Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriančios svajonių sodus

Manau, kad uz alisiukus permokejai. Nors man pas pazistama nupirko, tai gavau 3 daigus su ziedukais uz 2 litus. Bet nemanau, kad ten pas ja kaina didele. Cia Silainiu geliu kioskeliai.

Del vyru f-jos - mes abu bendraminciai, myli maniskis augalus, nors kartais pabumba. Bet visad kartu i muges vaziuojam, jis daugiau priziuri medelius, veja, as gelynus. Kazkaip naturaliai pasiskirste darbais, be zodziu jais pasidalinam. Manau, kad jis kaip ir as arti gamtos. Negaleciau gyvent su visisku materialistu nesuprantanciu supancios aplinkos grozio, kuriam uztenka tik trinkeliu, pusies ir dar kokio apleipusio kvietko blush2.gif

Tiesa, simet pagaliau pradejom gamintis komposta. Dar gausiu Kalifornijos slieku saujele. Reik, oi reik mums savo zeme pagerint, nes nagai atsilupa i molynes.

Ir aplamai man sis pavasaris be galo kurybingas ir pagaliau po daugybes laiko ima dziugint rezultatas.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2012 05 20, 17:18)
o kaip ji atrodo?

Manoji:
user posted image
user posted image
O cia interneto platybes: Veronica armena
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 20 gegužės 2012 - 22:42
QUOTE(Ju.Ju @ 2012 05 20, 23:06)
Labukas wink.gif Kokiam as sian sode buvau pasizvalgyt...mmmm...seile nutyso... o  ypac kai "ekskursija" vede kiemo seimininkas, tai ishvis pasijauciau kaip pirmoke. Kazkaip daznai praeidavau pro ju kiema, namukas kaip namukas, tvarkingas, jaukus, gyvantvore tujos... nieko nesimato pro jas. Tai gi net nemaniau, kad uz ju sliapiasi tokie groziai. Ejau namo bambedama ant savo vyro, kad jis nusenavo siemet mano pakalnutes, o stai va vyras perka geles, zino pavadinimus (beto pas juos ten vien retenybes) ir kaip ir ka reikia priziureti  ir t.t.
Todel iskilo klausimas, kokia funkcija atlieka jusu vyrai? Padeda priziureti/netrugdo/jiems viskas grazu ka jus darot/issako savo nuomone/ar tiesiog padeda kai reikia tiesiog vyriskos jegos?

Ir dar klsm, kur jus laikot kieme siuksles (tik NEmaisto produktam)? Na pvz suvalge vaikas ledus, kur mest popieriuka? Turim siokia tokia vietele, bet ji mane tiesiai sviesiai nervuoja.Noriu maziau pastebimos+apsaugotos nuo lietaus. Kaip pas jus?
Papildyta:
P.S. Mazuciukas daigiukas "alisiuku" litukas , cia brangu?  g.gif Kazkaip pernai geles pirkau paveluotai, mazdaug birzelio pradzioj, tai viskas buvo po 0,20...0,30 ct...  g.gif
Tai uz 40 lt vos  pavelkau du maisus daigiuku  doh.gif O dabar kazkaip pigiau 1lt nieko ner, beto uz ta lituka su lupa reikia apsiurinet  unsure.gif ... ar cia kaina pakilo, ar pats sezonas? g.gif

Kažkiek pažįsta augalus, ką darau viskas gerai, sako vistiek padarysi kaip tau reikia. Kai reikia vyriškos jėgos padeda, bet be didelio ūpo. Šiukšlėms turime konteinerį, kuris stovi prie ūkinio sienos, nuošalioje vietoje ir nekrenta į akis.
Dabar pats vienmečių augalų sodinimo pikas, šalnos baigėsi. Jei nori pigiau lauk.
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2012 05 20, 22:06)
Todel iskilo klausimas, kokia funkcija atlieka jusu vyrai? Padeda priziureti/netrugdo/jiems viskas grazu ka jus darot/issako savo nuomone/ar tiesiog padeda kai reikia tiesiog vyriskos jegos?

vos tik perskaiciau tavo klausima, iskart pagalvojau, kad tik leliumai vyras yra atsidaves ir zmonai , ir sodui (dar neteko nei matyti, nei girdeti, kad vyras sutiktu pirmiau irengti soda, nei nama). As savajam del sito visa laika priekaistauju ir dar turbut ilgai priekaistausiu. Mano nuomone, jei nera galimybiu viska padaryti vienu metu, tai pirmenybe reikia skirti namo aplinkai, nei jo vidui. Is tiesu, tai man namo tik ziema tereikia rolleyes.gif .
Kai baigiau viska skaityti, galiu pasakyti, kad maniskis toks pat kaip Knifofijos. Padarys viska ko paprasysiu, o kokiu kabeliu ar vamzdziu (laistymas, apsvietimas) po soda privedziot tai ir neprasomas privedzios, bet kas liecia augalus - "svarbu, kad zalia..." . Nors man tai netrukdo, o greiciau naudinga, nes as savo poziciju vistiek niekam neuzleidziu, o vat kai yra kas techninius dalykus ismano, tai labai prie ukio pravercia (paprasiau ir yra, kaip lydekai paliepus thumbup.gif ).

Pas mus visos siuksles rusiuojamos, garaze prie duru stovi 3 konteineriai (popieriui, siukslems, plastmasei), man labai patogu ir tvarkinga.


Knifofija, aciu del vejos, gerai, kad paaiskinai kaip svidre atrodo, o tai vis galvojau kokia ji.

Tina, labai grazi tavo veronika. Po zydejimo reikia nukirpti?
Atsakyti
Na ką aš galiu pasakyti apie savo dziedą...neprašomas tikrai nekiš rankų į žemę, bet va apgenėt medelius tai jau jis mane paskatina, su purškimo aparatu jam žymiai geriau sekasi, taip, kad pavasarinį medžių apipurškimą be atsikalbinėjimų prisiima pats, dar jei reikia iškast kokį didesnį krūmą-nesispyrioja-supranta, kad niekur nedings, žino, kad vistiek išsizysiu, tik bumba, mat dažniausiai man jo paslaugų prireikia tada, kai būna pats į savo reikalus įsijautęs. O aš tuo kantu esu bjauri-man reikia čia ir dabar, o ne vėliau biggrin.gif ...būtų gerai, kad alptų iš malonumo bepjaunant žolę, bet čia tik drambliuko svajonė, didysis įkinkytas, kol dar sugebam prisiviliot sodybon, gerai, kad pamaina jam auga, taip, kad žolės pjovimas man nebus, kaip peilis po kaklu kokį tai laiką.
O pas mane bijūnai skleidžiasi...šiek tiek kitokie...tokie rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 05 21, 09:15)
Tina, labai grazi tavo veronika. Po zydejimo reikia nukirpti?

Ne, nekerpu jos. Ji zalia iki kol salnos pakanda. As ja vadinu zoliniu spygliuociu biggrin.gif Faina man ji. Rekomenduoju! Tik gal jos pagrindinis zydejimas pavasari, o paskui visa vasara vienas kitas ziedelis.
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2012 05 20, 23:06)
kokia funkcija atlieka jusu vyrai? Padeda priziureti/netrugdo/jiems viskas grazu ka jus darot/issako savo nuomone/ar tiesiog padeda kai reikia tiesiog vyriskos jegos?

Netrukdo bei padeda kai tikrai reikia vyriškos jėgos smile.gif Panašiai apie trečdalį sezono su žoliapjove žolytę pjauna. Yra du darbai, kurių aš pati nedarau - nepurškiu vaizmedžių/vaiskrūmių (tik pasakau, kada ką ir kuo) bei neimu "trimerio" į rankas (pvz. nupjaut prie tvoros ir pan.).
Planuoju aš, kai kuriais abiem aktualiais klausimais pasitariame.
QUOTE(vida777 @ 2012 05 21, 09:15)
vos tik perskaiciau tavo klausima, iskart pagalvojau, kad tik leliumai vyras yra atsidaves ir zmonai , ir sodui (dar neteko nei matyti, nei girdeti, kad vyras sutiktu pirmiau irengti soda, nei nama)

Mūsų atveju pernelyg ilgai būtų tekę laukti sodo, jei būtume darę atvirkščiai smile.gif
Atsakyti
http://public.fotki....-5749-copy.html
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 05 22, 22:07)



Pakelei nuotaika man su kiemo vaizdais:) Aciu.
Atsakyti
smth1, berods tu studijavai apzeldinima? kokiu dalykus tenka mokintis? parasyk, kai turesi laiko ir nuotaikos 4u.gif vakar uzejo didele nostalgija mokslams vaziuojant pro viena buvusia mokymosi istaiga blush2.gif
Atsakyti
Mano graziausia gelele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 05 23, 23:29)
Mano graziausia gelele smile.gif

Jau kokia didžiaakė gražuolė.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 05 23, 12:32)
smth1, berods tu studijavai apzeldinima? kokiu dalykus tenka mokintis? parasyk, kai turesi laiko ir nuotaikos  4u.gif vakar uzejo didele nostalgija mokslams vaziuojant pro viena buvusia mokymosi istaiga  blush2.gif


Taip, uz pusantros savaites eisiu gintis baigiamaji. As niekam nerekomenduoju mokintis KK tos specialybes. Nesuzinosi daugiau, nei zinai dabar. O nostalgija - dalykas suprantamas:)
Atsakyti