QUOTE(alinux28 @ 2012 05 17, 14:01)
Mulciuoju nupjauta zole,nepilu storo sluoksnio,kad graziai apdziutu.Tik baiminuosi,nes pievoje yra pieniu.kazkaip nedrasu,kad darze ju neprivistu.o siltnami irgi mulciuojat?kuo geriau ir ar iskart pasodinus pomidorus mulciuot?
Nereik tų pienių bijot. Jei gerai užmulčiuosi, tai jau kas kas o pienės tikrai neišdygs. Yra kur kas gajesnių augalių, kurie ir per mulčių sugeba išlįst.
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 17, 14:08)
oh kad taip būtų... apie vynuogines aš nekalbu ir nepykstu ant jų
kad ir suvalgo kokią tagetę per naktį iki pašaknų... bet tos mikroskopinės kur aplimpa viską ir net nurinkt negali, nes byra...
Nebesuprantu aš išvis jų - paskaičiau paparčių lapais galima mulčiuot, tipo turėtų nepatikt sraigėms - bet kad patys paparčiai jų pilni, graužia pilnom burnom... Pentinius atrodo nuodingas - bet kol neuždengiau gaubtu negalėjo iš žemės išlįst, tuoj buvo nuėdamas kad nelikdavo nė žymės... nu siaubas ir tiek. Gal mūsų nelaimė yra pieva vienam gale ir apleistas sklypas kitam... atrodo, joms ten turėtų maisto užtekt, bet matyt ieško geresnio
mes manom, kad kuo daugiau maisto - tuo daugiau jų veisiasi, nes kai tik niekas nebesirūpina sklypu už tvoros - antplūdis iš tos pusės jų... O kai paklojam žolę - tai jų ten tuntai, tuntai.... padėjom po serbentais žolės mulčo - tai dabar serbentai jau pilni sraigių
Kiek įstengiam renkam ir nešam kaimyno vištoms, bet galo nematyti... Jei patartumėt kokios veislės augalų yra išbandytos ir sraigių nemėgstamos - tai būčiau be galo dėkinga
nes va nusipirkau pentinį pagalvojus kad jis nuodingas ir nevalgomas, o nieko panašaus pasirodo....
Aš tai ieškočiau ne kokių augalų, kurių sraigės nemėgsta, o tokių gyvūnų, kurie mėgsta sraiges. Tada jau sraigių sumažės.
O lenda jos į mulčių todėl, kad ten drėgna ir vėsu. Šliužai gi drėgmę mėgsta. Sausuma jiems netinka