Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Mano bulvė pionierė
user posted image
Braškės
user posted image
Žirniai, ką tik prasikalę smile.gif
user posted image
Skruzdėlės po mulču, o gal mulčas po skruzdėlėmis g.gif
user posted image
Čia ta bjauri žolė, kuri sunkiai naikinama, labai gyvybinga, gal kas pažįstat?
user posted image

O čia jums visoms, kad užkrėtėt mulčiavimu
user posted image
smile.gif
Atsakyti
nebesugalvoju g.gif
pasetas morkas,salotus...ar iskart mulciuoti,
ar kai jie bus sudyge?
nuotraukoj isdyge zirniai per mulca,
o kaip morkos,salotos?ar jie gali isdygti per mulca?
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 21, 18:40)

hmm..man panašu į vėdryną smile.gif kaip tik vazoniuke bando keli "naminiai" gyvuot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 21, 17:40)
user posted image

Pagal mane tai vėdrynas. Jei taip, tai ne daržo piktžolė. Tai pievų augalas. Būna dekoraryvinis t.y. gėlė. Tur būt toje vietoje neseniai daržą turite arba nėra ariama. Šalia matau kraujažolės lapelį.
Seniai dirbamosje žemėje neturėtų būti vėdrynų. Na nebent atsitikriniai.
Papildau- tai mulčas pats auga. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 21 gegužės 2012 - 18:18
Pas mane irgi tokia auga, darzas pas mane tik 3ius metus, pirmus kasiau, o poto nebekasiau, tik mulciavau. Ir garshvu labai daug ir tu vijokliniu nemazai apie kurias cia kalbeta anksciau.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2012 05 21, 20:12)
Pagal mane tai vėdrynas. Jei taip, tai ne daržo piktžolė. Tai pievų augalas. Būna dekoraryvinis t.y. gėlė. Tur būt toje vietoje neseniai daržą turite arba nėra ariama. Šalia matau kraujažolės lapelį.
Seniai dirbamosje žemėje neturėtų būti vėdrynų. Na nebent atsitikriniai.
Papildau- tai mulčas pats auga. biggrin.gif

4u.gif
taip ir yra, ten kur bulvės tai nearta, pieva užklota šiaudais, tarpas pernai buvo iš rudens storokai mulčiuotas, bet ir kur mulčiuota, ir kur ne vėdrynų daug.
Kita daržo dalis braškėms užpernai buvo nupurkšta, suarta, pernai jau mulčiavau, bet vistiek lenda, auga, avietėse pilna, vienu žodžiu, nervoja jis mane unsure.gif Garšvų irgi yra, bet su jom nėra tiek vargo smile.gif Kraujažolės darže irgi valdomos. O ir kažkaip nepykstu ant jų, juk vaistažolė vienaip ar kitaip, reikia skaitytis biggrin.gif

Va, dar paklausiu, vakar nupjovė žolę ir supylė į krūvą, nepamaišiau, šiandien jau taip sukaitusi, kad negalima rankose nulaikyti. Galvoju, kad tokia karšta masė tiktų dėti ten, kur varpučio daug, tarpuose tarp aviečių ar daržo pakrašty,kur daugiau pievos žolės, ką manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 21 gegužės 2012 - 18:42
QUOTE(lingomina @ 2012 05 21, 18:56)

o kaip morkos,salotos?ar jie gali isdygti per mulca?

Ne,jie per mulčių nepralys.Galima/reikia biggrin.gif mulčiuoti tarp eilučių.O kai išlys augaliukai,tuomet pristumti prie jų.
Atsakyti
QUOTE(Reeeeee @ 2012 05 21, 14:51)
Anais metais nesugebėjom visko suvalgyti nuo pertekliaus, tai pomidorų+ moliūgų+morkų košytes virėm ir į rūsį.
Elar, nuostabūs krūmeliai braškių, pas mus tik dabar irgi žydėjimas prasidėjo.

prašom receptu pasidalinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 21, 18:39)
Va, dar paklausiu, vakar nupjovė žolę ir supylė į krūvą, nepamaišiau, šiandien jau taip sukaitusi, kad negalima rankose nulaikyti. Galvoju, kad tokia karšta masė tiktų dėti ten, kur varpučio daug, tarpuose tarp aviečių ar daržo pakrašty,kur daugiau pievos žolės, ką manot?

man šiandien kaip tik taip buvo, vakar prisipjoviau nepajėgiau visos žolės ant daržo sukelti ir palikau krūvose, šiandiena atvažiuoju, vidurys visas sukaites, bet mulčiavau karšta žole ant varpučio, tikėdamasi kad gal uždusins lotuliukas.gif bigsmile.gif prasklaidžiau visa ir tiek, tik ant varpučio storiau uždėjau ir nekedenau, o kitur išsklaidžiau ir tuoj atvėso... aš sunaudoju dar tokia žole.. jau kita diena iš jos butų juoda košė, tada jau netinkama skaitau ...

QUOTE(Alekto @ 2012 05 21, 19:12)
Ne,jie per mulčių nepralys.Galima/reikia biggrin.gif mulčiuoti tarp eilučių.O kai išlys augaliukai,tuomet pristumti prie jų.

mano morkos nesudygo doh.gif reikės persėti visas, matyt nedaigus pakelis papuolė, gal pernykštės jau sėklos g.gif aš sėjant mulčia praardžiau, nes niekaip neišdygtų schmoll.gif
Atsakyti
Mano bardakynas biggrin.gif Dar nebaigus visko sodinti doh.gif Ir šiltnamio tik pusė užmulčiuota,ir daržas kai kur tik vejos žolyte mulčiuotas (kas man labai nepatinka).Per trumpa para biggrin.gif

MORKOS-SVOGŪNAI KELIŲ RŪŠIŲ-DAUG MEDETKŲ-SERENČIAI
user posted image

ŽIRNIAI-AGURKAI-KALENDROS-MEDETKOS-SERENČIAI
user posted image

MANO MINI BRAŠKYNAS.ANKSTYVOS BRAŠKĖS JAU SU UOGOM.VĖLYVOS TIK SU PUMPURAIS GILIAI.
user posted image

BENDRAS VAIZDZIALIS biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 21 gegužės 2012 - 20:02
QUOTE(Alekto @ 2012 05 21, 20:01)
Mano bardakynas biggrin.gif Dar nebaigus visko sodinti doh.gif Ir šiltnamio tik pusė užmulčiuota,ir daržas kai kur tik vejos žolyte mulčiuotas (kas man labai nepatinka).Per trumpa para biggrin.gif

Šaunus vaizdelis thumbup.gif
Atsakyti
Na as ir jungiuosi prie vaizdu..keleta psl atgal kalbejm kad braskes be ziedu...nors kitu jau baigia zydet...tai galiu pasakyti ziedu randasi vis daugiau bet kazkaip suletintai..man pertrests braskes..na ir zirniai..manau taip pat doh.gif darzas mulciuojamas antri metai 4u.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
visi aplinkiniai vertina man darza kaip pertresta unsure.gif
Atsakyti