Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Dagma @ 2012 05 18, 09:44)
Sveikos 4u.gif
Aš mulčiuoju nuo pernai, esu labai patenkinta, turiu kur dėti nupjautą beveik nuo 0,5 ha žolę, viskas švaru, tvarkinga, nei kasti, nei purenti, išrauni tik prasimušusęs piktžoles ir viskas. Vargstu tik su varpučiu ir dirviniais asiūkliais doh.gif Sliekų po mulčiu labai daug, kurmis užsuka kartais, bet man netrukdo, daugiau bėdos nebent į šiltnamį užsukęs padaro. Parazitų pagausėjimo darže dar nepastebėjau, o šiltnamio mulčiavimas patinka varlėms, pilna olų žemėje, dar skruzdėlyčių pasitaiko kolonijų, bet susigyvenam, nei sraigių nei šliužų pas mane dar nėra.
Pridedu savo daržo foto, šiltnamio dar nenufotografavau ax.gif
user posted image
kol dar "rasodos" nesužėlusios tai atrodo nykiai tas mulčias, laukiu kol viskas sužaliuos bigsmile.gif

LAAABAI GRAZU!!! SUPER! Tai irodo,kad darzas gali virsti sklypo puosmena thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 18, 10:00)
LAAABAI GRAZU!!! SUPER! Tai irodo,kad darzas gali virsti sklypo puosmena  thumbup.gif

toks ir buvo sumanymo tikslas, foto daryta iš namo balkonų ir tiesiai vaizdas į darža - gėlyna mirksiukas.gif

ačiū už pagyras blush2.gif
Atsakyti
norejau jusu paklausti del agurku.kada juos sodinate i darza ir ar iskart mulciuojate?ar dar dengiate agro plevele?
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 05 18, 11:03)
toks ir buvo sumanymo tikslas, foto daryta iš namo balkonų ir tiesiai vaizdas į darža - gėlyna mirksiukas.gif

koks grožis, ačiū kad pasirodėt 4u.gif Jei gerai supratau, jūs dirvos nearėt, o vejoje žemę sukasėt?
O ką pačiam viduriuke auginsit? bigsmile.gif
Atsakyti
Dagma, labai gražus daržas smile.gif
Kaip kovojate su piktžole vijokliuku, tikalus pavadinimo nežinau, žydi baltais varpeliais. Galybė jų pas mane šiltnamyje ir puikiai per mulčą prasikala doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 05 18, 12:10)
Kaip kovojate su piktžole vijokliuku, tikalus pavadinimo nežinau, žydi baltais varpeliais. Galybė jų pas mane šiltnamyje ir puikiai per mulčą prasikala doh.gif

Oj, jei pernai irgi pas mumi buvo. Vienintelis per mulčą sugebėjo prasikalt.
Bet žinok nieko nedariau. Vyniojos jis ten palei agurkus, ir žirnius, ir nieko bloga nedarė. O po moliūgais, tai nemėgo voliotis, pupelėm taip pat jis netrukdė.
Priėmiau kaip grožį, kuris žaliu kilimu padengia mulčą...
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 05 18, 12:10)

Žliūgė. Sunku su ja kovot doh.gif
Papildyta:
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 18, 11:19)
norejau jusu paklausti del agurku.kada juos sodinate i darza ir ar iskart mulciuojate?ar dar dengiate agro plevele?

Man ir šis klausimas aktualus smile.gif . Ir dar norėjau paklaust apie šiltnaminius agurkus, mane kaimynė mokė, kad reikia agurkams nuskint ūsus ir palikt tik pagrindinį stiebą, o šoninius ūglius išskabyt, bet man kažkaip nelabai g.gif . O kaip jūs darote?
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2012 05 18, 12:52)
Žliūgė. Sunku su ja kovot doh.gif

Ne ne žliūgė schmoll.gif Ta puikiai išsinaikina mulčiuojant storesniu sluoksniu. Gaila nerandu foto internete g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilja: 18 gegužės 2012 - 12:37
QUOTE(ilja @ 2012 05 18, 14:36)
Ne ne žliūgė schmoll.gif Ta puikiai išsinaikina mulčiuojant storesniu sluoksniu. Gaila nerandu foto internete g.gif

gal turit omeny dirvinį vijoklį?
http://www.sodininky...liu-naikinimas/
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 05 18, 13:36)

Žinau tą žolę, tik pavadinimo ne, vijokliukas rožiniais žiedeliais ax.gif . Pas mane jos nėra, o draugė tai vargsta doh.gif , nors ji ir nemulčiuoja..

Va, zuikis įkėlė nuotrauką 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medlieva: 18 gegužės 2012 - 12:46
dirvinis sukutis biggrin.gif bjaurus augalas, bet yra ir dar bjauresnių.
Atsakyti
Tikrai šitas thumbup.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 18, 13:44)
dirvinis sukutis  biggrin.gif bjaurus augalas, bet yra ir dar bjauresnių.

Tai jau reikai susitaikyti, kad jis augs ir niekaip atsikratyti nepavyks? g.gif
Atsakyti