Galvoju, kad tokia karšta masė tiktų dėti ten, kur varpučio daug, tarpuose tarp aviečių ar daržo pakrašty,kur daugiau pievos žolės, ką manot?
QUOTE(lingomina @ 2012 05 21, 18:56)
Ne,jie per mulčių nepralys.Galima/reikia mulčiuoti tarp eilučių.O kai išlys augaliukai,tuomet pristumti prie jų.
QUOTE(Reeeeee @ 2012 05 21, 14:51)
Anais metais nesugebėjom visko suvalgyti nuo pertekliaus, tai pomidorų+ moliūgų+morkų košytes virėm ir į rūsį.
Elar, nuostabūs krūmeliai braškių, pas mus tik dabar irgi žydėjimas prasidėjo.
Elar, nuostabūs krūmeliai braškių, pas mus tik dabar irgi žydėjimas prasidėjo.
prašom receptu pasidalinti
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 21, 18:39)
Va, dar paklausiu, vakar nupjovė žolę ir supylė į krūvą, nepamaišiau, šiandien jau taip sukaitusi, kad negalima rankose nulaikyti. Galvoju, kad tokia karšta masė tiktų dėti ten, kur varpučio daug, tarpuose tarp aviečių ar daržo pakrašty,kur daugiau pievos žolės, ką manot?
man šiandien kaip tik taip buvo, vakar prisipjoviau nepajėgiau visos žolės ant daržo sukelti ir palikau krūvose, šiandiena atvažiuoju, vidurys visas sukaites, bet mulčiavau karšta žole ant varpučio, tikėdamasi kad gal uždusins prasklaidžiau visa ir tiek, tik ant varpučio storiau uždėjau ir nekedenau, o kitur išsklaidžiau ir tuoj atvėso... aš sunaudoju dar tokia žole.. jau kita diena iš jos butų juoda košė, tada jau netinkama skaitau ...
QUOTE(Alekto @ 2012 05 21, 19:12)
Ne,jie per mulčių nepralys.Galima/reikia mulčiuoti tarp eilučių.O kai išlys augaliukai,tuomet pristumti prie jų.
mano morkos nesudygo reikės persėti visas, matyt nedaigus pakelis papuolė, gal pernykštės jau sėklos aš sėjant mulčia praardžiau, nes niekaip neišdygtų
Mano bardakynas Dar nebaigus visko sodinti Ir šiltnamio tik pusė užmulčiuota,ir daržas kai kur tik vejos žolyte mulčiuotas (kas man labai nepatinka).Per trumpa para
MORKOS-SVOGŪNAI KELIŲ RŪŠIŲ-DAUG MEDETKŲ-SERENČIAI
ŽIRNIAI-AGURKAI-KALENDROS-MEDETKOS-SERENČIAI
MANO MINI BRAŠKYNAS.ANKSTYVOS BRAŠKĖS JAU SU UOGOM.VĖLYVOS TIK SU PUMPURAIS GILIAI.
BENDRAS VAIZDZIALIS
MORKOS-SVOGŪNAI KELIŲ RŪŠIŲ-DAUG MEDETKŲ-SERENČIAI
ŽIRNIAI-AGURKAI-KALENDROS-MEDETKOS-SERENČIAI
MANO MINI BRAŠKYNAS.ANKSTYVOS BRAŠKĖS JAU SU UOGOM.VĖLYVOS TIK SU PUMPURAIS GILIAI.
BENDRAS VAIZDZIALIS
QUOTE(Alekto @ 2012 05 21, 20:01)
Mano bardakynas Dar nebaigus visko sodinti Ir šiltnamio tik pusė užmulčiuota,ir daržas kai kur tik vejos žolyte mulčiuotas (kas man labai nepatinka).Per trumpa para
Šaunus vaizdelis
Na as ir jungiuosi prie vaizdu..keleta psl atgal kalbejm kad braskes be ziedu...nors kitu jau baigia zydet...tai galiu pasakyti ziedu randasi vis daugiau bet kazkaip suletintai..man pertrests braskes..na ir zirniai..manau taip pat darzas mulciuojamas antri metai
Papildyta:
visi aplinkiniai vertina man darza kaip pertresta
Papildyta:
visi aplinkiniai vertina man darza kaip pertresta