Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 17, 17:06)
apie amarus ir baltasparnius jau galiu ir iš praktikos paporint - nereikia skubėt jų purkšti, pirmais metais gal ir gaila bus žiūrėti į augalus, bet turint kantrybės ir specialiai nematant, labai greit atsiranda, kas suvalgo amarus ir baltasparnius. Pernai kol prisiruošiau baltagalvių ir jazminų krūmus nupurkšti ( tai oro sąlygos neleido, tai reikiamų priemonių purškalams pasigamint neturėjau), ėmė ir neliko kenkėjų. Tik šioks toks pėdsakas, kad būta juodų amarų.

Šiemet raudono agrasto krūmas jau buvo apniktas amarų ir rožės, bet po kelių dienų pastebėjau, kad pilni krūmai boružių. Praėjusį savaitgalį radau tik kelis pavienius amarus, bet tai ir jų baigtis aiški - bus kažkam ( beje, amarus doroja ne tik boružės bet ir voriukai) puota.

g.gif Kažin kaip tas boružės prisiviliot, mano rožės baisiai užpultos žaliųjų. Chemija dar nepurškiau... O kažin čia gali būti dėl to,kad spygliuočių žievės užmečiau, nedaug turėjau, bet... Nes anksčiau taip anksti nenuamaruodavo,o ir kalio muilo užtekdavo nuvaryt juos.
Atsakyti
Jokio skirtumo koks mulčas ir ar jis išvis yra, bet kurių augalų jaunus ūlius mėgsta amarai mirksiukas.gif
Tos boružės pačios atsivilioja, tik kai imam purkšt, net ir kalio muilu, nepatinka jis ir boružėms, jų lervoms, todėl kantrybės reikia nematyti ir su laiku atsiras, kas suvalgo.
Atsakyti
labas visom 4u.gif 4u.gif
noriu ir as pabandyti mulciuoti,pradziai braskes,agurkus,ziemynius cesnakus,bet turiu tik vejos zole pjauta,kiekviena penktadieni vyras nupjauna veja.
sakykit ar apsimoka bandyti mulciuoti g.gif ?
Atsakyti
Mulciavimu uzsiimam jau 2 metai, bet sraigiu ar kokiu kitu gyviu (isskyrus sliekus) tikrai nepadaugejo schmoll.gif Sraigiu, driezu, varliu, kurmiu ir t.t. matydavau ir anksciau.
O mulciavimas - tai tikras atradimas - gausesnis derlius, jokio zemes kasimo, ravejimo, pastovaus laistymo, zoles kompostavimo ir t.t. Tik pas mus vienas minusas - zoles ir sieno trukumas verysad.gif Del to negalim per daug darzu isplesti verysad.gif , juk reikia ir zole auginti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Profit @ 2012 05 17, 21:34)
Mulciavimu uzsiimam jau 2 metai, bet  sraigiu ar kokiu kitu gyviu (isskyrus sliekus) tikrai nepadaugejo  schmoll.gif  Sraigiu, driezu, varliu, kurmiu ir t.t. matydavau ir anksciau.
O mulciavimas - tai tikras atradimas - gausesnis derlius, jokio zemes  kasimo, ravejimo, pastovaus laistymo, zoles kompostavimo ir t.t. Tik pas mus vienas minusas - zoles ir sieno trukumas  verysad.gif  Del to negalim per daug darzu isplesti  verysad.gif , juk reikia ir zole auginti  ax.gif

Pas mane irgi šito dalyko trūksta, bet klausinėjuosi aplinkui, gal kas nors užfundys šieno arba šiaudų, pievelę kai nupjauna su grėbliu prasieinu. Va savaitgalį vieną plotelį MB pažadėjo nupjaut su trimeriu, kur dar šiemet nepjauta, tai turėsiu žaliavos thumbup.gif
Atsakyti
Pora foto is mano siltnamio, gaila kad tik tokias mazytes foto leidzia idet doh.gif

Papildyta:
smile.gif
Papildyta:
smile.gif
Papildyta:
smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš mulčiuoju nuo pernai, esu labai patenkinta, turiu kur dėti nupjautą beveik nuo 0,5 ha žolę, viskas švaru, tvarkinga, nei kasti, nei purenti, išrauni tik prasimušusęs piktžoles ir viskas. Vargstu tik su varpučiu ir dirviniais asiūkliais doh.gif Sliekų po mulčiu labai daug, kurmis užsuka kartais, bet man netrukdo, daugiau bėdos nebent į šiltnamį užsukęs padaro. Parazitų pagausėjimo darže dar nepastebėjau, o šiltnamio mulčiavimas patinka varlėms, pilna olų žemėje, dar skruzdėlyčių pasitaiko kolonijų, bet susigyvenam, nei sraigių nei šliužų pas mane dar nėra.
Pridedu savo daržo foto, šiltnamio dar nenufotografavau ax.gif
user posted image
kol dar "rasodos" nesužėlusios tai atrodo nykiai tas mulčias, laukiu kol viskas sužaliuos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 05 18, 09:44)
Sveikos 4u.gif
Aš mulčiuoju nuo pernai, esu labai patenkinta, turiu kur dėti nupjautą beveik nuo 0,5 ha žolę, viskas švaru, tvarkinga, nei kasti, nei purenti, išrauni tik prasimušusęs piktžoles ir viskas. Vargstu tik su varpučiu ir dirviniais asiūkliais doh.gif Sliekų po mulčiu labai daug, kurmis užsuka kartais, bet man netrukdo, daugiau bėdos nebent į šiltnamį užsukęs padaro. Parazitų pagausėjimo darže dar nepastebėjau, o šiltnamio mulčiavimas patinka varlėms, pilna olų žemėje, dar skruzdėlyčių pasitaiko kolonijų, bet susigyvenam, nei sraigių nei šliužų pas mane dar nėra.
Pridedu savo daržo foto, šiltnamio dar nenufotografavau ax.gif
user posted image
kol dar "rasodos" nesužėlusios tai atrodo nykiai tas mulčias, laukiu kol viskas sužaliuos bigsmile.gif

Kaip gražu wub.gif
Papildyta:
Reikėtų patarimo. žodžiu, užmulčiavau bulves šienu prieš porą savaičių,jau per sprindį paaugusias. Ir virš to šieno išlindusias šalna pakando sad.gif Tai dabar jau nuo antradienio aš jas uždengiau agroplėvele,kad dar labiau nenukentėtų jei bus dar šalnos. Bet nežinau dabar ką su jomis daryti,kaip padėt joms atsigauti??? Neteko iki šiol su tuo susidurti, ir nežinau ką daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 05 17, 23:26)
Pora foto is mano siltnamio, gaila kad tik tokias mazytes foto leidzia idet  doh.gif

O jūs kelkit didesnes nuotraukėles į internetą, o jau iš ten - į čia wink.gif Aišku, dydį pasirinkit proto ribose, ne ilgesnes nei 600 px rolleyes.gif

Esu sukūrusi temą kaip įkelt, prašom užeit wink.gif

internetiniai fotoalbumai

Papildyta:
QUOTE(Dagma @ 2012 05 18, 09:44)
Sveikos 4u.gif
Aš mulčiuoju nuo pernai, esu labai patenkinta, turiu kur dėti nupjautą beveik nuo 0,5 ha žolę, viskas švaru, tvarkinga, nei kasti, nei purenti, išrauni tik prasimušusęs piktžoles ir viskas.

http://images16.fotk...cture030-vi.jpg

Labai gražiai lysvelės pas jus eina bigsmile.gif thumbup.gif O kai sužaliuos.. išvis trauks akį wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2012 05 17, 20:43)
Pas mane irgi šito dalyko trūksta, bet klausinėjuosi aplinkui, gal kas nors užfundys šieno arba šiaudų, pievelę kai nupjauna su grėbliu prasieinu. Va savaitgalį vieną plotelį MB pažadėjo nupjaut su trimeriu, kur dar šiemet nepjauta, tai turėsiu žaliavos  thumbup.gif

va va, pas man ir tas pats, paskui vyra lakstau su grebliu ir vaikus idarbinu:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užsklanda: 18 gegužės 2012 - 09:51
O kodėl žolę pjaunat be surinkimo dėžės, ar čia su dalgiu pjaunat?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 18, 09:55)
O kodėl žolę pjaunat be surinkimo dėžės, ar čia su dalgiu pjaunat?

mes su trimeriu...
Atsakyti