QUOTE(gladiole @ 2012 05 08, 09:19)
Kol nematai, palik geriau daugiau, kas trukdys juk nukirpt gali, paskui akis įpras susekt kompoziciją.
Koks objektyvas?
Pravartu, pasiskolint kitų skaičiukų ir pafotkint, tada ne taip prilimpa akis
Prasideda galvojimas, net ir senąjį užsisukus.
gladiole, pritariu Erikai, palik tos vietos daugiau, apkirpti spėsi bet kada. Be to iš arti gražų, puikiai kadruotą portretą padaryt nėra lengva, tad kam iškart apsisunkinti užduotį. O foto apdirbti turi išmokti...po truputį pasinagrinėk, kas prie ko, sako lightroomas lengvesnis šiame reikale. Youtube milijonai filmuku. Ivesk į paiešką kad ir ką nors apie nuotraukos kontrastą, šviesumą ir vuolia...ir bandyk atkartoti, pasižaisti, nebijok klysti...
QUOTE(gotte @ 2012 05 08, 10:05)
...be to jei su RAW dirbi, tai po to dar kompe pareguliuot gali, jei jau nepavyksta iš karto nustatyt idealiai...
tai jpeg negerai?
QUOTE(R.i.R. @ 2012 05 08, 10:25)
Bet kaip jūs buvote teisios, sakiusios, kad reikia pamiršti viską, ką lig šiol fotografavau dabar peržiūrinėju savo senas foto naujomis akimis fokuso nerasta, neįdomu, tep tep total košmar dar kartą ačiū, kad jūs esate
O kiek laiko fotografavai nevykusias foto? Kiek reik laiko ismokt? (suprantu kad visiems skirtingai)
Laba,
Norėčiau ir aš į meetą už šviežieną 13 d. Ieškojau prabėgom sąrašiuko paskutinio, kažkokį radau, jei kurią/-į praleidau, persiprašau
1. Whatever?
2. sayonara
3. erikamaja ( jei nenuvėlinsit susitikimo, valandai atlėkčiau)
4. brum
5. gladiole
6. Mamyte_Saule
7. eglliux (?)
8. Delicious
Šiuo metu aktyviai nefotkinu, daugiau skaitau (gilinuos į travel fotografijos niuansus ir SM profilaktiškai paskaitinėju, kas be ko ). Reik vėl įprast kasdien vis kažką pafotkint, nes jei tik padarai ilgesnę pertrauką, tai uždulka fotikas kaip reikiant
Tuščiom ateit nesmagu, tai atnešu kritikai (bandau atprast nuo photoshopinimo aistros (konkrečiai actionų naudojimo), stengiuos, kad spalvos išliktų natur):
Ar ne perdaug suspausti vaikai (šedevro čia kažkokio neieškokit, paprasti naminiai vaikai, be gilesnės potekstės, užmanymo...)? Ar kliūna mergaitės ranka judesy?
j/b bandymas:
vis bandau su j/b vartaliojimais, ne per pilka, ne perdaug išdeginta?
Norėčiau ir aš į meetą už šviežieną 13 d. Ieškojau prabėgom sąrašiuko paskutinio, kažkokį radau, jei kurią/-į praleidau, persiprašau
1. Whatever?
2. sayonara
3. erikamaja ( jei nenuvėlinsit susitikimo, valandai atlėkčiau)
4. brum
5. gladiole
6. Mamyte_Saule
7. eglliux (?)
8. Delicious
Šiuo metu aktyviai nefotkinu, daugiau skaitau (gilinuos į travel fotografijos niuansus ir SM profilaktiškai paskaitinėju, kas be ko ). Reik vėl įprast kasdien vis kažką pafotkint, nes jei tik padarai ilgesnę pertrauką, tai uždulka fotikas kaip reikiant
Tuščiom ateit nesmagu, tai atnešu kritikai (bandau atprast nuo photoshopinimo aistros (konkrečiai actionų naudojimo), stengiuos, kad spalvos išliktų natur):
Ar ne perdaug suspausti vaikai (šedevro čia kažkokio neieškokit, paprasti naminiai vaikai, be gilesnės potekstės, užmanymo...)? Ar kliūna mergaitės ranka judesy?
j/b bandymas:
vis bandau su j/b vartaliojimais, ne per pilka, ne perdaug išdeginta?
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 05 08, 10:47)
tai jpeg negerai?
O kiek laiko fotografavai nevykusias foto? Kiek reik laiko ismokt? (suprantu kad visiems skirtingai)
nesakau, kad ir dabar staiga pradėjau blizgančiai fotografuoti tiesiog dabar jau kažkiek matau, kas negereai, ko anksčiau nesupratau
ar yra šiam forume dar tokių, kurios piktybiškai nesimoko dirbti photoshopu?
Papildyta:
delicious, man gražu ir rankytė nemaišo, tik marškinėliai mergaitės ir netvarkingi plaukučiai nilabai, bet berniuko žvilgsniukas atperka
QUOTE(erikamaja @ 2012 05 08, 10:35)
Kol nematai, palik geriau daugiau, kas trukdys juk nukirpt gali, paskui akis įpras susekt kompoziciją.
Koks objektyvas?
Koks objektyvas?
Pas mane Sigma Zoom 55-200mm 1:4-5,6 DC HSM ir AF-S Nikkor 18-55mm 1:3,5-5,6G - viską nurasiau aklai.
Pravartu pasiskolinti kitu skaiciuku ir pafotkint,ką turi omeny?
Erikamaja,gotte aciu už patarimus.
QUOTE(R.i.R. @ 2012 05 08, 09:59)
ar yra šiam forume dar tokių, kurios piktybiškai nesimoko dirbti photoshopu?
O su kuom jis valgomas?
QUOTE(R.i.R. @ 2012 05 08, 10:59)
yra ,aš kompa matau tik naktį ,iPad tik rysiui su pasauliu neprarast. Aš noriu kad iškart gerai butų ir su savo fotoaparatu esu visiems nusibodus - tik ir girdžiu - gal jau baik ką?gal užteks jau?
QUOTE(gladiole @ 2012 05 08, 10:02)
Pas mane Sigma Zoom 55-200mm 1:4-5,6 DC HSM ir AF-S Nikkor 18-55mm 1:3,5-5,6G - viską nurasiau aklai.
Aha, nesu mačius šito žvėries Pas mane fixai - 50mm, 85mm, o paėmus 24mm, labai keitėsi judėjimo trajektorija, tai va ir rašau kaip aš gydžiausi nuo suspaudimo.
Oi, matau, kad viską turi
Tuomet pakaitaliok juos, pasibandyk su 24 mm, kelias dienas, tada užsisuk 50mm, pajusi skirtumą iš kart. Su 50 turėtų rastis noras atsitraukt. Gal tai pagelbės
Man visad atrodo, kad fixai yra geriau , atsiranda reikalas pavaikščiot aplink objektą, taip ir akis greičiau įgunda. Pabandyčiau tarkim tik 85 mm pasidarius, o su antruoju - 32mm, paportretuot.
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 05 08, 09:47)
tai jpeg negerai?
geriau mokykis RAW, ten galimybės "pataisyti" foto didesnės daug, ypač naujokams liuks...
labas
bet pas mane nei viena nuotrauku tvarkykle raw neatidaro, tik picasa uztai fotkinu jpeg
QUOTE(gotte @ 2012 05 08, 11:47)
geriau mokykis RAW, ten galimybės "pataisyti" foto didesnės daug, ypač naujokams liuks...
bet pas mane nei viena nuotrauku tvarkykle raw neatidaro, tik picasa uztai fotkinu jpeg