Įkraunama...
Įkraunama...

Tonų klausymas gimdymo metu

Apklausa: kaip jums klausė (74 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
pasirinkau 'kita', nes man dirzu nesege, tonus klause su tubele, nepavykus- su rankiniu dupleriu. Akusere klaupesi tupesi lenkesi apie mane, nei karto nepaprase kazkaip pasisukt ar juo labiau- atsigult ant lovos. Saremiu metu gal porakart klause, uzejus stangoms- gan daznai, bet cia gal del to, kad stumimas uztruko kelias valandas. Veiksmas vyko londone, birthing centre. To pageidavau gimdymo plane.
Atsakyti
pakeliu į viršų, gal kas dar pasisakys 4u.gif
Kam realiai leido negulėti gimdymo metų klausant kūdikėlio širdies tonus - bet ne užseniose ir ne Kauno KGN? smile.gif
Atsakyti
Man matavo pusiau gulint ,pusiau sedint g.gif
Atsakyti
Mane vertė gulėti tonus matuojant, jau maniau, kad nusiplėšiu visus laidus nuo savęs ir atsistosiu...
Atsakyti
nu jo... džiaugiuosi, kad gimiau, užaugau ir gyvenu Kaune, ne per toli nuo KKGN biggrin.gif
Atsakyti
tai o kaip vis gi del Klaipedos GN? Tame mazos rizikos skiriuje?
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2012 05 25, 00:31)
tai o kaip vis gi del Klaipedos GN? Tame mazos rizikos skiriuje?

Turiu įtarimą, kad nuo akušerės ir gimdyvės priklauso biggrin.gif . Šiame skyriuje gimdžiau tik savo mažąją. Pirmąkart (tik atvykus) užrašant akušerė paprašė atsigulti. Pasakiau, kad sąrėmio metu negerai jaučiuosi gulėdama, norėčiau sėdint. Akušerė leido, jeigu pavyks gerai tonus "pagauti". Pavyko. Gimdymo metu, kaip supratau, pagal taisykles irgi turėtų tonus užrašinėti. Na, bet mano atveju tiesiog nebespėjo aparato prijungti.
Atsakyti
keliu temą, gal dar kas nors pasisakys
Atsakyti
Gulint ant šono. Šiaip liepė gultis ant nugaros, pasakiau, kad labai svaigstu ir momentaliai alpstu ant nugaros gulėdama, tada be jokių kalbų liepė verstis ant šono.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2012 05 10, 20:59)
Tačiau įdomu, kad tikrinti tonus mamai negulint yra įmanoma, o apie tokią, moters gimdymą žymiai palengvinančią galimybę mamos net nežino, nes joms dažnai yra tiesiog liepiama gulėt

Ištikrųjų, kol pati nepatyriau gimdymo, net nesupratau kaip svarbu yra turėti tokią galimybę. Taigi ir renkantis gimdymo vietą net nesidomėjau šiuo klausimu.
Gimdžiau II (kauno klinikinėj) ligoninėje ir tonus matuodavo kas 1-1,5 val po 10 min paguldę ant lovos, tai buvo pačios nemaloniausios akimirkos, jei būtų tekę gulėt visą laiką, turbūt būčiau iš gimdyklos pabėgus doh.gif Kaip matau KKGN nereik gulėt matavimų metu, tai jau kitą gimdymą planuosiu ten thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydinti: 19 birželio 2012 - 08:54
man Mazylio gimdymo namuose matavo tonus gulint ant nugaros,bet paskiau pasidarydavo bloga,ir guldavau ant sono,siaip irgi negalejau ilgai gulet,silpna budavo
Atsakyti
Gimdziau Uk, vaiko tonus klausydavo man stovint, tik paprasydavo tuo momentu nejudet labai wink.gif tonu klausydavo kas 15 min kazkur, prie jokiu aparatu prijungta nebuvau.
Atsakyti