Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(j.ole @ 2012 05 21, 13:27)
PS. Nuskabiau pazasteles aukstaug. pomidoram. . Kaiminka velniu israse - mol nebus pomidorciku,nes reikia palikt pazastukus. O kaip zinot,kuriuos palikt  unsure.gif

o as isvis nenutuokiu apie pomidoru auginima ir nezinau nei kas tos pazasteles nei ka ten skabyt, nei kada. siltnamio nera tai lauke prikisau ziuresiu kas gausis g.gif pernai lauke ir turejau, nieko neskabiau, pomidoru buvo bet nesuvalgiau nei vieno nes nespejus prinokt pajuodavo jie doh.gif pernai nemulciavau, siemes sienu mulciuoti.
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 21, 14:05)
o as isvis nenutuokiu apie pomidoru auginima ir nezinau nei kas tos pazasteles nei ka ten skabyt, nei kada. siltnamio nera tai lauke prikisau ziuresiu kas gausis g.gif pernai lauke ir turejau, nieko neskabiau, pomidoru buvo bet nesuvalgiau nei vieno nes nespejus prinokt pajuodavo jie doh.gif pernai nemulciavau, siemes sienu mulciuoti.

Pažastėlės tas mažas lapeliukas. Auginant namie, aš visad išskapydavau smile.gif Didesni būna vaisiai, kai mažiau lapų. Daugiau apie juos Pomidorai

Pomidorų krūmo formavimas

user posted image

P.s. man lauke juodavo nuo per didelės drėgmės doh.gif Tiesiog puvo dar tik užsimezgus pomidoriukams.

Galit ne tik šienu, bet ir žalia nupjauta žole wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ambro: 21 gegužės 2012 - 13:32
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 21, 14:05)

Taip galėjo nutikti, jei pažastėlių neskabėt ir dideliu krūmu augo. Palikit 1-2 stiebus o visa kita skabykit - mažiau drėgmės bus, geriau vėdinsis, pomidorai mėgsta vėjuką - ir jei sirgs, tai vėliau. Mes spėjam iš lauko raudonų pavalgyt, o žalių specialiai pasilieku - man marinuoti - skaniausi žali tongue.gif . Ambro įdėjo foto pažastėlių.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 21, 14:31)
o žalių specialiai pasilieku - man marinuoti - skaniausi žali  tongue.gif .

drinks_cheers.gif as pernai pirma kart marinavau, bet irgi suzavejo mane nesunoke essen.gif
Sorry, off topic.

Kad i tema butu, mestelsiu braskyciu foto smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 21 gegužės 2012 - 13:42
Dėl tų pažastėlių, mes taip pat visas išskabom. Anais metais nesugebėjom visko suvalgyti nuo pertekliaus, tai pomidorų+ moliūgų+morkų košytes virėm ir į rūsį.

Elar, nuostabūs krūmeliai braškių, pas mus tik dabar irgi žydėjimas prasidėjo.
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 05 21, 14:20)
Pažastėlės tas mažas lapeliukas. Auginant namie, aš visad išskapydavau smile.gif Didesni būna vaisiai, kai mažiau lapų. Daugiau apie juos Pomidorai

Pomidorų krūmo formavimas

user posted image
P.s. man lauke juodavo nuo per didelės drėgmės  doh.gif Tiesiog puvo dar tik užsimezgus pomidoriukams.

Galit ne tik šienu, bet ir žalia nupjauta žole wink.gif

aciu, paskaitinesiu.

QUOTE(Otaip @ 2012 05 21, 14:31)

Taip galėjo nutikti, jei pažastėlių neskabėt ir dideliu krūmu augo. Palikit 1-2 stiebus o visa kita skabykit - mažiau drėgmės bus, geriau vėdinsis, pomidorai mėgsta vėjuką - ir jei sirgs, tai vėliau. Mes spėjam iš lauko raudonų pavalgyt, o žalių specialiai pasilieku - man marinuoti - skaniausi žali  tongue.gif . Ambro įdėjo foto pažastėlių.

zalius kurie dar buvo nepradeje juoduot nuskyniau ir ant palanges padejau parsinesus, bet ir tie ant palanges pajuodavo doh.gif
Papildyta:
ir kada reikia juos skabyti, nes dabar jie pas mane 15-20cm aukscio, bet vieni maciau jau zydeti ruosias bigsmile.gif
Atsakyti
Per šiaudus išdygo pirma bulvė, ir visai nemaži lapai thumbup.gif jau kaip smagu assa.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 21, 16:54)
Per šiaudus išdygo pirma bulvė, ir visai nemaži lapai thumbup.gif jau kaip smagu assa.gif biggrin.gif

Pagaliau! bigsmile.gif thumbup.gif

Jaučiu mes visos čia laukiam nesulaukiam išdygstant biggrin.gif Kažkaip iš pradžių galvojau dažnai reikės šiaudus/šieną dėt, bet jau 3 sav praėjo, dar nedėjau. Pakanka dar ir tų pačių uždėtų šiaudų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 05 21, 17:58)
Pagaliaubigsmile.gif  thumbup.gif

Jaučiu mes visos čia laukiam nesulaukiam išdygstant biggrin.gif Kažkaip iš pradžių galvojau dažnai reikės šiaudus/šieną dėt, bet jau 3 sav praėjo, dar nedėjau. Pakanka dar ir tų pačių uždėtų šiaudų biggrin.gif

Kadangi aš pirmąsyk taip bulves pasisodinau, dar labai ankstyvas, Fresco, šiaudų užkroviau nemažai,galvojau, kad be birželio vidurio niekaip neišlįs, kitas atkasinėju, pasklaidau virš daigų, kad greičiau saulę pamatytų, o čia- pati viena, savarankiškai, och bulvė, och šaunuolė thumbup.gif biggrin.gif
Tik bėda, yra bjauri piktžolė, lenda per visus šiaudus, sunkiai raunasi, karptais lapeliais ir žydi geltonai, paskui įkelsiu nuotrauką, gal kas atpažinsit- pilni patvoriai, braškėse pavasarį su kastuvu teko iškasinėti.
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 21, 16:54)

bulvei first.gif . laugh.gif bet tai jooo - pernai pati kilnojau kilnojau šiaudus, kol neprasimušė manos. Šiemet ramiau jau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 21, 17:43)
[size=1][/size]

bulvei  first.giflaugh.gif bet tai jooo - pernai pati kilnojau kilnojau šiaudus, kol neprasimušė manos. Šiemet ramiau jau  biggrin.gif

kilnoju ir as siaudus, vis ziuriu biggrin.gif tai vakar jau radau po siaudais daigeli pasistiebusi kokiu 6cm, bet dar toli iki to kol prasimus pro siaudus, daugiau stengsiuos nekilnot, nes pamaciau kad dygsta biggrin.gif
Atsakyti
o sakykit mergaites, jei as db apmulciavau braskes pjautos zoles sudziuvusiu sieneliu ar man pralys vasariniai cesnakiukai pro zole? smile.gif
Atsakyti