QUOTE(jolitamaria @ 2012 05 14, 12:57)
as pernai mulciavau pomidorus . 2 kart per savaite vis dadedavu zoles ir
pvz>: morkom, burokeliais ???
jie pro mulca manau neprasikals ,kaip bulves ?
turbut reikpalaukt kol sudyks ir tik tada dangstyti ????
Šiltnamy pro mulčą man laaabai jau retai kas pralenda, nes mulčo tikrai DAUG. Jei dedu šviežią gazonžolę - tai tuomet plonai, tačiau kai ji nudžiūna - dedu daugiau. Pomidorai apgenėti apačioje puikiai priaugina ir prileidžia šaknelių tan mulčan. Nemetu išrautų tik varpučių - jei sugeba ir mulčan šaknis suleist, o šiaip visa kita sumulčuoju iškart - pvz. dabar pas man tarp pomidorų yra praskirtas mulčas ir ten susėta ridikėliai, salotos, daiginu kopūstus ir pan. - tai ten jau taip - prasikala piktžolės, tai va jas išraunu ir čia pat metu ant mulčo.
Morkas ir burokėlius sodinu praskyrus dirvoje mulčą - temos pradžioj, regis, yra Jasonio seminaras vingio parke- ten rodoma, kaip buvo rauta velėna, išpurenta, padaryta vagelės, į jas susėta tokios smulkiasėklės daržovės ir tik šoneliai vagelių apdėti mulču, buvo sakyta, kad tą mulčą prie augaliukų pristums bus galima kai jau prasiakls asugalai. taip ir darau
- dalyvavau tame seminare, išties yra labai naudinga gyvai tai pamatyt.
bulvės man pernai laaabai ilgai kalėsi, tai šiemet darau kitaip - nebedėjau tokio didelio kiekio šiaudų, palauksiu kol prasikals, tada dėsiu daugiau; apačioje kartonas su skylėm (tiesiai ant velėnos dėjau).
Papildyta:
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 13:04)
as suberiu i vagute seklytes otarpus tarp vaguciu uzmulciuoju
labai geras pavyzdys.
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2012 05 14, 13:03)
Hm, o nieko tokio-jei dabar deti kartona aplink pasodintus i siltnami pomidorus?
Ir tik tada mulciuoti? Nes siltnamis pastatytas ant tik suartos ir susmulkintos zemes, zoliu bus kruva
man nelabai kas prasikalė, nes daaug dėjau visko - kotus kaip reikiant apskabiau. Pralindo žolės tik ties bortelių kraštais. Tikrai, manau, kad tiks tas kartonas, jei bijotės žolių
Įdedu pernai metų derliaus pabaigos fotkę - matos kiek mulčo ir tik pagal šiltnamio kraštą morkų lapai - labai pasietisino morkytės šiltnamy
:
Uploaded with
ImageShack.us