Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa

pasiskaitau ir ramiau patampa, kad ne aš viena tokia, kuri įsigeidžia padėkų ne vietoj ir nelaiku, kai įsiplieskiu, o kai atvėstu suvokiu, kad dėl tokio š... nebuvo jokio reikalo nei pačiai nervintis nei vaiko nervint.
Dėl to jausmo kas bus po kažkiek laiko, tai mane kartais tik aplinkiniai išmuša iš vėžių. Mano tėtis čia kada pasakė, kai vaikai buvo likę pas juos, kad bernaitis tai labai rimtas, susikaupęs, užsiėmimą jei randa, tai gali ilgai krapštytis, bet aš tai labiau suvedu į jo amžių, kai vyksta pasaulio atradimas, o dėl mergaitės pasakė, kad jau tokia šustra, kad man 12 metų vaiką atneš. Na, kas man beliko, atneš ir auginsim, bet vėl pagalvoju, kad jos amžius toks, gyvenimas visai kitoks, jai viskas įdomu, bendrai ji tokia aktyvus ir visko patirti norintis vaikas. Negalvoju kas bus ir tikiu, kad mūsų vaikai niekuo nesiskirs nuo savo bendraamžių.
Bendrai, vakar mūsų gražuolytė mums vakare teatrą rodė, labai ji jau pas mus teatro mėgėja. Tai iš eilėraščio dainą padarė, nedeklamavo, o kažkokią meliodiją parinkusi dainavo, kažką pasakojo, ištraukų iš įvairių pasakų, pastebėjimų pro lagdą kratinys, buvo smagu. Mažius irgi norėjo, bet susgėdo, nes žodžių jam dar trūksta. Po to visi linksmai plojom biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šeimos kaklas: 14 gegužės 2012 - 08:06
klausykit, toks klausimas, nuo kelių metų vaikui skaitėte/ote knygutę "Iš kur aš atsiradau"? O gal neverta ir pradėti? Maniškei juk labai įdomu, tai gal knygutės pagalba smalsumą jos patenkinsiu ir aiškiau jai pataps...
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2012 05 14, 08:21)
klausykit, toks klausimas, nuo kelių metų vaikui skaitėte/ote knygutę "Iš kur aš atsiradau"? O gal neverta ir pradėti? Maniškei juk labai įdomu, tai gal knygutės pagalba smalsumą jos patenkinsiu ir aiškiau jai pataps...

neskaičiau. blush2.gif kiek taviškei?

Mano draugė laukėsi, tai Braškei buvo įdomūs tik vaikiški klausimai - kada gims, kokiu vardu vadins, ar nepaliks....
Atsakyti
Liūdžiu.Tikriau-abi su Vyšnia,nes ji VĖL serga.Po pneumonijos paėjo tik savaitę,ir vėl gerklė... doh.gif Nesuprantu,kas yr,nes iki NM gi nesirgom,ir per vasarą nesirgom verysad.gif Mokytoja panikoj,nes mano pana irgi aktorė ir skaitovė,o trečiadienį Abėcėlės šventė-kito vaiko paruošt jau nespės,o jei mes įsisirgsim,grius visa šventė...Ir vitaminus geriam,ir imunitetą stiprinam,ir daug vaisių,daržovių valgom.Nežinau,ką daryt
Atsakyti
Š.K - apie smalsumą - mano vaikas buvo išimtinai smalsi. Hiper. Kas kur kodėl o kaip bus o kaip būtų jei nebūtų. o paskui išsidomėjo išsidomėjo ir sakyčiau tas 'hiper' - praėjo. Smalsi, bet nebėra tokio ypatingo landumo.
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2012 05 14, 08:25)
...Ir vitaminus geriam,ir imunitetą stiprinam,ir daug vaisių,daržovių valgom.Nežinau,ką daryt

leisk išsisirkt - po sirgimo dar kurį laiką patinginiauti, tokį atsistatymo laiką. Pasiteisno.
Atsakyti
Aš skaičiau "Iš kur aš atsiradau" tada, kai į tuos klausimus nebeužteko trumpų atsakymų, na, kad augo pilvelyje, gimė ligoninėje. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 05 14, 08:28)
leisk išsisirkt - po sirgimo dar kurį laiką patinginiauti, tokį atsistatymo laiką. Pasiteisno.
Daktare,jūsų receptas neišsamus 4u.gif Kaip išsisirgt,kaip patinginiaut?Padarysiu viską,jau pavargau nuo ligų.Ir vaikas nusiminęs,jai patinka mokykla,mokytoja,pamokos.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 05 14, 09:38)
Daktare,jūsų receptas neišsamus  4u.gif Kaip išsisirgt,kaip patinginiaut?Padarysiu viską,jau pavargau nuo ligų.Ir vaikas nusiminęs,jai patinka mokykla,mokytoja,pamokos.

Su ligom ir mes vargstame. 4 dienos darzelis, 3 sav namie. O dabar klausimas, kad visai atsisakyti darzelio, nes vaika tiesiog gaila, kiekviena menesi antibiotikai, nes be temp virs 39 neapseiname, pulinga sloga iskarto, arba bronchitas. Mums tik 3, tai visi sako kad isaugs. Bet kada tai bus?
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2012 05 14, 08:47)
visi sako kad isaugs. Bet kada tai bus?
Mūsų Pupa išaugo,serga tik kokį kartelį į metus ir labai lengva forma (tfu tfu tfu)O gyvena vienam kambary su trynukais.O būdavo kaip tavo mažam
Atsakyti
Maniškei 4,5, tai kai pagalvoji lyg ir ankstoka, nežinau...mano sesė savo mergaitėm, tai anksti pradėjo su ta knyga, dar stebėjausi, kad kam taip anksti, bet gal irgi reikalas buvo biggrin.gif
dėl ligų, tai mano mergina nesirgus nė karto, tfu tfu tfu, vaikinukas dukart- pirmas po 2 savaičių darželio lankymo, o antrąkart laringitas, viskas, tfu tfutfu. Vartojam tik žuvies taukus ir bičių duonelę. Nelabai pripažįstu vitaminus, o ir iš gydytojos pritarimą gavau. Na, aišku, turbūt įtakos turi ir vaikų imuninė sistema, maniškių gal macnesnė biggrin.gif
Atsakyti
Mano artimoj aplinkoj per tris metus laabai daug lelių priderėjo. Pipiriukė natūraliuoju būdu per tą laiką išsiklausinėjo pas visus ir visko, kas jai įdomu. Laidą matė, kaip lelius pilvuke auga, vystosi. tai dabar to klausimo kuriam laikui nė nebeliečia.
Jai labai skaudu, kad jos mama iš papulio nemaitino, jei tik turi galimybę pas mano drauges ar seserį, tą procesą stebi, turbūt norėtų būti kūdikėlio vietoje. Ir vienintelę sąlygą iškėlė kai atsiras brolis- kad aš jo nemaitinčiau, nes ji to neištvertų, jai būtų per sunku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgaite: 14 gegužės 2012 - 10:51
Mano didžioji darželyje irgi pasirguliuodavo, karts nuo karto. Tai draugių paraginta nupirkau vitaminus vaikams iš Amway firmos, sugėrėm pakuotę. Ir net nežinau, gal taip sutapo, gal išaugom, bet sveikatėlė tikrai ženkliai sustiprėjo.
Bendrai dėl vitaminų ir aš jų saujom neduodu, bet pavasariop perku.
O mažyliui šeimos gydytoja rekomendavo Ribomunyl geriamuosius skiepus. Ilgai svarsčiusi dėl jų nusprendžiau duot, nes pabijojau ligų sezono (VN mes labai daug sirgę). Ir vėl nesu tikra kas padėjo daugiau, grūdinimas vasarą ar skiepai, bet šią žiemą karščiavom tik kartą ir tai vieną dieną, dėl slogos. Dabar vėl slogą pasigavom, pakostim. Bet kol kas gydomės arbatomis, pienu su medumi, sviestu ir soda. Tikiuos, kad taip ir išsisuksim smile.gif
Sveikit 4u.gif
Atsakyti