Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 120 tema

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 05 14, 10:42)
*Kibsim kibsim, kai mano 4ND iki galo kas uzskaitys biggrin.gif
**O kiek laiko mokinies? As fotika nemuilini turiu tik keleta savaiciu, tai man tik pati pati pradzia cool.gif
***Lauksim tavo 5ND kaip atvirutes tongue.gif

*Nu tu ty senutes uz kasu patasyk, padus pakutenk ir mazu uzskaitys pagaliau biggrin.gif
**Mokausi tai as vos keleta savaiciu, o veidrodinuka turiu seniai, jau galet trys metai g.gif ale nusipirkau tada ir kazkaip uzmeciau, kartais auto rezimu nutraukdavau koki kadra, zinojau kaip pasukt ratuka ant gelytes, kada ant veiduko lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nus zodziu, kazkaip tada nesijauciau dar tam pribrendus. Ir va tik visai neseniai supratau, kad noriu ismokt...ypac skaudu pasidare, kai pamaciau kaip graziai Isora savo leliu nufotografavus, o as jau niekada neturesiu tokiu graziu nuotrauku, nes per tingejima taip ir neismokau iki vaiko gimimo fotografuot, o vaikas jau nebe leliukas ir laiko atgal neatsuksiu... Tai va, tokia ta mano istorija trumpai smile.gif
*** Ei uzuodziu spaudima blink.gif Nejuokauk, man jau 4ND darant letenos drebejo, kaip ryte po geros vakaruskos, o daba penktas - pats rimciausias, o dar su tokiais lukesciais, tai dievazi pamesiu aparata is letenu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 05 14, 11:27)
As jauciu buciau nusimuilinus is darbo trumpam  biggrin.gif

lotuliukas.gif deja, deja...mašinoje navigacija ir esame stebimi
Atsakyti
QUOTE(*Itza* @ 2012 05 14, 12:50)
*Nu tu ty senutes uz kasu patasyk, padus pakutenk ir mazu uzskaitys pagaliau  biggrin.gif

*** Ei uzuodziu spaudima  blink.gif  Nejuokauk, man jau 4ND darant letenos drebejo, kaip ryte po geros vakaruskos, o daba penktas - pats rimciausias, o dar su tokiais lukesciais, tai dievazi pamesiu aparata is letenu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

TAI KURIOS CIA TOS SENUTES, AUUUUUUUUUU, mano 1as variantas, kur plunksna, o 2-as, kur obels sakos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na, pirmyn drebint letenu 5-am ND, as palauksiu tavo, tada darysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 05 14, 10:48)
Aš iš Gargždų  ax.gif Gal ir norėčiau, tik ne artimiausiu metu  4u.gif

Nu tep pirma padraugaukit, apsiziurekit ir tik tada i meiles pasimatymus eikit biggrin.gif
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 05 14, 10:55)
* TAI KURIOS CIA TOS SENUTES, AUUUUUUUUUU, mano 1as variantas, kur plunksna, o 2-as, kur obels sakos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
** Na, pirmyn drebint letenu 5-am ND, as palauksiu tavo, tada darysiu biggrin.gif

* Anos galet irgi nori is tavy atviruko su palinkejimais biggrin.gif Eik inpilk ko i taure, ar ka skanaus in lekste idek ir ateik tadu biggrin.gif Matai cia mumis dresuoja, pries plauka siausia, nori ismokyt gerai tongue.gif
** Ale gali ilgai tekt laukt, bo as kol sugalvosiu ka cia tokio balto nupliekt, o dar gi atviruko pageidaujat, tai reik ne tik W balanca pagaut, bet dar ir ranku drebejima susibalansuot...arba galet eisiu trikoji pirkt, nes cia nejuokas lol biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 05 14, 11:30)
Zinoma, sutarty reikia tai numatyti. Man tik biski kvailokai skamba, kad neleidimas publikuoti ivardijama kaip problema. Jei fotkini uz piniga, tai pasiulydama klientui du variantus tu gerbi jo norus, o ne tyciojiesi is motyvu tokiam norui.

O kodėl tu manai, kad neleidimas publikuoti yra problema? Aš niekur taip nesakiau. Man asmeniškai - jokių bėdų dėl to nekyla...niekada...Nenori publikuotis - nereikia...cool..o jei jau labai labai reikia to publikavimo, man kaip pavyzdžio, tai visuomet yra galimybė pasiūlyti kitą kainą tokiam klientui arba nemokamą fotosesiją...tada abiems pusėms nauda...abu žino, kur eina ir prie ko tai veda biggrin.gif Aš pvz visuomet gerbiu kliento norą ar nenorą publikuotis ir visada prieš ruošdama sutartį atsiklausiu, ar leis publikuoti. Paskui pasirašant sutartį (jei tai būna kitą dieną), dar kartą paklausiu, ar leis.

Man problema yra tai, kad žmogus keičia nuomonę dešimt milijonų kartų biggrin.gif , publikuoti ar ne...yra valdomas kažkokių pašalinių jėgų... tai tokių aš prisibijau...nes vieną dieną džiaugdamasis savo nuotraukom ir siųsdamas link'us draugams, kitą dieną tave į teismą gali paduot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 14 gegužės 2012 - 12:49
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 05 13, 22:46)
Tai kiek buvo jusu susirinke  ax.gif ?

Gal yra klaipedieciu, norinciu pasimeetint  rolleyes.gif ?

Yra yra. Tik gal tada tai RG laisvesnė bus, o ir man dabar dienos ne pyragiukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 05 14, 14:06)
Yra yra. Tik gal tada tai RG laisvesnė bus, o ir man dabar dienos ne pyragiukai  smile.gif

Liux drinks_cheers.gif , tik norejau paziuret ar cia kas yra is pajurio rolleyes.gif
Atsakyti
Kurį čia iš mūsų padavė į teismą? rolleyes.gif ar bent grasino? Žinau tokių iš mūsų, kur klientai nenorėjo publikuoti ir neleido griežtai ar kurį laiką leido ir po to griežtai paprašė išimti dėl tam tikrų priežasčių, bet dėl to, kad tu publikavai ir po to išėmei, nežinau, nesu girdėjusi, kad kas policija grasintų biggrin.gif Apie kokius dar teismus kalbat, baikit. Visi esam žmonės ir apskritai pirma turime sutarti, nusileisti netgi, jei yra naudinga, o ne svaidytis tam tikra nekeičiama pozicija. Daugiau čia su tom sutartim patiems žmonėms paniką sukeliat. Čia kaip su šuns laikymu. Kol žmonių nepaklausi ar galima gyvent su šuniu, tol niekam neįdomu. Taigi ir klausdama ar leis publikuoti, kartais susilaukiu tokių klausiamų žvilgsnių, - dauguma net nepagalvoja apie tai... Dar yra rūšis žmonių, kurie labai džiaugiasi, jei juos publikuoji ir net neklausus jau sako, lauksim fb lotuliukas.gif
O šiaip tai aš prieš fotografavimą labai nekamantinėju, dažniausiai sakau, kad dėl publikavimo aptarsim po to, kai gausite nuotraukas. Kažkaip nenoriu spausti, suprantu juos, kad baiminasi, kol dar tų nuotraukų nėra matę.

Aš nekalbu apie nemokamas fotosesijas. Čia išvis kita tema biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 14 gegužės 2012 - 13:14
QUOTE(rG. @ 2012 05 14, 13:08)
Kurį čia iš mūsų padavė į teismą?  rolleyes.gif  ar bent grasino? Žinau tokių iš mūsų, kur klientai nenorėjo publikuoti ir neleido griežtai ar kurį laiką leido ir po to griežtai paprašė išimti dėl tam tikrų priežasčių, bet dėl to, kad tu publikavai ir po to išėmei, nežinau, nesu girdėjusi, kad kas policija grasintų biggrin.gif  Apie kokius dar teismus kalbat, baikit. Visi esam žmonės ir apskritai pirma turime sutarti, nusileisti netgi, jei yra naudinga, o ne svaidytis tam tikra nekeičiama pozicija.  Daugiau čia su tom sutartim patiems žmonėms paniką sukeliat. Čia kaip su šuns laikymu. Kol žmonių nepaklausi ar galima gyvent su šuniu, tol niekam neįdomu. Taigi kartais klausdama ar leis publikuoti susilaukiu tokių keistų žvilgsnių, - dauguma net nepagalvojo apie tai... Dar yra rūšis žmonių, kurie labai džiaugiasi, jei juos publikuoji ir net neklausus jau sako, lauksim fb  lotuliukas.gif
O šiaip tai aš prieš fotografavimą labai nekamantinėju, dažniausiai sakau, kad dėl publikavimo aptarsim po to, kai gausite nuotraukas.

Aš nekalbu apie nemokamas fotosesijas. Čia išvis kita tema  biggrin.gif

nežinau...čia UK tai nerizikuočiau vien tik duotu žodžiu/leidimu...

nesukėliau tikrai nei vienam klientui panikos dėl to, kad užklausiau apie publikavimą sutarties pasirašymo metu schmoll.gif biggrin.gif man visiškiai normalus dalykas atrodo pasirašyt sutartį, kurioje numatoma labai daug tiek man tiek klientui svarbių dalykų...

ir bent jau aš nesišvaistau nekeičiama pozicija, jau seniau rašiau, kad jei kas paprašytų - išimčiau aš tas foto, niekas nuo to nemirtų gi biggrin.gif yra juk elementarus žmogiškasis faktorius... tei va...

realiai viskas yra labai paprasta ir aišku...nereik pūst burbulo dėl kažkokios tai sutartėlės pasirašymo.. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 14 gegužės 2012 - 13:30
QUOTE(gotte @ 2012 05 14, 13:46)
O kodėl tu manai, kad neleidimas publikuoti yra problema? Aš niekur taip nesakiau. Man asmeniškai - jokių bėdų dėl to nekyla...niekada...Nenori publikuotis - nereikia...cool..o jei jau labai labai reikia to publikavimo, man kaip pavyzdžio, tai visuomet yra galimybė pasiūlyti kitą kainą tokiam klientui arba nemokamą fotosesiją...tada abiems pusėms nauda...abu žino, kur eina ir prie ko tai veda biggrin.gif Aš pvz visuomet gerbiu kliento norą ar nenorą publikuotis ir visada prieš ruošdama sutartį atsiklausiu, ar leis publikuoti. Paskui pasirašant sutartį (jei tai būna kitą dieną), dar kartą paklausiu, ar leis.

Man problema yra tai, kad žmogus keičia nuomonę dešimt milijonų kartų  biggrin.gif , publikuoti ar ne...yra valdomas kažkokių pašalinių jėgų... tai tokių aš prisibijau...nes vieną dieną džiaugdamasis savo nuotraukom ir siųsdamas link'us draugams, kitą dieną tave į teismą gali paduot.

kazinau, as tai perskaiciau "...problemu neturesi ir publikuoti sutiks".

Kazkur kudros forume buvo imesta byla, kai fotografas buvo nubaustas. Bet tai buvo kazkas lengvai erotisko su nepilnamete, panaudoto savo fotostudijos reklamai laikrastyje (ar kazkas tokio).

anyway, susitarti rastu tikrai reikia. Pries ar po fotosesijos - nesvarbu, svarbu pries publikuojant smile.gif
Papildyta:
This
Atsakyti
Ne apie tai kalba, gotte. O apie žmones, kurie nenori publikuoti arba apsigalvoja. Nes čia reakcijos buvo, kad būtinai būtinai čia reik, nes kaip bus baisu, kaip bus negerai biggrin.gif Bus tai bus irnesakyk.gif Čia ir lygioj vietoj galima "paslysti", kažką ten nubaudė už raudono autobuso nuotrauką, neva kopija buvo biggrin.gif Kažkur skaičiau, tai prajuokino, negirdėjai? Čia Anglijoj buvo lyg
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2012 05 14, 13:38)

Na, bet čia tai biggrin.gif ten juk asmeninė nepilnametės ir dar EROTINĖ fotosesija buvo, o jis naudojo reklamai doh.gif
buvo sudarytos sąlygos šią nuotrauką perspausdinti (o tokią galimybę atsakovas R. Švilpa turėjo numatyti), be to R. Švilpa ieškovės neatsiprašė ir visiškai nedėjo jokių pastangų išspręsti ginčą tarpusavio susitarimu.

pats kaltas rolleyes.gif
Papildyta:
Ačiū už nuorodą, o tos diskusijos nieko naujo nepasakė. Po visokių išimčių ir galimybių telieka tikėtis geriausio ir būt žmogišku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 14 gegužės 2012 - 13:51
Na bent jau su vaikų ir kūdikių publikavimu (ypač spaudoje) reikia labai atsargiai. Visokių žmonių būna, vieni, be abejo, tik apsidžiaugs, o kiti... O jei faktas (paviešinta nuotrauka) yra, tai jau šauktai po pietų, tiražų nebeatšauksi. Be to, grožis - labai subjektyvu. Gal fotografui gražu, o žmogui, kurio foto paviešinta - ne. Kitas fotografas deda nuogų (kur matyti kas nors) vaikų nuotraukas į viešąją erdvę. Čia blogai ar nieko tokio?
Kaip kažkas yra pasakęs, pakliūti į viešąją erdvę (kad ir į internetą) labai lengva, iš jo išeiti - jau gali būti problematiška.
Atsakyti