Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa

ačiū už patarimus, bet kad aš ir pati nemoku kartais susivaldyti, o su apkabinimais, arna, tai žinot kaip, aš labai tikiuosi ir laukiu kada išauš ta diena, kai natūraliai man norėsis ją apsikabinėti ir myluoti. Aišku, jau geriau nei kad pradžioj buvo, po 9 mėnesių buvimo drauge jau jau vis dažniau apsikabiname, pasibučiuojame, jau karts nuo karto man natūraliai tas švelnumas jos atžvilgiu būna, nors vis tiek dar dažniau griežtumas:)
gal ir mūsų charakteriai skirtingi ar panašūs nžn, kaip vyras sako, tai kai mes susitinkame, tai iškart ugnis ir vanduo. Abi užsispyrusios, principingos, man pačiai pritrūksta proto nusileisti, tik kai viską po to analizuoju, tai pagalvoju, kad pati višta, su mažu vaiku čia savo principus rodau. Bendrai, dar dabar tik mokomės su mergina vaikščioti susikibusios rankomis, kažkaip ji dažnai ištraukia, aš jai sakau, kad man patinka, tai jau kartais pati duoda ranką, o su mažiuku, tai jokių problemų. Prilipęs, visiems aiškina "mano mama", mes išsibučiavę, išsimylavę. Prie draugų ir tėvų vis juokauju, kad su mama vaiks gyvens iki pensijos, dar paklausiu "ar gyvensi su mama iki pensijos", o anas ryžtingai atsako "tep", tai smagiai pasijuokiame biggrin.gif
Atsakyti
kartais ir tikrai tik protu suvoki, kad vaikas mažas. Nes jie labai neretai demonstruoja paaugliškas kalbas ir veiksmus.
Pirmi devyni mėnesiai išnešioti biggrin.gif po truputį gimsta ir meilė. Neretai tenka girdėti jog pirmi devyni mėnesiai sunkiausi. Paskui jau lengviau.
Aš pati pavargau klausyti visų aplinkinių ir nutariau atostogauti. Ta prasme- tegu jie patys(mokytojai, spec.pedagogai) nuo mažiaus ir gelbėjasi. Man tuo tarpu visai gana jog namie jis manęs klauso ir sau skandalų susikelti namie nenoriu. Noriu pailsėti. Ir jau pora savaičių ilsiuosi. Man gerai, ir vaikui gerai. Ir kitam vaikui gerai.
Atsakyti
Šeimos kakle, myluoti visada smagiau linksmą vaiką, kuris pats glaudžiasi. Ir aš ne kokia išimtis. Ir man iš pradžių reikėjo valios pastangų kai savo besiožiuojančiai bio dukrytei pradėjau sakyti: "o aš vistiek tave myliu". Juk kai vaikas gerai pabando kantrybę, rodos, lengviau apšaukt, nei pasakyt, kad myli. Bet pamačius kokį rezultatą tai duoda, tuo toliau, tuo natūraliau viskas gaunasi. Ir pačiai kur kas lengviau, kai laiku viską gesinu ir ramiai išsiaiškinam. Tiesiog nuginkluoju ožį ir tiek. O meilės daugiau ar mažiau reikia ir jūsų mažyliui ir dukrytei. Sėkmės ir kantrybės tiek dirbant su vaikais, tiek su savimi.

Papildyta:
Mano kleckas jau antrą savaitę vis ateina ir prisiglaudžia kartodamas mymy (tai reiškia myliu) biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 05 18, 09:01)
nebark, neklausk, neaiškink.
konstatuok - uogienė suvalgyta. neieškok kaltų. tiesiog blynai be uogienės, nes uogienės nebėra.
negaudyk meluojant. po blynų be uogienės 'buitinėje situacijoje' užjausk, kad tikriausiai buvo nesmagu prieš  brolį ir seseris... ir negaudyk vėl...

Bet kiek daug aš čia gaunu wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2012 05 18, 08:27)
px man tos rankos ar kojos.Vaiko gaila.Ir liūdna,kad žiniasklaida pasitikėt negalima.Juk visiems nuoširdžiai rūpi,kaip D.jaučiasi,kaip praėjo pirma naktis ne namie...Istorija įgrisus,nuvalkiota,išpūsta.Domėjausi šiek tiek tik pačioj pradžioj,nes pasirodė,kad apie mano Žuvytę šneka.Bet kai per pirmą bandymą paimt išgirdau klykiantį vaiką........

Mes pusantrų metų bandom atprast vagiliaut iš šaldytuvo.Tik aš pro duris-Vyšnia šmirinėt po kampus.Valgyt palieku net ir valandai išeidama,maistas įvairus,visad yra iš ko rinktis.Vaisių pintinė nuolat papildoma.Saldainiai ne stebuklas.Bet...šaldytuve pastoviai gyvena bent vienas tuštutėlis uogienė stiklainis.Po gal prieš pora savaičių aptikto apelsinų džemo likučio ir rimto pokalbio,kad ne jai vienai padėta,kad nuskriaudė kitus,kad namie nėra maisto,kurio negalima būtų valgyti,bet ne taip...užvakar spanguolių indelis vėl švytėjo tuštuma,o mano vaikas žiūrėjo man į akis ir verkė:mamyte,bet šį kartą tikrai ne aš  doh.gif Nei man gaila tos uogienės,nei aš savo vaikystę užmiršau  bigsmile.gif Bet tas prisiekinėjimas kaskart-tikrai tikrai ne aš,patikėk,kodėl tu manim netiki?  g.gif Ir aiškink neaiškinęs,kad situaciją užbaigtų pasakymas-aš,labai norėjau...

Teismo sprendimas ivykdytas. Pagaliau mama ir dukra kartu. 4u.gif Yra teismai, tarnybos, tegu ir dirba.

Nepadejo aiskinimai, jog negrazu. Jei ko reikia, paprasyk. Bet ne, darau kaip noriu ir kada noriu. As tokiu vagiliavimus ir narsymus po ne jai priklausancias vietas nufilmavau ir parodziau per tv (video), kaip tai atrodo is salies ir kad tai ne ji padare. Problema issprendem, kad pati sau parduotuveje issirenka tai kas patinka, ka megsta ir ko daugiausia valgys. biggrin.gif

QUOTE(Karusia @ 2012 05 18, 09:01)
nebark, neklausk, neaiškink.
konstatuok - uogienė suvalgyta. neieškok kaltų. tiesiog blynai be uogienės, nes uogienės nebėra.
negaudyk meluojant. po blynų be uogienės 'buitinėje situacijoje' užjausk, kad tikriausiai buvo nesmagu prieš  brolį ir seseris... ir negaudyk vėl...

ka daryt vaikui jei taip norisi tos uogienes... AS kaip pvz sakau, ir jums asmeniskai netaikau.
neisgerkit kavos ryte, kai labai norisi ax.gif Arba atsisakykit cepelinu valgyti, kai jie ka tik isvirti sestadienio pietums ax.gif

Atsakyti
Šiandien pas mažių tėvų susirinkimas. Jei liksiu gyva- informuosiu. Nes mokytoja informavo, kad tėveliai nori perkąsti man gerklę. Nebūtų taip karšta eičiau su šaliku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 05 22, 09:04)
Šiandien pas mažių tėvų susirinkimas. Jei liksiu gyva- informuosiu. Nes mokytoja informavo, kad tėveliai nori perkąsti man gerklę. Nebūtų taip karšta eičiau su šaliku biggrin.gif

Laikykis, lauksim žinių.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 05 22, 08:04)

Nu nu, gal kelioninę kalo pripučiamą pagalvėlę su vėdinimu paskolinti?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 05 22, 08:04)
Jei liksiu gyva
Liksi,pažadu 4u.gif Akis laikyk kišenėj ir viskas bus gerai.Mes su tavim 4u.gif Paruošim valerijono arbatos,kalną lėkščių ir poką nosinaičių,jei kas...
Kas mūsų neužmuša-padaro stipresniais

Žiūrėjau vakar kelias minutes laidos su Marijonu,kur tokia linksmutė globėja bandė pasakyt,kiek daug davė LT(ir mes,prisipažinkim ax.gif )bet kažkokia ponička jai neleido nė prasižiot ir apkaltino gaunant visas įmanomas pašalpas,labdaras ir kt dangiškąją maną...Einu ieškot įrašo-įdomu,apie ką ten
Atsakyti
ateinu į daržą. Jonytės auklėtoja man dėsto, kad su savo grupės draugeliu pabėgo iš grupės į lauką, o auklėtoja turėjo gainiotis juos aplink darželį, vėl paėmė saldainius mergaitės neatsiklausus ir suvalgė, uždarinėjo stipriai dureles ir sulaužė...susnervyjau...kalbu kitą dieną su kita auklėtoja, pagrindine. Pasakoju jai, kad va, buvo taip ir taip. Tai ana griežta tokia, man patinka ir sako, kad pradžioj Jonytei reikėjo sakyti 5 kartus, kad išgistų, o dabar pakanka vieno ir ji tokių problemų nelabai daug turi su mūsiške. Tai pagalvojau, kad gal nereikia imti į plaučius labai, nes vaikas yra vaikas, o suaugusiam vienam vienaip atrodo kitam kitaip. Aš jau vyrui sakau, kad gal prašyti siuntimo į VRC, tai ans tik mane sudurnino, kad normalus vaiko elgesys, nereikia norėti, kad vienoj vietoj sėdėtų. Beje, čia kurią dieną vyro žentui, mums nesant, fuckus rodė, nors labai jį myli, šiaip, prikolas, čia dar vaikų namuose išmokus, nors gyvenimo vaikų namuose nebeprisimena.
Atsakyti
Alfija mastau.gif
Atsakyti
Na ką, ačiū už palaikymą 4u.gif
Paliko mane gyventi. Kuriam dar laikui. Pažadėjo, jei ir jų vaikai pradės taip elgtis- tada jau pjaus.
Mokytoja Aldona labai gražiai pasakė, kad vaikas labai daug traumų patyręs, kad visokių ligų būna. Vienam skauda viena, kitam kita- o va jam sielą skauda.
Ir tas aršumas ir nuslūgo. Po vasaros žiūrėsim kaip bus.
Papildyta:
QUOTE(šeimos kaklas @ 2012 05 22, 15:06)
ateinu į daržą. Jonytės auklėtoja man dėsto, kad su savo grupės draugeliu pabėgo iš grupės į lauką, o auklėtoja turėjo gainiotis juos aplink darželį, vėl paėmė saldainius mergaitės neatsiklausus ir suvalgė, uždarinėjo stipriai dureles ir sulaužė...susnervyjau...kalbu kitą dieną su kita auklėtoja, pagrindine. Pasakoju jai, kad va, buvo taip ir taip. Tai ana griežta tokia, man patinka ir sako, kad pradžioj Jonytei reikėjo sakyti 5 kartus, kad išgistų, o dabar pakanka vieno ir ji tokių problemų nelabai daug turi su mūsiške. Tai pagalvojau, kad gal nereikia imti į plaučius labai, nes vaikas yra vaikas, o suaugusiam vienam vienaip atrodo kitam kitaip. Aš jau vyrui sakau, kad gal prašyti siuntimo į VRC, tai ans tik mane sudurnino, kad normalus vaiko elgesys, nereikia norėti, kad vienoj vietoj sėdėtų. Beje, čia kurią dieną vyro žentui, mums nesant, fuckus rodė, nors labai jį myli, šiaip, prikolas, čia dar vaikų namuose išmokus, nors gyvenimo vaikų namuose nebeprisimena.

šiaip tai net labai rekomenduočiau prašyti siuntimo ir registruotis į tą VRC. Tai ką skaitau, nėra visai tai ką būtų galima nurašyti išdykumui ar adaptacijai. Galiu klysti- vis dėl to tai raštu rašyta, bet...devyni mėnesiai tai jau labai netrumpas laiko tarpas.
Atsakyti