siaubas siaubas, net apsiverkiau, kiek tokie maži vaikučiai turi iškęsti,Adrija šaunuolė, tikra geraširdė, ir tos mamytės, kurios praskaidrino mergytei dienelę, va tokiems vaikučiams.. va jei kai kas savo aukcionų pinigėlius paaukotų tokiems vaikučiams...
QUOTE(tinulia84 @ 2012 05 23, 07:41)
jooo turejau tokia minti,bet mano pazistamu rate nera tokiu,kas galetu daug uz torta suploti
QUOTE(akvilyte @ 2012 05 23, 06:45)
o jei parduotuv?j 26 diena butu grietinele kuri galioja iki 28 dienos ar pirktum?t?? as taip vadinas nieko jai nenutiks bet zinoma pries plakdama paragaukit ar bent pauostykit
parasysiu kaip dariau as... apsitepiau visa torta sarlote... na au pasiruosiau dengimui... TADA ispjoviau t? gabaliuk? ir tas vietas aptepiau sarlote... kadangi darot pirm? kart?, tai sitoj vietoj tepciau truputi daugiau kremo, kuriame paskui labai lengvai issispaus tos duobutes taigi turim du atskirus apteptus tortus na tada jau dengiam ir atsargiai, ar tai su pirstu ar su kokiu ?rankiu usspaudziat duobutes.. bet jas ne tai kad bakst ir spaudziu, o atsargiai sukamaisiais judesisi po truputi ispaudziat. pradzioj pameginkit kurnors zemiau, kad jei nesigaus galetum?t uzmaskuot vynuogem
lauksim rezultato
parasysiu kaip dariau as... apsitepiau visa torta sarlote... na au pasiruosiau dengimui... TADA ispjoviau t? gabaliuk? ir tas vietas aptepiau sarlote... kadangi darot pirm? kart?, tai sitoj vietoj tepciau truputi daugiau kremo, kuriame paskui labai lengvai issispaus tos duobutes taigi turim du atskirus apteptus tortus na tada jau dengiam ir atsargiai, ar tai su pirstu ar su kokiu ?rankiu usspaudziat duobutes.. bet jas ne tai kad bakst ir spaudziu, o atsargiai sukamaisiais judesisi po truputi ispaudziat. pradzioj pameginkit kurnors zemiau, kad jei nesigaus galetum?t uzmaskuot vynuogem
lauksim rezultato
Oi... Aciu, jus auksas. Idomu kaip bus man su ta sarlote, nes kiek gamindavau, tai visada biskvita raudavo is vietos(nezinau ar teisingai issireiskiau ) . O kad kremo daugiau tept, tai visai nedasuto o kuom vynuoges pritvirtinat? Ar tik uzdedat ir vsio? Ir dar del to "antro auksto" , ar ji tiesiog uzdedadat ant virsaus ar tvirtinat? O gal "priklijuot" bandyt? Bijau , kad gali neatlaikyt keliones
SOS!!! Labai skubiai reik patarimo,vakar nesigavo man mase rozytem purkst torta.Dariau sarlotes krema sumaisius su tirpintu sokoladu,bei plakta grietinele,matyt padauginau grietineles,kremas skystokas ir plius karsciai nerealus dabar,nieko neimanoma daryt,iskart tyzta viskas...Vakare sveciai renkas,padekit kuo skubiau,patarkit kuom dar galima spaust rozytes ar siaip dekoracijas is konditerinio svirksto? Turiu omenyje ne cukrines rozytes,ne kietas,bet spaudziamas su svirksto tam tikru antgaliu.Nu gal supratot ko klausiu? Is ko dar galima padaryt ta mase?
Po savo paskutinio posto komentaru neskaiciau,jei kas ko klausete,atsakysiu rytoj,siandien baisiai skubu ruosiuos baliui savo dideliam
Labai laukiu atsakymo
Po savo paskutinio posto komentaru neskaiciau,jei kas ko klausete,atsakysiu rytoj,siandien baisiai skubu ruosiuos baliui savo dideliam
Labai laukiu atsakymo
QUOTE(luiziana @ 2012 05 23, 08:43)
SOS!!!
slapia beze
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 05 23, 07:49)
slapia beze
ar toks receptas?:
Kremas Šlapia beze
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
Gaminimas
Baltymus šiek tiek suplakti, sudėti cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus
Indą su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu, bet kad indas nesiektų vandens paviršiaus (aš taip dariau) ir plakame apie 10-15 min ( man užteko apie 10 min). Paplakus kokias 5 minutes, sudedame citrinos rūgštį. (Manau, kad galima ir pabaigoje įdėti, tada galima pasireguliuoti kremo skonį). Kada beveik visas kremas apkimba mikserio šluoteles, indą nuimame nuo garų vonelės ir dar paplakame apie 3 5 minutes (kremą sunku nukratyti nuo mikserio šluotelių, kremas turi būti tokios konsistencijos, kad blizgėtų ir būtų panašus į sviestinį). Kremas paruoštas, galima dažyti ir puošti (kremas dar šiltas). Jeigu reikalinga ne viena spalva, dalinti į kiek reikia dalių, įdėti dažus (jeigu sausi dažai, praskiesti šlakeliu citrinos sulčių) ir nedideliu greičiu išplakti.Tortas buvo apteptas plikytu sviestiniu kremu.
Ar galima puost tiesiai ant biskvito,ar reik ji aptept kazkokiu sviestiniu kremu pries tai? Gal kvailas klausimas,bet nesu puosus su svirksto pagalba dar,neturiu patirties ...
+2012 05 23, 08:19-->
supratau apie ką kalbat.. jau buvau rasius kaip darau- pradziai aptepu labai labai plonaisarlot kremu.. jei rauna- pakaitinkit peilį su kuriuo aptepinėjat o tada kai tas apstengsta tepu jau sarlot su trupinukais. velgi karstas peilis.
as nepamenu jyg ir tupdziau ant aisingo
jei labai gijot tai persveikit abu aukstus pagaliuku ir nenuciuos
QUOTE(Bridz @ 2012 05 23, 08:19)
, tai visada biskvita raudavo is vietos(nezinau ar teisingai issireiskiau ) .
o kuom vynuoges pritvirtinat? Ar tik uzdedat ir vsio?
Ir dar del to "antro auksto" , ar ji tiesiog uzdedadat ant virsaus ar tvirtinat?
o kuom vynuoges pritvirtinat? Ar tik uzdedat ir vsio?
Ir dar del to "antro auksto" , ar ji tiesiog uzdedadat ant virsaus ar tvirtinat?
supratau apie ką kalbat.. jau buvau rasius kaip darau- pradziai aptepu labai labai plonaisarlot kremu.. jei rauna- pakaitinkit peilį su kuriuo aptepinėjat o tada kai tas apstengsta tepu jau sarlot su trupinukais. velgi karstas peilis.
as nepamenu jyg ir tupdziau ant aisingo
jei labai gijot tai persveikit abu aukstus pagaliuku ir nenuciuos
I ta beze vietoj dazu galima idet sokolado tirpinto? nes man reik rudos spalvos,o dazu rudu namie neturiu po ranka.
QUOTE(luiziana @ 2012 05 23, 07:20)
I ta beze vietoj dazu galima idet sokolado tirpinto? nes man reik rudos spalvos,o dazu rudu namie neturiu po ranka.
O kam daryt rozytes rudas?labai grazu bus baltos bezes,ar kitokios imaisant
QUOTE(luiziana @ 2012 05 23, 10:07)
Ar galima puost tiesiai ant biskvito,ar reik ji aptept kazkokiu sviestiniu kremu pries tai? Gal kvailas klausimas,bet nesu puosus su svirksto pagalba dar,neturiu patirties ...
Galit puošti, nereikia sviestinio kremo. Nežinau kaip puošit, bet gražiau kai nesimato "nuogo" biskvio tai pradžiai aptepama tos pačios bezė sluoksneliu, paskui jau tupdomos gėlytės..
Dėl šokolado nieko negaliu pasakyti - nesu bandžiusi.
Labas rytas. LABAI NORIU PADEKOTI SAULES ZUIKUCIUI JI vienintele "pamate" mano torta ir pakomentavo. uz tai esu labai dekinga,nes kai dedi savo pirmus ,na ir kas kad netobulus darbus,labai norisi buti pastebetam , padrasintam. Jau nekarta esu girdejus is naujoku bukstavimus, kad ideda savo darba ir negauna jokio komentaro, nors yra daug paprastesniu tortu , kurie kazkodel sulaukia milzinisko demesio< cia turbut tas pats dabar vyksta Lietuvos balse .Manes taip neatsikarstysit ir toliau desiu savo tortus , nes pagaliau ismokau kaip nuotrauka ikelt:super
Merginos, kaip jusu mikseriai draugauja su "mu" plakamaja grietinele?? Maniskis visikai nedraugauja, plaku jau daugiau nei 5 min, o patirstejo tai tik vos vos