QUOTE(daktare77 @ 2010 03 01, 13:35)
Sveikos.
Gal kas turite "Didziaja virtuves knyga"? Domina atsiliepimai
Turiu..didelė, sunki, solidi, išsami, beveik virtuvės enciklopedija..Daug naudingos informacijos, labai daug patiekalų, visokio lygio...be to, daug info apie maisto atsargų ruošimą, konservavimą, šaldymą, uogienes, gėrimus, skerdieną..švenčių organizavimą, serviravimą, terminų žodynėlis..išbandžiau kelis receptus, bet ta knyga guli beveik nenaudojama. man tiesiog sunku ką toj gausybėj rasti, pasirinkt, vienžo, nesu ta profė, kuri sugebėtų įvertint tą knygą, nes negaminu tiek daug, be to, nemažai siūlomų receptų reikia to, ko paprastai nėra namie, o aš mėgstu gamint ekspromtu..
Bet tikrai mėgstančiam gamint maistą žmogui ir ne naujokui bus gera knyga, rasit patiekalų, kuriais galėsit stebint valgančius
labai gera poligrafija, itin kokybiškas popierius..prakutęs maisto ruošėjas, manau džiaugtųsi tokia dovana.
Minusas - mane vargina knygos storis. Nu per sunki ji man
man pgl mano sugebėjimus labiau tinkama Beatos knyga - rašyta tautietės, žinančios lietuvių maitinimosi įpročius, neversta, mažiau rafinuotumo, paprasti kasdieniai patiekalai, nereikia nusprendus ką gamint skuost į parduotuvę, aprašytos galimos 'slidžios" situacijos, daug subjektyvių pastebėjimų. Nesunku laikyt rankose
Bloge daug ko nėra, kaip ir bloge yra to, kas nedėta į knygą. Pgl siūlomus recpetus - labiau patinka knyga, bloge daug įdomesni Beatos gyvenimiški pasvarstymai apie pvz, šaldytuvų turinį
Na, dar pastebėčiau, kad tų pačių receptų ingriedentų kiekai skiriasi - knygos pratarmėj rašyta, kad patiekalai ruošiami knygai buvo kelis kartus gaminami, tikslintos receptūros...Yra vietos užrašams, man labai patogu internete sužvejotus receptus sudėt. plius ši knyga dvigubai pigesnė nei pirmoji aptarta, bet ją gavau dovanų..