Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(ilja @ 2012 05 18, 13:47)
Tikrai šitas thumbup.gif

Tai jau reikai susitaikyti, kad jis augs ir niekaip atsikratyti nepavyks? g.gif

daržo teritorijoj buvo tų sukučių, bet kol nepriminei, buvau visai jį pamiršus, kad tokį ir turėjau biggrin.gif

Kažkokių ypatingų priemonių ir nesiėmiau, bet jau kelinti metai tikrai nerandu jo.
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 05 18, 09:44)
Pridedu savo daržo foto,

pagaliau bigsmile.gif thumbup.gif seniai reikėjo į šią temą įdėti thumbup.gif
QUOTE(Giedruzhee @ 2012 05 18, 10:23)
Bet nežinau dabar ką su jomis daryti,kaip padėt joms atsigauti???

aš nieko nedariau, nedengiau plėvele, nauji ūgliukai lenda. Viskas bus gerai thumbup.gif
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 18, 11:19)
norejau jusu paklausti del agurku.kada juos sodinate i darza ir ar iskart mulciuojate?ar dar dengiate agro plevele?

agurkus jau pasėjau, bet nemulčiavau, nes neturiu pakankamai mulčio. Jeigu turėčiau, tai palikčiau ruoželį, kur sėklos subertos be mulčio. Čia foto sena:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 18 gegužės 2012 - 14:15
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 18, 10:19)
norejau jusu paklausti del agurku.kada juos sodinate i darza ir ar iskart mulciuojate?ar dar dengiate agro plevele?

aš sėju tiesiai į dirba, šiemet pradraskiau mulčia iki žemės ir įkišau sėklas, palikau tas duobutes nemulčiuotas

QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 05 18, 10:28)
koks grožis, ačiū kad pasirodėt 4u.gif Jei gerai supratau, jūs dirvos nearėt, o vejoje žemę sukasėt?
O ką pačiam viduriuke auginsit? bigsmile.gif

užpernai išarta, pernai buvo iškultivuota pavasarį, tada suformavom lysves ir uždengėm pirma kartonu-laikraščiais, o paskui šiaudais, šienu ar žole, likęs plotas apsėtas žole. O jau šiemet sėju ir sodinu ten viska, pernai tik pasiruošiau lysves... ax.gif Viduryje darbar gelsvė pasodinta, dar žadu žydinčiom vasarinėm gelėm apsodinti, kad visa vasara žydėtų mirksiukas.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 05 18, 14:15)
pagaliau bigsmile.gif  thumbup.gif seniai reikėjo į šią temą įdėti thumbup.gif

ai... ax.gif pagalvojau, kad paskui pasakysi kad einu per visas temas ir giriuosi biggrin.gif o ištiro tik dabar prisiruošiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagma: 18 gegužės 2012 - 14:27
Ir kas sakė,kad mulčiuojamas daržas-tinginio daržas cool.gif Nu aš kol užkraunu viską šienu,tai kojų nebepavelku doh.gif
Bet net akys atsigavo,nes man šienu mulčiuotas daržas šimtą kart gražiau,nei smulkia vejos žolyte blush2.gif Toks mini chaosas gaunas mano tvarkoj biggrin.gif Bandysiu vėliau foto įmest.
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 05 18, 15:24)

ai... ax.gif  pagalvojau, kad paskui pasakysi kad einu per visas temas ir giriuosi biggrin.gif o ištiro tik dabar prisiruošiau ax.gif

įkelk foto dažniau bigsmile.gif Man jis wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 18, 14:27)
įkelk foto dažniau bigsmile.gif Man jis wub.gif  wub.gif  wub.gif

įkelsiu kai bus vėl ka parodyti, kai sužaliuos viskas tada mirksiukas.gif
Papildyta:
Buvom su maze iki daržo nulėkusios šiandien, pasodinau česnakų tarp braškių, nežinau ar kas iš jų išaugs g.gif radau vakar parduotuvėje tokių sužaliavusių, tai nusipirkau ax.gif sodinau iš rudens daug galvučių prisipirkus, tai gal kokie 3 česnakai yra doh.gif abeji iššalo, pirmi iš rudens gražiai sužaliave buvo, vėliau sodinti kiti lyg ir nespėjo labai sužaliuoti, bet vis vien neišdygo schmoll.gif dar susodinau šiandien žemuogių daigelius kuriuos anksti pavasarį pasisėjau, gavosi 37 krūmeliai po 2 vienetus. Užvakar kopūstus ir kalafijorus pasodinau prieš ta lietų, smagu kuistis savam darže wub.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 18, 11:19)

Sudaiginau sėklytes ir įkišau praeitą sav į žemę, aplink apmulčiavau žole, užklojau plėvele, mat žadėjo šalnas. Ryt lėksiu apžiūrėt savo daržo bigsmile.gif
Atsakyti
LABAI ACIU VISOMS,PASIDALINUSIOMS AGURKU AUGINIMO YPATUMAIS aciuks.gif Kaip supratau agro kad ir mulciuotam darze,nepamaisys smile.gif
Atsakyti
as ir katik is darzo, zemuoges susodinau ir apmulciavau sienu, per savaitgali reikia agurkus, moliugus ir pupeles paset ir bus viskas rolleyes.gif
Atsakyti
Ir aš ką tik iš daržo. Man nesant nupjovė žolę ir sąžiningai sukrovė ant komposto. biggrin.gif Turėjau darbo sunešt ant braškių. Dabar baltuoja žiedeliai tarp pataliukų.
Agurkus sėsiu tik rytoj. Gal nesuvėlinau, nes dar alyvų žydėjimas pas mus tik prasideda. Žemė paruošta, reikės tik mulčių prastumt.

Dagma, nu super daržas thumbup.gif
Atsakyti
o mane kaimynas "apvoge" gun_bandana.gif praita kart is kaimynu gavau zole ir siandien isgirdau kad pajuna, nuvarau sakau man zole per tvora verskit, sako jau L... (kaimyno vardas) uzsiprase blink.gif :saudautik idomu kam jam jos reikia g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Dagma, darzelis isties superinis wub.gif ir kaip tokia ideja i galva atejo? Pasirodyk dazniau ir kai paaugs kaip atrodys labai idomu bigsmile.gif
Atsakyti