Papasakosiu, kaip aš "prisimulčiavau"
Po žolėmis atsirado sliekų, o tie sliekai priviliojo kurmius, ir daug jų. Visą daržą pakėlė, kaip ant duknų. O, vargeli... Visi mulčai jau nuimti...
QUOTE(sivita @ 2012 05 16, 18:27)
Papasakosiu, kaip aš "prisimulčiavau"
Po žolėmis atsirado sliekų, o tie sliekai priviliojo kurmius, ir daug jų. Visą daržą pakėlė, kaip ant duknų. O, vargeli... Visi mulčai jau nuimti...
O kiek laiko mulčiuota?
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 16, 17:39)
O kiek laiko mulčiuota?
Mulčiuota šį pavasarį, kai pradėjau sėją. Bet kokiu atveju, jei apdėta šienauta žole, bus sliekų, o tuo pačiu, ir kurmių.
QUOTE(sivita @ 2012 05 16, 18:56)
Mulčiuota šį pavasarį, kai pradėjau sėją. Bet kokiu atveju, jei apdėta šienauta žole, bus sliekų, o tuo pačiu, ir kurmių.
oi, tai visai nėra stabdys sveika daržininkyste užsiimt, nes kurmiai duodasi ir tuose sklypuose, kur žmonės niekada mulčiavimu neužsiiminėjo.
Bet, kai į daržą kurmis ateina, nekoks gyvenimas ir augalams, ir man. Viskas iškelta, vysta, džiūna...
Nieko tie kurmiai nepridirba Parausia ir viskas. Augalų aeracija tik geresnė pasidaro. Užtat va su kurkliais problemų nebelieka, nes kurmiai visus kurklius išgaudo.
Kažkaip nesitiki, kad tik po poros mėnesių tokie pasikeitimai dirvoje
Mulčiuota šį pavasarį, kai pradėjau sėją.
Sunku patikėti. Sliekų taip greitai, nemanau, kad galėjo atsirasti. Nors, ką gali žinoti. Mano praktika yra kitokia.
Mano irgi ne kokia patirtis su mulčiavimu... Dėl šiaudų, pjuvenų - nieko blogo negaliu pasakyt, tikrai pasiteisino ir esu labai patenkinta. O vat nusipirkom žoliapjovę su surinktuvu, kad žolę panaudot... tai prisidirbom sraigių veisyklų Sraigių pas mus kibirais, o kai atsirado paklota joms žolė - tai jau tonom
Teks vėl kraut žolę į komposto dėžę....
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 17, 08:46)
Mano irgi ne kokia patirtis su mulčiavimu... Dėl šiaudų, pjuvenų - nieko blogo negaliu pasakyt, tikrai pasiteisino ir esu labai patenkinta. O vat nusipirkom žoliapjovę su surinktuvu, kad žolę panaudot... tai prisidirbom sraigių veisyklų Sraigių pas mus kibirais, o kai atsirado paklota joms žolė - tai jau tonom
Na nežinau , pas mus irgi sraigių daug, bet kad jų padaugėtų ar daugiau žalos jos pridarytų mulčiuotam darže, tikrai nepastebėjau. Netgi sakyčiau atvirkščiai, kai dar nemulčiavau tai tikrai daug ką nugraužė, o pernai buvo viskas mulčiuota, tai jokių nuostolių. Ir šiemet tas pats - susodinau salotas, o žolės mulčiavimui dar nebuvo, tai po kelių dienų žiūriu nebėr mano salotų Man rodos, kad sraigės kaip tik ir maitinasi tokia žole, kuri jau pavytusi ir pradėjusi irti, o sveikais augalus tik iš bėdos. Kažkur netgi skaičiau tokį patarimą, kad norint apsiginti nuo sraigių, specialiai joms reikia kur nors pavėsyje sklypo pakrašty ar už sklypo ribos (jei tokia galimybė yra) sumesti visokių augalų ir palikti pūvančius, sraigės eis ten maitintis ir nelies Jūsų daržo.
QUOTE(zuikis5 @ 2012 05 17, 08:46)
vat vienas pirmųjų mano darže kenkėjų "mulčo dėka" ir buvo - šliužiukai, kurie kai kurias daržoves nugriaužia. Bet man per daug "patiko" šis žemę tausojantis ir tręšimo bėdas sprendžiantis būdas mūsų darže, kad tiesiog kol kas tiesiog "išėmiau" iš savo daržo tas daržoves, kuriom jie kenkia ir ramiai verčiuos su kitom. kai rasiu sau priimtiną apsaugą nuo jų (ir dabar yra visko - geležies granulės ir pan.)- sodinsiu viską. Alaus įkastos stiklinukės nepadėjo visai , iš po pamėtytų lentučių einas surink, bet vistiek nelabai efektyvu . Niu, laukiu kol kas dar atsiras
Papildyta:
QUOTE(rim @ 2012 05 17, 09:11)
Na nežinau , pas mus irgi sraigių daug, bet kad jų padaugėtų ar daugiau žalos jos pridarytų mulčiuotam darže, tikrai nepastebėjau.
aš tai akivaizdžiai pastebėjau, ypač kai yra šalia visai nemulčiuotų kaimynų daržų - kuriuose šliužiukų - MINIMUMAS -nemėgsta jos per žemes šliaužti iki augalo.
Tiek džiaugiuos, kad einas atsirinkti ko "neliečia" jos - pvz. pas man tik vieną salotų rūšį ir pekino kopustus iš salotinių ryja jos, o visa kita -sveika. Paprikas tai užuodžia moment , dar gėlių kai kurių neaplenkia, nors ir nemulčiuota ten.
O aš mulčiuoju jau keli metai žolyte. Nematau jokių blogų dalykų, nebent tai, kad jei žolytėje būna kokia pienė, tai paskui ir darže atsiranda pienių...
Gal per storai iš karto uždedat žolytę... gal per šlapia žemė pastoviai, užtat atsiranda visokių gyvių. Pas mane dar nė vienais metais nebuvo jokių parazitų, niekas nieko nesugraužė, o ravėjimo tai ryškiai mažiau, aišku tręšt tikrai nereikia, pernai netgi bulvių vageles apdėjau žolyte, labai patiko.Aišku pas mus žemė- molis, ant viršaus grynas juodžemis. Malyje kurmiai nesirausia, tai kol kas nematėm nė vieno.
Gal per storai iš karto uždedat žolytę... gal per šlapia žemė pastoviai, užtat atsiranda visokių gyvių. Pas mane dar nė vienais metais nebuvo jokių parazitų, niekas nieko nesugraužė, o ravėjimo tai ryškiai mažiau, aišku tręšt tikrai nereikia, pernai netgi bulvių vageles apdėjau žolyte, labai patiko.Aišku pas mus žemė- molis, ant viršaus grynas juodžemis. Malyje kurmiai nesirausia, tai kol kas nematėm nė vieno.