Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 17, 08:46)
Mano irgi ne kokia patirtis su mulčiavimu...  schmoll.gif  Dėl šiaudų, pjuvenų - nieko blogo negaliu pasakyt, tikrai pasiteisino ir esu labai patenkinta. O vat nusipirkom žoliapjovę su surinktuvu, kad žolę panaudot... tai prisidirbom sraigių veisyklų  unsure.gif Sraigių pas mus kibirais, o kai atsirado paklota joms žolė - tai jau tonom  doh.gif
Teks vėl kraut žolę į komposto dėžę....  g.gif

Na pas mus sraigiu irgi kibirais, ypac po lietaus, bet ju mulciuotam darze tiek pat kiek ir nemulciuotam buvo-nepastebejau jokio skirtumo...
Atsakyti
Mano irgi ne kokia patirtis su mulčiavimu...  schmoll.gif 

Pirmaisiais metais (reikia su tuo susitaikyti) atkeliauja į mūsų daržą nepageidaujami svečiai, nes jiems yra tinkamos sąlygos ir maisto daug. Juk visada taip būna: kai yra daug +, tai ir - negalime išvengti. Tačiau man mulčiavimas, tai išsigelbėjimas nuo trąšų, dirvos kasimo ir ravėjimo thumbup.gif
Atsakyti
Mano irgi ne kokia patirtis su mulčiavimu...  schmoll.gif  Dėl šiaudų, pjuvenų - nieko blogo negaliu pasakyt, tikrai pasiteisino ir esu labai patenkinta. O vat nusipirkom žoliapjovę su surinktuvu, kad žolę panaudot... tai prisidirbom sraigių veisyklų  unsure.gif Sraigių pas mus kibirais, o kai atsirado paklota joms žolė - tai jau tonom  doh.gif
Teks vėl kraut žolę į komposto dėžę....  g.gif

Taigi sraigės gėris. Tik rinkti ir į puodą jas thumbup.gif Dar ir priduot galit,jei patys nevalgot, dar ir pinigų gausit smile.gif

O šiaip, tai GŽ principas, kad visa ekosistema darže turi atsirasti. Jei jau pradėjot mulčiuot, atsirado, kažkas kas tuo pasinaudoja. Bet gamta turi savo svarstykles, ir tuoj atsiras, kas tą sraigių perteklių sugrauš mirksiukas.gif
Mes išnaikinam, vieną rūšį, išnyksta ir kita su ja susijusi... Tas pats su jų atstatymu... Visur turi būti pusiausvyra...
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 05 17, 11:09)

Mes išnaikinam, vieną rūšį, išnyksta ir kita su ja susijusi... Tas pats su jų atstatymu...  Visur turi būti pusiausvyra...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
todėl mano darže nėra priešų wub.gif Derliaus pakanka visiems: ir mano šeimai, ir kenkėjams.
Atsakyti
Sveiki.Noreciau ir as i jusu gretas.pernai isigijome soda,siemet pirmi metai turesime savo darza thumbup.gif .Kadangi turiu du mazucius vaikus,tai noretusi uzsiauginti ekologiska darzove.susidomejau ir as mulciavimu.Sulaukiau kaimynu apkalbu,pirstu badymu.visas sodas uzia nuo pletku lotuliukas.gif .Dar ir atvaziavusi "drauge" pirstu smilkini sukiojo,kad braskes sienu mulciavau.todel laba norisi palaikymo ir patarimu.labai apsidziaugiau radusi tokia tema wub.gif Mulciuoju nupjauta zole,nepilu storo sluoksnio,kad graziai apdziutu.Tik baiminuosi,nes pievoje yra pieniu.kazkaip nedrasu,kad darze ju neprivistu.o siltnami irgi mulciuojat?kuo geriau ir ar iskart pasodinus pomidorus mulciuot?
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 05 17, 12:09)
Taigi sraigės gėris. Tik rinkti ir į puodą jas  thumbup.gif Dar ir priduot galit,jei patys nevalgot, dar ir pinigų gausit smile.gif

smile.gif oh kad taip būtų... apie vynuogines aš nekalbu ir nepykstu ant jų blush2.gif kad ir suvalgo kokią tagetę per naktį iki pašaknų... bet tos mikroskopinės kur aplimpa viską ir net nurinkt negali, nes byra... doh.gif
Nebesuprantu aš išvis jų - paskaičiau paparčių lapais galima mulčiuot, tipo turėtų nepatikt sraigėms - bet kad patys paparčiai jų pilni, graužia pilnom burnom... Pentinius atrodo nuodingas - bet kol neuždengiau gaubtu negalėjo iš žemės išlįst, tuoj buvo nuėdamas kad nelikdavo nė žymės... nu siaubas ir tiek. Gal mūsų nelaimė yra pieva vienam gale ir apleistas sklypas kitam... atrodo, joms ten turėtų maisto užtekt, bet matyt ieško geresnio g.gif mes manom, kad kuo daugiau maisto - tuo daugiau jų veisiasi, nes kai tik niekas nebesirūpina sklypu už tvoros - antplūdis iš tos pusės jų... O kai paklojam žolę - tai jų ten tuntai, tuntai.... padėjom po serbentais žolės mulčo - tai dabar serbentai jau pilni sraigių blink.gif
Kiek įstengiam renkam ir nešam kaimyno vištoms, bet galo nematyti... Jei patartumėt kokios veislės augalų yra išbandytos ir sraigių nemėgstamos - tai būčiau be galo dėkinga 4u.gif nes va nusipirkau pentinį pagalvojus kad jis nuodingas ir nevalgomas, o nieko panašaus pasirodo....
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 05 17, 14:01)
Mulciuoju nupjauta zole,nepilu storo sluoksnio,kad graziai apdziutu.Tik baiminuosi,nes pievoje yra pieniu.kazkaip nedrasu,kad darze ju neprivistu.o siltnami irgi mulciuojat?kuo geriau ir ar iskart pasodinus pomidorus mulciuot?

Nereik tų pienių bijot. Jei gerai užmulčiuosi, tai jau kas kas o pienės tikrai neišdygs. Yra kur kas gajesnių augalių, kurie ir per mulčių sugeba išlįst.

QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 17, 14:08)
smile.gif  oh kad taip būtų... apie vynuogines aš nekalbu ir nepykstu ant jų  blush2.gif  kad ir suvalgo kokią tagetę per naktį iki pašaknų... bet tos mikroskopinės kur aplimpa viską ir net nurinkt negali, nes byra...  doh.gif
Nebesuprantu aš išvis jų - paskaičiau paparčių lapais galima mulčiuot, tipo turėtų nepatikt sraigėms - bet kad patys paparčiai jų pilni, graužia pilnom burnom... Pentinius atrodo nuodingas - bet kol neuždengiau gaubtu negalėjo iš žemės išlįst, tuoj buvo nuėdamas kad nelikdavo nė žymės... nu siaubas ir tiek. Gal mūsų nelaimė yra pieva vienam gale ir apleistas sklypas kitam... atrodo, joms ten turėtų maisto užtekt, bet matyt ieško geresnio  g.gif  mes manom, kad kuo daugiau maisto - tuo daugiau jų veisiasi, nes kai tik niekas nebesirūpina sklypu už tvoros - antplūdis iš tos pusės jų... O kai paklojam žolę - tai jų ten tuntai, tuntai.... padėjom po serbentais žolės mulčo - tai dabar serbentai jau pilni sraigių  blink.gif
Kiek įstengiam renkam ir nešam kaimyno vištoms, bet galo nematyti... Jei  patartumėt kokios veislės augalų yra išbandytos ir sraigių nemėgstamos - tai būčiau be galo dėkinga  4u.gif  nes va nusipirkau pentinį pagalvojus kad jis nuodingas ir nevalgomas, o nieko panašaus pasirodo....

Aš tai ieškočiau ne kokių augalų, kurių sraigės nemėgsta, o tokių gyvūnų, kurie mėgsta sraiges. Tada jau sraigių sumažės.

O lenda jos į mulčių todėl, kad ten drėgna ir vėsu. Šliužai gi drėgmę mėgsta. Sausuma jiems netinka wink.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 17, 11:12)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
todėl mano darže nėra priešų wub.gif Derliaus pakanka visiems: ir mano šeimai, ir kenkėjams.

drinks_cheers.gif Kiek ne į temą, bet aš dėl tos įvairovės sukroviau poroje vietų patvory visokių šakelių-šakų krūvas. Gal koks ežys apsigyvens g.gif Toks nemažas šabakštynėlis gavosi, bet gyvybės po juo yra. Netgi driežų.
Atsakyti
Galima lysves pabarstyt stambiai trintais kiaušų lukštais. Šliužams ir sraigėms nepatinka per juos šliaužt biggrin.gif Niekad neturėjau tokios problemos g.gif Vienas kitas tik per sezoną šliužiokas pasitaiko g.gif Mano va vienas braškių krūmelis buvo amaru ir skruzdžių aplipęs g.gif Bet tik vienas, tai galvojau palikt ramybėj, bet tiek uogyčių žrimegzta kad pagailo, tai ir nupurškiau porą kartų su
Coca-Cola. Padėjo blink.gif Papasakojau savo MB, tai pasiūlė paprastu gazuotu mineraliniu purkšti, nes esmė- angliarūkštė g.gif
Atsakyti
Rūta Mėta, tai tau gerai, kad nėra sraigių. O tai nuėda kaip skėriai viską. Jau ir nemulčiuojant jų milijonai buvo, tai nepastebiu dabar padaugėjimo. Ar taip daug, ar taip.
O va už kelių kilometrų vienkiemyje pas draugus - nei sraigelės. Reiks pasiūlyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 05 17, 14:26)
Aš tai ieškočiau ne kokių augalų, kurių sraigės nemėgsta, o tokių gyvūnų, kurie mėgsta sraiges. Tada jau sraigių sumažės.

O lenda jos į mulčių todėl, kad ten drėgna ir vėsu. Šliužai gi drėgmę mėgsta. Sausuma jiems netinka wink.gif

Ieskojau pernai gyvunu, net norejau isigyt antytes tokias begikes, bet vyras nepritare nes ziema nebus kur ju det..jei butu kam ziema atiduot, buciau nusipirkus...
O taip, dregme jie megsta, kaip tik po lietaus ju kolonos, o vinuoginiu isties mazuma...

QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 17, 15:40)
Galima lysves pabarstyt stambiai trintais  kiaušų lukštais. Šliužams ir sraigėms nepatinka per juos šliaužt biggrin.gif

Bandziau pernai, ir lukstais, ir zvyru, nepasakyciau kad labai efektinga ..
Atsakyti
apie amarus ir baltasparnius jau galiu ir iš praktikos paporint - nereikia skubėt jų purkšti, pirmais metais gal ir gaila bus žiūrėti į augalus, bet turint kantrybės ir specialiai nematant, labai greit atsiranda, kas suvalgo amarus ir baltasparnius. Pernai kol prisiruošiau baltagalvių ir jazminų krūmus nupurkšti ( tai oro sąlygos neleido, tai reikiamų priemonių purškalams pasigamint neturėjau), ėmė ir neliko kenkėjų. Tik šioks toks pėdsakas, kad būta juodų amarų.

Šiemet raudono agrasto krūmas jau buvo apniktas amarų ir rožės, bet po kelių dienų pastebėjau, kad pilni krūmai boružių. Praėjusį savaitgalį radau tik kelis pavienius amarus, bet tai ir jų baigtis aiški - bus kažkam ( beje, amarus doroja ne tik boružės bet ir voriukai) puota.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 17 gegužės 2012 - 16:07