Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

saulute32 wub.gif - gražūs daržai - pataluose. Neįsivaizduoju pas save tokių lotuliukas.gif , o tiksliau - ilgam tokių - vėjas, šunys, vaikai, doh.gif o kai pati dar raunu varputį ar pan. piktžoles - tai ištaškau mulčą visur - pas man viskas "prasčiau" atrodo (plius kyšo lapai, bulvių lupenos ir kitas kompostas biggrin.gif - jokio vienalytiškumo).
O kas link šimtakojo - g.gif įdomu ar labai jau ten su juo "blogi reikalai". Yr ir pas man tokių, bet, kai "normos ribose", tai ir nekreipiu dėmesio, kaip kad ir kurklių - nedaug, tai kažkaip nesidomiu. Mano daržo "nedorėliai" - karkvabaliai ir šliužiukai be "kuprinių".

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 14, 15:49)
*oi, aš tai turėjau susidurimą su nuodingom gyvatėm ( ne LT čia tas buvo) tai visokių
**Rupūžėms namučius reikia pastatyt, tuomet arčiau jos bazuojasi. *
***Ir šiaip, radau netikėtai nelauktai info, kad rupūžės iki 1m tvorą perlipa ( jei nieko nemaišau, reiks dar pasitikslint), o tritonai ir dar aukštesnę įveikia. Todėl paaukštintos lysvės iki 40cm, čia joms visai nebaisus aukštis.

* lotuliukas.gif geras
** aha - jau pernai "pagaminau" - biškį į savartyną tas kampas primena, bet būtent ten ir sukiojas rupužiukas biggrin.gif
*** va čia tai gera info thumbup.gif - aš vis pergyvenu dėl tų savo bortelių, o matai kaip bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 14 gegužės 2012 - 14:59
Merginos, turiu klausimėlių:
1. Apmulčiavau braškes ir žieminius česnakus pjauta žole, jau pradžiuvo ir noriu dėti dar vieną sluoksnį. Geriau ar ta pačia nupjauta žole mulčiuoti, ar galiu dėti pjuvenomis?
2. Ar galiu pries savaitę pasodintas tujas mulčiuoti nupjauta žole?
3. Gėlyną taippat galiu mulčiuoti žole?

4u.gif

Atsakyti
QUOTE(spoolga @ 2012 05 14, 16:00)
Merginos, turiu klausimėlių:
1. Apmulčiavau braškes ir žieminius česnakus pjauta žole, jau pradžiuvo ir noriu dėti dar vieną sluoksnį. Geriau ar ta pačia nupjauta žole mulčiuoti, ar galiu dėti pjuvenomis?
2. Ar galiu pries savaitę pasodintas tujas mulčiuoti nupjauta žole?
3. Gėlyną taippat galiu mulčiuoti žole?

4u.gif

Šiuo metu šalia braškių labiau padžiovintą dėčiau;

Tujoms labai labai gerai toks mulčas, nes jų šaknys paviršiumi driekiasi ir mulčas apsaugo nuo perdžiuvimo;

Gėlyną mulčiuoju, tačiau ne ant viršaus, o praskleidžiu paviršių, pribarstau ir kai gerai apdžiūva žolė, atgal viršutinį sluoksnį suvarau. Tvarkingiau atrodo
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 14, 15:56)
saulute32  wub.gif  - gražūs daržai - pataluose. Neįsivaizduoju pas save tokių  lotuliukas.gif , o tiksliau - ilgam tokių - vėjas, šunys, vaikai,  doh.gif  o kai pati dar raunu varputį ar pan. piktžoles - tai ištaškau mulčą visur - pas man viskas "prasčiau" atrodo (plius kyšo lapai, bulvių lupenos ir kitas kompostas biggrin.gif - jokio vienalytiškumo).
O kas link šimtakojo -  g.gif  įdomu ar labai jau ten su juo "blogi reikalai". Yr ir pas man tokių, bet, kai "normos ribose", tai ir nekreipiu dėmesio, kaip kad ir kurklių - nedaug, tai kažkaip nesidomiu. Mano daržo "nedorėliai" - karkvabaliai ir šliužiukai be "kuprinių".

pas mane suo palaidas nelaksto, o dukra ismokiau takeliais vaiksciot, nors kartais iklampoja ir i lysve, bet kencia ne mulcas, o augalai doh.gif
o del simtakoju tai nieko blogo dar nepastebejau is ju puses, bet tik siaip idomu ka jie po mano mulcu veikia (miega, ar maisto iesko), nes siaip nemazai ju, nors ir nera kad butu kibirais biggrin.gif o kurklio lervu ir kurmiu kolkas niekur neuztikau. kurmiai gal issigando ir issilakste anksti pavasari kai lygino su viksriniu traktoriu visa kiema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 16:15)
pas mane suo palaidas nelaksto, o dukra ismokiau takeliais vaiksciot, nors kartais iklampoja ir i lysve, bet kencia ne mulcas, o augalai doh.gif
o del simtakoju tai nieko blogo dar nepastebejau is ju puses, bet tik siaip idomu ka jie po mano mulcu veikia (miega, ar maisto iesko), nes siaip nemazai ju, nors ir nera kad butu kibirais biggrin.gif o kurklio lervu ir kurmiu kolkas niekur neuztikau. kurmiai gal issigando ir issilakste anksti pavasari kai lygino su viksriniu traktoriu visa kiema biggrin.gif

Kodel taip greitai foto isemet bigsmile.gif ar cia tik as nematau g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 16:15)
o kurklio lervu

na, kurklio lervų nelabai ir pamatysi, gyvavedžiai jie. Išsirita mažytis, tačiau suaugėlio vaizdą turintis vabalas. Šiuo metu galima aptikti tik lizdų su daug daug pridėtų kiaušinukų smile.gif
Atsakyti
kas dar kokias uogas darze auginat? as prisisodinau braskiu, dar zemuoges ant palanges yra, iki savaitgalio jau ir jas iskomandiruosiu i darza, tai galvoju gal dar kokiu uogyciu nesunku uzsiauginti darze, gal kokiu spanguoliu, brukniu ar ko panasaus rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 14, 16:17)
Kodel taip greitai foto isemet  bigsmile.gif ar cia tik as nematau  g.gif

tai kad neisemiau g.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 14, 16:19)
na, kurklio lervų nelabai ir pamatysi, gyvavedžiai jie. Išsirita mažytis, tačiau suaugėlio vaizdą turintis vabalas. Šiuo metu galima aptikti tik lizdų su daug daug pridėtų kiaušinukų  smile.gif

tai kazka sumaisiau, o tai kas en per lervos kur ne viena foto jau mete su tokiais storais baltais kirminais, kur isrinkti reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 05 14, 16:17)
Kodel taip greitai foto isemet  bigsmile.gif ar cia tik as nematau  g.gif

Tai ko gero cia tik as nematau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta19: 14 gegužės 2012 - 15:33
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 16:31)

tai kazka sumaisiau, o tai kas en per lervos kur ne viena foto jau mete su tokiais storais baltais kirminais, kur isrinkti reikia g.gif

karkvabalio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 16:31)
Papildyta:

grambuolio lervos biggrin.gif
Atsakyti
Jungiuosi prie mulčiavimo klubo. Pas mus situacija tokia, gyvenam nuosavam name sodyboje, žemės daaaaug. Turim šakų smulkintuvą, šiemet nusipirkom, labai džiaugiamės. Kadangi pilna šabakštynų tai apsivalėm gerokai, gautą mulčių dabar subėrėm į žemę ir perarėm kad praturtintį ją. Žole mulčiuojam viską ką įmanoma, tik nesigauna susitarti kad žolę paauginti bent iki tiek kad ją būtu galima naudoti ir tik tada pjauti.... nes pjauna paaugus 1cm biggrin.gif. Šiaip pagrinde dabar mulčiuojam, kaip dauguma, braškes, moliūgus ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 05 14, 16:40)
karkvabalio  mirksiukas.gif

QUOTE(Alekto @ 2012 05 14, 16:40)

grambuolio lervos biggrin.gif

cia vienas ir tas pats g.gif

tai as apie grambuolio lervas galvojau, va ju nemaciau niekur dar biggrin.gif
Atsakyti