[quote=diasaja,2012 05 14, 17:10]
nesupratau šio žodžio reiškia, kad apkaups? jeigu taip, tai tikrai nereikia, nes mulčiuosite.
Taip,apkaups,bet tai daryčiau tik dėl to ,kad labai negiliai bulves pasodinom sakau kad neiškiltų labai į paviršių o be to krapų pridygę be proto,tai gal kiek apsiverstų jie žemėmis...
[quote=zebrina,2012 05 15, 10:43]
... o be to krapų pridygę be proto,tai gal kiek apsiverstų jie žemėmis...
[/quote]
O kuo jie maišo Smulkini ir į šaldiklį
... o be to krapų pridygę be proto,tai gal kiek apsiverstų jie žemėmis...
[/quote]
[quote=zebrina,2012 05 15, 10:43]
Taip,apkaups,bet tai daryčiau tik dėl to ,kad labai negiliai bulves pasodinom sakau kad neiškiltų labai į paviršių o be to krapų pridygę be proto,tai gal kiek apsiverstų jie žemėmis...
[/quote]
Ash isvis sodinau ant nupjautos pievos-nekasant ir nepergyvenu, pernai viskas uzaugo puikiai, apkaupimo vaidmeni atlieka shiaudai
[/quote]
Ash isvis sodinau ant nupjautos pievos-nekasant ir nepergyvenu, pernai viskas uzaugo puikiai, apkaupimo vaidmeni atlieka shiaudai
QUOTE(Keretoja @ 2012 05 15, 12:12)
Taip ir aš šiemet sodinau žiūrėsim rudenį, kas išeis
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 15, 09:49)
Aš dar pernykščių pusė stalčiaus turiu o tiek kiek pridygę netilptų turbūt ir į pramoninį šaldiklį
Pasižiūrėjau šiandien gal ir nekaupsim,tik su grėbliu prasieisiu kad tuos krapus išjudint ir mulčiuosiu(nereiks plūgelio tempt..nebūsiu arklys )
Savaitgalį galavausi sodindama savo garšvinėje pievoje šį bei tą. Radau besikapstydama grambuolio lervų. Pasigooglinau apie jas, nieko gero tas radinys nežada
Dar prieš veisiant sodą, būtina patikrinti, ar dirva neapsikrėtusi grambuoliais. Jeigu viename kvadratiniame metre randama daugiau negu viena lerva, jas būtina išnaikinti prieš sodinant braškes, obelis, uogakrūmius.
O aš viename kvadratiniame metre radau cielas 3 Ir kadangi veisiu ne sodą, o daržą, tai turbūt dar blogiau...
Dar prieš veisiant sodą, būtina patikrinti, ar dirva neapsikrėtusi grambuoliais. Jeigu viename kvadratiniame metre randama daugiau negu viena lerva, jas būtina išnaikinti prieš sodinant braškes, obelis, uogakrūmius.
O aš viename kvadratiniame metre radau cielas 3 Ir kadangi veisiu ne sodą, o daržą, tai turbūt dar blogiau...
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 05 15, 15:56)
Savaitgalį galavausi sodindama savo garšvinėje pievoje šį bei tą. Radau besikapstydama grambuolio lervų. Pasigooglinau apie jas, nieko gero tas radinys nežada
tai čia dar visai nedaug.. Pas mane braškėse ir šiltnamyje jų gausybė, kur ranka žemę perbraukiu, ten baltuoja.. Tai kvadratiniame metre tikrai ne viena ir ne trys.. gal apie 10vnt.. Dabar galvoju iš kur jų tiek priviso. Kiek pamenu prieš keletą metų tikrai jų nebuvo..
QUOTE(rytorasa @ 2012 05 15, 16:23)
tai čia dar visai nedaug.. Pas mane braškėse ir šiltnamyje jų gausybė, kur ranka žemę perbraukiu, ten baltuoja.. Tai kvadratiniame metre tikrai ne viena ir ne trys.. gal apie 10vnt.. Dabar galvoju iš kur jų tiek priviso. Kiek pamenu prieš keletą metų tikrai jų nebuvo..
Oho, net baltuoja Reikia kažkaip varyti lauk, nes lervos nugraužia viską.
"...apgraužia jaunų augalų šaknis, tarp jų apynių, arbūzų, bulvių,cukrinių runkelių, česnakų, grikių,javų, kopūstų, linų, melionų, mėtų,morkų, rapsų, saulėgrąžų, svogūnų, šalavijų,žemuogių."
Tai jei mėgsta žemuoges, manau ir braškių bei kitų daržovių paragaus
o va ko nemėgsta:
"Grambuolių lervos vengia vietų, kur auga kryžmažiedžiai (svėrės, engros),
lubinai, esparcetai, dobilai, šeivamedžiai, karaganos."
Kaip tik lubinų sėklų esu nusipirkusi, reiks darže kuo skubiau išbarstyti...
Dar radau patarimą, kad reikia giliai suarti dirvą. Bet mes nearsim, nes kaip tik propaguojam neariamąją daržininkystę. Gal ir be arimų tas baisybes išgyvendinsim...
Papildyta:
KLausimėlis: iš savo prūdelio jau kelintas kartas ištraukiame grėbliu po kelis kibirus dumblo (na tokių žalių sąnašų, kurios vandens paviršiuje plūduriuoja ). Įdomu, ar tuo dumbliuku galima tiesiai mulčiuoti augalus (pvz krūmus, vaismedžius), ar reik dėt į kompostą?
Kur jūs kišate dumblą
Dėl grambuolių lervų, šio ,,gėrio' ir pas mane daugiau nei trys 1 kvadr. metre. Lervos vystymosi stadija iki grambuolio -3 metai, jei pamenat, prieš tris metus jų buvo labai daug (bent jau pas mus), dar prie sklypo auga miškelis, tai dabar vakarais ąžuolas dūzgia nuo karkvabalių, po trijų metų vėl laukia grambuolių invazija
QUOTE(Keretoja @ 2012 05 15, 12:12)
Ir mano taip pat. Lauksiu rezultatų. Pernai agurkai taip augo. Ir užteko derliaus sočiai. Agurkams duobutę padariau pievoje, įbėriau sėklikę. Aplink dėjau kartoną ir ant jo žolę. Agurkai švarūs, gražūs.
Nu su tom grambuolio lervom tai bėda. Aš nukėliau šiandien plokštę, kurį nuo pernai dusino varputį. Visokios gyvybės po ja, lervų irgi. Bet aš žemės nekasiau, ten irgi bus agurkai. Tik kad neišdžiūtų žemė, apdėjau storai žole. Po savaitės agurkus sėsiu ten, tai prastumsiu žolę toj vietoj, kur sėklytes bersiu. Bet mačiau ten lervų, kai pakėliau plokštę, jos tuoj pradingo žemėje. Ir aišku laukia agurkų šaknų. Vistiek reiks truputį sėkloms žemę prakapstyt, tai gal rasiu aš jas. Ir visai netoli braškių.
Man toks klausimas apie sideratus iškilo Ką reiškia "įterpti į dirvą" ?Čia tipo perkasti?Ar užtenka nupjaut,šaknis palikt,o tą ką nupjauni ant dirvos paviršiaus sudedi ? Kalbu apie garstyčias.Galvoju kiek įmanoma vis tuščius plotelius užimti
Papildyta:
Su tom lervom.Aš galvojau,kad pernai man visą braškių kampą kaimynų šuo nusisiojo.Bet dabar pagalvojau,kad gal tos lervos pasidarbavo Ir mano česnakai leipsta.Ištraukiau vieną,o jis be galvos jokios Tai turėčiau suprasti,kad pasivaišino?
Papildyta:
Su tom lervom.Aš galvojau,kad pernai man visą braškių kampą kaimynų šuo nusisiojo.Bet dabar pagalvojau,kad gal tos lervos pasidarbavo Ir mano česnakai leipsta.Ištraukiau vieną,o jis be galvos jokios Tai turėčiau suprasti,kad pasivaišino?
o mes neturejom grambuoliu , bet itariu uzsiveisim
nes is kaimyno emem mesla - 3 metu senumo - zeme pasidariusi grazi kaip kava , bet nemazai grambuoliu ten gyvena .
kiek galejom atrinkom, bet manau keleta veislei matyt pasiliko vistiek .
Papildyta:
as irg negaliu atsidziugti mulcavimu . man patinka ,kad niekonereik ismesti ,o anksciau sukom galvakur det kruvas nsuienautu zoliu ,net deginom ,geda
dziaugiuosi ,kad atradau gamtine zemdirbyste
nes ravejimai ne man
o dabar ir darza turiu
Papildyta:
o kaip tuos agurkus augonot - ne siltanami ?
as pernai terasoj vazonose auginau ,nespejau i sodyba sivest . tai augoi grtaziai ,o paskui miltlige . dar papusrskaiu ,bet nepadejo lapai visi nuejo . tiurejom kokisu 4 agurkelius
nes is kaimyno emem mesla - 3 metu senumo - zeme pasidariusi grazi kaip kava , bet nemazai grambuoliu ten gyvena .
kiek galejom atrinkom, bet manau keleta veislei matyt pasiliko vistiek .
Papildyta:
as irg negaliu atsidziugti mulcavimu . man patinka ,kad niekonereik ismesti ,o anksciau sukom galvakur det kruvas nsuienautu zoliu ,net deginom ,geda
dziaugiuosi ,kad atradau gamtine zemdirbyste
nes ravejimai ne man
o dabar ir darza turiu
Papildyta:
QUOTE(Irvel @ 2012 05 15, 21:14)
Ir mano taip pat. Lauksiu rezultatų. Pernai agurkai taip augo. Ir užteko derliaus sočiai. Agurkams duobutę padariau pievoje, įbėriau sėklikę. Aplink dėjau kartoną ir ant jo žolę. Agurkai švarūs, gražūs.
o kaip tuos agurkus augonot - ne siltanami ?
as pernai terasoj vazonose auginau ,nespejau i sodyba sivest . tai augoi grtaziai ,o paskui miltlige . dar papusrskaiu ,bet nepadejo lapai visi nuejo . tiurejom kokisu 4 agurkelius