Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(ruta19 @ 2012 05 14, 15:31)
Tai ko gero cia tik as nematau  blush2.gif

As ir nematau foto unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 05 14, 16:56)
As ir nematau foto  unsure.gif

visu nematot ar tik mano? g.gif
Atsakyti
Nematau ir as foto.Elar is vis nera.
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 16:31)
tai kad neisemiau g.gif

drinks_cheers.gif
Visų nuotraukas matau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 15:58)
visu nematot ar tik mano? g.gif

Tik jusu 4u.gif
Atsakyti
Jau matau visu thumbup.gif
Nuostabus darzai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 05 14, 12:21)
Aš šiemet aplink braškes klojau kartoną ir mulčiavau, nes praėjusią vasarą neužteko žolės

naują žemės plotą pradedu mulčiuoti tik tada, kai pereinu visą mulčiuotą daržą papildydama. vadovaujiesiu tokia taisykle:
geriau mažiau mulčiuoto ploto ir pastoviai pildau.
QUOTE(Otaip @ 2012 05 14, 13:14)

Įdedu pernai metų derliaus pabaigos fotkę

ojeiii, kaip gražu wub.gif

QUOTE(Elar @ 2012 05 14, 13:20)

Siandien maniskis atrodo taip:

Nuostabu wub.gif
QUOTE(zebrina @ 2012 05 14, 13:23)

Savaitgalį jau atarinės bulves,tada ir joms teks to gerio thumbup.gif

nesupratau šio žodžio g.gif reiškia, kad apkaups? jeigu taip, tai tikrai nereikia, nes mulčiuosite.
QUOTE(Elar @ 2012 05 14, 13:31)
o anas tai varo skersai isilgai per darza, ir paguli prie siltnamio kampo ant mulco...

mano keturkojė išmoko tik tarplysviai vaikščioti thumbup.gif kelis kartus gerai užbaubiau ir suprato kas darže šeimininkė biggrin.gif

QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 14:18)
o pas mane po mulcu daug kazkokiu viksriuku, tokie tamsus rudi, vos ne juodi ir kietu sarbu kirminiukia, jie nepavojingi darzovem ir vaiskrumiaim? g.gif

gal spragšės?

QUOTE(Otaip @ 2012 05 14, 15:08)
kažkuri forumietė pernai rodė kokius kiekius jų darže pririnko - kibirais beveik  blink.gif .

aš buvau įdėjusi, bet pavasarį jie dingo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 15:46)

o cia va mano darzas  blush2.gif

ach, kaip gražu wub.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 14, 16:05)

Gėlyną mulčiuoju, tačiau ne ant viršaus, o praskleidžiu paviršių, pribarstau ir kai gerai apdžiūva žolė, atgal viršutinį sluoksnį suvarau.

o-ho, koks negirdėtas būdas thumbup.gif AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 14, 18:10)
*naują žemės plotą pradedu mulčiuoti tik tada, kai pereinu visą mulčiuotą daržą papildydama. vadovaujiesiu tokia taisykle:
geriau mažiau mulčiuoto ploto ir pastoviai pildau.
**aš buvau įdėjusi, bet pavasarį jie dingo thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
ach, kaip gražu wub.gif
***o-ho, koks negirdėtas būdas thumbup.gif AČIŪ 4u.gif

* drinks_cheers.gif regis, iš tavęs, diasaja tai ir įsitvirtinau aciuks.gif . Regis ir seminare buvau, ir knygas skaitau ta tema - bet va imi ir "išgirsti" kažką ne iš karto kažkaip biggrin.gif doh.gif . Tikrai, geriau dėt tiek kiek reikia kažkur, nei visur po biškį.
** taigi išrinkai viską pernai lotuliukas.gif .
Niu, o gal jie jau išsirito biggrin.gif .
*** ir aš šiemet bandžiau kažkaip taip .. tongue.gif įsigijau tą fiskaro aeratorių, tai kai kur pabėriau plonai šviežiai žoliapjove pjautos gazonzolės ir įterpiau dirvon su juo - iškart drėgmės daugiau ir vaizdas geresnis. Žiūrėsiu kas čia bus rolleyes.gif - sunkiai man dar gaunas gėlyne tvarkytis - kiek turėjau grikių lukštų - kur mulčiavau gėlyną - super vaizdas ir darbo mažai, bet, kad jų nepripirksi - yr kur tuos pinigėlius ir taip dėt.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 05 14, 18:10)
gal spragšės?

internete ivedziu pavadinima tai lyg ne, jos koju neturi, o maniskes kirmylytes su daaaug koju.

o as gelynu kaip ir neturiu dar nes neapsisprendziu kur daryti biggrin.gif silnami vienam sklypo kampe zadejom daryt, bet ziuriu kad man darze vietos kaip ir lieka tai sakau reiktu siltnami gale darzo daryti, o tam kampe kur zadejom daryt siltnami kurti grozi, bet siltnami tik kita pavasari darysim, nes siemet jau lesu neliko tai jauciu kad ir gelyno dar nedarysiu niekur, nes paskui bus gaila ardyrt ir darbo papildomo bus daug, jau dabar kai ziuriu i savo darza tai nepatenkinta esu kur ka susisodinau, daug ka galejau kiton vieton sodint doh.gif kazin nieko jei kita met braskes persodinciau, ar jau jas palikt taip 4 metus ramybej? g.gif
Atsakyti
Saulutes darzas thumbup.gif

Aciu ir uz komplimentus maniskiui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 14, 18:33)

taigi išrinkai viską pernai  lotuliukas.gif .

lotuliukas.gif thumbup.gif bet tikrai, negailėdama į kibirus kroviau su žemėmis doh.gif streso turėjau daug unsure.gif Ir pas Jasionį beldžiausi su nuotraukomis, tai jis nuramino thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 19:45)

o as gelynu kaip ir neturiu dar nes neapsisprendziu kur daryti biggrin.gif silnami vienam sklypo kampe zadejom daryt, bet ziuriu kad man darze vietos kaip ir lieka tai sakau reiktu siltnami gale darzo daryti, o tam kampe kur zadejom daryt siltnami kurti grozi, bet siltnami tik kita pavasari darysim, nes siemet jau lesu neliko tai jauciu kad ir gelyno dar nedarysiu niekur, nes paskui bus gaila ardyrt ir darbo papildomo bus daug, jau dabar kai ziuriu i savo darza tai nepatenkinta esu kur ka susisodinau, daug ka galejau kiton vieton sodint doh.gif kazin nieko jei kita met braskes persodinciau, ar jau jas palikt taip 4 metus ramybej? g.gif

Su tuo planavimu turbūt niekam nepavyksta išvengt klaidų ir iš kart viską padaryt teisingai, taip, kad gerai būtų ir kad pačiai patiktų. Aš irgi daržą pradėjau sodint nuo braškių ir pasodinau netinkamoj vietoj jas, bet palikau irnesakyk.gif palaipiosim per tą lysvę. Netruko praeit 3 metai, praeis ir ketvirti, o tada jau perkelsiu. Per tą laiką dar visokių klaidų pamačiau: kompostinę pastatėm tad jau už šiltnamio, bet šiltnamio vis dar nėra ir dar neaišku kada jis bus ir ta kompostinė gavosi tiesiai prieš akis doh.gif Tai šiemet neapsikentem ir perkėlėm į kitą vietą. Ir su gėlynais geriau neskubėt, palaukt kol mintys susigulės, išsigrynins.
Atsakyti