Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Otaip @ 2012 05 14, 12:41)

drinks_cheers.gif kasam sniegą, rudenį palaistydavau papildomai, kad apačioj po mulču gyvybė dirbtų biggrin.gif

as pernai mulciavau pomidorus . 2 kart per savaite vis dadedavu zoles ir ravedavu nuo prasimususiu zoliu , vargas buvo sad.gif nes zoles -ypac varputis ir vijoklisnuolat islysdavo , jam mulcas matyt dar labaiu patiko.

siemet butinai desiu kartona arkokipopieriu ir tik tada zole .

bet siemet zeme zymiai minkstesne - visa ziema po mulcu pragulejus
Papildyta:
o kaip su kitom darzovem -

pvz>: morkom, burokeliais ???

jie pro mulca manau neprasikals ,kaip bulves ?

turbut reikpalaukt kol sudyks ir tik tada dangstyti ????

patarkit
Atsakyti
Hm, o nieko tokio-jei dabar deti kartona aplink pasodintus i siltnami pomidorus? g.gif Ir tik tada mulciuoti? Nes siltnamis pastatytas ant tik suartos ir susmulkintos zemes, zoliu bus kruva doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2012 05 14, 12:57)
o kaip su kitom  darzovem -

turbut reikpalaukt kol sudyks  ir  tik tada dangstyti ????

patarkit

as suberiu i vagute seklytes otarpus tarp vaguciu uzmulciuoju 4u.gif

user posted image
Sena tema
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2012 05 14, 12:18)
is rudenio pasiruosiau zeme -uzklojaukartonu -antvirsaus stora sluoksni zoliu ,net nedziovintu.
Pavasari labai dziaugiausi -nugrebiau likusias zoles ,kartono likucius - atsidenge juoda -minksta zeme su daugybe slieku smile.gif

O aš šiemet, dar noriu prasitęst daržą, tai šalia lysvių, dar uždėjau ant pievos kartono, nupjautos žolės ir žiūrėsiu kas bus pavasarį. Manau, kad dar vieną lysvę turėsiu. Ir nereiks kast tos pievos ir rinkt velėną blush2.gif
Vyras tai jau ir mato kiek mažiau darbo reikia įdėti kai mulčiuoji. Tai ir sako aš tau pripjausiu, tik tu mulčiuok, nes negaliu žiūrėt kaip vargdavai ravėdama ( mat nori ir kad pailsėčiau thumbup.gif )
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2012 05 14, 12:57)
as  pernai mulciavau  pomidorus . 2 kart per savaite vis dadedavu zoles ir

turbut reikpalaukt kol sudyks  ir  tik tada dangstyti ????

Šiltnamy pro mulčą man laaabai jau retai kas pralenda, nes mulčo tikrai DAUG. Jei dedu šviežią gazonžolę - tai tuomet plonai, tačiau kai ji nudžiūna - dedu daugiau. Pomidorai apgenėti apačioje puikiai priaugina ir prileidžia šaknelių tan mulčan. Nemetu išrautų tik varpučių - jei sugeba ir mulčan šaknis suleist, o šiaip visa kita sumulčuoju iškart - pvz. dabar pas man tarp pomidorų yra praskirtas mulčas ir ten susėta ridikėliai, salotos, daiginu kopūstus ir pan. - tai ten jau taip - prasikala piktžolės, tai va jas išraunu ir čia pat metu ant mulčo.
Morkas ir burokėlius sodinu praskyrus dirvoje mulčą - temos pradžioj, regis, yra Jasonio seminaras vingio parke- ten rodoma, kaip buvo rauta velėna, išpurenta, padaryta vagelės, į jas susėta tokios smulkiasėklės daržovės ir tik šoneliai vagelių apdėti mulču, buvo sakyta, kad tą mulčą prie augaliukų pristums bus galima kai jau prasiakls asugalai. taip ir darau drinks_cheers.gif - dalyvavau tame seminare, išties yra labai naudinga gyvai tai pamatyt.
bulvės man pernai laaabai ilgai kalėsi, tai šiemet darau kitaip - nebedėjau tokio didelio kiekio šiaudų, palauksiu kol prasikals, tada dėsiu daugiau; apačioje kartonas su skylėm (tiesiai ant velėnos dėjau).
Papildyta:
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 13:04)
as suberiu i vagute seklytes otarpus tarp vaguciu uzmulciuoju 4u.gif

drinks_cheers.gif labai geras pavyzdys.
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2012 05 14, 13:03)
Hm, o nieko tokio-jei dabar deti kartona aplink pasodintus i siltnami pomidorus? g.gif  Ir tik tada mulciuoti? Nes siltnamis pastatytas ant tik suartos ir susmulkintos zemes, zoliu bus kruva doh.gif

ax.gif man nelabai kas prasikalė, nes daaug dėjau visko - kotus kaip reikiant apskabiau. Pralindo žolės tik ties bortelių kraštais. Tikrai, manau, kad tiks tas kartonas, jei bijotės žolių wink.gif
Įdedu pernai metų derliaus pabaigos fotkę - matos kiek mulčo ir tik pagal šiltnamio kraštą morkų lapai - labai pasietisino morkytės šiltnamy drinks_cheers.gif :
user posted image Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 14 gegužės 2012 - 12:22
As irgi darzoves (svogunus, burokelius, morkas, zirnius, sparagines, cukinijas)sodinau/sejau praskleidus pirmaji mulca ir vakar dar karta tarpelius apdejau pjauta zole.
Siandien maniskis atrodo taip:
user posted image
Atsakyti
Aš šiandien dalį daržo apmulčiavau(daugumoj tarpuežius,nes beveik niekas nesudygę..l tik žirniai..kalafiorai)tik va žolytė mano buvo vakar ryte pjauta,ir į krūvą sudėta(mat vyras nežino kur mulčiuot,o aš dirbau doh.gif )tai šiandien apačioj tokios jau pakaitusios turėjau..sudejau ją ant obelų-abrikoso,graikinio riešuto,tikiuos nieko blogo,nepradės pelyt,nors labai karšta buvo,net per pirštines jaučiau biggrin.gif
Savaitgalį jau atarinės bulves,tada ir joms teks to gerio thumbup.gif
Negaliu atsidžiaugt mulčiavimu,labai tinka tinginiams thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 05 14, 13:20)
As irgi darzoves (svogunus, burokelius, morkas, zirnius, sparagines, cukinijas)sodinau/sejau praskleidus pirmaji mulca ir vakar dar karta tarpelius apdejau pjauta zole.
Siandien maniskis atrodo taip:

wub.gif kaip tvarkinga ir gražu. pas man taip būt negali lotuliukas.gif - vaikai ir šuo savo tvarką įveda. Gal net daugiau darbo mulčuojant, nei tradicinsi daržas... biggrin.gif nes niekas nepastebi per tas žoles, kad "kažkas kažkur čia auga" laugh.gif
Papildyta:
QUOTE(zebrina @ 2012 05 14, 13:23)
,tikiuos nieko blogo,nepradės pelyt,nors labai karšta buvo,net per pirštines jaučiau biggrin.gif

svarbu - ne per storai.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 05 14, 13:26)

wub.gif  kaip tvarkinga ir gražu. pas man taip būt negali  lotuliukas.gif - vaikai ir šuo savo tvarką įveda. Gal net daugiau darbo mulčuojant, nei tradicinsi daržas... biggrin.gif nes niekas nepastebi per tas žoles, kad "kažkas kažkur čia auga"  laugh.gif

Aciu, stengiausi lotuliukas.gif
Pas mane irgi ir suo jau yra, ir dvimete padejeja doh.gif Pastaraja ismokiau jau atrodo takeliais vaikscioti, o anas tai varo skersai isilgai per darza, ir paguli prie siltnamio kampo ant mulco... Vakar jau viena zirni nulauze mad.gif Silauoge kesinosi nugrazusti, kad rozes isguletos ir nukandziotos tai jau patylesiu, ne i tema cia. O dar tik savaite kaip isigijom- kas toliau bus baisu pagalvot cool.gif Bet bandysim susidraugauti. Su kurmiu bandau draugauti - palei siltnami zirniai ir sparagines susetos pagal jo takelius, nezinau kaip siltnamyje su pomidorais islaviruosiu. Salotas ir ridikelius is pavasario pavyko tarp taku itupdyti.
Vargas vargelis.
Atsakyti
Otaip, Elar, kokie vaizdai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 05 14, 13:31)
Aciu, stengiausi  lotuliukas.gif 
Pas mane irgi ir suo jau yra, ir dvimete padejeja  doh.gif Pastaraja ismokiau jau atrodo takeliais vaikscioti, o anas tai varo skersai isilgai per darza, ir paguli prie siltnamio kampo ant mulco... Vakar jau viena zirni nulauze  mad.gif Silauoge kesinosi nugrazusti, kad rozes isguletos ir nukandziotos tai jau patylesiu, ne i tema cia. O dar tik savaite kaip isigijom- kas toliau bus baisu pagalvot  cool.gif  Bet bandysim susidraugauti. Su kurmiu bandau draugauti - palei siltnami zirniai ir sparagines susetos pagal jo takelius, nezinau kaip siltnamyje su pomidorais islaviruosiu. Salotas ir ridikelius is pavasario pavyko tarp taku itupdyti.
Vargas vargelis.

lotuliukas.gif tai jau taip - lotuliukas.gif . maniškis keturkojis mulčą nukapsto - jai, matai, reik vėsios žemės biggrin.gif , ir kam čia vargti kitur kasant žemes, jei galima darže lengvai tokią žemę rast. Turiu pasisodinus valerijonų - NUOSTABUS kvapas, kai žydi (o dabar dar knygoj pasiskaičiau, kad jų žiedų arbatėlė labai geras daiktas darže, kaip ekologiška priemonė) - tai va, ten tai baliai-festivaliai lotuliukas.gif - pradžioj katės ten trinas, tada jau šuo doh.gif . tačiau nerealiai džiugina, kad pagaliau rupužiokas atsirado ir nesitraukia iš keimo ( doh.gif vis vargdavau su šliužais, tai dabar yr kas juos valgys) ir driežai jau net trys bigsmile.gif , pernai ir užpernai tik vienas sukiodavos. Ir kaip neskaičiuosi tų gyvūnų, kai namas beveik mieste ir aplink natūralios gamtos ne tiek jau ir lieka.
Atsakyti
O aš atrodo turiu priešą šiltnamyje sad.gif nežinau ar tikrai,bet įtariu kurklys... vakar radau vieną agurką nukąstą... iškasiau aplink žemę,aišku neradau nieko. dabar bijau,kaip bus su kitais augalais,pomidorai, agurkai jau visi pasodinti,tai jei per juos prasieis doh.gif Ką daryti? kaip gintis nuo kurklių? jei ten tikrai jie pasidarbavo g.gif
Atsakyti