Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Keretoja @ 2012 05 19, 10:54)
Dagma, darzelis isties superinis  wub.gif  ir kaip tokia ideja i galva atejo? Pasirodyk dazniau ir kai paaugs kaip atrodys labai idomu  bigsmile.gif

ai vis sukau kokį ir kaip ta daržą padaryti, kad nereiktų jo kur užkišti sklypo pakraštį, plius žurnale kažkur pamačiau ir sugalvojau, kad daržas tokios formos gali būti įdomus, ir nereikės niekur jo kavoti, kad jis kaip tik gali būti visos sodybos akcentas ir traukos centras, kad ten ir daržas ir gėlynas viename mirksiukas.gif Plius patys esam ekologai ir šiek tiek nusimanom apie apželdinimą, tad norėjosi sau kažko išskirtinio ax.gif
Atsakyti
Uf,kaip karsta siltnamyje :-) O as kazkur suklydau - uzmulciavau visa siltnami sausa zolyte. Neperlaisciau. Bet pelyja... Atkeliau,perkraciau mulca,atgal sukroviau. Zeme apacioje dar dregna. Kame cia problema?
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 05 18, 09:44)
Pridedu savo daržo foto, šiltnamio dar nenufotografavau ax.gif

bigsmile.gif Super ideja! Labai fainas darzas! thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, daržininkės 4u.gif

Neseniai tik grįžom iš sodybos, rankų, kojų nejaučiu... darbavaus su dalgiu, grėbliu, reikėjo apdėliot iš naujo daržus žolyte biggrin.gif

Prieš 1,5 sav įkišau su durpių indeliais agurkus, tą laiką buvo po agroplėvele. Matosi, puikiausiai auga thumbup.gif

user posted image

Buvau pirkusi kopūstą, perpjoviau ir kita dalis liko nesunaudota....kaip matot, pradėjo augt unsure.gif Nuvežiau į sodybą ir įkišau į žemę, apmulčiavau biggrin.gif

user posted image

Greitu laiku ragausiu saločiukus su ridikėliais smile.gif Jaučiu agroplėvelę reikėjo ilgiau palaikyt 1-1,5 mėn, gal jau dabar valgyčiau juos rolleyes.gif

user posted image

Neatsilieka ir žirniukai smile.gif

user posted image

Turiu 2 lysveles...ne gi man užteks? lotuliukas.gif MB sukasė naują. Galvojau kitiems metams bus. Bet gi nepaliksiu be "darbo" jos cool.gif Išrankiojau velėną, prinešiau supuvusio kelių m karvės š... iš seno tvarto, apdėliojau žole ir pasėjau morkytes, pekino kopūstėlius ax.gif Likusioj daly susėjau krapiukus smile.gif

user posted image

Taip diena ir prabėgo... Atsipalaidavimui perėjom su MB dalgiais pievą, aplink jo sodinukus, apdėjom juos pjauta žole. Bus šieno ilgam biggrin.gif

P.s. bulvės gražiai dygsta, leidžia šaknytes po šiaudais, bet dar pro juos neprasimušė. Žemė aplink bulvę drėgna thumbup.gif
Atsakyti
Šiandien dar ir sode buvau pasidarbuot, prieš kelias dienas pjauta žole per daržus perėjau. Prieš 2 sav žalią žolę dėjau, tai šiandien jau nieko nelikę unsure.gif
Gaila, fotiko nepasiėmiau, per tą mano skubėjimą doh.gif Svogūniukai gražuoliai tiesiog bujoja thumbup.gif Žirniukų nedaug, bet augantys išstypę, laiku buvau sukišusi vyteles, jau kabinasi bigsmile.gif
Apmulčiavau braškes (kiek spėjau ir liko žolės), kitas vagas pilnai išmulčiavau, įkišau dar moliūgų sėklyčių kelių rūšių. Pabandymui nusipirkau Spagetinį moliūgą, žiūrėsiu, kas ten per fruktas lotuliukas.gif
Nedidelę vagelę apsėjau Serenčiais, man jie prie širdies tokie, malonūs prisiminimai sukyla iš senų laikų wub.gif Jų esu prisisėjusi ir į indelius, ant palangės, tai jau tokie išstypę doh.gif
Atsakyti
Sveikutes, paskaiciau kad po mulciu zeme dregna lieka. tai siltnamyje kai apmulciuoti pomidorai tai gal juos laistyti reciau tada reikia?
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2012 05 20, 19:04)
Sveikutes, paskaiciau kad po mulciu zeme dregna lieka. tai siltnamyje kai apmulciuoti pomidorai tai gal juos laistyti reciau tada reikia?

Nežinau kaip šiltnamyje, bet lauke tai drėgna žemė po mulčiumi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 05 19, 22:28)
Prieš 1,5 sav įkišau su durpių indeliais agurkus, tą laiką buvo po agroplėvele. Matosi, puikiausiai auga  thumbup.gif

user posted image

Sveiki,

Sakykit, ar taip ir paliksit po 2-3 agurkėlių daigus vienoje vietoje?
Lysvėje sėjau į vieną vietą po 2 sėklytes, kad nors kuri nors išdygtų. Tai sudygo visur po 2 (tarpeliai tarp jų 2-3 cm). Mama sako, kad vieną reikia nugnybti, nes abiem daigeliams pritrūks vietos ir nebus gausaus derliaus ax.gif O, man rankos nekyla nugnybti sudygusį daigelį doh.gif
Mano patirtis auginant daržoves dar labai menka blush2.gif

Radau atsakymą kitoje temoje, teks gnybti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vainiukė: 20 gegužės 2012 - 20:12
QUOTE(karosimi @ 2012 05 20, 19:04)

Išvis nelaisčiau lauke, o šiltnamy, lietaus negauna, tai laiks nuo laiko reik paliet. Aš kartą savatėj, ar jas dvi savaites paliedavau. Tik ne dieną, o vakare. Pilnai pakanka, jei mulčo yra pakankamai.
Atsakyti
QUOTE(Vainiukė @ 2012 05 20, 21:00)
Sveiki,

Sakykit, ar taip ir paliksit po 2-3 agurkėlių daigus vienoje vietoje?
Lysvėje sėjau į vieną vietą po 2 sėklytes, kad nors kuri nors išdygtų. Tai sudygo visur po 2 (tarpeliai tarp jų 2-3 cm). Mama sako, kad vieną reikia nugnybti, nes abiem daigeliams pritrūks vietos ir nebus gausaus derliaus  ax.gif O, man rankos nekyla nugnybti sudygusį daigelį  doh.gif
Mano patirtis auginant daržoves dar labai menka  blush2.gif

Radau atsakymą kitoje temoje, teks gnybti  verysad.gif 

Nenoriu skaityt kitos temos ax.gif , kodėl reikia gnybti? Aš niekad negnybiu, o sėju taip pat po dvi smile.gif
Atsakyti
wub.gif Dagma - nerealus grožis jūsų daržas wub.gif wub.gif

Ambro wub.gif kaip gražiai iliustruojama tema - thumbup.gif

j.ole - gal per storai mulčo rolleyes.gif ? Jei man taip būna kada, tai tiesiog "apverčiu" - tą apatinį viršuj paskleidžiu, o sausą apačion cool.gif - ir viskas ten puikiai jau tada.
Papildyta:
QUOTE(Medlieva @ 2012 05 20, 21:46)
Nenoriu skaityt kitos temos ax.gif , kodėl reikia gnybti? Aš niekad negnybiu, o sėju taip pat po dvi smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
merginos - įdomu wub.gif :
Seminarai:
Birželio 13, 14,15, 16 dienomis Lietuvoje įvyks paskaitos ir praktiniai seminarai “Rojaus Sodų kūrimas Žemėje mūsų klimato sąlygomis“. Seminaro vedėjas – žymus baltarusų ekologas, menininkas, biokonstrukcijų architektas, Bresto Universiteto Landšaftinio dizaino katedros vedėjas Anatolijus Orlovas. Šis žmogus turi retą talentą uždegti klausytojus gyvos gamtos stebuklais, parodant, kad medžiai yra “ne tik mediena”, bet ir mūsų stebuklingi pagalbininkai, gebantys žmogų pakylėti iki Meiles ir Kūrybos Įkvėpimo lygmens.

Kiekvienas žmogus sugeba susikurti savo Amžiną Rojaus Sodą, kuris savo šeimininką nuolatos tobulintų ir harmonizuotų – nes juk kūryba yra abipusė. Kaip žmogus kuria sodą, taip ir sodas kuria žmogų. Pagrindine seminaro tema – nuo ko pradėti ir kokia seka kurti. Seminaras skirtas tiems, kas svajoja tobulinti gyvenamąją erdvę sau ir savo vaikams. Ankstesnių seminarų nuorodos.

>> http://www.youtube.c...feature=related
>> http://rp-rassvet.ru/publ/2-1-0-49
Išankstinė registracija telefonu: Natalija 8 655 38032; Nadežda ir Andžėjus 8 601 43574
Užsiėmimų tvarkaraštis:

Birželio 13 d., trečiadienį, paskaita Kaune (Ryšių muziejus, Rotušės a. 20).
10.30 registracija, kaina 20 Lt;
11.00-13.00 ,,Rojaus Sodų kūrimas Žemėje mūsų klimato sąlygomis”.
13.00-13.30 pertrauka ( pasiimkite atsigerti ir pavalgyti ;
13.13-15.30 sėklos ir sodinukai iš A. Orlovo, mugė, klausimai – atsakymai ;
16.00-20.00 norintys važiuoja pasivaikščioti po Kauno botanikos sodą (už įėjimą susimokame patys).

Birželio 14 d., ketvirtadienį, Vilniaus rajone praktinis seminaras
Giminės Sodybos landšaftinis projektavimas
(turėti popieriaus, pieštukus ir pan.)
kaina 20 Lt
11.00 renkamės Nadieždos ir Adžiejaus sodyboje prie Daučioniukų km. Planuojama aplankyti keletą sklypų. Užsiėmimai iki 19.00.
Pasiimkite visai dienai atsigerti ir pavalgyti.

Birželio 15 d., penktadienį, paskaita Vilniuje, vietą patikslinsime vėliau.
10.30 registracija, kaina 20 Lt;
11.00-13.00 paskaita Pastatų konstravimas iš gyvų medžiagų;
13.00-13.30 pertrauka ( pasiimkite atsigerti ir pavalgyti ;
13.13-15.30 sėklos ir sodinukai iš A. Orlovo, mugė, klausimai – atsakymai;
16.00-20.00 norintys važiuoja pasivaikščioti po Vilniaus botanikos sodą (už įėjimą susimokame patys).

Birželio 16 d., šeštadienį, praktinis seminaras Ročkiuose, Lazdijų raj., Skirmanto ir Jolantos sodyboje
(telefonas 8 670 19914)
11.00 renkamės
Tema Rojaus sodų projektas ir jo tapimas tikrove:

auginimas retų egzotinių augalų mūsų klimato sąlygomis
medelynai (sėklų daiginimas, medelyno kūrimas, dauginimas žaliaisiais auginiais);
informacija apie Projektą internete (medžių, krūmų, lianų žinynas)
sodininkų mokykla
Klausimams atsakymams skiriama daugiausiai laiko. Užsiėmimai iki 19.00.
Pasiimkite visai dienai atsigerti ir pavalgyti.
(renginiai vyks rusų kalba)

žinutė iš http://gerazemdirbys...olijus-orlovas/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 21 gegužės 2012 - 07:26