Įkraunama...
Įkraunama...

KIPRAS - grožio ir meilės deivės Afroditės sala

QUOTE(vakare-tyla @ 2012 10 14, 16:28)
Mašiną išsinuomavome nuo penktadienio iki trečiadienio (6dienos) - automatas, kainavo su visais draudimais 260eu. Nežinau, ar tai daug kitų agentūrų atžvilgiu, bet maniškiui labai patiko, tai, kad jo atvyko pasiimti iš vilos, nusivežė, paaiškino, pavažinėjo kartu  biggrin.gif  beje, važiavau ir aš, negalėjau neišbandyti kitokio važiavimo, nes vyras paskutinėmis dienomis jau "nardė" gatvėmis. Tikrai nesunku ir įmanoma, pradžioje buvo problemų tik su valytuvų ir posūkių rankenėlėmis (atvirškčiai nei pas mus)
Mūsų maškius smile.gif
user posted image
Visos kelionės metu vadovavomės forumietės aukštaitės pasakojimu, nuorodomis. AČIŪ JAI 4u.gif
Pirmąją dieną, kol apšils naujas vairuotojas nusprendėme keliauti į artimesnias vietas: Agios Georgios, Lara ir aplankyti Pafos zoo.
Agios Georgijos įlankėlė
user posted image
bažnytėlė
user posted image
Lara paplūdimiai, kur peri didieji vežliai. Man šis paplūdimys labiausiai patiko. Kodėl, nežinau  ax.gif
user posted image
user posted image
Zoo, kuriame dirba (iki šio trečiadienio) trys lietuvaičiais. Buvo smagu susitikti 4u.gif
user posted image
user posted image

Vau kaip puiku girdeti kad ir jums kelione pavyko, patiko. drinks_cheers.gif thumbup.gif
Kas del mano marsruto, smagu kad ir jusu seimai jis tiko. bigsmile.gif
Tikrai nuosirdziai viska surasiau kol dar atminty viska sviezia buvo biggrin.gif
Po to vistiek daug detaliu pasimirsta. mirksiukas.gif

Uzjauciu del lietaus kad kazkiek sugadino atostogas, na bet kaip sakoma oro neuzsakysi. mirksiukas.gif Svarbiausia gera nuotaika. smile.gif

Pritariu del Neofytos vienuolyno, jis man irgi arciau sirdies, Lara papludimys irgi labai patiko. Na o nuotraukoje iamzinta ilankele tikrai musiske biggrin.gif wub.gif .
Kaip supratau gyvenom netoliese kaip ir mes. thumbup.gif
O jau zuvytes kaip skaniai atrodo, net lasisos prikepiau seimynai biggrin.gif

Beje kaip jums Sultan Tekkesi mecete, ar verta jusu akimis ja aplankyti?

Mes jau kitai kelionei ruosiames, tad vel kibau i darbus. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aukštaitė: 15 spalio 2012 - 20:05
QUOTE(Aukštaitė @ 2012 10 15, 19:50)

Mes jau kitai kelionei ruosiames, tad vel kibau i darbus.  biggrin.gif

Kur keliausit? bigsmile.gif

O kokiais zemelapiais jus naudojotes?Perzvelgiau savo atnaujinta GPS (Igo ir TomTom), tai kazkaip liudnokai su Kipro keliais. unsure.gif Ar ten nera kur pasiklyst? g.gif Kaip su nuorodom?Aiskios, ju daug?
Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2012 10 15, 20:55)
O kokiais zemelapiais jus naudojotes?Perzvelgiau savo atnaujinta GPS (Igo ir TomTom), tai kazkaip liudnokai su Kipro keliais. unsure.gif Ar ten nera kur pasiklyst? g.gif Kaip su nuorodom?Aiskios, ju daug?

Kaip matau jusu seimynai jau irgi kelione ant nosies thumbup.gif

Na o mes vel leksim i Kanarus. wub.gif Dievinu tas salas. smile.gif
Tris is ju jau lankem. Dabar keliausim i Tenerife, nors siaip ji turejo buti pirmaja aplankyta Kanaru sala. biggrin.gif Tuo metu apniestejau smile.gif, tad rinkomes Gran Kanarija.
Palaukem kol siek tiek ugtels dukryte, tad dabar bandysim ikopti i Teides virsune. Esam buve ant Etnos (Sicilijoje), tad didelis upas ir i Teide lipti. Na kaip seksis nezinau, nes visgi ziema bus. Del vyro darbu intensyvumo galim vykti tik sausio men, tad iskart po Naujamecio islekiam.
Siaip is anksciau daug informacijos turiu apie Tenerife tad jausmas toks kad joje jau esu pabuvojus. Itariu kad nuo Gran Kanarijos nedaug kuo skirsis. Na zinoma ugnikalnis zavi, vaikams Loro parkas turetu patikti wub.gif
Jusu seimyna gal irgi jau yra buvusi Tenerifeje?

Kas del Kipro keliu, jie tikrai geri kaip ir buvau rasiusi, naudojausi ten isigytais zemelapiais, tikrai pakako. Nuorodu nemazai, zinoma jas atidziau reikia sekti. Na ir dar vienas zemelapis - paties zmogaus orientacija biggrin.gif .
Viskas bus gerai, pamatysit mirksiukas.gif

Beje musu skrydziai is/i Kipra nevelavo, viskas vyko sklandziai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aukštaitė: 15 spalio 2012 - 20:19
QUOTE(vakare-tyla @ 2012 10 15, 10:49)
Oj, kaip gražu bigsmile.gif Tikiu, nes man taip pat labiau norėjosi gamtos ax.gif  Jūs iš Kauno skrendate? O kada grįžtate? Kur apsistosite?

Is Kauno.Savaitelei skrendam.Mes tinginiai,valgyt nenorim patys gamintis, sikart imsim AI viesbutukus- didziaja laiko dali Latchi miestelyje, likusia prie Coral Bay.
I turkiskaja dali, Larnakos puse nekeliausim, galbut kada nors kita karta.

QUOTE(Aukštaitė @ 2012 10 15, 20:12)
Kaip matau jusu seimynai jau irgi kelione ant nosies  thumbup.gif

Na o mes vel leksim i Kanarus.  wub.gif  Dievinu tas salas. smile.gif
Tris is ju jau lankem. Dabar keliausim i Tenerife, nors siaip ji turejo buti pirmaja aplankyta Kanaru sala.  biggrin.gif  Tuo metu apniestejau smile.gif, tad rinkomes Gran Kanarija.
Palaukem kol siek tiek ugtels dukryte, tad dabar bandysim ikopti i Teides virsune. Esam buve ant Etnos (Sicilijoje), tad didelis upas ir i Teide lipti. Na kaip seksis nezinau, nes visgi ziema bus. Del vyro darbu intensyvumo galim vykti tik sausio men, tad iskart po Naujamecio islekiam.
Siaip is anksciau daug informacijos turiu apie Tenerife tad jausmas toks kad joje jau esu pabuvojus. Itariu kad nuo Gran Kanarijos nedaug kuo skirsis. Na zinoma ugnikalnis zavi, vaikams Loro parkas turetu patikti  wub.gif
Jusu seimyna gal irgi jau yra buvusi Tenerifeje?

Kas del Kipro keliu, jie tikrai geri kaip ir buvau rasiusi, naudojausi ten isigytais zemelapiais, tikrai pakako. Nuorodu nemazai, zinoma jas atidziau reikia sekti. Na ir dar vienas zemelapis - paties zmogaus orientacija  biggrin.gif .
Viskas bus gerai, pamatysit  mirksiukas.gif

Beje musu skrydziai is/i Kipra nevelavo, viskas vyko sklandziai. mirksiukas.gif

Aciu. 4u.gif Orientacijos mums abiems truksta, zemelapiu vaziuojant "skaityt" negaliu (MB Iphone neblogus turi, ju gal ir pakaks), nes pykina...(nenescia, mane visada pykina vaziuojant smile.gif ).

Kanarai wub.gif Mes buve tik Lanzaroteje.Svente musu dukriukas ten pirmaji gimtadien.Iki Lanzarotes, man Portugalija buvo salis nr.1, dabar zinau, kad ir PT, ir Lanzaroteje liko dalis mano sirdies. wub.gif Nors aplamai visos keliones puikios, svarbiausia nusiteikimas. ax.gif
Pavasariui taipogi dairausi i Kanarus, bet kol kas bilietu kainos bauginancios, todel jokiu rimtu planu neturiu.O man tai nebudinga.Nes as paprastai pries isvykdama i kelione paprastai jau bunu suplanavusi sekancia. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukštaitė @ 2012 10 15, 20:50)
Vau kaip puiku girdeti kad ir jums kelione pavyko, patiko.  drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Kas del mano marsruto, smagu kad ir jusu seimai jis tiko. bigsmile.gif
Tikrai nuosirdziai viska surasiau kol dar atminty viska sviezia buvo  biggrin.gif
Po to vistiek daug detaliu pasimirsta.  mirksiukas.gif

Uzjauciu del lietaus kad kazkiek sugadino atostogas, na bet kaip sakoma oro neuzsakysi. mirksiukas.gif  Svarbiausia gera nuotaika. smile.gif

Pritariu del Neofytos vienuolyno, jis man irgi arciau sirdies, Lara papludimys irgi labai patiko. Na o nuotraukoje iamzinta ilankele tikrai musiske  biggrin.gif  wub.gif .
Kaip supratau gyvenom netoliese kaip ir mes.  thumbup.gif
O jau zuvytes kaip skaniai atrodo, net lasisos prikepiau seimynai  biggrin.gif

Beje kaip jums Sultan Tekkesi mecete, ar verta jusu akimis ja aplankyti?

Mes jau kitai kelionei ruosiames, tad vel kibau i darbus.  biggrin.gif

Tikrai, Aukštaite, AČIŪ 4u.gif čia ir nuo mano vyro biggrin.gif Mečetėje buvome su dukromis, tryse, nes mūsų vyrai nusprendė neiti. Laukė mašinoje. Žmonių - tuščia. Su mumis kartu ėjo dar dvi vokietaitės, žinokit, baisiai nejaukiai jautėmės ten, ypač tuos karstus pamatę blink.gif Turkijoje esu buvusi gražesnėje mečetėje, Ši man iš toliau atrodo graži ax.gif
user posted image

Papildyta:
QUOTE(Caca* @ 2012 10 15, 20:55)

Mes naudojome popierinį vietinį Kipro žemėlapį ir vyro telefone esančią navigaciją. Buvo thumbup.gif Keliai tikrai neblogi

Ne į temą-nebuvau Kanaruose, bet labai noriu (vyras buvo, nes skraido). Lauksiu įspūdžiu ir žinosiu į ką kreiptis, reikalui esant ax.gif Aš įsimylėjusi Andorą, jei kas keliaus, galit klaust, padėsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vakare-tyla @ 2012 10 16, 09:00)
Tikrai, Aukštaite, AČIŪ 4u.gif  čia ir nuo mano vyro biggrin.gif  Mečetėje buvome su dukromis, tryse, nes mūsų vyrai nusprendė neiti. Laukė mašinoje. Žmonių - tuščia. Su mumis kartu ėjo dar dvi vokietaitės, žinokit, baisiai nejaukiai jautėmės ten, ypač tuos karstus pamatę blink.gif  Turkijoje esu buvusi gražesnėje mečetėje, Ši man iš toliau atrodo graži ax.gif
user posted image

Papildyta:
Mes naudojome popierinį vietinį Kipro žemėlapį ir vyro telefone esančią navigaciją. Buvo  thumbup.gif Keliai tikrai neblogi

Ne į temą-nebuvau Kanaruose, bet labai noriu (vyras buvo, nes skraido). Lauksiu įspūdžiu ir žinosiu į ką kreiptis, reikalui esant  ax.gif Aš įsimylėjusi Andorą, jei kas keliaus, galit klaust, padėsiu mirksiukas.gif

Kaip supratau vyras - lakunas thumbup.gif .
Andora irgi ispudinga, siaurute tokia, ilga, gal slidinejot?
Seniai joje buvau, berods 2004 m.
Mums is viso smagu keliauti bet kur, kad ir po Lietuva, dar daug groziu ir cia nesame mate. Bet zmogus jau tokia butybe, jam reikia to ko pas save neturi, tad dazniausiai lekia kitur. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aukštaitė: 16 spalio 2012 - 13:07
QUOTE(Aukštaitė @ 2012 10 16, 14:05)
Kaip supratau vyras - lakunas  thumbup.gif .
Andora irgi ispudinga, siaurute tokia, ilga, gal slidinejot?
Seniai joje buvau, berods 2004 m.
Mums is viso smagu keliauti bet kur, kad ir po Lietuva, dar daug groziu ir cia nesame mate. Bet zmogus jau tokia butybe, jam reikia to ko pas save neturi, tad dazniausiai lekia kitur.  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Taip, slidinėjome ir ne kartą. Tik šiais metais šeimyna sakė, kad manęs ten nebeleis lotuliukas.gif
Nea, mano vyras parasparnistas ax.gif
Atsakyti
Stai ir as. 4u.gif
Oras buvo superinis.Temperatura apie 28-30 dienomis (pavesy), vakare kokie 21-22 (jei pakildavo vejukas, tai ant peciu plonyte skarele uzsimesdavau. Vanduo baseinuose vesesnis nei juroje, bet tikrai nepersaltas.O juroj... wub.gif Minimum 26 laipsniai, niekada nesu iki siol tokiam siltam maudziusis.Vandeny "Gyvenom". Isskyrus mazaja, ta kaip visada bijojo. doh.gif I pliaza degintis drasiai galima eiti nuo 9 val. ryto.
Gavom ir pusvalanduka stipraus, labai labai stipraus lietaus.As su maze tuo metu pasedejom bare su kokteiliukais, o vyrai plaukiojo viesbucio akvaparko "tingiojoje upeje".

Pats Kipras nustebino savo zalumu.Juk ten vasaromis taip karsta, tikejausi isdegusios gamtos.

Apvaziavom tikrai nedaug, nes vyrai uzprotestavo vazinejimus.Bet siek tiek vistiek pamatem.Gerai, kad as griuvesiais ir kitu kulturinimusi buvau pasisotinusi Romoje. cool.gif

Ar grizciau antra karta?Manau, kad taip, tik i kita salos puse.

Truputi foto. smile.gif

Pirmasis musu viesbutukas "Elia Latchi village" Latchi miestelyje.Minusas maistas, o visa kita tobula (i patrinta interjera musu seima demesio nekreipia).Personalas fantastiskas.O aplinka, vaizdai i jura ... wub.gif

Vaizdas per musu apartamentus:

user posted image

Bungaliukai:

user posted image

user posted image

Vienas is baseinu

user posted image

Latchi papludimys

user posted image

Vanduo skaidrutelis

user posted image

Vakarejantis Latchi uostas

user posted image
Afrodites maudyniu vieta

user posted image

Vaizdeliai salia

user posted image

user posted image

Papildyta:
"Drakono " vaisius , skonis kaip burokelio ir agurko hibrido... lotuliukas.gif

user posted image

Jachtute

user posted image

Polis miestukas, panorama

user posted image

Man labai grazi baznytele
user posted image

MB kasdien rymodavo ant bangolauziu smile.gif

user posted image

Pakeliui i kita Akamas pusisalio puse

user posted image

Bananu plantacijos

user posted image

Jurines uolos...
user posted image

...Ir prie ju svieziai suduzes laivelis is Londono

user posted image

Zvyrkelis link Lara beach

user posted image

Papildyta:
Artejam link Avakas Gorge (labai labai patiko visas, kad ir nelengvas kelias siuo tarpekliu).Uztrukom beveik 2 valandas (pirmyn atgal), dali kelio MB maze nese su vezimeliu, dali ant ranku.Uz jo stiprybe kabinu medali.

user posted image

Avakas Gorge

user posted image

user posted image

Teka, lasa vanduo, galybe prisitreskusiu pauksciu, slidus akmenys, bet vieta magiska... wub.gif

user posted image

Kad isivaizduoti uolu auksti- apacioje stovi dukriuko vezimelis. ax.gif

user posted image

Pavarge vaziuojam atsigaivinti i Lara beach, laukini papludimi, kuriame perisi vezliukai.Bangos wub.gif

user posted image

Papildyta:
Karaliu kapai prie Paphos, ant juros kranto.Siaip kazkoks nejaukumas buvo vaikstant po si nekropoli.

user posted image

user posted image

user posted image

Kad neatrodytu, jog nera zalumos imetu ir tokia foto smile.gif

user posted image

Paphos miestas (buvusi sostine), otomanu laiku pirtele
user posted image

Panagia Chrysopolitissa

user posted image

Paphos uostas

user posted image

Ir tvirtove

user posted image

Papildyta:
Kato Paphos - gausybe namu liekanu, ispudingu mozaiku, kolonu ir t.t... Labai patiko, tik viso neapziurejom, nes buvo labai karsta ir ne kurie asmenys labai "zanudinosi"...
Beje, kazkas minejo, kad iejimas mokamas.Musu niekas nieko neprase. schmoll.gif Tuo tarpu "Karaliu kapai" 1,70 euro zmogui.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Amfiteatras

user posted image

Afrodites gimimo vieta

user posted image

user posted image

user posted image

Ir dar vienas viesbutukas (Aqua Sol village, Coral Bay), kuri pasiemem paskutinei nakciai, nes kai kas labai norejo vandens pramogu.Nepatiko ten dirbantys zmones ir prirukytas kambarys, o visa kita thumbup.gif .Bet pirmasis viesbutis vistik artimesnis sirdziai.
Vaizdas is kambario

user posted image

user posted image
Aplinka

Baseiniukas

user posted image

Dalis "akvaparko"

user posted image

Vakarinis pasivaiksciojimas tarp vilu vilaiciu...

user posted image

Papludimys salia viesbucio, be spec. batu nelabai pasimaudysi, bet mes maudemes. cool.gif Ir vienisas zvejys.

user posted image

Papildyta:
Atsisveikinam su Kipru

user posted image

Atsakyti
CaCa, sveika grįžusi 4u.gif Peržiūrėjau nuotraukas ir taip nuostalgiškai šilta paliko ax.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vakare-tyla @ 2012 10 25, 15:23)
CaCa, sveika grįžusi 4u.gif Peržiūrėjau nuotraukas ir taip nuostalgiškai šilta paliko ax.gif

Ačiū 4u.gif

Skubejau sudet foto sia niuria diena, kad bent taip pasisildytumem mirksiukas.gif

Aciu ir jums. 4u.gif

Atsakyti
Caca* sveika sugrįžus 4u.gif
Labai gražios nuotraukos. Manau gerą laiką turėjot ax.gif
Pamačius nuotraukas, užplūdo nostalgija wub.gif noriu atgal į Kiprą... noriu saulės ir šilumos. Na tikiuosi greit ten sugrįžti.
Atsakyti
QUOTE(volkiene @ 2012 10 25, 22:15)
Caca* sveika sugrįžus  4u.gif
Labai gražios nuotraukos. Manau gerą laiką turėjot  ax.gif
Pamačius nuotraukas, užplūdo nostalgija  wub.gif  noriu atgal į Kiprą... noriu saulės ir šilumos. Na tikiuosi greit ten sugrįžti.

Būtent drinks_cheers.gif Dabar tik į karštą vonią su arbatos puodeliu.... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vakare-tyla: 26 spalio 2012 - 14:41