Įkraunama...
Įkraunama...

Išmintis kaip vanduo nuo žąsies

QUOTE(Elysa @ 2012 07 02, 00:52)
Aš skaitau po truputį, neskubėdama. Esu stipriai atsilikusi nuo jūsų.

Kaip keista...
Skaitydama toliau, randu kitų dalyvių atsakymus į tuos klausimus, kuriuos užduodu čia dabar pati.

Bet aš neskubu skaityti, kad greitai gaučiau kitų atsakymus ar nuomones...

Aš mėnesį gyvenau absoliučiai be jokių forumų. Internetu naudojausi, bet tik darbo klausimais. Taigi, be jokių įtakų iš šalies...
Įtakų buvo labai daug, bet jos iš realaus pasaulio, neapdorotos išvadomis, apdoroti reikėjo pačiai... mąstyti, daryti išvadas... taigi "pažinti pasaulį" pačiai, kas man kartais asociavosi su vaiku...

Todėl ir pamačiau, ko gero, kažką poste, kur buvo apie vaiko ir suaugusio pasaulius...

Bet... daugelį parašytų minčių randu, tarytum lygiagrečiai sekusių su mano mintimis. Jos neidentiškos, bet kažkuo tapačios...

Ir supratau, kodėl aš neskubu skaityti (juk be pamąstymų perskaityti būtų viens-du).Lyginu čia perskaitomas mintis su savo buvusiomis...

Tai kas gi gaunasi?????
Ilgoką laiką diskutavus su tais pačiais žmonėmis, bendra minčių tąsa atsiranda visiškoje atskirtyje nuo tų žmonių???

Kol neradau šio atsakymo, šios mintys lygiagrečiai man sukosi šalia konkretaus darbo minčių. Ir kiek nutraukdavo susikaupimą.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 07 02, 14:00)

Bet... daugelį parašytų minčių randu, tarytum lygiagrečiai sekusių su mano mintimis. Jos neidentiškos, bet kažkuo tapačios...
...
Ilgoką laiką diskutavus su tais pačiais žmonėmis, bendra minčių tąsa atsiranda visiškoje atskirtyje nuo tų žmonių???[/b]
.

Elysa, čia ieškančio žmogaus klasikinis pastebėjimas smile.gif Nebūtinai atsakymai bus forumiečių postuose. Jei ir toliau galuosies ieškodama atsakymų į savo klausimus, pastebėsi, kad išgirsi atsakymus šimtus kartų girdėtoj dainoj, filmo herojų dialoguose, atsitiktinai nugirstose replikose mieste, na, visur. Gali būti, kad pasižiūrėsi į medį ir pamatysi, kad medis persisunkęs atsakymu, tiesiog gyvas atsakymo įsikūnijimas smile.gif
Įsijungei į dar vieną proto žaidimą, tai dabar žaisi su malonumu ir nuostaba smile.gif
paskui atsibos ir tai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2012 05 27, 23:26)
Mes kiekvieną akimirką  gimstame ir mirštame, bet nepastebime to pereinamojo momento – bardo.

"Jie tik būna jaunystėj jauni ir senatvėj pasenę.
O kiti kasdien gimsta ir miršta.
Jie atrodo išvargę, kaip seniai."

Aš visada paryškintą vietą suprasdavau kaip gyvą, gyvenantį žmogų.

Ir niekada nesupratau tos trečiosios eilutės šalia.

Man tai buvo tarytum "žodžių iš dainos neišmesi"...

Pagaliau supratau, visiškai netikėtai.

O šis trieilis gan dažnai galvon šauna...
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 07 01, 22:20)
Šiandien netikėtai padariau išvadą- jei nesi susireikšminęs stulpas, taigi visai nesvarbu ar ant tavęs liejasi kas, ar ne, ar šypsosi ar ne  smile.gif Eisi savo keliu ir tiek.

Tik man įdomu- tas pats žmogus, ta pati situacija, tik vieną kartą visiškai nepalies, o kitą kartą atrodys, kad puola ir reikia gintis  biggrin.gif Arba -iškart nepalies, po kurio laiko imsi galvoti-pala pala, ką jis sau mano atžvilgiu leidžia ir tik tuomet susinervinsi  blink.gif
Tad kaip šiuo atveju su traukos dėsniu?  g.gif

Pamenu šios diskusijos pradžią.
Ir galvoju... ar aš jau pripratau, ar "liejimosi" vis gi sumažėjo?

Čia tu panagrinėjai situaciją iš savo pozicijos, t.y. kai "liejasi ant tavęs", ir savo reakcijas į tai. Šį klausimą buvome neblogai pradėję nagrinėti šudrų forume, tačiau taip ir nebaigėme.
Ir nebaigiame vos ne visur smile.gif
Aš kartais pagalvoju, jog taip yra todėl, kad čia lankosi didžiaja dalimi "humanitarinio kirpimo" žmonės... smile.gif Viskas pradėta ir niekas nebaigta biggrin.gif
Nusistebėjau, bet pripratau smile.gif

" Eisi savo keliu ir tiek" - na taip, jei paversi automatizmu tai, ką bandėme nagrinėtis šudrų forume.

Tačiau...gan įdomu sureaguoti ir kitaip. Jei turi tam nuotaikos. Tam tik nuotaikos tereikia, laiko - ne. Nes laiko reikia tik protingiems dalykams.

Asortimentas "liejimosi" yra gan menkas - "Kalbi pati su savimi", "Esi kvaila" (čia gali būti įvairios variacijos, bet esmė ta pati), na... susikaupus būt galima ir daugiau išvardinti, bet nematau prasmės.
Ir... kažkam norisi, kad tu tikrai "kalbėtum su savimi", ar tikrai "būtum kvaila".
Na argi gaila patenkinti kažkieno tokį norą? Pasikalbi su savimi, pasirodai kvaila...ir argi tau ne džiugu, kad kitas patenkintas?
"-O, ji tikrai kalbasi su savimi", arba "-O, ji tikrai kvaila".

Vienu šūviu du zuikiai smile.gif
Kaip Miunhauzenas biggrin.gif

Realiam gyvenime tokių dalykų nelabai būna (konkrečiai iš šio asortimento), bet pats principas vis gi yra tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 07 20, 22:56)
Ir... kažkam norisi, kad tu tikrai "kalbėtum su savimi", ar tikrai "būtum kvaila".
Na argi gaila patenkinti kažkieno tokį norą? Pasikalbi su savimi, pasirodai kvaila...ir argi tau ne džiugu, kad kitas patenkintas?
"-O, ji tikrai kalbasi su savimi", arba "-O, ji tikrai kvaila".

Na ir prisijuokiau biggrin.gif , bet taip yra...

Prisiminiau ekspermentą šia tema. Vienu metu kolegė visus kvailino, ieškojo ant ko išsilieti, tad pakeičiau taktiką- vis paminėdavau smulkmenose, kad kažkur man irgi nepasisekė. Pastebėjau, kad po to ji vis dažniau įvardindavo ir savo nesėkmes (buvau nustebinta tokio atvirumo)... ir ką gi- išpuoliai visų atžvilgiu baigėsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 21 liepos 2012 - 08:33
Tęsiant temą apie išsiliejančius:

* nereaguoji ir eini pirmyn (laikui bėgant nesikabinėja, kaip prie Elysos smile.gif)
* pamačius, kad kitas įsitempęs, jei yra galimybė užbėgi už akių - pati pasakai,kad visko nutinka, nors tai ne melas-juk nutinka smile.gif nors kitiems atrodo, kad gauni visa ką nori be jokių pastangų, deja...
*leidi išsilieti, bet supranti, kad esi niekuo dėta ir visiškai nepaliečia-tiesiog duodi kelią.

arba

** reaguoji ir imi įrodinėti,kad nesi stulpas ar dar koks (prarandi energiją)
**susitapatini su kitu ir imi verkšlenti, bet laikui bėgant pamatai,kad sėdi ten pat

Daugiau šiam kartui nesugalvojau,gal kuri papildysite smile.gif

Atsakyti
Neblogą mintį atsitiktinai perskaičiau:

"Beveik kiekvieną iš mūsų kamuoja „nuolatinio skubėjimo sindromas“ - taip psichologai vadina fenomeną, kai žmogui atrodo, kad jis niekur nespėja.

Dirba kelis darbus vienu metu ir amžinai skuba. Kartu neapleidžia įkyrus jausmas, kad laikas nuo mūsų bėga ir po truputį, akimirką po akimirkos, vagia gyvenimą. Tačiau visi pastebi keistą paradoksą: vos palikus įprastą aplinką ir atsitraukus nuo kasdienės rutinos laikas sulėtėja."

Čia nėra pilnai išnagrinėtas laiko klausimas, bet kai kurios mintys neblogos. Bent duodančios startą platesniam pasinagrinėjimui. Kiekvienam individualiai. Nes kiekvienas turime skirtingas patirtis šiuo klausimu.

http://www.respublik...i_ir_suspausti/
Papildyta:
QUOTE(arpos @ 2012 07 21, 22:15)
Tęsiant temą apie išsiliejančius:

* nereaguoji ir eini pirmyn (laikui bėgant nesikabinėja, kaip prie Elysos smile.gif)

O, buvau nepastebėjus, kad buvo minties tęsinys.

Štai paryškintoje vietoje aš nesu visiškai tikra tuo.

Yra toks įdomus reiškinys, kaip - pripranti.

Ir ne vien šiuo klausimu.
Pradžioje labai pastebi, po to vis mažiau, mažiau, kol pradedi beveik nebepastebėti.
To, kas pradžioje atrodė blogai.

Nors blogis išlieka, jis nejučia "atlieka savo negerą darbą", bet nebereaguoji, net nebepastebi, jog tai išties kažkoks blogis. Na, čia nesudramatizuokim žodžio "blogis". Tai gali būti ir smulkmenos.
Atsakyti
Pasiūlau filmą "Mažyliai" http://kinoline.su/6...b233s-2010.html apie 4 vaikų gyvenimo pradžią. Apie Gyvenimo Stebuklą.
Atsakyti
QUOTE(DA Imperatore @ 2012 05 27, 00:19)
Va niekaip nesuprantu,kodėl ta išmintis asocijuojasi su rimtumu.Linijinio proto išdaigos?Tas pats Kristus turėjo puikų humoro jausmą.Išmintis ne žila ir niūri,ji-vaikiškai žaisminga.Jūs labai taikliai pastebėjote. thumbup.gif

Kodėl "painioju"Kristų?Juk mūsų linijinis protas priima tai,kas paremta autoritetais.Visa švietimo sistema tuo paremta.Kad ir samprotaujamieji rašiniai mokyklose,ar teksto suvokimo užduotys-visur tik autoritetai..Asmeninė nuomonė ir patirtis niekam nereikalinga.

merfise

Na as visalaika orientuociau zmones ne i savo asmeninius, o i pasiekimus tu, kurie yra siu sriciu autoritetais..

smile.gif

(Nusišypsojau tik todėl, kad sugretinau išsakytas mintis).

O šiaip, galvoju, jog DA Imperatorės išsakyta mintis verta dėmesio.
Pagauta, išfiltruota labai taikliai.

Tik.....Asmeninė nuomonė ir patirtis niekam nereikalinga... ir dar kaip reikalinga. Tik reikalinga pačiam žmogui, o ne masėms, galbūt....
Atsakyti
Man iškilo toks keistas klausimas-

kodėl tie, kurie moka tiek įvairių dvasingųjų "kalbų", yra tokie irzlūs?

Irzlesni net už tuos, kurie tų "kalbų" nemoka.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 09 02, 16:58)
Man iškilo toks keistas klausimas-

kodėl tie, kurie moka tiek įvairių dvasingųjų "kalbų", yra tokie irzlūs?

Irzlesni net už tuos, kurie tų "kalbų" nemoka.

jei tu pati tu kalbu nemoki, kaip gali spresti ar moka kiti? pagal ka sprendi ar tikrai moka ar tik siaip vaidina, kad moka tiek daug ivairiu kalbu?
manau, kad tiesiog idealizuoji kitus. turi kazkoki sudaryta modeli, kaip kiti "dvasingi" turi elgtis, kalbeti, erzintis ar ne smile.gif ir kai tas modelis neatitinka realybes, tau kyla panasus klausimai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2012 09 02, 18:16)

manau, kad tiesiog idealizuoji kitus. turi kazkoki sudaryta modeli, kaip kiti "dvasingi" turi elgtis, kalbeti, erzintis ar ne  smile.gif  ir kai tas modelis neatitinka realybes, tau kyla panasus klausimai  rolleyes.gif

O ne.

Aš " kalba" įterpiau į kabutes. Tu to, tikriausiai, nepastebėjai.

"Kalba" aš pavadinau kitame forume būtent tai:

merfisė
Cia ezoterinis,sakykim, sapnu rusiu isaiskinimas
Atsakyti