Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriančios svajonių sodus

Bet uogienei tai kaip ir neturi reiksmes. Man pati paciausia spanguoline uogiene ar dzemas. Zodziu dar tegul pabuna koki menesiuka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 10 rugsėjo 2012 - 22:14
Kaip grazu, kai jau viskas subujoje ir suauge wub.gif , bet pasiskaitau as tik jusu postus ir einu retint savo augalu, vis vaidenasi, kad per tankiai doh.gif .

As groziais pasigirti negaliu, pasidziaugiu tik tiek, kad bent i prieki, o ne atgal judam rolleyes.gif .
Visur dar puse lupto puse skusto, o laikas bega kaip pasiutes....................

Taip siuo metu atrodo mano "langas" i vandens parka:
user posted image

Visus patvorius apdejom betoniniais kubiliukais, kad sukelti sklypo kampus. Kai kur dviem, kai kur trim eilemis, is viso 700 vnt. Virsutine eileje gavosi 195 kubiliukai, kuriuos jau baigiu prisodinti savo resursais - ir vel laikinai... Vienus sodinu, kad reikia iskelti, kitus, kad pasidauginti, o dar kitus, kad gaila ismesti doh.gif .

O cia busimo "arbatos" namelio drinks_cheers.gif pamatai. Galima sakyti vienintelis kampas visame sklype, kur galima bent kiek pasislepti nuo tiesiogines saules:
user posted image

Ivaziavimas (tiksliau puse ivaziavimo) i garaza:
user posted image

Fasdas. Laiptu papakopiai ir sienele kada nors (?) wink.gif bus nutinkuoti baltai:
user posted image

user posted image

Pagaliau mano pirmas gelynas, o vietoj vejos siemet zaliuoja garstycios blush2.gif .
Susodinau pagrindinius augalus - ne tik kuriu norejau, bet teko ikomponuoti ir tuos, kuriuos turejau. Mano kadagiai kubiluose kantriai iskentejo visas negandas, negaliu as jiems atimti noro gyventi wub.gif ...
Truksta dar aukstaugiu del formos, o kiliminiu/zemaugiu augalu labai noreciau atsisakyti. Norisi jau kuo maziau lankstytis ir tupineti. Senatve matyt smile.gif .

Atsakyti
Smagu judet i prieki thumbup.gif kitas gal ir galvoja, kad ar daug ko truksta, bet pats zinai, kad tiek daug jau padaryta, kai savo rankomis kuri.

O as prisikaupiau ir atnaujinau alpinariuma, nes buvo jau nesamone. Augalai iauge vieni i kitus. Atsisakiau akmenu apvado, dabar kiliminiai mazais zingsniukais itipena i bendra gelyna. Bet jau kiek kaupiaus siam juvelyriniui darbui, visa vasara doh.gif O zinokit kokia paronichija agresyvi, jau kaip plinta, net ciobreliui ant galvos uzlipa schmoll.gif Iskeliau ja i kita gelyna, tegul suaugs "danga" gelems po kojomis. Nes augalas tai grazus. Tai vat taip as darbuojuos. Dabar laukia dideliu augalu perkilnojimas gelyne. Kai mokais is savu klaidu, tai taip ir buna, kencia augalai nuolat migruodami doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 09 14, 11:49)
Smagu judet i prieki  thumbup.gif kitas gal ir galvoja, kad ar daug ko truksta, bet pats zinai, kad tiek daug jau padaryta, kai savo rankomis kuri.

O as prisikaupiau ir atnaujinau alpinariuma, nes buvo jau nesamone. Augalai iauge vieni i kitus. Atsisakiau akmenu apvado, dabar kiliminiai mazais zingsniukais itipena i bendra gelyna. Bet jau kiek kaupiaus siam juvelyriniui darbui, visa vasara  doh.gif O zinokit kokia paronichija agresyvi, jau kaip plinta, net ciobreliui ant galvos uzlipa  schmoll.gif Iskeliau ja i kita gelyna, tegul suaugs "danga" gelems po kojomis. Nes augalas tai grazus. Tai vat taip as darbuojuos. Dabar laukia dideliu augalu perkilnojimas gelyne. Kai mokais is savu klaidu, tai taip ir buna, kencia augalai nuolat migruodami  doh.gif

Nagi nesikuklink, pasirodyk atnaujintą alpinariumą mirksiukas.gif

O aš turiu galvosūkį - japoniškame sode (Madzuchai) pirkau Pinus densiflora ir bambuko žolę. Dėl pušies - kai paskaičiau internete, kiek rūšių būna, pasimečiau kuri pas mane ir kokio aukščio augs. Tikėjausi nedidelės, iki 5m., o būna ir iki 25-30. Bambuko žolė irgi dar mažais daigeliais, vat svarstau ar labai ji plečiasi.
Gal kartais kuri nors irgi esate pirkus ar bent jau labiau pažįstat tuos „japoniškus“ augalus ir žinot daugiau, ką aš čia turiu?
Atsakyti
Vida777, kooooooookios gražios trinkelės ir laiptai bigsmile.gif kas čia per medžiagos? Jaučiasi įgaunamas septynmylių žingsnių pagreitis thumbup.gif

Zmogs, apie pušies būsimą aukštį maždaug galima spręsti pagal kainą, ir metinį prieūgį biggrin.gif . Jei kaina, nebuvo tokia, dėl kurios reikia šaukti šeimos tarybą, o šiųmetiniai ūgliukai viršija sprindį - vadinasi didelė tikimybė, kad augs aukšta biggrin.gif
Atsakyti
Tai, kad dabar alpinariumas be ziedu ir augalai truputi pakankinti. Na bet galesiu nufotkint ax.gif
Atsakyti
kaip suprantu, vida777, laukia smagus pavasaris wink.gif Ir žiemą bus puikus metas darkart apmąstyti augalynus (nors kažkaip įtariu, kad pas Tave daug kas jau galvota ir pergalvota po kelis kartus). Ech, tas vidinis virpuliukas, pakylėjimas (nors kartais jau esi gerokai nusikalęs) ir įgaunamas n-tasis kvėpavimas mintyse regint tai, vardant ko stengiesi smile.gif
Lauksime tolimesnių reportažų 4u.gif
Atsakyti
Stai kaip pas mane roze zydi ir visai nelaukia saltojo sezono.

user posted image
Papildyta:
Gal zinot kaip vainasi sis karpazolinis augaliukas? Siaip labai fainas, primena spygliuocius, ilgai dekoratyvus.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 09 15, 20:22)
Vida777, kooooooookios gražios trinkelės ir laiptai  bigsmile.gif  kas čia per medžiagos? Jaučiasi įgaunamas septynmylių žingsnių pagreitis  thumbup.gif

Zmogs, apie pušies būsimą aukštį maždaug galima spręsti pagal kainą, ir metinį prieūgį  biggrin.gif . Jei kaina, nebuvo tokia, dėl kurios reikia šaukti šeimos tarybą, o šiųmetiniai ūgliukai viršija sprindį - vadinasi didelė tikimybė, kad augs aukšta  biggrin.gif

Tarybos nereikėjo, nes daigeliai šiemet iš sėklų sudygę. Maždaug nedidelio moteriško nykščio dydžio.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 09 16, 22:58)
Stai kaip pas mane roze zydi ir visai nelaukia saltojo sezono.

Labai grazi roze. Antroj nuotraukoj tikrai karpazole, bet tikslaus pav. nezinau.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2012 09 14, 11:04)
Kaip grazu, kai jau viskas subujoje ir suauge  wub.gif , bet pasiskaitau as tik jusu postus ir einu retint savo augalu, vis vaidenasi, kad per tankiai  doh.gif .

As groziais pasigirti negaliu, pasidziaugiu tik tiek, kad bent i prieki, o ne atgal judam  rolleyes.gif .
Visur dar puse lupto puse skusto, o laikas bega kaip pasiutes....................

Taip siuo metu atrodo mano "langas" i vandens parka:
user posted image

Vaizdelis kazkoks pasikeites. Seniau patvory is kaimyno puses augo daug brandziu lapuociu krumu, nepamenu tiksliai - sedulu gal? Pamenu kaip deliojai ten skirtingus dekoratyvius krumus.smile.gif
Visus patvorius apdejom betoniniais kubiliukais, kad sukelti sklypo kampus. Kai kur dviem, kai kur trim eilemis, is viso 700 vnt. Virsutine eileje gavosi 195 kubiliukai, kuriuos jau baigiu prisodinti savo resursais - ir vel laikinai... Vienus sodinu, kad reikia iskelti, kitus, kad pasidauginti, o dar kitus, kad gaila ismesti  doh.gif .

Labai idomu, Lt tai tiesiog atveztu zemes ir uzpiltu, jei reikia pakelti. Kodel jus rinkotes toki buda?

Mazoji architektura labai isieskota ir prabangiai kokybiska;)
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 09 14, 11:49)
O as prisikaupiau ir atnaujinau alpinariuma, nes buvo jau nesamone. Augalai iauge vieni i kitus. Atsisakiau akmenu apvado, dabar kiliminiai mazais zingsniukais itipena i bendra gelyna. Bet jau kiek kaupiaus siam juvelyriniui darbui, visa vasara  doh.gif .

as kiek prisikankinau (tiksliau abu su zentu prisikankinom), kol savo patvori/alpinariuma isroviau doh.gif . Kai sodinau, galvojau trumpam - duobeles tik prakapojau, geresnes zemes ipyliau ir susodinau, o praejo visi keturi metai. Taip viskas buvo suzele, saknys i kiekviena betono plyseli, akmenu tarpeli sulindusios. Nei kastuvo, nei sakiu ikisti.
Kai sodinau jukas, buvo tik vos keli nustybe daigeliai, o dabar isrovem milziniskus kelmus, su rankos storumo saknim, o kiek dar gumbu su naujais ugliais aplink prileista rolleyes.gif .
Pagaliau supratau, kaip augalai kalnuose auga - jeigu reikia, net i akmeni iaugti gali.

QUOTE(bitule @ 2012 09 15, 20:22)
Jaučiasi įgaunamas septynmylių žingsnių pagreitis  thumbup.gif

tas tai taip, tik kad mes kaip nezmones, vis i zeme, po zeme, po pamatais rausiames, o to rezultato kaip nematyti, taip nematyti blink.gif .
Jei ir sutvarkom koki kampa, tai nera net kada pasidziaugti, nes jau i kita pulti reikia.
Trinkeles musu paprastos betonines 20x10x8, tik spalva ilgai rinkausi ir derinau, o tada planavau kiekviena cm, todel niekur nera pjaustymu takeliu kampuose ir sudurimuose (daug kas tai pastebi, o galvojau, kaip visada, bus tik man vienai aktualu blush2.gif ).
Laiptu ir sieneles pakopos is kvarcinio smiltainio, du kartus impregnuotos. Tokios pat pakopos yra ir terasos bei pavesines laiptams, tik dar siemet nedesim, kol zemes darbai nebaigti.
MB pats ir laiptus betonavo, ir trinkeles dejo, ir laiptu pakopas klijavo, tai savaime suprantama, kiek galima po darbo suspeti ir kokiais tempais viskas vyksta.

QUOTE(leliumai @ 2012 09 16, 17:11)
kaip suprantu, vida777, laukia smagus pavasaris wink.gif Ir žiemą bus puikus metas darkart apmąstyti augalynus (nors kažkaip įtariu, kad pas Tave daug kas jau galvota ir pergalvota po kelis kartus). Ech, tas vidinis virpuliukas, pakylėjimas (nors kartais jau  esi gerokai nusikalęs) ir įgaunamas n-tasis kvėpavimas mintyse regint tai, vardant ko stengiesi smile.gif
Lauksime tolimesnių reportažų 4u.gif

lotuliukas.gif
Jo jo, pavasari kad tik nereiketu visko is naujo pradeti biggrin.gif .
Tiesa pasakius, as vis dar neturiu bendros savo sodo vizijos. Kai viena kampa tvarkau, kitame dar buna akmenu ir zemiu kruvos, nuolydziai nesutvarkyti. Todel niekaip vieno kampo su kitu susieti nepajegiu. Ypac sunku man su tais auksciais susiorientuoti, kol zemes neislygintos. Is akies atrodo lyg ir lygu, o pamatavus gaunasi jau vos ne metro aukscio nuolydis.
Sodinu kol kas tik "remus" ir bandau pataikyti i takta blush2.gif .
Pas mane galvota apgalvota begale variantu, o realybeje reikia tik vieno ax.gif . O ta viena randu tik tada, kai jau turiu augala rankoje. As turiu tiesiog pajausti - gerai tai ar ne, tinka ar ne.
Del to vidinio virpuliuko, labai taikliai diagnozavai. Is pradziu as net nesuprasdavau, kas cia darosi, kai kartais is jaudulio net delnai isprakaituodavo.
Siaip tai rodysiuos, tik kartais bunu jau visai pervargusi arba net nebesuvokiu ar cia kas naujo atsitiko, ar ne.

QUOTE(smth1 @ 2012 09 17, 07:48)
*Vaizdelis kazkoks pasikeites. Seniau patvory is kaimyno puses augo daug brandziu lapuociu krumu, nepamenu tiksliai - sedulu gal? Pamenu kaip deliojai ten skirtingus dekoratyvius krumus.smile.gif

*Labai idomu, Lt tai tiesiog atveztu zemes ir uzpiltu, jei reikia pakelti. Kodel jus rinkotes toki buda?

*Mazoji architektura labai isieskota ir prabangiai kokybiska;)

*vaizdelis nepasikeites, tik siek tiek suauges. Tas sedulu patvoris taip ir tesiasi toliau nuo kadagio i desine, o sedulos jau gerokai i mano puse per tvora perlindusios thumbup.gif .

*toki pakelimo buda rinkomes todel, kad visos musu zemes per ta tinkline tvora butu pas kaimynus subyrejusios, nes kai kur net iki 0,5m pakelti kampa reikia. Mes tuos kubiliukus dejom prazangiai, kiekviena eile pripylem zemiu, gavosi kaip betonine sienele, tuo paciu galiu juos panaudoti augalams susodinti ir tvoras apzeldinti.

*maloniai aciu aciuks.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 17 rugsėjo 2012 - 14:20
Mergaites, turiu du klausimus ax.gif .
Gal kas zinot issamiau, kuo skiriasi Thuja occidentalis "Smaragd" ir "Columna" (privalumai/trukumai)?
Smaragda zinau geriausiai, trukumu lyg ir nera, tik tiek, kad auga kugio forma, kaip is Sobieskos foto buvo labai aiskiai matyti. O man reiketu siaurai auganciu - suauge medziai kad butu max 1,00 m skersmens, nes labai jau siauras tas mano patvoris. Sodinsiu retai, kas 2,5m , bus labiau kaip soliteriniai augalai.
Sakau kolonines formos "Columna" gal labiau tiktu, tik kokia jos reali spalva (tamsi/sviesi), kaip keicia spalva ziema, ar augina daug seklu, atspari ligoms ir kenkejams?????????
Prisiskaiciau visokiausios info - vienur raso, kad sviesi, kitur, kad tamsesne uz Smaragda. Vienur, kad ziema paruduoja, kitur - ne. O dar geriau, vienas saltinis teige, kad Columna retai medelynuose beauginama, nes neatspari ligoms, ar dar kazkam...
Is tiesu, pas mus Smaragdu pilna ne tik medelynuose, bet ir kiekviename prekybcentrio augalu skyriuje, o Columna tikrai retai kas siulo doh.gif .

Kitas klausimas (Knifofija tikrai zinos tongue.gif ) - norint komposto dezeje apgyvendinti Kalifornijos sliekus, deze turi buti visiskai sandari (sonai, virsus) ?
Atsakyti