Įkraunama...
Įkraunama...

Išmintis kaip vanduo nuo žąsies

QUOTE(Elysa @ 2012 05 20, 19:26)
Prisitaikymas prie aplinkos? smile.gif

Forume "Dvasinės ligų atsiradimo priežastys" savo paskutiniame poste aš aprašiau prisitaikymą prie aplinkos  smile.gif

Bet aš prie to savo paskutinio posto ėjau sąmoningai.
Jis pirmas iš mano ten paskutiniu metu parašytų postų man gimė galvoje, o parašiau paskutinį.
Tiesiog jį reikėjo subrandinti paruošiamaisiais darbais. Kitaip jis atrodytų kategoriškas, net, galbūt, natūraliai nesuprantamas kitiems. Nes kitas juk negali įlįsti į tavo galvą ir suprasti, kas joje iššaukė vienokias ar kitokias mintis, arba pagimdė naują mintį.

Čia kaip ir nėra gresmės išlikimui, todėl iškyla kita problema kaip neprarasti kontaktiškumo.

Toli gražu ne viską galima išreikšti žodžiais ir tuo labiau suprasti.
Todėl atsivėrimo būsena tampa esminiu instrumentu neprarasti kontaktiškumo.
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2012 05 20, 14:47)

Kaip jus manote kada gali išnikti išmintingi ir kvailiai, gėris ir blogis, tiesa ir melas, dvasingi ir nedvasingi, svarbiausi ir nesvarbūs ir t.t.?
Kokiame mastyme nebebus vietos šioms dviem kategorijoms?
Kas  pakeis šias dvi kategorijas, kas tai per mastymas?

Nelinijiniame prote. O nelinijiniam protui priklauso išminties protas. Taigi - išminties prote.
Išminties protas yra geras dalykas. Bet kai tu pradedi išminties protą priskirti tik išminčiams, man tai jau būna nebepriimtina.
Eina peklon visą gyvenimą tupėti kokioje nors celėje ir tylėti, kad išliktum/patektum į istoriją. sad.gif (smile.gif )

Todėl jau du kartus esu uždavusi tą patį klausimą, į kurį atsakymo negavau - ar nelinijiniam protui priklauso vien išminties protas?

P.S. Tu turi fenomenalų sugebėjimą subalamūtinti protą smile.gif
Todėl dabar rašau, neskaičiusi tavo žemiau parašytų postų.
Kai parašiau ir paspausiu "Atsakyti", tada perskaitysiu tavo žemiau parašytas žinutes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 05 20, 19:55)
Nelinijiniame prote. O nelinijiniam protui priklauso išminties protas. Taigi - išminties prote.
Išminties protas yra geras dalykas. Bet kai tu pradedi išminties protą priskirti tik išminčiams, man tai jau būna nebepriimtina.
Eina peklon visą gyvenimą tupėti kokioje nors celėje ir tylėti, kad išliktum/patektum į istoriją. sad.gif  (smile.gif )

Todėl jau du kartus esu uždavusi tą patį klausimą, į kurį atsakymo negavau - ar nelinijiniam protui priklauso vien išminties protas?

P.S. Tu turi fenomenalų sugebėjimą subalamūtinti protą  smile.gif
Kai parašiau ir paspausiu "Atsakyti", tada perskaitysiu tavo žemiau parašytas žinutes  smile.gif

Pritariu visiškai. smile.gif Priešybės,kaipo tokios,neišnyks,pakis tik požiūris-ar herbas,ar skaičius,vistiek moneta.
Man atrodo,kad šios temos tikslas ir yra "balamūtinti"protą.Tai gryna filosofija,ji nesiųlo gatavų receptų,atsakymų,vienintelio "tikro"požiūrio,bet priverčia mąstyti.Tokia filosofijos paskirtis.
Priverčia mąstyti globaliai ir pastebėti kaip "aukštos materijos"tapatinasi su "buitine filosofija",kaip veikia tie patys dėsniai.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 05 20, 19:55)
Eina peklon visą gyvenimą tupėti kokioje nors celėje ir tylėti, kad išliktum/patektum į istoriją. sad.gif  (smile.gif )

P.S. Tu turi fenomenalų sugebėjimą subalamūtinti protą  smile.gif
Kai parašiau ir paspausiu "Atsakyti", tada perskaitysiu tavo žemiau parašytas žinutes  smile.gif

Elysa, Protas tau susibalamūtina todėl, kad tu per jėgą nori suderinti vienu ir tuo pačiu metu prieštaringus, nesuderinamus dalykus. Neatskiri. Tad aš čia nei prie ko, tai tavo asmeninis konfliktas prote.

Tu išminčių tapatini su visišku durniu, kuris tyli įlindęs į olą ir svajoja, kad jo vardas būtų įrašytas istorijoje auksinėm raidėm.

Į klausimą: Kaip jus manote kada gali išnikti išmintingi ir kvailiai, gėris ir blogis, tiesa ir melas, dvasingi ir nedvasingi, svarbiausi ir nesvarbūs ir t.t.? Tu atsakai, kad išminties prote.

Bet į klausimą: Kas pakeis šias dvi kategorijas, kas tai per mastymas?

Gal tau gali padėti merfise, ji savo viename iš šiandienos postų apie tai užsiminė, bet vėl nusirito atgal prie linijinio proto kategorijų. Aukštesnis – žemesnis laipteliai ir t.t.

DA Imperatore atranda kažkokią filosofiją, kuriai čia visai nėra vietos.
Išmintis ne filosofija, o grynai pragmatiškas dalykas. Tik pragmatiškas.
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2012 05 20, 21:42)
Čia kaip ir nėra gresmės išlikimui, todėl iškyla kita problema kaip neprarasti kontaktiškumo.

Grėsmės išlikimui aš nemačiau ir ten, iki buvo ištrintos 5 diskusijų dienos.

Bet aš nejaučiu nei pykčio, nei nuoskaudos.
Suvokimas ir susipažinimas su aplinka gerokai viršija naudą, gautą iš šio atvejo.
Tai, ko gero, galima prilyginti neutralizacijos reakcijai, kurios fone galėjo įvykti dar viena reakcija, jau duodanti naudą/vertę.

Dėl kontaktiškumo tu teisus.
Bet čia taip pat yra tam tikra riba. Negalvoju, kad prasminga rašyti ar kalbėti ne taip, kaip tu išties galvoji, vien tik kontaktiškumo vardan.
Tai jau taptų išsigimimu.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 05 20, 20:31)
Grėsmės išlikimui aš nemačiau ir ten, iki buvo ištrintos 5 diskusijų dienos.

Bet aš nejaučiu nei pykčio, nei nuoskaudos.
Suvokimas ir susipažinimas su aplinka gerokai viršija naudą, gautą iš šio atvejo.
Tai, ko gero, galima prilyginti neutralizacijos reakcijai, kurios fone galėjo įvykti dar viena reakcija, jau duodanti naudą/vertę.

Dėl kontaktiškumo tu teisus.
Bet čia taip pat yra tam tikra riba. Negalvoju, kad prasminga rašyti ar kalbėti ne taip, kaip tu išties galvoji, vien tik kontaktiškumo vardan.
Tai jau taptų išsigimimu.

Na ir kas, kad buvo ištrinti tie tavo 5 dienų paistalai. Kam jie čia reikalingi, nebent tik tavo pačios linijiniam protui, kad jie čia būtų. O jeigu jų čia neliko tai tau gyvenimas baigėsi? Kaip tas durnius, kurio vardas neliko įrašytas istorijoje.

Kontaktiškumą tu supranti kaip įtikti kitam per prievartą. Reiškia tave stipriai laiko linijinis protas ir esi toli nuo lygybės išminties...
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2012 05 20, 22:31)
Elysa, Protas tau susibalamūtina todėl, kad tu per jėgą nori ...................

Ne, šioje srityje per jėgą aš nenoriu nieko.

Per jėgą aš tik kartais dirbu kažkokį darbą, kuris man nėra malonus/įdomus, bet verčia pareiga. Arba jis kažkuriam laikotarpiui man pasidaro nemalonus/neįdomus dėl susidariusio monotoniškumo.
Papildyta:
QUOTE(Vanduo @ 2012 05 20, 22:31)

Gal tau gali padėti merfise

Pagalbos kaipo tokios man šiuo metu lyg ir nereikia.
Aš nesikankinu, kad mano suvokimas kai kuriais atvejais nesutampa su tavuoju.

Gal vėliau jis sutaps, o gal ir nesutaps niekada.
Papildyta:
QUOTE(Vanduo @ 2012 05 20, 22:41)
Na ir kas, kad buvo ištrinti tie tavo 5 dienų paistalai. Kam jie čia reikalingi, nebent tik tavo pačios linijiniam protui, kad jie čia būtų. O jeigu jų čia neliko tai tau gyvenimas baigėsi? Kaip tas durnius, kurio vardas neliko įrašytas istorijoje.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Ne paistaluose čia reikalas. Suprantama, kad jie niekam nereikalingi, net mano linijiniam protui smile.gif

Čia visai kas kita.
Tai faktas, supažindinęs su aplinka.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 05 20, 20:50)

Tai faktas, supažindinęs su aplinka.

Dabar žinai, kad ne kiekvienoj aplinkoj tavo paistalams gali būti vieta.
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2012 05 20, 22:41)
Reiškia tave stipriai laiko linijinis protas ir esi toli nuo lygybės išminties...

Aš gyvenime daug naudoju linijinį protą, bet galvoju, kad bent retkarčiais man pavyksta persijungti į išminties protą smile.gif

Ir pastebėjau, jog poreikis persijungti į išminties protą (tokį, kaip aš jį suvokiu) yra tiesiogiai proporcingas naudoto linijinio proto kiekiui.

( Parašiau linijiniam protui būdinga formuluote/kalba biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 05 20, 20:59)
Aš gyvenime daug naudoju linijinį protą, bet galvoju, kad bent retkarčiais man pavyksta persijungti į išminties protą  smile.gif

Ir pastebėjau, jog poreikis persijungti į išminties protą (tokį, kaip aš jį suvokiu) yra tiesiogiai proporcingas naudoto linijinio proto kiekiui.

( Parašiau linijiniam protui būdinga formuluote/kalba  biggrin.gif  )

Ir kaip tu persijungi iš linijinio proto į išminties? Kas tai per metodas?
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2012 05 20, 22:56)
Dabar žinai, kad ne kiekvienoj aplinkoj tavo paistalams gali būti vieta.

Taip, dabar žinau.
Dabar žinau, kad tokias aplinkas reikia aplenkti, praeiti pro šalį.

Eini, pamatai skriaudžiamą žmogų, bet toje aplinkoje tavo įsikišimui ne vieta, ir aplenki tai, praeini pro šalį...

Paistalai - subjektyvus dalykas.
Papildyta:
QUOTE(Vanduo @ 2012 05 20, 23:10)
Ir kaip tu persijungi iš linijinio proto į išminties? Kas tai per metodas?

Pavadinimo nežinau.
Bet mano rašytuose postuose tai atsispindi.

Vienu sakiniu neįmanoma atsakyti į tavo klausimą.
Atsakyti
QUOTE(merfise @ 2012 05 20, 15:53)
..todėl, kad nemanau, kad linijiis protas - absoliuti blogybė!

Aš taip pat nemanau, jog tai absoliuti blogybė.

"Neklauskit linijinio proto vardo, jam tūkstantis vardų"

Pirmiausia reikia sužinoti tuos vardus, po to juos išrūšiuoti į blogybes ir gėrybes.

Bet tai padaryti tegalima su linijiniu protu, deja...

Po to blogybių atsikratyti, gėrybes pasilikti.

Blogybių linijiniame prote yra labai daug. Bet, kad jomis atsikratyti, reikia jas pažinti, sugebėti atskirti, pamatyti.
Po to kažkurį laiką pasidarbuoti su ta blogybe, t.y. stebėti ją ir skirti tam stebėjimui susikaupimą. Kai tai po kažkurio laiko pereis į automatizmą, nebereikės nei stebėti, nei skirti tam dėmesio. Tai taps tavo gyvenimo natūralia sudedamaja dalimi.
Papildyta:
QUOTE(merfise @ 2012 05 20, 15:53)

Galima mokytis meilės, galima- išminties..

Kad galima mokytis meilės - aš negalvoju.

Mokytis išminties? Atsakymo į šį klausimą aš šiuo metu nežinau. Niekad apie tai nesu pamąsčiusi.
Atsakyti