Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 120 tema

QUOTE(erikamaja @ 2012 05 08, 10:32)

Tai, kad čia ne fiksuose ir zūmuose esmė, tavo fiksai gal ne f 5 ir pan. Turėjus gi aš tokį panašų, baisybės kažkokios.

A nu dėl kompozicijos tai jo, bet vis vien su nefiksuotu yra sunkiau, pavyzdžiui, sufokusuoti jei nevaikštoma, jei nekalbam apie aukštos klasės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 08 gegužės 2012 - 11:15
QUOTE(kristalines @ 2012 05 08, 11:07)
bet pas mane nei viena nuotrauku tvarkykle raw neatidaro, tik picasa  doh.gif uztai fotkinu jpeg

aš turiu kitą programą kur RAW atidaro, man rodos rG kažkada rekomendavo kažką susiinstaliuoti...bet ta programa labai lėta, tai aš nuotraukų peržiūrai naudoju picasa, priartinu įsitikinti dėl fokuso ir kt dalykų nuotraukoje, o tada atidarinėju fotošope ir redaguoju foto...

o su kokia programa tu redaguoji foto? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 05 08, 11:15)
QUOTE(erikamaja @ 2012 05 08, 10:32)

Tai, kad čia ne fiksuose ir zūmuose esmė, tavo fiksai gal ne f 5 ir pan. Turėjus gi aš tokį panašų, baisybės kažkokios.

A nu dėl kompozicijos tai jo, bet vis vien su nefiksuotu yra sunkiau, pavyzdžiui, sufokusuoti jei nevaikštoma, jei nekalbam apie aukštos klasės

Apie kompoziciją šiuo atveju kalbu, f neliečiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 05 08, 11:32)
Man visad atrodo, kad fixai yra geriau biggrin.gif , atsiranda reikalas pavaikščiot aplink objektą, taip ir akis greičiau įgunda. Pabandyčiau  tarkim tik 85 mm pasidarius, o su antruoju - 32mm, paportretuot.

Subalamūtijai mane dabar visai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 08 gegužės 2012 - 11:34
QUOTE(R.i.R. @ 2012 05 08, 12:25)
Subalamūtijai mane dabar visai  unsure.gif
buvau išsisinkus
Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM bet labai intensyviai svarsčiau ir apie Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM. Jau žadėjau važiuoti pasiimti pirmojo, bet dabar vėl pasimetus  unsure.gif

nu teks apsispręst, ar reik fūros, ar kabrioleto smile.gif Is sigmos ir crop sensoriaus nuotraukos bus kaip su muiline darytos, nepadarysi normalaus bokeho.
Su savo senaisiais tai š ten paportretuosi.
*edit: Erikos patartas 24mm ant taviškio būtų 16mm, taip kad jei jau sugalvosi jos klausyt, suk savo minimumą - 18mm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 08 gegužės 2012 - 11:39
QUOTE(gotte @ 2012 05 08, 12:17)
aš turiu kitą programą kur RAW atidaro, man rodos rG kažkada rekomendavo kažką susiinstaliuoti...bet ta programa labai lėta, tai aš nuotraukų peržiūrai naudoju picasa, priartinu įsitikinti dėl fokuso ir kt dalykų nuotraukoje, o tada atidarinėju fotošope ir redaguoju foto...

o su kokia programa tu redaguoji foto? g.gif

g.gif

PS, bet neatidaro jis man raw kazkodel schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 05 08, 12:37)
g.gif

PS, bet neatidaro jis man raw kazkodel  schmoll.gif

nueik i www.adobe.com ir parsisiųsk Adobe Camera Raw. Nors šiaip lyg turėjo būti jis ir fotoshopo instaliacijoj.
Atsakyti
Aš siūliau windowsinę, kad būtų galima pažiūrėti ne tik per PS ar kitas programas - tiesiog naršai po aplanką ir matai kokie tie kadrai, pasidaręs perskyrimą nuotraukų peržiūroje ir didelius kadrus.
O jei PS neatidaro kadrų, tai robobebras pasakė.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 05 08, 12:34)
nu teks apsispręst, ar reik fūros, ar kabrioleto smile.gif Is sigmos ir crop sensoriaus nuotraukos bus kaip su muiline darytos, nepadarysi normalaus bokeho.
Su savo senaisiais tai š ten paportretuosi.
*edit: Erikos patartas 24mm ant taviškio būtų 16mm, taip kad jei jau sugalvosi jos klausyt, suk savo minimumą - 18mm

jazau, a galima truputi į žmonių kalbą g.gif čia apie visas sigmas ir cropus, ar butent apie 17-70? spėju, imsiu šįkart kabrioletą biggrin.gif fūrą paliksiu geresniems laikams. biggrin.gif bet noriu dar ir FF, ką daryti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 08 gegužės 2012 - 12:11
QUOTE(R.i.R. @ 2012 05 08, 12:56)
jazau, a galima truputi į žmonių kalbą  g.gif čia apie visas sigmas ir cropus, ar butent apie 17-70?

nu ta prasme tu turėsi 70mm, o diafragma bus f/4. Nu ir bus viskas kažkiek pabliurinta, bet beveik ryšku, nebent vien tik feisą fotkinsi, tada gal biškį geriau.
Pažiūrėk nuotraukų pavyzdžių pixel-peeper, pažiūrėk kokie portretai gaunas su tavo išsirinktais 17-70 ir 50mm. Žinoma, fotiką žiūrėk crop sensoriaus, nes paskui gali stiklas nepateisint lūkesčių, taip pat turėk omeny, kad ten foto iš flickr pagal įsiūtą exif, nors fotoshopo gali būti ne tiek ir mažai spalvose ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 08 gegužės 2012 - 12:19
kadangi du šimtus metų nieko nerodžiau, tai ką nors rodau.

žinau klaidas, bet vis tiek laukiu kritikos. šiaip, pasitreniruoti naujokėms komentaruose wink.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 05 08, 13:18)
nu ta prasme tu turėsi 70mm, o diafragma bus f/4. Nu ir bus viskas kažkiek pabliurinta, bet beveik ryšku, nebent vien tik feisą fotkinsi, tada gal biškį geriau.
Pažiūrėk nuotraukų pavyzdžių pixel-peeper, pažiūrėk kokie portretai gaunas su tavo išsirinktais 17-70 ir 50mm. Žinoma, fotiką žiūrėk crop sensoriaus, nes paskui gali stiklas nepateisint lūkesčių, taip pat turėk omeny, kad ten foto iš flickr pagal įsiūtą exif, nors fotoshopo gali būti ne tiek ir mažai spalvose ir pan.

Dabar jau aiškiau biggrin.gif reiškias, bus beveik tas pats, ką ir dabar turiu smile.gif reiškias, patalpoj bus vis tiek per tamsu. Renkies, renkies, žmogaus, o vis tiek grįžti prie to paties biggrin.gif Danke už nuorodą hi.gif

Say, baisu ką ir sakyti. Norėtųsi matyti nuotrauką kiek didėlesnę, kad matytųsi oda daugiau. To brūkšnio, einančio nuo nosies galėtų nebūt. Akies su blakstienomis norėtųsi ryškesnės. Daugiau nežinau ką sakyt. Ar atspėjau bent dalį? biggrin.gif
Atsakyti