Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie šilko tapybą

QUOTE(daivaV @ 2012 05 11, 12:02)
garinant paprastam puode reikia ziureti koks slegis gamtoje... t.y. kai lyja geriau negarinti... o garinant greitpuodyje tai yra nesvarbu 4u.gif

Daivut, o kodel negalima garinti, kai lyja?

Idomu, as garinu 3 val. bet kokiu oru, negreitpuodyje, tai mano visos skarutes nusiplaus? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Defliune: 11 gegužės 2012 - 12:29
QUOTE(Defliune @ 2012 05 11, 14:28)
Daivut, o kodel negalima garinti, kai lyja?

Idomu, as garinu 3 val. bet kokiu oru, negreitpuodyje, tai mano visos skarutes nusiplaus?  g.gif

doh.gif galvojau, kad parasiau....o pasirodo tik pagalvojau parasyti lotuliukas.gif
Linute as niekada negarinau paprastam puode biggrin.gif tik greitpuodyje, apie oro poveiki garinant paprastam puode skaiciau Sergejaus Davydovo knygoje
user posted image
(pirkau vilniuje rusu knygyne, siaures miestelyje, bet ir nete kazur maciau atsisiusti nemokamai... )
ir daugelyje rusu, su batika susijusiu, saitu 4u.gif
o del nusiplovimo - jei po garinimo plaunant viskas gerai, tai tikrai niekas nebenusiplaus biggrin.gif kodel turetu... g.gif mirksiukas.gif

o Davydovo knygeleje smulkiai aprasyti pagrindiniai batikos procesai, irankiai ir etc. man ji labai patinka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaV: 11 gegužės 2012 - 12:48
Nežinau kaip dėl oro bet man dar nenusiplovė nei viena, kai tik pradėjau normaliai vyniot
Atsakyti
ačiū Daiva taip viską aiškiai aprašei 4u.gif
....o kokį garpuodį reikia įsigyti? ar brangūs jie????
suprantu, kad tas riestainis iš šilko ir audinio neturi gauti nei vieno garo lašelio... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangek: 11 gegužės 2012 - 12:56
tavi as ir nesu profas su paprastu puodu biggrin.gif cia jau tu ir Linute daugiau pasakyti galit 4u.gif as tik papasakojau ka skaiciau...

o knygele cia galima parsisiusti http://orav.ws/polez...ydov-batik.html 4u.gif

dangek neturi gauti nei vieno garo LASELIO, t.y. vandens ax.gif
greitpuodziu yra labai ivariu, baltarusiski gariunuose pigus ~100 Lt, pas mane tefalo.... brangus... ivesk i paieska google pamatysi kokiu yra ir kokiom kainom ax.gif
patarimas tik vienas.... maziuko nepirk, jei sugalvosi... didesnio darbo neisgarinsi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaV: 11 gegužės 2012 - 13:04
Reikes padaryti tyrima wink.gif kaip ten su tuo lietum, slegiu, nes niekada nepagalvojau, kad turetu paveikti smile.gif O sita knygute ir pati turiu, tik el. varianta, reikes idemiau pasiskaityti doh.gif
Del nusiplovimo paklausiau, nes man buna taip, kad kai po tam tikro laiko plaunu savo salikelius, tai buna irgi paleidzia spalva, laaabai nezymiai, bet plaunu karstam vandeny, gal todel?
As garinu paprastame puode ir mano riestanis kabo virs garu, nenaudoju nei drusliaku, nei sieteliu, nei folgos, o gal reiktu?
Atsakyti
QUOTE(Defliune @ 2012 05 11, 15:00)
Reikes padaryti tyrima wink.gif kaip ten su tuo lietum, slegiu, nes niekada nepagalvojau, kad turetu paveikti smile.gif O sita knygute ir pati turiu, tik el. varianta, reikes idemiau pasiskaityti  doh.gif
Del nusiplovimo paklausiau, nes man buna taip, kad kai po tam tikro laiko plaunu savo salikelius, tai buna irgi paleidzia spalva, laaabai nezymiai, bet plaunu karstam vandeny, gal todel?
As garinu paprastame puode ir mano riestanis kabo virs garu, nenaudoju nei drusliaku, nei sieteliu, nei folgos, o gal reiktu?

isgarinus plaunu karstam vandenyje ir tokiom stipresnem priemonem, tai daugiau dazu nebebuna schmoll.gif
Linute gal del to siek tiek dazu buna, kad pirma karta ne iki galo isplauni g.gif jei neusifiksavusi plautum - iskart isbluktu... unsure.gif
Atsakyti
Dažų perteklius nusiplauna, bet darbai tai normalus pas manę ir garinu pačiam paprasčiausiam puode, nes gariniam pirkti buvo gaila pinigų smile.gif O dabar įpratau ir net savo 240x90 krepdešinus išgarinu savo puode
Atsakyti

kaaaip tik i tema ax.gif
pirmadieni gavau "garinius" dazus,
gabaliuka silko padaziau spalvomis, kurias pirkau,kad suzinot rezultata.
Bet tik siandien turejau laiko fiksavimui. Kadangi, senas gretpuodis del senos gumos gara leidzia per "visus galus" nusprendziau paprastam su spec.paaukstinimu gariniam produktu ruosimui. Parsitempiau is darbo pakavimo popieriu: paprastas, rudas.
Padariau "desra" kaip youtube rode ir trys valandas garinau.
Na ..ir tas popierius man medziaga nudaze doh.gif ir dar, kai lindau paziuret ar neisvire vanduo ranka nuplikiau su garais, tai dabar su vaistai apsitepiau ir negaliu issiplaut ir paziuret ar atsiplaus tos demes nuo popieriaus. Be to, is pradziu nedejau ranksluoscio, nezinau kodel, palaikiau rankos
, ir atidejau, po to, ziuriu, kad ant popieriaus vandens demes , na tundru tundra, taigi, maciau, kad ranksluosti reik deti doh.gif doh.gif doh.gif
aisku, del to dazai persiliejo per popieriu - toks lievas alia sibori gavos

QUOTE(tavi @ 2012 05 11, 14:11)
... net savo 240x90 krepdešinus išgarinu savo puode

o kiokio diametro puodas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2012 05 11, 11:45)
kaaaip tik i tema  ax.gif
pirmadieni gavau "garinius" dazus,
gabaliuka silko padaziau spalvomis, kurias pirkau,kad suzinot rezultata.
Bet tik siandien turejau laiko fiksavimui. Kadangi, senas gretpuodis del senos gumos gara leidzia per "visus galus" nusprendziau paprastam su spec.paaukstinimu gariniam produktu ruosimui. Parsitempiau is darbo pakavimo popieriu: paprastas, rudas.
Padariau "desra" kaip youtube rode ir trys valandas garinau.
Na ..ir tas popierius man medziaga nudaze  doh.gif ir dar,  kai lindau paziuret ar neisvire vanduo ranka nuplikiau su garais, tai dabar su vaistai apsitepiau ir negaliu issiplaut ir paziuret ar atsiplaus  tos demes nuo popieriaus. Be to, is pradziu nedejau ranksluoscio, nezinau kodel, palaikiau rankos
, ir atidejau, po to, ziuriu, kad ant popieriaus vandens demes , na tundru tundra, taigi, maciau, kad ranksluosti reik deti  doh.gif doh.gif doh.gif
aisku, del to dazai persiliejo per popieriu  - toks lievas alia sibori gavos
o kiokio diametro puodas?  ax.gif

Ir as panasiai garinu, dedu desra popieriaus i "antra" puodo auksta, kur apacioj skylutes, tada ant virsaus pora ranksluosciu ir tada dangti. Ir as naudoju paprasciausius laikrascius, pilnai pakanka 40 min garinti, kad dazai gerai uzsifiksuotu. Popierius is isores truputi paslampa, bet iki medziagos niekada neprieina, dar neteko sugadint.
Tai as taip isivaizduoju, kad gal tas rudas popierius netinka, arba per daug vandens pripylet g.gif
Atsakyti
Bircis, svarbu i dusliaska telpa (20 cm vidau s diametras) , puodo - 24 cm
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2012 05 12, 08:32)
Bircis, svarbu i dusliaska telpa (20 cm vidau s diametras) , puodo - 24 cm

4u.gif aciuu, na lyg tokio diametro ir mano puodas, nors man sunkiai popierine desra susiraite i toki diametra. Sunkiai isivaizduoju, kaip sukisciau 2,4mx0,9m blink.gif

na prisvilo mano pirmas blynas lotuliukas.gif ir vis per saviveikla ax.gif

ryte apziurejau savo pala, manau, ne popierius kaltas: piesinys dziuvo nuo pirmadienio, bet pries kisant i puoda patepiau kelis plemus maisytu dazu (na.. paziuret kokia spalva bus- raudona +geltona) ir padziovinau su fenu. Po garinimo: atrodo, kad ant plemu raudona spalva liko, o geltona spalva perejo ant likusio audinio.

isvados: garinti gerai isdziuvusi darba ir deti ranksluosi garinant paprastame puode

ir dar: jei jus i folga susukat savo darbus,tai lyg garai jau nepasiekia audinio - tai koks tikslas garinimo, tai gal galima i orkaite, nustatyt kokius 98 laipsnius ir iskeps g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bircis: 12 gegužės 2012 - 08:40