Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 120 tema

Tai kaip ten dėl meeto?
Vieta - InVino Diena - ? Valanda-?
Atsakyti
Labas rytas

Nezinau, kiek tame tiesos (gal melavo biggrin.gif), bet vienas pakankamai garsus irbuves l.ryto fotoreporteris sake, kad fotografuojant renginius (ne fotosesijas, bet politinius ivykius, koncertus ir pan.) nera laiko su nustatymais zaisti- pleskini ant Auto, o paskui ziuri, ka pavyko pagauti...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 08 gegužės 2012 - 07:58
O kaip si
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gladiole: 08 gegužės 2012 - 08:17
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 05 08, 06:02)
O jei fotografuoji baznycioj, o cia jau reik begt i prieki laukan, o lauke ui kiek sviesos padave, ar ber kada minkyt nustatymus ant M?
Ar kad ir tam paciam kambary, i lango puse sviesu, vaikas nubega i kita puse, o ten holas ir psio, nuotrauka jau tamsi.

Nežinau kaip su labai gerais fotoapratais, mažai pas juos automatikos, bet kiek yra, matyt gerokai geresnė. Bet su paprasčiausiais skirtumas akivaizdus su M ir su AV, taigi žiūri ne kaip pagauti kadrą, o žiūri, kad kadras tave tenkintų. Nėra nieko skubaus niekur, nei bažnyčioj, nei dar kitur. Čia aišku galima pavaidinti, kad tik pleškini, kad varai, kaip tai svarbu, bla bla, kaip lakstai pirmyn atgal užsidėjęs objketyvą kaip dramblio straublį ir dar blykstę, kurios realiai su normaliu fotiku prireikia labai retai. Žodžiu, mažiau kalbėkit, o bandykit, tada bus aiškiau. Yra tokių, kurie su M net nebandė, nu tai sėkmės "fotografuojant".
Atsakyti
QUOTE(gladiole @ 2012 05 08, 08:15)
O kaip si

Nuostabios mergytės, dvynukės?
Man visose Tavo foto veidukai mėlynuoja labai.Nustatymus reiktų peržiūrėti.
Atsakyti
laba diena, ieskom fotografo krikstynoms Kauno raj, Geguzes 26dienai, megejas - pradedantysis gali buti arba kai buna galimybe praktikuotis jauniems 4u.gif 4u.gif 4u.gif ... rasyti i az 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 05 08, 09:28)
Nuostabios mergytės, dvynukės?

Taip dvynukes,eisiu žiūrėt nustatymus,aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gladiole: 08 gegužės 2012 - 08:45
QUOTE(brumbrumai @ 2012 05 08, 08:32)
nu kiek tu nustatymu ant M? melejonas?biggrin.gif

Tu teisi biggrin.gif . Reik tik atkalt sistema. Gi man dar kaip pradedanciai, viskas atrodo kitaip ax.gif

QUOTE(rG. @ 2012 05 08, 09:16)
Yra tokių, kurie su M net nebandė, nu tai sėkmės "fotografuojant".

As daugiausiai ant M bandau. Auto tik kartais paziuriu, kokiais parametrais nutrauks biggrin.gif

QUOTE(erikamaja @ 2012 05 08, 09:28)

Norejau rasyt, kad i violetinuma lyg nesa, bet galvoju gal mano kompas taip rodo cool.gif

O jus kalibruojat kompus?
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 05 08, 09:54)
Tu teisi  biggrin.gif . Reik tik atkalt sistema. Gi man dar kaip pradedanciai, viskas atrodo kitaip ax.gif
As daugiausiai ant M bandau. Auto tik kartais paziuriu, kokiais parametrais nutrauks biggrin.gif
Norejau rasyt, kad i violetinuma lyg nesa, bet galvoju gal mano kompas taip rodo cool.gif

O jus kalibruojat kompus?

nereikia bandyti auto, kad sužinoti "kokiais parametrais nutrauks". Eksponometras visada veikia, net ir M režime. Aš naudoju M+taškinis eksponometras. Visada. Bet tai nereiškia, kad taip visada yra geriausia, arba kad tai geriausia kiekvienam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 08 gegužės 2012 - 09:06
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 05 08, 06:02)
O jei fotografuoji baznycioj, o cia jau reik begt i prieki laukan, o lauke ui kiek sviesos padave, ar ber kada minkyt nustatymus ant M?
Ar kad ir tam paciam kambary, i lango puse sviesu, vaikas nubega i kita puse, o ten holas ir psio, nuotrauka jau tamsi.

Nu tai išbėgi į lauką, pakeiti nustatymus ir fotografuoji...Juk ne fotoreporteris, kad pražiopsosi kažkokį momentą...einant jau lauk iš tos bažnyčios (gi nedega nieks ir ne bėgimo varžybos), tai einant galima jau keisti nustatymus (tarkime ISO), bet to maždaug pagal dieną gali spręsti, kokie bus kiti parametrai...lauke plekšt plekšt porą kadrų, pasireguliuoji, kad būt gera ekspozicija ir psio...be to jei su RAW dirbi, tai po to dar kompe pareguliuot gali, jei jau nepavyksta iš karto nustatyt idealiai...Jei vaiką judrų fotografuoti, tai tiesiog nesirenki fotosesijai tokios sudėtingos vietos, kad jam vaikštant bėgiojant reiktų vos ne kas kadrą keisti parametrus. O jeigu ten krikštynos, vestuves ir vietos nepasirinksi, tiesiog nefotkini toj vietoj, kur staigiai keičiasi aplinka...ypač jei vaikas pirmyn atgal bėga...

QUOTE(gladiole @ 2012 05 08, 08:15)

nerealios mergytės wub.gif čia tavo dukrytės? bigsmile.gif
kadras labai suspaustas, apkapotas iš visų pusių, apdirbimas nevykęs...jei yra galimybė, išeik su jomis į lauką, nesaulėtą dieną, leisk žaisti tarpusavy, juoktis, šėlioti ir pagaudyk kadrų...pabraidykit po pievą, parinkite gėlių, tegul vėjas taršo jų plaukučius...žodžiu, superiniai modeliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gladiole @ 2012 05 08, 07:36)
Tai kaip ten dėl meeto?
Vieta - InVino Diena - ? Valanda-?

nežinau bigsmile.gif
man tiktų penktadienis gerokai į pavakarę, pvz., nuo 18 val. arba vėliau.
arba sekmadienio diena.
jūs nuspręskit, aš bandysiu prisitaikyti.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 05 08, 10:05)

nerealios mergytės wub.gif čia tavo dukrytės? bigsmile.gif
kadras labai suspaustas, apkapotas iš visų pusių, apdirbimas nevykęs...jei yra galimybė, išeik su jomis į lauką, nesaulėtą dieną, leisk žaisti tarpusavy, juoktis, šėlioti ir pagaudyk kadrų...pabraidykit po pievą, parinkite gėlių, tegul vėjas taršo jų plaukučius...žodžiu, superiniai modeliai  thumbup.gif

Taip mano dukrytes,aciu smile.gif cia nieks neapdirbta rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(gladiole @ 2012 05 07, 15:22)

Dažniausiai aš perspaudziu,kaip numatuoti akimi kiek palikt? rolleyes.gif

Vakar klausiau blush2.gif
Atsakyti