Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

[quote=diasaja,2012 05 14, 17:10]

nesupratau šio žodžio g.gif reiškia, kad apkaups? jeigu taip, tai tikrai nereikia, nes mulčiuosite.

Taip,apkaups,bet tai daryčiau tik dėl to ,kad labai negiliai bulves pasodinom g.gif sakau kad neiškiltų labai į paviršių rolleyes.gif o be to krapų pridygę be proto,tai gal kiek apsiverstų jie žemėmis...
Atsakyti
[quote=zebrina,2012 05 15, 10:43]
... o be to krapų pridygę be proto,tai gal kiek apsiverstų jie žemėmis...
[/quote]
O kuo jie maišo g.gif Smulkini ir į šaldiklį thumbup.gif
Atsakyti
[quote=zebrina,2012 05 15, 10:43]

Taip,apkaups,bet tai daryčiau tik dėl to ,kad labai negiliai bulves pasodinom g.gif sakau kad neiškiltų labai į paviršių rolleyes.gif o be to krapų pridygę be proto,tai gal kiek apsiverstų jie žemėmis...
[/quote]

Ash isvis sodinau ant nupjautos pievos-nekasant ir nepergyvenu, pernai viskas uzaugo puikiai, apkaupimo vaidmeni atlieka shiaudai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 05 15, 12:12)
Ash isvis sodinau ant nupjautos pievos-nekasant ir nepergyvenu, pernai viskas uzaugo puikiai, apkaupimo vaidmeni atlieka shiaudai  smile.gif

Taip ir aš šiemet sodinau biggrin.gif žiūrėsim rudenį, kas išeis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 15, 09:49)
O kuo jie maišo g.gif Smulkini ir į šaldiklį thumbup.gif

Aš dar pernykščių pusė stalčiaus turiu doh.gif lotuliukas.gif o tiek kiek pridygę netilptų turbūt ir į pramoninį šaldiklį biggrin.gif
Pasižiūrėjau šiandien gal ir nekaupsim,tik su grėbliu prasieisiu kad tuos krapus išjudint ir mulčiuosiu(nereiks plūgelio tempt..nebūsiu arklys lotuliukas.gif )
Atsakyti
Savaitgalį galavausi sodindama savo garšvinėje pievoje šį bei tą. Radau besikapstydama grambuolio lervų. blink.gif Pasigooglinau apie jas, nieko gero tas radinys nežada doh.gif

Dar prieš veisiant sodą, būtina patikrinti, ar dirva neapsikrėtusi grambuoliais. Jeigu viename kvadratiniame metre randama daugiau negu viena lerva, jas būtina išnaikinti prieš sodinant braškes, obelis, uogakrūmius.

O aš viename kvadratiniame metre radau cielas 3 doh.gif Ir kadangi veisiu ne sodą, o daržą, tai turbūt dar blogiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 15 gegužės 2012 - 14:57
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 05 15, 15:56)
Savaitgalį galavausi sodindama savo garšvinėje pievoje šį bei tą. Radau besikapstydama grambuolio lervų. blink.gif  Pasigooglinau apie jas, nieko gero tas radinys nežada doh.gif

Dar prieš veisiant sodą, būtina patikrinti, ar dirva neapsikrėtusi grambuoliais. Jeigu viename kvadratiniame metre randama daugiau negu viena lerva, jas būtina išnaikinti prieš sodinant braškes, obelis, uogakrūmius.

O aš viename kvadratiniame metre radau cielas 3 doh.gif Ir kadangi veisiu ne sodą, o daržą, tai turbūt dar blogiau...

tai čia dar visai nedaug.. biggrin.gif Pas mane braškėse ir šiltnamyje jų gausybė, kur ranka žemę perbraukiu, ten baltuoja.. doh.gif Tai kvadratiniame metre tikrai ne viena ir ne trys.. schmoll.gif gal apie 10vnt.. rolleyes.gif Dabar galvoju iš kur jų tiek priviso. Kiek pamenu prieš keletą metų tikrai jų nebuvo.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 05 15, 16:23)
tai čia dar visai nedaug..  biggrin.gif Pas mane braškėse ir šiltnamyje jų gausybė, kur ranka žemę perbraukiu, ten baltuoja..  doh.gif Tai kvadratiniame metre tikrai ne viena ir ne trys..  schmoll.gif gal apie 10vnt..  rolleyes.gif  Dabar galvoju iš kur jų tiek priviso. Kiek pamenu prieš keletą metų tikrai jų nebuvo..  unsure.gif

Oho, net baltuoja blink.gif Reikia kažkaip varyti lauk, nes lervos nugraužia viską.
"...apgraužia jaunų augalų šaknis, tarp jų apynių, arbūzų, bulvių,cukrinių runkelių, česnakų, grikių,javų, kopūstų, linų, melionų, mėtų,morkų, rapsų, saulėgrąžų, svogūnų, šalavijų,žemuogių."

Tai jei mėgsta žemuoges, manau ir braškių bei kitų daržovių paragaus unsure.gif
o va ko nemėgsta:
"Grambuolių lervos vengia vietų, kur auga kryžmažiedžiai (svėrės, engros),
lubinai, esparcetai, dobilai, šeivamedžiai, karaganos
."

Kaip tik lubinų sėklų esu nusipirkusi, reiks darže kuo skubiau išbarstyti...
Dar radau patarimą, kad reikia giliai suarti dirvą. Bet mes nearsim, nes kaip tik propaguojam neariamąją daržininkystę. Gal ir be arimų tas baisybes išgyvendinsim...
Papildyta:

KLausimėlis: iš savo prūdelio jau kelintas kartas ištraukiame grėbliu po kelis kibirus dumblo (na tokių žalių sąnašų, kurios vandens paviršiuje plūduriuoja biggrin.gif ). Įdomu, ar tuo dumbliuku galima tiesiai mulčiuoti augalus (pvz krūmus, vaismedžius), ar reik dėt į kompostą?
Kur jūs kišate dumblą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 15 gegužės 2012 - 16:19
Dėl grambuolių lervų, šio ,,gėrio' ir pas mane daugiau nei trys 1 kvadr. metre. Lervos vystymosi stadija iki grambuolio -3 metai, jei pamenat, prieš tris metus jų buvo labai daug (bent jau pas mus), dar prie sklypo auga miškelis, tai dabar vakarais ąžuolas dūzgia nuo karkvabalių, po trijų metų vėl laukia grambuolių invazija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 05 15, 12:12)
Ash isvis sodinau ant nupjautos pievos-nekasant ir nepergyvenu, pernai viskas uzaugo puikiai, apkaupimo vaidmeni atlieka shiaudai  smile.gif

Ir mano taip pat. Lauksiu rezultatų. Pernai agurkai taip augo. Ir užteko derliaus sočiai. Agurkams duobutę padariau pievoje, įbėriau sėklikę. Aplink dėjau kartoną ir ant jo žolę. Agurkai švarūs, gražūs.

Nu su tom grambuolio lervom tai bėda. Aš nukėliau šiandien plokštę, kurį nuo pernai dusino varputį. Visokios gyvybės po ja, lervų irgi. Bet aš žemės nekasiau, ten irgi bus agurkai. Tik kad neišdžiūtų žemė, apdėjau storai žole. Po savaitės agurkus sėsiu ten, tai prastumsiu žolę toj vietoj, kur sėklytes bersiu. Bet mačiau ten lervų, kai pakėliau plokštę, jos tuoj pradingo žemėje. Ir aišku laukia agurkų šaknų. g.gif Vistiek reiks truputį sėkloms žemę prakapstyt, tai gal rasiu aš jas. g.gif Ir visai netoli braškių.
Atsakyti
Man toks klausimas apie sideratus iškilo blush2.gif Ką reiškia "įterpti į dirvą" blush2.gif ?Čia tipo perkasti?Ar užtenka nupjaut,šaknis palikt,o tą ką nupjauni ant dirvos paviršiaus sudedi g.gif? Kalbu apie garstyčias.Galvoju kiek įmanoma vis tuščius plotelius užimti ax.gif
Papildyta:
Su tom lervom.Aš galvojau,kad pernai man visą braškių kampą kaimynų šuo nusisiojo.Bet dabar pagalvojau,kad gal tos lervos pasidarbavo g.gif Ir mano česnakai leipsta.Ištraukiau vieną,o jis be galvos jokios blink.gif Tai turėčiau suprasti,kad pasivaišino? g.gif
Atsakyti
o mes neturejom grambuoliu , bet itariu uzsiveisim sad.gif

nes is kaimyno emem mesla - 3 metu senumo - zeme pasidariusi grazi kaip kava , bet nemazai grambuoliu ten gyvena .

kiek galejom atrinkom, bet manau keleta veislei matyt pasiliko vistiek .

Papildyta:
as irg negaliu atsidziugti mulcavimu . man patinka ,kad niekonereik ismesti ,o anksciau sukom galvakur det kruvas nsuienautu zoliu ,net deginom ,geda

dziaugiuosi ,kad atradau gamtine zemdirbyste

nes ravejimai ne man smile.gif

o dabar ir darza turiu
Papildyta:
QUOTE(Irvel @ 2012 05 15, 21:14)
Ir mano taip pat. Lauksiu rezultatų. Pernai agurkai taip augo. Ir užteko derliaus sočiai.  Agurkams duobutę padariau pievoje, įbėriau sėklikę. Aplink dėjau kartoną ir ant jo žolę. Agurkai švarūs, gražūs.

o kaip tuos agurkus augonot - ne siltanami ?

as pernai terasoj vazonose auginau ,nespejau i sodyba sivest . tai augoi grtaziai ,o paskui miltlige . dar papusrskaiu ,bet nepadejo lapai visi nuejo . tiurejom kokisu 4 agurkelius smile.gif

Atsakyti