Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

o pas mane po mulcu daug kazkokiu viksriuku, tokie tamsus rudi, vos ne juodi ir kietu sarbu kirminiukia, jie nepavojingi darzovem ir vaiskrumiaim? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 14, 12:14)

Aciu 4u.gif Ir uz foto thumbup.gif Tikiuosi jau si savaitgali apmulciuoti visa siltnami smile.gif Tuomet ir mano foto bus kaip krikstas sioje temoje ax.gif
Papildyta:
As vis skaitau, kad driezai gerai.. o kuom? Pas mus ju daaaug darze bigsmile.gif O ziemai apsigyvena prie silauogiu-po zievem... Rupuze ir viena maciau-man jos apskritai patinka labai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 05 14, 14:29)
As vis skaitau, kad driezai gerai.. o kuom? Pas mus ju daaaug darze bigsmile.gif  O ziemai apsigyvena prie silauogiu-po zievem... Rupuze ir viena maciau-man jos apskritai patinka labai ax.gif

driežai daug kuo minta, aš tai tikiuos, kad jie pas man uodus išgaudys biggrin.gif - tuos ilgakojus, kur lervų pilną daržą prikraut gali biggrin.gif - kažkuri forumietė pernai rodė kokius kiekius jų darže pririnko - kibirais beveik blink.gif . Tos lervutės griaužia daržovių ūglius. user posted image
saulute32 mirksiukas.gif dėk foto kas ten pas jus gyvena - bendrom jėgom išsiaiškinsim biggrin.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 14 gegužės 2012 - 14:11
QUOTE(Otaip @ 2012 05 14, 14:08)
[size=1][/size]
driežai daug kuo minta, aš tai tikiuos, kad jie pas man uodus išgaudys biggrin.gif - tuos ilgakojus, kur lervų pilną daržą prikraut gali  biggrin.gif - kažkuri forumietė pernai rodė kokius kiekius jų darže pririnko - kibirais beveik  blink.gif . Tos lervutės griaužia daržovių ūglius.

blink.gif gerai, kad as negirdejau ir neskaiciau..
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 05 14, 15:11)
blink.gif  gerai, kad as negirdejau ir neskaiciau..

atvilkau iš neto foto lervučių - yr ir pas man jų, ale dar nemaišo labai ax.gif
Atsakyti
Hm, gal ir as ju meaciusi esu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 14, 15:08)
saulute32  mirksiukas.gif  dėk foto kas ten pas jus gyvena - bendrom jėgom išsiaiškinsim biggrin.gif.

ok einu mulca pakilnosiu ir pafotkinsiu biggrin.gif
Atsakyti
šiaip driežai labai mėgsta braškes tongue.gif Rupūžėms taip pat skanu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 14, 15:28)
šiaip driežai labai mėgsta braškes  tongue.gif Rupūžėms taip pat skanu  bigsmile.gif

biggrin.gif aha, būtent braškyne jis pas man ir gyvena - bet nuostolio nelabai matau- pernai gal tik kokias 3-4 apgriaužtas radau (nebent stačias ryja lotuliukas.gif ) - o ir sezonas jų trumpas, vadinas - minta ir kitkuom. O rupužiokas tai apie šiltnamį trinas - ten tai braškių nerasta - už paparčių, tarp ugniažolių - tegu sau - ten kaip tik netoli ir kaimyno vynuogynas-sraigynas ph34r.gif
O rupužėm aš dar ir "sumokėčiau" braškėm , kad tik jos tuos šliužus man išgaudytų .. verysad.gif vargstu aš su jais - paprikos, pekino kopūstai ir kiti "gležnuoliai" pas man neauga.. viskas nuėsta būna mad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 14 gegužės 2012 - 14:34
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 12:02)
o as pirmi metai mulciuoji ir varau viska is eiles, ziuresim kas gausis bigsmile.gif nors dideliu stebuklu nesitikiu nes sodinu praktiskai i neisdirbta dirva, tik su kultivatorium pravaziuota ir viskas, tai kazin kaip patiks darzovem tai, na bet tikiuos kad kita met jau nuo mulco. sliekiuku deka zemele pati bus puresne rolleyes.gif

Kokį kultivatorių naudojat? Galvojam ir mes su MB įsigyt, tik niekaip neišsirenkam kokį doh.gif

QUOTE(Otaip @ 2012 05 14, 15:08)
kažkuri forumietė pernai rodė kokius kiekius jų darže pririnko - kibirais beveik  blink.gif . Tos lervutės griaužia daržovių ūglius.

http://i276.photobuc...randukes004.jpg

blink.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 14, 15:28)
šiaip driežai labai mėgsta braškes  tongue.gif Rupūžėms taip pat skanu  bigsmile.gif

Pas mus aplink šulinį sukiojasi jie biggrin.gif Atradau sodybos gale ir serbentų n krūmų bigsmile.gif kad ir seni, žiūrėsim kaip uogos... galėsiu pasidaugint cool.gif
Atsakyti
va tie kazkokie simtakojai pas mane po mulcu gyvena

user posted image

o cia va mano darzas blush2.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2012 05 14, 15:33)

Kokį kultivatorių naudojat? Galvojam ir mes su MB įsigyt, tik niekaip neišsirenkam kokį  doh.gif

toki biggrin.gif

user posted image

manau jums netiks lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 14, 15:31)
biggrin.gif  aha, būtent braškyne jis pas man ir gyvena - bet nuostolio nelabai matau- pernai gal tik kokias 3-4 apgriaužtas radau (nebent stačias ryja  lotuliukas.gif ) - o ir sezonas jų trumpas, vadinas - minta ir kitkuom. O rupužiokas tai apie šiltnamį trinas - ten tai braškių nerasta - už paparčių, tarp ugniažolių - tegu sau - ten kaip tik netoli ir kaimyno vynuogynas-sraigynas  ph34r.gif
O rupužėm aš dar ir "sumokėčiau" braškėm , kad tik jos tuos šliužus man išgaudytų ..  verysad.gif  vargstu aš su jais - paprikos, pekino kopūstai ir kiti "gležnuoliai" pas man neauga.. viskas nuėsta būna  mad.gif

oi, aš tai turėjau susidurimą su nuodingom gyvatėm ( ne LT čia tas buvo) tai visokių keistų garsų aka šnypštimų labai bijau. Pasirodo, į driežų teritoriją ( braškyną) įsibroviau lotuliukas.gif Tai, kaskart renkant uogas ir šnypšdavo pasislėpęs lotuliukas.gif
Rupūžėms namučius reikia pastatyt, tuomet arčiau jos bazuojasi. Nors dabar kai yra daugiau laiko stebėt aplinką, varinėja kaip torpedos ir iš bet kur atalekia. Mažytis šuniukas bandė su viena žaist, tai labai greit pabėgo nuo jo už tvoros, kur jau anas negalėjo pralįst.
Ir šiaip, radau netikėtai nelauktai info, kad rupūžės iki 1m tvorą perlipa ( jei nieko nemaišau, reiks dar pasitikslint), o tritonai ir dar aukštesnę įveikia. Todėl paaukštintos lysvės iki 40cm, čia joms visai nebaisus aukštis.
QUOTE(Ambro @ 2012 05 14, 15:33)
Pas mus aplink šulinį sukiojasi jie  biggrin.gif Atradau sodybos gale ir serbentų n krūmų  bigsmile.gif kad ir seni, žiūrėsim kaip uogos... galėsiu pasidaugint  cool.gif

gal tereiks tik išgenėt šakas, per kelerius metus atsinaujintų krūmas wink.gif
Atsakyti