Įkraunama...
Įkraunama...

Tonų klausymas gimdymo metu

Apklausa: kaip jums klausė (74 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(Nala24 @ 2012 05 09, 11:20)
O kaip pati,jautet,ar buvo kas negerai,ar ne? Nes as pvz ziuriu kad KLP jau ten iprtosi paguldyti gimdyve apraizgyti laidais ir gulek kaip nori,jau ne viena pazistama gimde,ir visoms lygiai tas pats ir dar megejai paskatint,nes gulint ilgai viskas uztrunka ir veikla suleteja doh.gif  o dar vadinasi gimdziau toj gimdykloj kur tipo naturalus gimdymai be gydytojo doh.gif  biggrin.gif  blink.gif

kaip akusere veliau pasake, kad kudikis yra virkstele prispaudes, tai beveik visas 8 val. ir varte mane, blogiausia buvo guleti ant nugaros, nes galvojau, greiciau padusiu, nei pagimdysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2012 05 09, 13:02)
kaip akusere veliau pasake, kad kudikis yra virkstele prispaudes, tai beveik visas 8 val. ir varte mane, blogiausia buvo guleti ant nugaros, nes galvojau, greiciau padusiu, nei pagimdysiu ax.gif

Na,mano atveju irgi dukrytei buvo 2k apsivijusi virkstele,bet pazistamom klause,nors viskas gerai buvo,na bent jau jos taip teigia. Jo sutinku,tikrai lb sunku gulint buvo,mane irgi dusino doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nala24 @ 2012 05 09, 15:22)
Na,mano atveju irgi dukrytei buvo 2k apsivijusi virkstele,bet pazistamom klause,nors viskas gerai buvo,na bent jau jos taip teigia. Jo sutinku,tikrai lb sunku gulint buvo,mane irgi dusino doh.gif

gal čia nuo pamainos priklauso, nes mano viena pažystama du kartus gimde, tai su pirmu tik laikas nuo laiko paklausydavo, o kaip antra gimde, tai pas ta pačia akušere kaip ir aš tai irgi laike apraizgyta, nors nieko blogo nebuvo.
gal tom akušerem geriau, kaip gimdyve tik lovoj guli g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2012 05 09, 14:53)
gal čia nuo pamainos priklauso, nes mano viena pažystama du kartus gimde, tai su pirmu tik laikas nuo laiko paklausydavo, o kaip antra gimde, tai pas ta pačia akušere kaip ir aš tai irgi laike apraizgyta, nors nieko blogo nebuvo.
gal tom akušerem geriau, kaip gimdyve tik lovoj guli g.gif

Nu jom patogiau apziureineti. Va man atvejis buvo gimdymo metu,kadangi mane skatino,tai jau visai blogai buvo,bet epiduro man negalima,tai as vis stengiausi kazkaip isgyventi doh.gif ir paprasiau,kad leistu i dusa. Vyras tuo metu klausia akuseres,ar jis gali trumpam iseiti,ji sako,jo as pabusiu. Nu jis isejo,o ji man padare dusa,as ilindau,sako ar viskas gerai (nu toks tas ir geris,kai saremiai pleso kone istisiniai) o ji suktelejo,as tuoj ateisiu,o as negirdejau,galvojau ji palatoj,jau lindau lauk,nes per kojas kirst pradejo,ir ka kojos nesilaike,ir vos neparvirtau,o nieko nebuvo,gerai,kad po keliu akimirkau vyras iejo doh.gif Tai daugiau ir nebejo niekur. O kaip atejo,sako ai geriau lipk i lova,bet gi visiems gerai zinome,kad vertikaliai vaikutis greiciau slenka ir viskas geriau gaunasi,nei gulint.
Atsakyti
QUOTE(Nala24 @ 2012 05 09, 17:19)
Nu jom patogiau apziureineti. Va man atvejis buvo gimdymo metu,kadangi mane skatino,tai jau visai blogai buvo,bet epiduro man negalima,tai as vis stengiausi kazkaip isgyventi doh.gif  ir paprasiau,kad leistu i dusa. Vyras tuo metu klausia akuseres,ar jis gali trumpam iseiti,ji sako,jo as pabusiu. Nu jis isejo,o ji man padare dusa,as ilindau,sako ar viskas gerai (nu toks tas ir geris,kai saremiai pleso kone istisiniai) o ji suktelejo,as tuoj ateisiu,o as negirdejau,galvojau ji palatoj,jau lindau lauk,nes per kojas kirst pradejo,ir ka kojos nesilaike,ir vos neparvirtau,o nieko nebuvo,gerai,kad po keliu akimirkau vyras iejo doh.gif  Tai daugiau ir nebejo niekur. O kaip atejo,sako ai geriau lipk i lova,bet gi visiems gerai zinome,kad vertikaliai vaikutis greiciau slenka ir viskas geriau gaunasi,nei gulint.

man nors pasisekė, kad skatino ant visiško galo, bet niekas nesuveikė.
o gimdžiau, taip pat be epiduro, blogietės, net i duša neleido!!! doh.gif
džiaugiausi, kad neilgai kankinausi blush2.gif
Atsakyti
man dabar nenuostabu, kodėl gimdymas dažnai suvokiamas kaip mirtinos kančios doh.gif jeigu mane kas būtų laikę paguldytą su laidais, turbūt dabar turėčiau vienturtėlę doh.gif biggrin.gif košmariškai nemalonu gulėti. judėjimas labai praskaidrina gimdymą.
Atsakyti
Mano pirmas gimdymas buvo dirbtinai skatintas, tai visą laiką buvau apraizgyta laidais, košmaras kažkoks, paskui liepė su tais laidais stotis ir vaikščiot (metras pirmyn, tiek įmanoma ir metras atgal gun_bandana.gif )
tą gimdymą su siaubu pamenu, todėl antrą kartą kai gimdžiau, pasirodžiau gimdykloje jau labai vėlai, nenorėjau labai to gulėjimo, puse laiko pravaikščiojau apie AK, kitą pusę prastovėjau duše. Kai tik pasirodžiau gimdykloje, mane vėl guldo ir riša, pradėjau gydytojo maldauti, kad neguldytų, tai jis pamatavo tonus gal tik minutę ir mane paleido, o akušerė perpyko ir garsiai išreiškė nepasitenkinimą, kad va, kai gydytojas geras, tai ir leidžia bet ką. Įsivaizduojat fool.gif
Tada pagimdžiau per 20min nuo atėjimo į gimdyklą, bet vis viena būtų buvę siaubas, jei reikėtų visą tą laiką gulėt.

Draugė gimdė Anglijoje, tai minėjo, kad pas juos niekas neriša, yra nešiojami vaisiaus tonų matuokliai ir prideda jį prie pilvo laiks nuo laiko, to užtenka, o šiaip gali nors ir bėgioti su juo.

Šį kartą susiradau LT tokį vaisiaus širdies tonų matuoklį, vienintelį, kokiu perkiauja..
kadangi laukia nėštumo pabaigoje šiokios tokios komplikacijos, man taip ar taip jo prireiks, o jei dar pagelbės gimdyme, bus super.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <nemiga<pievoje<: 10 gegužės 2012 - 13:57
o man idomu, ar jie tokio matoklio neturi ligoininėse g.gif manau, kad turėtų jau jie būti.. dar viena alternatyva yra spec tūbelė, o kitur dar gydytojos matuoja tonus paprasčiausiu stetoskopu.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2012 05 10, 17:58)
o man idomu, ar jie tokio matoklio neturi ligoininėse  g.gif manau, kad turėtų jau jie būti.. dar viena alternatyva yra spec tūbelė, o kitur dar gydytojos matuoja tonus paprasčiausiu stetoskopu.


viskas pasiekiama, jeigu tik personalas nori...
Atsakyti
iš tikrųjų aparato privalumas yra kad jis taupo akušerių laiką, nes nieko nereikia daryti ir mama "prižiurėta" - širdies tonai, saremių stiprumas, širdies tonai saremio metų - viskas užrašyta tereikia užbėgti ir peržiurėti lapą... grečiausiai taip sutvarkytia, kad akušerės dažnai ir nebeturi laiko sedėti tiek su rankiniu prietaisu - dopleriu, tubele, etc ir poperio lapu. Man atrodo, norint gauti tokį individualu dėmesį tada geriausia susitarti asmeniškai su akušerė - juk dabar yra tokia galimybė g.gif .

Tačiau įdomu, kad tikrinti tonus mamai negulint yra įmanoma, o apie tokią, moters gimdymą žymiai palengvinančią galimybę mamos net nežino, nes joms dažnai yra tiesiog liepiama gulėt
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2012 05 10, 20:59)
iš tikrųjų aparato privalumas yra kad jis taupo akušerių laiką, nes nieko nereikia daryti ir mama "prižiurėta" - širdies tonai, saremių stiprumas, širdies tonai saremio metų - viskas užrašyta tereikia užbėgti ir peržiurėti lapą... grečiausiai taip sutvarkytia, kad akušerės dažnai ir nebeturi laiko sedėti tiek su rankiniu prietaisu - dopleriu, tubele, etc ir poperio lapu.

Tas prietaisas, kurį paminėjau, jo užrašinėti kažkur ant lapo nereikia, jis kaupia informaciją savo atmintyje, ką paskui belieka tik perkelti į kompiuterį.
Jei ir turi kas tokį aparatą, tai nebent vieną per visas klinikas, bet negirdėjau.
Žodžiu, važiuosiu gimdyti su tonų matuokliu ir kompu lotuliukas.gif
Atsakyti
tačiau kažkas turės būti prie pilvo po 10-15 min kad stebėti, kaip reaguoja kūdikis į saremius - juk saremius turbūt "doppleris" nežymi? g.gif žodžiu vis tiek akušerė turės skirti daugiau dėmesio, turėsit šio dalyku taip pat pasirūpinti smile.gif

ps - mano gydytoja Kauno KGN panašų matuoklį turėjo, bet gal ne tokį brangų, be atminties ir ekrano smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 10 gegužės 2012 - 23:02