Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriančios svajonių sodus

As vakar sode is peties padirbejau. Taip silta kaip vakar, net pavasari nedaznai buna, teko net striuke nusivilkti karsta.gif .
Koks geras jausmas, kai link pavasario jau einam, kad ir kas dar bus, bet pavasaris jau nebe uz kalnu ......
Prisodinau patvory gebeniu, susirankiojau issibarsciusius seivamedziu sejinukus, tvarkingai i eile palei sklypo riba surikiavau, Conika ant tvoros kampo pasodinau... o kaip graziai eleborai (E. nigra) zydi - tikros sniego rozes wub.gif .
Iki svoguniniu dar nepriejau doh.gif , gal siandien.
Atsakyti
Eleborai ir pas mane ruosias zydet wub.gif jei klastingas saltukas nepaspaus, tai prazydes pilnumoj. Ot ziemos sulaukem smile.gif as tai ilgiuos baltu pusnu ir dukryte vis pasigenda kur tas sniegelis.
Atsakyti
Kad nebegalvotumet apie pusnis wub.gif , toliau eiti i Objekty (landsaft) :

http://www.google.de...&...x=119&ty=82
Atsakyti
QUOTE(krisjon @ 2014 01 02, 04:49)
turbut savo sodo serksnas toks grazus? wub.gif

Aga, tik tiek sniego šventėms tesukrapščiau dry.gif rogės jau surūdyti baigia biggrin.gif
QUOTE(vida777 @ 2014 01 03, 13:07)
As vakar sode is peties padirbejau...

Su sezono atidarymu 4u.gif
user posted image
Man irgi po naujų jau pavasaris prasideda. Pats laikas sėklų pakelius pakilnot, o žiūrėk net nepastebėsim, kad jau pomidorus sėt metas bigsmile.gif
Gerai, kad priminėt svogūnines, pas mane irgi likutis mėtosi, jau kadais žadėjau į vazonus sukišt doh.gif taip ir sužydės spintoj.
Vida777, ta Conika ant tvoros kampo kažkaip mistiškai nuskambėjo mastau.gif be įrodymų nepatikėsiu lens.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2014 01 03, 18:06)
Vida777, ta Conika ant tvoros kampo kažkaip mistiškai nuskambėjo  mastau.gif  be įrodymų nepatikėsiu  lens.gif  biggrin.gif

doh.gif ne ant, o prie kampo lotuliukas.gif .
Atsakyti
Na, tai sezonas prasidejo thumbup.gif ,
o gal dar nesibaige g.gif - svoguniniu sodinimo nauja technologija, sausio men smile.gif

O as kazkaip pagalvojau, kad pas Vida777 akmenine tvora baigiasi vazonu su conica - pasivaideno man taip smile.gif
pas mane 2 konikas buve gyventojai bile kaip numete pievoj.

toj nuorodoj rusu sodai tokie veslus grazus wub.gif , tik medziai tokiais nedideliais atstumais.. g.gif

pradejau pirkt daugiameciu seklas: geliu/ prieskoniu/ darzoviu.
Tam darzui/daigininkui.
kazkada buvus mano pentiniu kolekcija - is vieno pokelio. gal vel gausis kas nors gero.

ar jums yra kilusi mintis, kad savo sode reikia 'rimto'/ alia 'tauraus' medzio?
manes neapleidzia tokia mintis blush2.gif tarsi sodo dvasia/sodybos sargas... nu.. smile.gif
Atsakyti
Leptelejau bele kaip, dabar reikia aiskintis biggrin.gif .
Tas tvoros kampas yra "ilindes" i musu sklypa. Ilgai galvojau, kaip ta kampa paslepti ir uzapvalinti. Turejo buti kazkas viszalio ir kompaktisko. Visus man zinomus viszalius pergalvojau, taigi, istraukiau is po lazdyno krumo Conica ir pasodinau. Bet, zinant, kaip Conica letai auga... mastau.gif , teoriskai reiketu daug didesne sodinti, bet tada man nesigauna prie pat tvoros pasodinti, kad ta strypa paslepti smile.gif .


user posted image

Atsakyti
stipriau paspaudus/priglaudus kad kotas prie strypo butu, gal imanoma kuo arciau pasodinti, jei tik zemes yra.. sakos su spygliais tada tuos virbus apkabintu ir sleptu.

Jolaxus,
kazkada kalbejai lyg ketinai puosmedi sodinti - ar pasodinai?
Atsakyti
QUOTE(krisjon @ 2014 01 04, 12:57)
stipriau paspaudus/priglaudus kad kotas prie strypo butu, gal imanoma kuo arciau pasodinti, jei tik zemes yra.. sakos su spygliais tada tuos virbus apkabintu ir sleptu.

tai vat, kad vietos nera. Palei tvora visur tais betono ritiniais apdeta ir zeme sukelta, ta Conica tarp dvieju ritiniu i kampa jau ir taip ispaudziau, todel ir sakau, kad arciau pasodinti neiseina wink.gif .

As daug kur noriu tuos tvoros strypus paslepti (sitas kampinis buvo visu aktualiausias), bet va didesniu augalu su didesniu saknu gumulu del tu ritiniu arciau tvoros pasodinti neiseina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 04 sausio 2014 - 13:30
QUOTE(krisjon @ 2014 01 04, 02:05)
ar jums yra kilusi mintis, kad savo sode reikia 'rimto'/ alia 'tauraus' medzio?
manes neapleidzia tokia mintis  blush2.gif tarsi sodo dvasia/sodybos sargas... nu.. smile.gif

tokia mintis kyla arba privalo kilti kiekvienam normaliam zemes turetojui.
Esme tame, kiek tos zemes. As, jei nebutu jau paaugusiu medziu aplinkui, svajociau net ir savo nedideliame sklypelyje apie Medi!
Ziuriu aplinkui (naujos statybos kvartalas)... pas vienus gelynai, pas kitus pieva, apjuosta gyvatvore, dar kitur bele kokia smulkme. Bet vieni kaimynai, bene su maziausiu sklypo plotu pasake - sklypas be medziu, ne sklypas. Ir pasisodino savo pieveleje du klevus, du karklus, dvi kamienines alyvas, keleta krumeliu... Tas sodas su medziais atrodo taip didingai wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 01 04, 12:07)
Turejo buti kazkas viszalio ir kompaktisko. Visus man zinomus viszalius pergalvojau, taigi, istraukiau is po lazdyno krumo Conica ir pasodinau.

Va, dabar kitas reikalas tongue.gif pavyko vaizdų ištraukti thumbup.gif , kas kad tik tvoros stulpas, bet vis yra į ką akį užmesti biggrin.gif
Obetačiau, be conikos tikrai nieko nebuvo po ranka? Nes tikrai reikės ilgokai laukti, kol ji paslėps tą stulpą g.gif be to pati augalo forma ir natūra tokia labai traukianti akį ir galbūt ne pats pirmas augalas apie kurį pagalvotum maskavimo tikslams. Man atrodo koks kukmedis mažiau įnoringas būtų blush2.gif Aišku, iš tokio rakurso nieko neina spręsti apie kontekstą (čia jei ką medžioju daugiau vaizdų biggrin.gif ), gal ten viskas natūroj super susiklosto, bet kol kas norisi tą kampą suminkštinti kokia laisvesne forma.
QUOTE(krisjon @ 2014 01 04, 03:05)
ar jums yra kilusi mintis, kad savo sode reikia 'rimto'/ alia 'tauraus' medzio?
manes neapleidzia tokia mintis  blush2.gif tarsi sodo dvasia/sodybos sargas... nu.. smile.gif

Dar ir kaip yra kilusi, ir nuolat nepaleidžia ir jau pasodinta yra. Bet.... vis persekioja prieš kelis metus Kauno Panemunėj matyti vaizdai su užvirtusiais ant stogų didžiuliais medžiais verysad.gif Sunku svajones derinti su šiuolaikinio klimato šposais...
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2014 01 06, 21:50)
Va, dabar kitas reikalas  tongue.gif  pavyko vaizdų ištraukti  thumbup.gif , kas kad tik tvoros stulpas, bet vis yra į ką akį užmesti  biggrin.gif
Obetačiau, be conikos tikrai nieko nebuvo po ranka? Nes tikrai reikės ilgokai laukti, kol ji paslėps tą stulpą  g.gif be to pati augalo forma ir natūra tokia labai traukianti akį ir galbūt ne pats pirmas augalas apie kurį pagalvotum maskavimo tikslams. Man atrodo koks kukmedis mažiau įnoringas būtų  blush2.gif  Aišku, iš tokio rakurso nieko neina spręsti apie kontekstą (čia jei ką medžioju daugiau vaizdų  biggrin.gif ), gal ten viskas natūroj super susiklosto, bet kol kas norisi tą kampą suminkštinti kokia laisvesne forma.

Baisu rodyt savo siukslyna (beje, vienintelis likes kampas, kur dar zeme neliesta), bet aklai diskutuoti, tai irgi kaip is tuscio i kiaura pilstyti.
Prie kampo (vel vos neparasiau "ant kampo" lotuliukas.gif ) ne kukmedis todel, nes prie visu kitu strypu jau yra pasodinti kukmedeliai. Juos sodinau tiesiai i ritinius, kuo arciau strypu - kas bus, tas bus... Galvoju, kai isikabins, tai ir taip pasieks tvoros virsu, o aukstesniu medziu ar krumu taip arti akiu as ir nenoriu. Kukmedis yra pakankamai ryskus augalas savo tamsumu (jo nesimato tik nakti), todel beveik jokio skirtumo - ar pries akis stoves juodas metalo strypas, ar tamsiai zalias kukmedzio strypas smile.gif . Ir kita priezastis, jau esama kukmedziu eile norejau uzbaigti kokiu nors kitokiu augalu, kad optiskai ja sutrumpinti, o ne pratesti.
Kai svarsciau ka sodinti, man buvo aisku tik viena, kad reikia kazkokio konuso formos augalo. Realiai, apacioje (koju lygyje) Conica nors ir isplateja, bet uztat virsuje (akiu lygyje) optiskai gaunasi tas kampas tarsi nusklembtas - padideja "regejimo laukas".
Conica yra teisingai augantis ir israiskingas augalas, bet prie to kampo as norejau kazko, kas ji labai glaustai, kompaktiskai apglebtu. Be to, jos spalva labai naturali ir nepretenzinga - susilieja su zole, su pusimis.
Kadangi vaizduote nera mano didele drauge, as daugiau mastau logiskai, o tada bandau praktiskai. Tai vat praktiskai ir istraukiau ta vargse eglute is po lazdyno, kad patupdyti ten ir paziureti, kaip atrodys rolleyes.gif .
Visi tie augalai ties tvoros strypais yra tik "remai", i tarpus planuoju sodinti vijokliu, zydinciu krumeliu, geliu...
user posted image

user posted image

Su ritiniais palei tvora irgi per metus laiko eksperimentas jau pilnai atliktas. Kai visus augalus nuo sklypo reikejo iskelti, kad zeme persijoti, susodinau ka tik galejau i tuos ritinius. O kai jau kai kuriuos gelejau vel i vieta sodinti, kiek privargau kol is tu ritiniu iskrapsciau - taip giliai saknis jau suleide buvo doh.gif . Be to ritiniuose labai greitai zeme isdziusta, daznai reikia laistyti. Dabar nusprendziau i juos tik gebenes sodinti ir uz tvoros zemyn leisti, kur kojos ten niekas niekada nekelia - tegul auga kilimai po medziais. Gebenei dzin kur augti, saknys baisiai gilios, svarbu, kad nenusaltu, o horizontalioje padetyje jos niekad nenusala.

Atsakyti