Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Alekto @ 2012 05 13, 15:15)
.Sakiau būsiu aš baisiai negera marti,bet kai atvažiuos,liepsiu atgal vežtis,nes net neįsivaizduoju kur išmest tokį kiekį doh.gif

Matau, kad nesiseka tau su tuo uošviu lotuliukas.gif
Gal pabandyk užtiesti ant pievos ( na aišku jei tikrai jis tinkamas ) ir kitais metais turėtum dar lysvės daržui.
O aš jau šiemet džiaugiuosi, kad jau, kaip Diasaja sako, jaučia ranka, kiek reikia to mulčio thumbup.gif
Jau patinka mulčiuot. Pernai, tai taip atsargiai, o šiemet, kai pamačiau kokia nauda, tai visur dedu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 05 12, 19:12)
Man tai Kurdiumovo knyga pirmas mokytojas buvo - "Protingas darzas". Ir dabar randu naudingu patarimu nemazai, nors nebe su viskuo sutinku, siek tiek pasikeite poziuris.
Merginos klausykit, gal teko girdet apie meshla ant kurio auginami pievagrybiai? Vyro tevai gavo jo labai daug uz kapeikas parduoda ta imone kur pievagrybius augina Moletu plente. Sako kad jis tipo jau nebenaudingas jiem (pievagrybiai jame augo) ir labai gerai daugeliui darzoviu kurios rugsties nemegsta. Sako atrodo kaip shienas. Noreciau ishsiaikint ar ten nebus kokios chemijos, nes poto jie priaugins ant jo darzoviu o mano vaikas valgys  doh.gif

kiek zinau,tai ten chemijos tikrai yra ten kur tie pievagrybiai augo. kvapas nuo tos žemės (ar kaip ją pavadint) tai toks,kad nosį riečia... vyro brolis į savo daržą pylė,tai porą dienų lauke kvėpuot negalėjau. galėjau ir aš sau į daržą pasiimt,bet nenoriu... schmoll.gif
Atsakyti
o as pirmi metai mulciuoji ir varau viska is eiles, ziuresim kas gausis bigsmile.gif nors dideliu stebuklu nesitikiu nes sodinu praktiskai i neisdirbta dirva, tik su kultivatorium pravaziuota ir viskas, tai kazin kaip patiks darzovem tai, na bet tikiuos kad kita met jau nuo mulco. sliekiuku deka zemele pati bus puresne rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki ,
as irgi mulciuoju darza ,nes nuolat raveti kasineti tingiu.

is rudenio pasiruosiau zeme -uzklojaukartonu -antvirsaus stora sluoksni zoliu ,net nedziovintu.
Pavasari labai dziaugiausi -nugrebiau likusias zoles ,kartono likucius - atsidenge juoda -minksta zeme su daugybe slieku smile.gif

Dali zemes nedengiau kartonu -tik zole . tai pavasari varputis ir krienai kiaurai perauge ,zeme kieta ,vos ikasama .

Papildyta:
pasidalinkite savo patyrimais

mes 2 metus jau :

Mulciuju bulves -kartonu,zole ,sodinam i visika pieva;
Braskes - dengiu agroplevele ,zeme siektiek idirbta

Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2012 05 14, 12:18)
Sveiki ,
as irgi mulciuoju darza ,nes nuolat raveti kasineti  tingiu.

is rudenio pasiruosiau zeme -uzklojaukartonu -antvirsaus stora sluoksni zoliu ,net nedziovintu.
Pavasari labai dziaugiausi -nugrebiau likusias zoles ,kartono likucius - atsidenge juoda -minksta zeme su daugybe slieku smile.gif

Dali zemes nedengiau kartonu -tik zole . tai pavasari varputis ir krienai kiaurai perauge ,zeme kieta ,vos ikasama .
Papildyta:
pasidalinkite savo patyrimais

mes 2 metus jau :

Mulciuju bulves -kartonu,zole ,sodinam i visika pieva;
Braskes - dengiu agroplevele ,zeme siektiek idirbta

Aš šiemet aplink braškes klojau kartoną ir mulčiavau, nes praėjusią vasarą neužteko žolės ir rudenį nebuvo laiko ravėt, tai vaje vaje, kas dėjosi doh.gif Tikiuosi pasiteisns šis eksperimentas, nors bulves jau trečius metus taip auginu ir neatsidžaiugiu.
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 05 14, 12:02)
o as pirmi metai mulciuoji ir varau viska is eiles, ziuresim kas gausis bigsmile.gif nors dideliu stebuklu nesitikiu nes sodinu praktiskai i neisdirbta dirva, tik su kultivatorium pravaziuota ir viskas, tai kazin kaip patiks darzovem tai, na bet tikiuos kad kita met jau nuo mulco. sliekiuku deka zemele pati bus puresne rolleyes.gif

mums jau pirmais metais rezultatas pasimate. Vyras netikejo, o dabar pats iesko is kur sieno ir zoles paimti thumbup.gif
svarbiausia nepazeisti gamt zemdirbystes principu.
Atsakyti
Noriu paklausti dėl šiltnamio. Pernai mulčiavau tik žole iš žoliapjovės, per žiemą plėvelė išbuvo sveika, reiškia, mulčas sausas. Dabar perkasinėju, tai vietomis pernykštis mulčas keliasi luobais, prikabinu nuotrauką, nelabai ryški, bet gal eis suprasti. Dešinėj pusėj atverstas gabalas mulčo. Kiek suprantu, tai toje vietoje per daug sukroviau žolės, ar ne taip?
pernai mulčiavau bele kaip, šiemet noriu padaryti gerai g.gif na, kitąmet gal pataikysiu taip, kaip reikia biggrin.gif
Ir dar man neaišku: jei lauke viskas suyra per žiemą puikiai, tai šiltnamyje, jei plėvelė išsilaiko sveika, kaip jis ten suirs? Juk sausa. Pavasarį anksti bandžiau laistyti, bet viskas kiaurai, nei nesušlapdavo.
Atsakyti
Šiltnamyje,ar mulčiuotas ar ne,reikia žiemą prikasti sniego.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 05 14, 12:37)

drinks_cheers.gif kasam sniegą, rudenį palaistydavau papildomai, kad apačioj po mulču gyvybė dirbtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 05 14, 12:37)

drinks_cheers.gif as irgi sniego prikasus buvau ziema. Pries rudeni nuemus derliu zoles gerokai pribarsciau ir perkasiau (nemulciavus buvau vasara), pavasari visa zole susivalgius buvo. Siemet jau normaliai mulciuosiu ir siltnami kai tik pasodinsiu pomidorus, agurkus.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 05 14, 13:37)

Supratau, dėkui.
Atsakyti
Sveikos,nusprendziau ir as isbandyti braskiu mulciavima pjauta zole,bet truputi dar nesupratau,tai kaip pamulciuoji pradziuvusia zole,tai kaip suprantu po kazkiek laiko reikia vel ja deti?ar vieno karto uztenka?
Atsakyti