Jei gavai per vieną žandą, atsuk kitą.
Tai malonumo principas, o ne taisyklė.
Pavyzdžiui, jei tau masažuoja pėdą, tai norisi, kad dar ir kitą pamasažuotų, todėl grūdi ją tiesiog per prievartą, kad tik pro šalį masažuojantis nepraeitų. Na taip norisi net saldu, o masažistas sako tingiu. Tai ką daryti, kaip jam tą pėdą įgrūsti!?
Bet viskas keičiasi jeigu malonumo nėra, o vietoj jo skausmas, tuomet kokiu turi būti durnium, kad dar kitą pėdą grūstum. Todėl be malonumo atsuk kitą žandą gaunasi taisyklė (nuo proto, ) atsiranda durnių, kurie bando sukandę dantis laikytis šios taisyklės, bet kiek tu laikysiesi, vistiek pratrūksi, na nebent labai kantrus durnius, tai ilgiau ištversi.
Kyla klausimas apie kokį malonumą kalbama?
Žinoma, kad ne apie tą, kuris iš pareigos, būtinybės, per prievartą ar dėl atlygio, medalio, pažymio, įvertinimo, padėkos atliekamas.
Jeigu mylite ir jūsų mylimasis paprašė padaryti kavos, tai gi su malonumu nuskuodi ir padarai.
Jeigu meilės nėra, tuomet tegul pats eina ir pasidaro, nes atsibodo, aš ne tarnaitė jam.
O jei 10 metų vaidini gerą žmoną ar mamą, tai tuomet vieną diena pratrunka: o kur padėka! Nedėkingi vaikai, sutuoktinis, niekas nieko nevertina ir t.t.
Žinoma, kad niekas nevertina juk meilė ne prekė, o jausmas.
Todėl spekuliantams meile nepasitenkinimo protrūkis garantuotas, nes už meilės jausmą niekas algos nemoka, o tik už atliktas paslaugas, padarytą darbą yra alga mokama.
Tai kas sumokėti tą algą turi: vaikai, tėvai, sutuoktinis, draugai, kaimynas, praeivis, ar tas, kuriam litą prie bažnyčios į kepurę įdėjot?
Į gatvę išeikite ir šaukite, klauskite kas man sumokėsite algą, nes aš jus visus labai myliu!
Nėra užmokesčio už meilę, pats meilės jausmas ir yra užmokestis malonumas.
Mylintis nėra kenčiantysis, jis kaife.
Todėl Kristus ir nesako, kad jo kryžius sunkus, kankinantis, priešingai jis sako, kad saldus ir lengvas.
Bet be meilės jausmo, jo kryžius tampa mase taisyklių, sunkus kaip Puntuko akmuo ir kankinančiu kaip gyvenimas su nemylimu dėl pinigų, iš pareigos ir t.t.
Be meilės lieka mechanika su instrukcija. Savęs ir kitų prievartavimas dėl aukščiausio, madingiausio, vertingiausio, ypatingiausio, reikšmingiausio, brangiausio, prasmingiausio, teisingiausio, turtingiausio, išmintingiausio ir t.t. Nepasitenkinimas dėl įvertinimo, pažymio, padėkos.
Aš suprantu, kad meilės jausmas deficitas, kurio nenusipirksi , todėl ir siūlau apmąstyti. Apmąstymas duoda aišku orientyrą. Orientyras tai ne meilė ir ne išmintis, bet šansas. O turėti šansą, tai jau šis tas.