Įkraunama...
Įkraunama...

Išmintis kaip vanduo nuo žąsies

QUOTE(DA Imperatore @ 2012 05 26, 23:34)
Dažnai linijinis protas juokauja ir čia-jei jau priimi,tai ir toleruoji.Tikrai nereikia toleruoti ir nuolaidžiauti.
Kristus nevertė savęs toleruoti dogmatiškų fariziejų.Dar daugiau-jis juos keikė.
Sakyčiau,ta išminties sąmonė,tai būsena-romumo,ramybės,vidinio džiaugsmo.Ji išlieka nepakitusi,kad ir su kokiu nepraustaburniu žmogus būna priverstas bendrauti.Nepraustaburnis niekaip nepajėgus suprasti išminties proto,užtat išmintingas žmogus  su juo ir nesiterlios.

1. Siūlau durti pirštu į "fariziejų", kuris čia teršia Vandens "forumą" ? smile.gif
2. Parodyti, kuris čia Kristus, kad galėtų sau tai leisti? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merfise: 26 gegužės 2012 - 22:43
QUOTE(merfise @ 2012 05 26, 22:28)
Nemažai daliai čia taip vadinamo "linijinio", pusiau linijinio proto atstovų, įskaitant ir mane pačią, kuo rimčiausias autoritetas - Kristus ar bent jo mokymas..
Tad tariamo linijinio proto atstovų nuo Jėzaus Kristaus taip greitai neatskirčiau.. blush2.gif Jis jiems buvo net svarbesnis tam tikra prasme.. g.gif

Ai...Juk niekas čia nieko "neskiria".Tiesiog ta" kalba biblijinė" jau žinoma,ir nereikia daug aiškinti,kaip man atrodo...,nes susidūriau su tuo...ir gaunasi taip...,nes ...
Tiesiog tai pavyzdys,kurį(tikėjausi)visi supras ir nereikės daug aiškinti.

Papildyta:
QUOTE(merfise @ 2012 05 26, 22:42)
1. Siūlau durti pirštu į "fariziejų", kuris čia teršia Vandens "forumą" ? smile.gif
2. Parodyti, kuris čia Kristus, kad galėtų sau tai leisti?  mirksiukas.gif

Jūs pernelyg suirzote.Gerai,daugiau nediskutuosiu ir jūsų neerzinsiu.
Atsiprašau.
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 05 26, 22:24)
Vanduo, noriu paklausti- ar daug gyvenime turite pavyzdžių,kad va ėmė ir atsivertė į išminties protą ir ėmė į naujas situacijas išvien reaguoti su meile? Na,kol kas man tai siekiamybė.Atrodo jau priėmei, suvokei, bet naujai pasikartojus visvien kažkoks mažas dygliukas maišo, kur dar sekančios,nežinomos..

Tai va tam ir reikalingi apmastymai, kad turėti orientyrą ir isitvirtinti ketinime, bet ne tiksle. Kad aš kada nors vistiek išsipildys....
Ir svarbiausia atskirti meilę nuo proto, nespekuliuoti ja.
Jeigu meilė yra tai ir problemų jokių, bet tame ir reikalas, kad linijiniam protui ji tampa tik vertybė, kaip madingi nauji batai.
Todėl yra sakoma, kad meilė išstatyta vertybių turguje tampa gėda.
Jeigu būtų tikėjimas, tai irgi jokių problemų, bet linijinis protas ir į jį nusitaiko kaip vertybę ir spekuliuoja. Be abejo, kad už spekuliacijas teks atsakyti.
Nes gyvenimo faktai patikrina. Todėl Kristus ir sako: ne pagal žodžius, o pagal darbus bus kiekvienas teisiamas.
Tad nuo skambių lozungų apie meilę, tikėjimą, religingumą, Dievą aš ir siūlau pradėti nuo apmastymu.
Kai bus aiškūs orientyrai, tuomet atsiranda šansas pagimdyti iš savo potencijos savybes priklausančias išminties protui. Nereikia savęs prievartauti. Susitaikymas su tuo, kad nesigavo, esi ne tobulas šią akimirką irgi viena iš išminties proto savybių. Religijoje tai vadinama Dievo valia. Nereikia savęs graužti ir spausti. Kaip teka, taip ir yra. O kas gali žinoti kaip bus kitą akimirką? Potencijos niekas negali žinoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 26 gegužės 2012 - 23:30
Iš tuščios saujos
pro sugniaužtus
pirštus
išbyra tyla...
kai žvalgausi aplink-
viskas
taip sudėtinga
kai žvelgiu į save-
tenai nieko nėra---

QUOTE(arpos @ 2012 05 27, 00:24)
Vanduo, noriu paklausti- ar daug gyvenime turite pavyzdžių,kad va ėmė ir atsivertė į išminties protą ir ėmė į naujas situacijas išvien reaguoti su meile?

Nors ne manęs klausei, bet noriu papasakoti biggrin.gif esu tik vieną vienintelį sykį buvusi su religija/ezoterika susijusioje paskaitoje ir tai tik dėl to, kad, galima sakyti, į namus atvažiavo. Taigi, nueinu, žmonių nedaug, sėdim, aš galvoju, apsidairysiu, kas ir kaip, kas čia vietiniai, kas ne, nuleidusi akis apsižiūriu aplink ir pamatau žmogų, aiškiai iš tarpo...vyras kaip vyras, bet akys.... tokių realiai dar nebuvau mačiusi, jos švytėjo tikrąją to žodžio prasme. Tada suvokiau, kad visa tai, apie ką jie kalba, yra tikra. Kad ta būsena tikrai yra, jinai tikra, kad galima joje gyventi, ne tik apie tai kalbėti. Paskui mačiau kelias nuotraukas internete to žmogaus, visur jis smagus, švytintis, bet tų akių vaizdas ir dabar, gal po 3 metų, stovi kaip gyvas, kaip pažadas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 27, 09:46)

Nors ne manęs klausei, bet noriu papasakoti biggrin.gif esu tik vieną vienintelį sykį buvusi su religija/ezoterika susijusioje paskaitoje ir tai tik dėl to, kad, galima sakyti, į namus atvažiavo. Taigi, nueinu, žmonių nedaug, sėdim, aš galvoju, apsidairysiu, kas ir kaip, kas čia vietiniai, kas ne, nuleidusi akis apsižiūriu aplink ir pamatau žmogų, aiškiai iš tarpo...vyras kaip vyras, bet akys.... tokių realiai dar nebuvau mačiusi, jos švytėjo tikrąją to žodžio prasme. Tada suvokiau, kad visa tai, apie ką jie kalba, yra tikra. Kad ta būsena tikrai yra, jinai tikra, kad galima joje gyventi, ne tik apie tai kalbėti. Paskui mačiau kelias nuotraukas internete to žmogaus, visur jis smagus, švytintis, bet tų akių vaizdas ir dabar, gal po 3 metų, stovi kaip gyvas, kaip pažadas smile.gif

Ačiū,kad pasidalinai 4u.gif Tikiu,kad ta būsena yra,kažkas ją sugeba ir išlaikyti,tik gaila recepto,tam nėra.Kartais atrodo pagaunu už uodegos ir ji vėl kažkur prapuola blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 27 gegužės 2012 - 13:29
QUOTE(arpos @ 2012 05 27, 15:28)
,tik gaila recepto,tam nėra.

Gal yra, gal nėra. Vienam atrodo vienaip, kitam- kitaip. Tačiau gyvenime- kiekvienam pagal jo tikėjimą g.gif
Atsakyti
Kažkaip man užkiūva ligų ir mirtingumo nuo jų statistika (juk kiekvienas atvejis individualus). Kas gi įlys į žmogaus vidų ir sužinos,kiek jis pats turėjo motyvacijos pasveikti, o gal kitas prisiskaitęs imė ir nuleido rankas.

Kas liečia tikėjimą, vat imu ir įtikiu,kad gyvensiu 100 metų, bet ar tik nuo manęs tai priklauso, ar dar yra tarkim iš ,,viršaus" sudėliota,kiek žmogus turi gyventi ir kokias pamokas išmokti? Juk vienas jau gimsta ligotas,kitas dėl neteisingo gyvenimo būdo suserga, dar kitas,kad ir neteisingai gyvena, bet kažkodėl neserga blink.gif ir suprask,kad nori biggrin.gif

Gal tikslesnis klausimas būtų-ar tik pats žmogus yra savo laimės kalvis?
Ir Vanduo temose,niekur nepastebėjau užuominų apie tai,kad galbūt kažką atsinešame ir iš praeities?
Dėkinga už mintis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 27, 17:02)
Tačiau gyvenime- kiekvienam pagal jo tikėjimą  g.gif

Taip,tai galinga jėga, bet vistiek tam yra kažkokios ribos g.gif pvz. imsiu tikėti jog būsiu prezidente biggrin.gif , bet kažkaip linkusi realiai vertinti savo galimybes bei turimas savybes, tad man jas pakeisti kad ir labai tikint ir stebint tą nelabąjį linijinį protą turbūt ir 5 gyvenimų neužteks. Tad gal reiktų mažais žingsneliais eiti pirmyn su tikėjimu paprastesniuose dalykuose g.gif
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 05 27, 19:45)
1Kas liečia tikėjimą, vat imu ir įtikiu,kad gyvensiu 100 metų, bet ar tik nuo manęs tai priklauso, ar dar yra tarkim iš ,,viršaus" sudėliota,kiek žmogus turi gyventi ir kokias pamokas išmokti?

2Juk vienas jau gimsta ligotas,kitas dėl neteisingo gyvenimo būdo suserga, dar kitas,kad ir neteisingai gyvena, bet kažkodėl neserga  blink.gif ir suprask,kad nori  biggrin.gif

Gal tikslesnis klausimas būtų-ar tik pats žmogus yra savo laimės kalvis?
Ir Vanduo temose,niekur nepastebėjau užuominų apie tai,kad galbūt kažką atsinešame ir iš praeities?
Dėkinga už mintis  4u.gif

1.Bet ar įmanoma tuo įtikėti visiškai? g.gif manau, kad žinojimas, matymas, kad visi aplink anksčiau ar vėliau numiršta, daro savo. Na, aš netvirtinu, kad įtikėjus nemirtume, tačiau juk yra knyga, ar ne L Orro "Atsisakykime įpročio mirti ". Įdomių minčių ten yra.

2.Bet juk neįlįsim kitam į galvą ir nesužinosim, ką vienas ir kitas mintija per dienas.na, nenoriu plėstis, ne ta tema, visokių teorijų yra, kad mintys - dar ne viskas, pagrindas laimei ir sveikatai yra jaučiamos emocijos. Kas garantuos, kad kiekvienas dorai pagal moralės normas gyvenantis žmogus yra apskritai patenkintas ir laimingas? Juk dažniausiai eina vargo pelė dievobaimingu veidu, vos kaliošus pavelka. O kitas, įmitęs chuliganas, sveikata trykšta...

Čia greičiausiai yra taip, kaip žmogus tiki ir nori, kad būtų: pažįstu laimingų, sėkmingų žmonių, kurie galvoja, kad už viską atsakingi patys, pažįstu ir tokių, kurie galvoja, kad išbandymus siunčia Dievas.
Papildyta:
QUOTE(arpos @ 2012 05 27, 19:56)
pvz.  imsiu tikėti jog būsiu prezidente  biggrin.gif >||< bet kažkaip linkusi realiai vertinti savo galimybes bei turimas savybes,

teiginys kairėj prieštarauja teiginiui dešinėj, kol "realiai" vertinsi, tol tuo nepatikėsi schmoll.gif be to, reikia to norėti taip, kad galvotum apie tai, ir gera dūšioj darytųsi smile.gif na va, pravedžiau paskaitą, lipu nuo bačkos smile.gif

Nu va, kaip fonas supermamai kalba vienas diedas ir jis ką tik pasakė: visi daiktai pasaulyje yra tik jūsų protas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 27 gegužės 2012 - 18:09
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 27, 18:06)
1.Bet ar įmanoma tuo įtikėti visiškai?  g.gif manau, kad žinojimas, matymas, kad visi aplink anksčiau ar vėliau numiršta, daro savo. Na, aš netvirtinu, kad įtikėjus nemirtume, tačiau juk yra knyga, ar ne L Orro "Atsisakykime įpročio mirti ". Įdomių minčių ten yra.

2.Bet juk neįlįsim kitam į galvą ir nesužinosim, ką vienas ir kitas mintija per dienas.na, nenoriu plėstis, ne ta tema, visokių teorijų yra, kad mintys - dar ne viskas, pagrindas laimei ir sveikatai yra jaučiamos emocijos. Kas garantuos, kad kiekvienas dorai pagal moralės normas gyvenantis žmogus yra apskritai patenkintas ir laimingas? Juk dažniausiai eina vargo pelė dievobaimingu veidu, vos kaliošus pavelka. O kitas, įmitęs chuliganas, sveikata trykšta...

Čia greičiausiai yra taip, kaip žmogus tiki ir nori, kad būtų: pažįstu laimingų, sėkmingų žmonių, kurie galvoja, kad už viską atsakingi patys, pažįstu ir tokių, kurie galvoja, kad išbandymus siunčia Dievas.
Papildyta:

teiginys kairėj prieštarauja teiginiui dešinėj, kol "realiai" vertinsi, tol tuo nepatikėsi schmoll.gif  be to, reikia to norėti taip, kad galvotum apie tai, ir gera dūšioj darytųsi smile.gif na va, pravedžiau paskaitą, lipu nuo bačkos smile.gif

Nu va, kaip fonas supermamai kalba vienas diedas ir jis ką tik pasakė: visi daiktai pasaulyje yra tik jūsų protas biggrin.gif

1 punktas- tai visgi gal veikia statistika,kad vidutiniškai miršta tada ir tada biggrin.gif

Kažkaip man nėra priimtina žmogaus kaip Dievo ideologija ax.gif Ne todėl,kad nenoriu prisiimti atsakomybės už savo veiksmus, bet todėl,kad jau mes gimstame skirtingi ir ne visose srityse esame vienodai gabūs. Taip pat nepriimtina visko nurašyti Dievo valiai ar kokiai tai atsineštai neva karmai. Taigi orentyras ką darau yra Ramybė-jei ją jaučiu, vadinasi viskas ok smile.gif
p.s buvo geras juokas, na foto- jogos mokytoja,sveikai gyvenati, bet atrodo tikrai suvargusi pagalmetus ir šalia foto audringų vakarėlių mėgėjo- panašaus amžiaus trykšta žmogus energija biggrin.gif ir suprask,kad nori..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 27 gegužės 2012 - 18:36
Aha, dabar žaliavalgiai populiarėja, bet man taip juokinga, kai sėdi koks nupiepęs kūdas jaunuolis ir pasakoja, kaip sveika ir gerai tik žalias maistas g.gif na, tiesiog panacėja kūnui ir dvasiai g.gif
nors...prisipažinsiu,kad esu ir aš ragavusi trintų žolių kokteilių, na, visai nieko smile.gif smaguspats procesas, prisiskini saują dobilų ar dilgėlių, susiplaki su vaisiais ir ragauji thumbup.gif paskui dalinamės įspūdžiais, juokaujam, kad tuoj mūkti pradėsim blink.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 05 27, 18:42)
Aha, dabar žaliavalgiai populiarėja, bet man taip juokinga, kai sėdi koks nupiepęs kūdas jaunuolis ir pasakoja, kaip sveika ir gerai tik žalias maistas g.gif na, tiesiog panacėja kūnui ir dvasiai g.gif
nors...prisipažinsiu,kad esu ir aš ragavusi trintų žolių kokteilių, na, visai nieko smile.gif smaguspats procesas, prisiskini saują dobilų ar dilgėlių, susiplaki su vaisiais ir ragauji thumbup.gif paskui dalinamės įspūdžiais, juokaujam, kad tuoj mūkti pradėsim  blink.gif

Galvoju,kad viskas ateina iš vidaus ir su laiku ir tikrai nėra prasmės savęs prievartauti. Dalyvavau žaliavalgių būrelyje ir jie man nepaliko sveiko,trykštančio energija žmogaus įspūdžio schmoll.gif
jei tavo organizmas reikalauja tos ,,kiaulės", tai gal jos tikrai ir reikia tam momentui g.gif o kai pati keitiesi,keičiasi ir tam tikro maisto poreikis ir mūkti nereikia biggrin.gif viskas taip natūralu ir savo laiku biggrin.gif
p.s neneigiu,kad tai neveikia-tikrai super savijauta yra nuo košių ir žolių,mintys tikrai skaidresnės,bet sėdint ant to ilgiau nei savaitę-tikrai suagresyvėčiau ir nėra prasmės kažką apgaudinėti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 27 gegužės 2012 - 18:53
QUOTE(arpos @ 2012 05 27, 20:31)
Taigi orentyras ką darau yra Ramybė-jei ją jaučiu, vadinasi viskas ok smile.gif

Pagalvojau, kad aš nežinau, kas yra mano orentyras:D Gal gera būna tada, kai su aplinka jaučiu abipusį ryšį g.gif Nors gal todėl ir jaučiu tą ryšį, kad dūšioj gera wacko.gif iš viso, keisčiausias dalykas šitam visam mano pasauly esu aš pati doh.gif niekaip nesuprantu, kas aš tokia biggrin.gif
Atsakyti