Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa

QUOTE(alfija @ 2012 05 17, 20:47)
nieko apie tai nežinau.

http://tv.lrytas.lt/...490701337028480
1min 37s mergaitė sako :atrodo kaip aštuonios rankos (tuo metu LS kažką šneka ir gestikuliuoja.Ir atkreipkit dėmesį i LS veidą tuo momentu
o vėliau įrašas buvo pataisytas-"ant viršaus" LS pasakoja apie savo laimę
Atsakyti
aš girdžiu "aštuonios vakaro".
Atsakyti

negirdžiu nieko apie rankas. Ir tai būtų kiek neįmanoma. Jei kokie medikamentai duotų tokias haliucinacijas vaikas atrodytų kiek kitaip, būtų sunkios būklės ligonis žodžiu.
Viena, jokiu būdu neteigiu, ką jai galėjo duoti- tai tokią linksminančią tabletę, kurią duoda vaikams prieš visokias chirurgines intervencijas. Kas normalu ir adekvatu. Ir mano supratimu net labai teisinga.
Aš labai labai noriu, kad tam vaikui viskas būtų gerai, ir visai nenoriu diskutuoti tema- oj kaip jai blogai. Iš tiesų turi b ūti dėtos milžiniškos pastangos padėti vaikui prisitaikyti prie aplinkos, ir daryti viską jog jam kuo greičiau pasidarytų gerai.
Atsakyti
px man tos rankos ar kojos.Vaiko gaila.Ir liūdna,kad žiniasklaida pasitikėt negalima.Juk visiems nuoširdžiai rūpi,kaip D.jaučiasi,kaip praėjo pirma naktis ne namie...Istorija įgrisus,nuvalkiota,išpūsta.Domėjausi šiek tiek tik pačioj pradžioj,nes pasirodė,kad apie mano Žuvytę šneka.Bet kai per pirmą bandymą paimt išgirdau klykiantį vaiką........

Mes pusantrų metų bandom atprast vagiliaut iš šaldytuvo.Tik aš pro duris-Vyšnia šmirinėt po kampus.Valgyt palieku net ir valandai išeidama,maistas įvairus,visad yra iš ko rinktis.Vaisių pintinė nuolat papildoma.Saldainiai ne stebuklas.Bet...šaldytuve pastoviai gyvena bent vienas tuštutėlis uogienė stiklainis.Po gal prieš pora savaičių aptikto apelsinų džemo likučio ir rimto pokalbio,kad ne jai vienai padėta,kad nuskriaudė kitus,kad namie nėra maisto,kurio negalima būtų valgyti,bet ne taip...užvakar spanguolių indelis vėl švytėjo tuštuma,o mano vaikas žiūrėjo man į akis ir verkė:mamyte,bet šį kartą tikrai ne aš doh.gif Nei man gaila tos uogienės,nei aš savo vaikystę užmiršau bigsmile.gif Bet tas prisiekinėjimas kaskart-tikrai tikrai ne aš,patikėk,kodėl tu manim netiki? g.gif Ir aiškink neaiškinęs,kad situaciją užbaigtų pasakymas-aš,labai norėjau...
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 05 18, 07:27)
Ir aiškink neaiškinęs,kad situaciją užbaigtų pasakymas-aš,labai norėjau...

nebark, neklausk, neaiškink.
konstatuok - uogienė suvalgyta. neieškok kaltų. tiesiog blynai be uogienės, nes uogienės nebėra.
negaudyk meluojant. po blynų be uogienės 'buitinėje situacijoje' užjausk, kad tikriausiai buvo nesmagu prieš brolį ir seseris... ir negaudyk vėl...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 05 18, 08:01)
nebark, neklausk, neaiškink.
konstatuok - uogienė suvalgyta. neieškok kaltų. tiesiog blynai be uogienės, nes uogienės nebėra.
negaudyk meluojant. po blynų be uogienės 'buitinėje situacijoje' užjausk, kad tikriausiai buvo nesmagu prieš  brolį ir seseris... ir negaudyk vėl...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Patark daugiau batono suvalgyti. Ir šiaip nedrausk. Padėk atvirai, išeidama sakyk kad uogienės ji taip pat gali sugalgyti ir maždaug nurodyk kiek.
Atsakyti
Jau šimtus kartų išbandyta ir su įvairiais saldainiais,jogurtais,aktimeliais,kondensuotu pienu...Neveikia.
Konsensuotas būna praluptas visas,kiek rado ir iš kiekvieno nusiurbta.Bet ne bėda,jis negenda.O aktimelius tenka rast apipelijusius-nukelia dangtelį,nugeria pusytę,tada kitą ir taip visą pakuotę ...Nors viskas skirta jiems,aš nemėgstu saldėsių,pieno produktų netoleruoju,PZ taip pat.Ir kitų vaikų gaila,kodėl jie turi pastoviai nukentėt per ją?O šiaip geras vaikas-visad giedros nuotaikos,darbšti,stropi,pavyzdingai mokosi.
Atsakyti
Ji taip atkreipia dėmesį. Tai tu nereaguok. Arba palik jai ir pabaigti.
Atsakyti
klausimas...kaip išmokyti vaiką žodžiais išreikšti tai ką jaučia ar dar 4.5 m. vaikui ankstoka? Tarkim, vakar mažėlis paėmė mašinytę ir ėmė žaisti, čia pripuolė sesė, paėmė mašinytę iš rankų ir pradėjo žaisti, aišku, kad mažasis staugti. Aš iš kito kambario stebėdama situaciją, pasakiau, kad grąžintų mašiną broliui. Mašina grąžintą, bet lūpa patempta ir verkia. Nekreipiu dėmesio, verkimas nesiliauja, su pažvilgčiojimais kaip aš reaguoju, o aš nereaguoju. Tada nuėjo ir pradėjo taip tyliai su kojomis atidarinėti ir uždarinėti stumdomas duris. Aš ateinu ir klausiu kodėl pas ją atėjo ožiai ir kodėl ji verkia. Ji žiūri į akis ir tyli kaip partizanas, o aš vėl klausiu, vėl tyli, kai paklausiau ar ji supyko, nes turėjo atiduoti mašiną, ji vėl tyli. Tada paaiškinau, kad brolis paėmė ir žaidžia, negalima lupti iš rankų, nes jai irgi nepatiktų, jeigu bežaidžiant atimtų kas žaislą. Bet visada būna panašiai, kad klausi, ar jai liūdna, ar ožiai atėjo, ar pikta, o ji tyli kaip partizanas.
Atsakyti
Šeimos kakle, kai mano dakra tyli supykus ar šiaip buruliuoja, aš sakau: "aš vistiek tave myliu". Pagal situaciją kartais paprašau ateiti apsikabinti, jei ji nori. Ir jai pasidaro baisiai nesmagu pykti. Tiesiog sudarau jai progą liautis pykus ir labai dažnai ji tuo pasinaudoja. Ateina, apsikabinam, pasikalbam. Žinoma, manoji vyresnė, bet taip mudvi jau seniai bendraujam "sunkesniais periodais".
Na, bent man atrodo, kad vaikai kartais įsijaučia pykdami ir nebežino kaip baigti.
Atsakyti
aš suprantu jog tu nori irgi to pačio žaisliuko. Tau apmaudu jog brolis paėmė jį pirmas, tu pyksti, pavydi ir manai jog tai neteisinga. Brolis mažas, bet tave myli nemoka dar dalintis, bet tu didelė ir gali jį irgi pa mokyti. Pamokyti kaip įdomiau pažaisti, pamokyti jog paprašius reikia pasidalinti. Atiminėti- skriausti nevalia. Nuo to liūdna abiems. Negali pažaisti, reikia saugoti žaislą, nes ir iš tavęs gali atimti.
Atsakyti