Įkraunama...
Įkraunama...

KIPRAS - grožio ir meilės deivės Afroditės sala

QUOTE(Caca* @ 2012 10 12, 14:08)
"Dovanotam arkliui i dantis neziurima"  thumbup.gif
Geros keliones. 4u.gif

As tai maniake, seku orus, prognozes keliuose tnklapiuose, dar 2 internetines kameras stebiu...  doh.gif

Nėra čia ką stebėti, karšta biggrin.gif Tik žinot atvažiavom į vilą ir nėr nei kur vyno nusipirkti... Puse 8 o tamsu tamsu. Nesugalvojam ką beveikti su V, matyt reikia eiti miegot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Partena! @ 2012 10 12, 18:28)
Nėra čia ką stebėti, karšta biggrin.gif  Tik žinot atvažiavom į vilą ir nėr nei kur vyno nusipirkti... Puse 8 o tamsu tamsu. Nesugalvojam ką beveikti su V, matyt reikia eiti miegot biggrin.gif

Eikit prie juros, i kokia kavinuke... ax.gif

O kai as vaziuosiu i Kipra, tai isvis anksti tems... doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
Truputį vėluoju, bet po atostogų labai daug darbų užvirto blink.gif
Pradedu iš eilės
Skrydžio vakaras
Mašiną paliekame Kauno oro uosto aikštelėje. Patarimas skrendamtiems: ilgalaikį stovėjimą geriau pirkti internetu-pigiau ir atkirs litų paieškos rūpestis grįžus biggrin.gif Skrydis lengvas, nors man pačiai sunku išsėdėti vienoje vietoje keturias valandas, ką jau kalbėti apie vaikus. Nusileidžiame laiku, lagaminai..užsakytas transferas-viskas sklandžiais vystosi. Nuotaikos superinės-ATOSTOGOS!. dar prisijuokėmė iš tėčios, nes vairuotojui pasiūlius jam sėsti į priekį, jis, žinoma, negirdėdamas mūsų perspėjimų, nvinguriuoja į vairuotojo vietą. Būtumėt matę vairuotojo akis bigsmile.gif
Atvykstame į vilą. Viskas palikta, kaip buvo sutarta su šeimininkais. Mes gyvenome AURA holiday villas. thumbup.gif Esau labai labai patenkinta: švaru, tvarkingas, pasirūpinta viskuo, ko reikia besiilsintiems. Rekomenduoju thumbup.gif
Mūsų apartamentai:)
user posted image
user posted image
user posted image

Pirmą dieną mus aplankė moteriškė prižiūrinti tas vilas- puikus žmogutis, viską paaiškino, davė žemėlapius ir t.t. Kadangi mes nusprendėmė maitintis patys, paaiškino kur važiuoti apsipirkti, Beje, kainos tikrai nesikandžioja mums tikrai pigiau gavosi, nei būtume gyvenę viešbutyje su AL.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vakare-tyla: 14 spalio 2012 - 15:12
Mašiną išsinuomavome nuo penktadienio iki trečiadienio (6dienos) - automatas, kainavo su visais draudimais 260eu. Nežinau, ar tai daug kitų agentūrų atžvilgiu, bet maniškiui labai patiko, tai, kad jo atvyko pasiimti iš vilos, nusivežė, paaiškino, pavažinėjo kartu biggrin.gif beje, važiavau ir aš, negalėjau neišbandyti kitokio važiavimo, nes vyras paskutinėmis dienomis jau "nardė" gatvėmis. Tikrai nesunku ir įmanoma, pradžioje buvo problemų tik su valytuvų ir posūkių rankenėlėmis (atvirškčiai nei pas mus)
Mūsų maškius smile.gif
user posted image
Visos kelionės metu vadovavomės forumietės aukštaitės pasakojimu, nuorodomis. AČIŪ JAI 4u.gif
Pirmąją dieną, kol apšils naujas vairuotojas nusprendėme keliauti į artimesnias vietas: Agios Georgios, Lara ir aplankyti Pafos zoo.
Agios Georgijos įlankėlė
user posted image
bažnytėlė
user posted image
Lara paplūdimiai, kur peri didieji vežliai. Man šis paplūdimys labiausiai patiko. Kodėl, nežinau ax.gif
user posted image
user posted image
Zoo, kuriame dirba (iki šio trečiadienio) trys lietuvaičiais. Buvo smagu susitikti 4u.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Ar neperdidelės nuotraukos g.gif

Tęsiu toliau...
Šeštadienis
Kelionė į Poli miestelį bei Afroditės vonias. Į priekį važiavome keliu E709 per Pegeia, Kathiko miestelius. Pastarasis tikrai labai wub.gif kaip rašė Aukštaitė. Beje, grįžome nuo Kathiko kitu keliu E704. Žemėlapyje, kurį gavė šeimininkais jis buvo pažymėjas kaip žvirkėlis, todėl man buvo pilnos kelnės baimės, bet kelias tvarkingas, esfaltuotas ir vingiuotas lotuliukas.gif
Polis miestelis - jaukus, paprastas, toks savas pasirodė smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Iš Polis miestelio patraukėme link Afroditės vonių, bet užklupo liūtis, tad teko tenkintis tik vaizdais iš mašinos smile.gif

Sekmadienis
Troodos, Olimpo kalnas, Kykklos vienuolynas. Labai sunki kelionė, nes kalnuose faktiškai visą laiką lijo, kelias vingiuotas, mašinų daug - savaitgalis, o mūsų mažylis, kaip visada serpantinų neatlaiko (blogavo). Gerai, kad lietus leido bent Kykkos apžiūrėti. Teko stebėti krikštynas. Daug nesiplėsiu, nes Aukštaitė labai sklandžiai viską aprašė.
Olimpo kalnas- mašinų daug ir visi sėdi viduje, nes lietus pliaupė lyg iš kibiro. Kitomis dienomis, taip pat gavome dozę lietaus. Vienu metu jau galvojau, kad vežiojamės kibirą virš mašinos
user posted image
Kykkos vienuolynas. vaikai džiaugėsi, kad pamatė "gyvus" vienuolius smile.gif
user posted image
user posted image
Netoli Polemi miestelio išlindo saulutė, tik dangus šone vis dar juodavo ir "daužėsi". Čia pasekmės
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vakare-tyla: 14 spalio 2012 - 16:05
Pirmadienis
Lefkara, Larnaka, Limasolis, Kiurionas
Iš Pafoso tikrai verta važiuoti automagistrale A6 nuo Limasolio A1. Kelias geras, bet greiti matuojančių pareigunų nemažai biggrin.gif
netoli Larnakos užsukome į Lefkarą. miestelis gražus, man kažkuo panašus į Bremeno senamiestį. Daug parduotuvėlių. Jei norite pirktį nėrinių ar kitų rankdarbių lauktuvėms, pigiau bus Pafose.
user posted image
user posted image
user posted image
Į Larnaką ir Limasolį nevažiavome, vengėme didmiesčių (siaubingai nemėgstu jų atostogų metu), bet apvažiavome jų apylinkes. Beje, nespėjome įveikti Aukštaitės maršruto, nes užsisėdėjome Zygi kaimelio tavarnoje, skanavome žuvį biggrin.gif
Hala Sultan Tekkesi mečetė
user posted image
Zygi uostas
user posted image
Mano žuvytė...
user posted image
Kurionas. nespėjome viso apžiūrėti, nes uždaro 18 val. 17.40 pradėjo visus vaikyti lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Antradienis
Šią dieną keliavome tik su vyru dviese, nes vaikai užprotestavo (norėjo ramiai pagulėti prie baseino)
Aplankėm Afroditės gimimo vietą ir Agios Neofytos vienuolyną bei Adonio vonias.
Afroditės gimimo vieta
user posted image
Agios Neofytos vienolynas. Prisipažinsiu, kad jis man labiau patiko nei Kykklos (mėgstu paprastumą)
user posted image
user posted image
Adonio vonios. Su vyru juokėmės: kadangi važiavome dviese, be vaikų, esame brandaus amžiaus, bilietus parduodantis vyriškis, matyt, nusprendė, kad mums laabai reikia į Adonio vonias, todėl padarė nuolaidą - mokėjome po 7 eu, kai visi kiti po 9eu. Maniškis dar paklausė, kodėl. Pardavėjo atsakymas buvo "Jums suteikiama nuolaida" lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Asmeniškai man Adonio vonios NEPATIKO visai... biznis iš nieko. Vienintėlis geras dalykas, kad vyras pavėžino TOOKIAIS keliukais...extrymo gavau dozę, nes siaubingai bijau skardžių ir aukščio doh.gif
Atostogomis esu patenkinta. pliusą užsidėjome, bet grįžti, manau, negrįšime, nes dar daug pasaulio nematėme ax.gif Pakolkas vistiek mano mėgiamiausiu šalių sąraše lieka Lietuva ir Andora biggrin.gif
p.s. čia įlanka, šalia kurios gyvenome. Spėju, kad Aukštaitė gyveno šalia. Įlankėle labai wub.gif
user posted image

Atsiprašau už klaidas, skubėjau sudėt, radusi laisvą min. jei turėsite daugiau klausimų, geriau rašykite man žinutę 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vakare-tyla: 14 spalio 2012 - 16:52
Vakare- tyla - thumbup.gif grazios, idomios foto.Nemazai pamatet. bigsmile.gif Musu atostogos bus kiek pasyvesnes. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2012 10 14, 20:33)
Vakare- tyla - thumbup.gif  grazios, idomios foto.Nemazai pamatet. bigsmile.gif Musu atostogos bus kiek pasyvesnes.  ax.gif

Ačiū 4u.gif Kad man nepanšu, jog jos bus pasyvios, jei tarpekliais planuojate vaikščioti biggrin.gif Aš net nežinau ir negirdėjau apie tokį.. g.gif Kur jis tiksliau yra?
beje, oro uostas, kaip rašė ir volkienė, panašus į Kauno. Gal kiek erdvesnės laukimo salės.
Reisai nevėlavo, kiek teko girdėti iš kitų, o mums (eilinį sykį) sekasi lotuliukas.gif Vėlavo, pasak Ryanair dėl audros valandą. Įtariu, kad jie iš kažkur kitur skrido. Tada kol susodino, lagaminus tikrino, kišo beveik visi į rėmus., vė prasidėjo audra ir dar apie pusvalandį laukėme ant pakilimo tako...
O Jūs kada skrendate?
Atsakyti
QUOTE(vakare-tyla @ 2012 10 15, 08:44)
Ačiū 4u.gif  Kad man nepanšu, jog jos bus pasyvios, jei tarpekliais planuojate vaikščioti biggrin.gif  Aš net nežinau ir negirdėjau apie tokį.. g.gif Kur jis tiksliau yra?
beje, oro uostas, kaip rašė ir volkienė, panašus į Kauno. Gal kiek erdvesnės laukimo salės.
Reisai nevėlavo, kiek teko girdėti iš kitų, o mums (eilinį sykį) sekasi lotuliukas.gif Vėlavo, pasak Ryanair dėl audros valandą. Įtariu, kad jie iš kažkur kitur skrido. Tada kol susodino, lagaminus tikrino, kišo beveik visi į rėmus., vė prasidėjo audra ir dar apie pusvalandį laukėme ant pakilimo tako...
O Jūs kada skrendate?

Akamas nacionaliniame parke, netoli Lara beach.

Avakas Gorge

Su maze jauciu mums nieko nesigaus, gal bandysim kokia aukle viesbuti kelioms valandoms pasiimt.Tik neisivaizduojam kiek aukles gali kainuoti. g.gif

As tai po Romos nebenoriu jokiu miestu, griuvesiu, tik juros ir gamtos. smile.gif

Dekui uz info. 4u.gif

Mes poryt kylam. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2012 10 15, 10:32)
Akamas nacionaliniame parke, netoli Lara beach.

Avakas Gorge

Su maze jauciu mums nieko nesigaus, gal bandysim kokia aukle viesbuti kelioms valandoms pasiimt.Tik neisivaizduojam kiek aukles gali kainuoti. g.gif

As tai po Romos nebenoriu jokiu miestu, griuvesiu, tik juros ir gamtos. smile.gif

Dekui uz info. 4u.gif

Mes poryt kylam. ax.gif

Oj, kaip gražu bigsmile.gif Tikiu, nes man taip pat labiau norėjosi gamtos ax.gif Jūs iš Kauno skrendate? O kada grįžtate? Kur apsistosite?
Atsakyti
Sveikos,

siunčiu visoms linkėjimus iš vakarėjančio Kipro 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partena!: 15 spalio 2012 - 17:11