Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 120 tema

Bet kaip jūs buvote teisios, sakiusios, kad reikia pamiršti viską, ką lig šiol fotografavau ph34r.gif dabar peržiūrinėju savo senas foto naujomis akimis blink.gif fokuso nerasta, neįdomu, tep tep doh.gif total košmar doh.gif dar kartą ačiū, kad jūs esate biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gladiole @ 2012 05 08, 09:19)
Taip mano dukrytes,aciu smile.gif cia nieks neapdirbta  rolleyes.gif
Papildyta:

Vakar klausiau blush2.gif

Kol nematai, palik geriau daugiau, kas trukdys juk nukirpt gali, paskui akis įpras susekt kompoziciją.
Koks objektyvas?
Pravartu, pasiskolint kitų skaičiukų ir pafotkint, tada ne taip prilimpa akis biggrin.gif
Prasideda galvojimas, net ir senąjį užsisukus.
Atsakyti
gladiole, pritariu Erikai, palik tos vietos daugiau, apkirpti spėsi bet kada. Be to iš arti gražų, puikiai kadruotą portretą padaryt nėra lengva, tad kam iškart apsisunkinti užduotį. O foto apdirbti turi išmokti...po truputį pasinagrinėk, kas prie ko, sako lightroomas lengvesnis šiame reikale. Youtube milijonai filmuku. Ivesk į paiešką kad ir ką nors apie nuotraukos kontrastą, šviesumą ir vuolia...ir bandyk atkartoti, pasižaisti, nebijok klysti... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 08 gegužės 2012 - 09:48
QUOTE(gotte @ 2012 05 08, 10:05)
...be to jei su RAW dirbi, tai po to dar kompe pareguliuot gali, jei jau nepavyksta iš karto nustatyt idealiai...

tai jpeg negerai?

QUOTE(R.i.R. @ 2012 05 08, 10:25)
Bet kaip jūs buvote teisios, sakiusios, kad reikia pamiršti viską, ką lig šiol fotografavau  ph34r.gif dabar peržiūrinėju savo senas foto naujomis akimis  blink.gif fokuso nerasta, neįdomu, tep tep  doh.gif total košmar  doh.gif dar kartą ačiū, kad jūs esate  biggrin.gif

O kiek laiko fotografavai nevykusias foto? Kiek reik laiko ismokt? (suprantu kad visiems skirtingai)
Atsakyti
Laba,

Norėčiau ir aš į meetą už šviežieną 13 d. hihihi.gif Ieškojau prabėgom sąrašiuko paskutinio, kažkokį radau, jei kurią/-į praleidau, persiprašau blush-anim-cl.gif

1. Whatever?
2. sayonara
3. erikamaja ( jei nenuvėlinsit susitikimo, valandai atlėkčiau)
4. brum
5. gladiole
6. Mamyte_Saule
7. eglliux (?)
8. Delicious

Šiuo metu aktyviai nefotkinu, daugiau skaitau (gilinuos į travel fotografijos niuansus ir SM profilaktiškai paskaitinėju, kas be ko smile.gif ). Reik vėl įprast kasdien vis kažką pafotkint, nes jei tik padarai ilgesnę pertrauką, tai uždulka fotikas kaip reikiant doh.gif

Tuščiom ateit nesmagu, tai atnešu kritikai (bandau atprast nuo photoshopinimo aistros lotuliukas.gif (konkrečiai actionų naudojimo), stengiuos, kad spalvos išliktų natur):

Ar ne perdaug suspausti vaikai (šedevro čia kažkokio neieškokit, paprasti naminiai vaikai, be gilesnės potekstės, užmanymo...)? Ar kliūna mergaitės ranka judesy?

user posted image

j/b bandymas:
vis bandau su j/b vartaliojimais, ne per pilka, ne perdaug išdeginta?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 05 08, 10:47)
tai jpeg negerai?
O kiek laiko fotografavai nevykusias foto? Kiek reik laiko ismokt? (suprantu kad visiems skirtingai)

nesakau, kad ir dabar staiga pradėjau blizgančiai fotografuoti lotuliukas.gif tiesiog dabar jau kažkiek matau, kas negereai, ko anksčiau nesupratau mirksiukas.gif

ar yra šiam forume dar tokių, kurios piktybiškai nesimoko dirbti photoshopu? lotuliukas.gif
Papildyta:
delicious, man gražu ir rankytė nemaišo, tik marškinėliai mergaitės ir netvarkingi plaukučiai nilabai, bet berniuko žvilgsniukas atperka wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 08 gegužės 2012 - 09:59
QUOTE(erikamaja @ 2012 05 08, 10:35)
Kol nematai, palik geriau daugiau, kas trukdys juk nukirpt gali, paskui akis įpras susekt kompoziciją.
Koks objektyvas?
Pravartu, pasiskolint kitų skaičiukų ir pafotkint, tada ne taip prilimpa akis biggrin.gif
Prasideda galvojimas, net ir senąjį užsisukus.

Pas mane Sigma Zoom 55-200mm 1:4-5,6 DC HSM ir AF-S Nikkor 18-55mm 1:3,5-5,6G - viską nurasiau aklai.
Pravartu pasiskolinti kitu skaiciuku ir pafotkint,ką turi omeny? ax.gif

Erikamaja,gotte aciu už patarimus.
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 05 08, 09:59)
ar yra šiam forume dar tokių, kurios piktybiškai nesimoko dirbti photoshopu?  lotuliukas.gif

O su kuom jis valgomas? g.gif
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 05 08, 10:59)
ar yra šiam forume dar tokių, kurios piktybiškai nesimoko dirbti photoshopu?  lotuliukas.gif

yra biggrin.gif ,aš kompa matau tik naktį smile.gif ,iPad tik rysiui su pasauliu neprarast. Aš noriu kad iškart gerai butų ir su savo fotoaparatu esu visiems nusibodus - tik ir girdžiu - gal jau baik ką?gal užteks jau? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gladiole: 08 gegužės 2012 - 10:07
QUOTE(gladiole @ 2012 05 08, 10:02)
Pas mane Sigma Zoom 55-200mm 1:4-5,6 DC HSM  ir AF-S Nikkor 18-55mm 1:3,5-5,6G - viską nurasiau aklai.
Pravartu pasiskolinti kitu skaiciuku ir pafotkint,ką turi omeny? ax.gif

Erikamaja,gotte aciu už patarimus.

Aha, nesu mačius šito žvėries biggrin.gif Pas mane fixai - 50mm, 85mm, o paėmus 24mm, labai keitėsi judėjimo trajektorija, tai va ir rašau kaip aš gydžiausi nuo suspaudimo.
Oi, matau, kad viską turi biggrin.gif
Tuomet pakaitaliok juos, pasibandyk su 24 mm, kelias dienas, tada užsisuk 50mm, pajusi skirtumą iš kart. Su 50 turėtų rastis noras atsitraukt. Gal tai pagelbės g.gif

Man visad atrodo, kad fixai yra geriau biggrin.gif , atsiranda reikalas pavaikščiot aplink objektą, taip ir akis greičiau įgunda. Pabandyčiau tarkim tik 85 mm pasidarius, o su antruoju - 32mm, paportretuot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 08 gegužės 2012 - 10:40
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 05 08, 09:47)
tai jpeg negerai?

geriau mokykis RAW, ten galimybės "pataisyti" foto didesnės daug, ypač naujokams liuks... mirksiukas.gif
Atsakyti
labas ax.gif

QUOTE(gotte @ 2012 05 08, 11:47)
geriau mokykis RAW, ten galimybės "pataisyti" foto didesnės daug, ypač naujokams liuks... mirksiukas.gif

bet pas mane nei viena nuotrauku tvarkykle raw neatidaro, tik picasa doh.gif uztai fotkinu jpeg
Atsakyti