Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Medlieva @ 2012 05 20, 21:46)
Nenoriu skaityt kitos temos ax.gif , kodėl reikia gnybti? Aš niekad negnybiu, o sėju taip pat po dvi smile.gif

Aš pernai negnybiau, agurkų buvo sočiai. g.gif Aišku, gal jų būtų buve ir daugiau kitu atveju, bet man užteko. Tik aš sėjau net po tris, bet ne visai šalia, o ratuku kas keli cm. Sudygo visos, visos ir augo.

Ambro, kokie agurkai jau bigsmile.gif O aš tik vakar pasėjau. Mulčių praskleidžiau, prakapsčiau truputį žemę, sėklytes pasėjau, ant viršaus truputį komposto žemės užbėriau ir palikau saultėje šildytis. Kadangi mulčias buvo iš pievos, žolė ilgoka, tai susidarė kaip ir sienelės nuo vėjo. Aišku, nėra taip gražu kaip Ambro darže, bet gal agurkams patiks. biggrin.gif Nes ta pievų žolė tokia pasišiaušus, styro į visas puses. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2012 05 21, 08:45)

Ambro, kokie agurkai jau  bigsmile.gif  O aš tik vakar pasėjau.

aš irgi savaitgalį pasėjau agurkus. Spėsim, nėr kur skubėti. Agurkai sėjami alyvoms pražydus, tad dabar pats laikas.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 21, 08:21)
merginos - įdomu  wub.gif :

Birželio 16 d., šeštadienį, praktinis seminaras Ročkiuose, Lazdijų raj., Skirmanto ir Jolantos sodyboje
(telefonas 8 670 19914)
11.00 renkamės

bigsmile.gif Įdomu ar šioje sodyboje bus galima pamatyti gyvai? bigsmile.gif Atvažiuočiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vainiukė @ 2012 05 20, 21:00)
Sakykit, ar taip ir paliksit po 2-3 agurkėlių daigus vienoje vietoje?
Radau atsakymą kitoje temoje, teks gnybti  verysad.gif 

Kol kas dar palauksiu, kol paaugs. O paskui turbūt gnybsiu ax.gif

QUOTE(Medlieva @ 2012 05 20, 21:46)
Nenoriu skaityt kitos temos ax.gif , kodėl reikia gnybti? Aš niekad negnybiu, o sėju taip pat po dvi smile.gif

Matot, pas mane lb tankiai susėta, durpiniam indelyje. Vietos mažoka jiems visiems doh.gif

QUOTE(Otaip @ 2012 05 21, 06:11)
Ambro  wub.gif  kaip gražiai iliustruojama tema -  thumbup.gif

Ačiū mirksiukas.gif

QUOTE(Irvel @ 2012 05 21, 08:45)
..Mulčių praskleidžiau, prakapsčiau truputį žemę, sėklytes pasėjau, ant viršaus truputį komposto žemės užbėriau ir palikau saultėje šildytis. Kadangi mulčias buvo iš pievos, žolė ilgoka, tai susidarė kaip ir sienelės nuo vėjo. Aišku, nėra taip gražu kaip Ambro darže, bet gal agurkams patiks.  biggrin.gif Nes ta pievų žolė tokia pasišiaušus, styro į visas puses.  biggrin.gif

Pas mane lysvelių šonai pakelti lentom, todėl šilta agurkėliams, bujoja smile.gif Dar palikau ir plėvelę agro, dėl visa ko...

Per anksti nuėmiau nuo ridikėlių plėvelę, tai jau tokie mažučiai... o jau galvojau ragausiu savaitgalį biggrin.gif

QUOTE(rytorasa @ 2012 05 21, 09:02)
aš irgi savaitgalį pasėjau agurkus. Spėsim, nėr kur skubėti. Agurkai sėjami alyvoms pražydus, tad dabar pats laikas..  drinks_cheers.gif

Alyvos jau baigia peržydėt biggrin.gif Užuovėja gera, šilta žemė.... smile.gif
Atsakyti
Kaip nevienodai tos alyvos. Pas mus dar tik pats žydėjimas prasidėjo.
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2012 05 21, 11:07)
Kaip nevienodai tos alyvos.

Dėl to ir reikia kiekvienam stebėti SAVO aplinką ir žemę ax.gif
Atsakyti
Sveikos. O sakykit, ar mulco gali buti per daug g.gif As pasodinau bulves ant kartono ir apdejau sienu su siaudais, argaliu dar kai turesiu ant virsaus deti zolytes, ar jau uzteks? Kazi per toki stori islys bulves blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 21, 11:44)
O sakykit, ar mulco gali buti per daug  g.gif

Gali. Pažiūrėkit kaip sekasi bulvėms dygti.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 21, 11:45)
Gali. Pažiūrėkit kaip sekasi bulvėms dygti.

O kas buna, kai per daug blush2.gif atsiprasau uz tokius klausimus, ale.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 21, 11:50)
O kas buna, kai per daug  blush2.gif

augalas neturės jėgų prasiskverbti pro didelį kiekį mulčio.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 16, 08:44)
Taip, reikia pastoviai, jeigu norite, kad būtų tinkamas rezultatas ir mikroorganizmai turėtų maisto. Tik papildymas nevienodai gali būti laiko atžvilgiu: kai mulčiuoju pjauta žole, tai gali reikėti ir už kelių dienų ar dviejų/trijų savaičių, kai mulčiuoju šiaudais/šienu, tai papildau po mėnesio ar savaitės (jeigu kur nors pagailėjau mulčio).

As niekada nemulciavau, tai isvis nesuprantu g.gif
O kaip zinote kada reikia vel mulciuot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 21, 06:11)

j.ole - gal per storai mulčo  rolleyes.gif ? Jei man taip būna kada, tai tiesiog "apverčiu" - tą apatinį viršuj paskleidžiu, o sausą apačion  cool.gif - ir viskas ten puikiai jau tada

Nu tikrai gera storuma padariau. Gal pelijima galejo itakot tai,kad kelias dienas nevedinau siltnamio? Lauke vesoka buvo,nekisom nosiu

PS. Nuskabiau pazasteles aukstaug. pomidoram. . Kaiminka velniu israse - mol nebus pomidorciku,nes reikia palikt pazastukus. O kaip zinot,kuriuos palikt unsure.gif
Atsakyti