Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 18 tema

Apklausa: Kiek Lt vidutiniškai išleidžiate kosmetikos gamybai per mėnesį? (80 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(alioniukas @ 2012 06 29, 14:38)

thumbup.gif
jusu su agne/ramute postus skaitau po kelis kartus thumbup.gif 4u.gif biggrin.gif

as vakar pasidriau sita apsaugini http://naturaltouch....nkinys/1-1-0-96 ir draugei padariau g.gif nu bet pagal recepta gal niekas nepamelynuos g.gif

ai gi dar vakar padariau brangiausiam rolleyes.gif po skutimo krema biggrin.gif reikia tik sulaukti vyrelio ir paprasyti doh.gif kad naudotu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 29 birželio 2012 - 13:54
Ačiū už info apie emulsiklius, Alioniuk 4u.gif
Truputį papildysiu - lecitinas gali būti iš sojų, augalinis. Tokį ir naudoju. Jei su sausu sojų lecitinu, pienelis gaunasi neriebus ir gana lengvas, bet žinoma ne kremo tirštumo, nelabai stabilus, reikia paplakti. Tačiau variantas visiškai natūralus. 4u.gif

O aš dabar galvoju, kaip pasigaminti lubinų peptidų. Ieškojau ir neradau geros info. Lubinus ruošiant maistui, ankštys mirkomos pasūdytam vandenyje, kad kartumą ištrauktų ir nelabai sveikas medžiadas. Daryčiau hidroglicerininę ištrauką gal, bet mirkyt tam vandeny ar ne g.gif biggrin.gif Nu gi šitokio gėrio tai pilna (PS lubinai netinka alergiškiekms žemės riešutams, ankštiniams) biggrin.gif

Vakar sumakalavau super vitamininį serumą veidui su Ice sunflower, bet be lecitino - ir ko gero aliejaus lašeliai matosi. Su lecitinu man labiau patiko. Na, šitas super vitaminis super eksperimentinis, gal nelabai draugaut su emulsikliu nori, labai jau žiaurus... biggrin.gif
Atsakyti
Labai ačiū už informaciją. Labai naudinga, kartu ir pasimečiau. Pasirodo visai nieko aš ir neišmanau.

O jei maišyti aliejus su Cera Bellina iš AZ ? Norėčiau šiek tiek tvirtesnės konsistencijos, maišysiu vien aliejus, nes dabar likom be apsaugos nuo saulės.
Atsakyti
Gal atsiras bandžiusių čampakų vandenį ir ylang ylang hidrolatą? Ar nėra ylang ylang toks labai intesyvus, nes rašo, kad afrodiziakas, kaip ir čampakai, bet nuo jų man taip skaudėdavo galva, nes kvapas baisiai įkyrus g.gif O kokie hidrolatai verti dėmesio, turint sausą, linkusią į spuogus, odą? Melisų gal? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2012 06 28, 19:08)

Dėkui, bet dabar kaip tik turiu purkštuką iš Aroma Natural, tai jis man kaip tik stiprokai ir ne visai smulkiai purškia ax.gif Tuomet reiks pasižvalgyt aroma-zone puslapyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2012 06 29, 17:53)
Gal atsiras bandžiusių čampakų vandenį ir ylang ylang hidrolatą? Ar nėra ylang ylang toks labai intesyvus, nes rašo, kad afrodiziakas, kaip ir čampakai, bet nuo jų man taip skaudėdavo galva, nes kvapas baisiai įkyrus g.gif O kokie hidrolatai verti dėmesio, turint sausą, linkusią į spuogus, odą? Melisų gal? 4u.gif

Bandžiau abu, champaku vienas iš nerealiausių hidrolatų, labai patiko kvapas, stiprokas, bet liuks, o ylangu stovi nenaudojamas, truputi švelnesnis, bet kvapas toks pat. Tokiai odai imčiau rugiagėlių (l.drėkinantis, +gydo) ir citrininės verbenos(tinka mišriai odai, kartu su rugiagėlėm traukia poras) hidrolatų mišinį smile.gif
Atsakyti
Emulsikliai -  tai vienas is mitu naturalioje kosmetikoje.
Naturalus emulsikliai yra:
biciu vaskas - biciu darbas  smile.gif , nors pilnaverciu emulsikliu nepavadinsi, beto jo reikia gana daug, kad suristi vandeni su aliejumi. Vien su vasku gaunasi labai sunkus, riebus kremai.

O gėlių vaškai(naudoju kartu su emulsikliais), ryžių vaškas, karnaubų, kandelilos taip pat būtų priskiriami prie natūralių?
Atsakyti
QUOTE(Märchen @ 2012 06 29, 18:42)
Dėkui, bet dabar kaip tik turiu purkštuką iš Aroma Natural, tai jis man kaip tik stiprokai ir ne visai smulkiai purškia ax.gif Tuomet reiks pasižvalgyt aroma-zone puslapyje smile.gif

g.gif as dabar kur naudoju tai jau ir pamirsau is kur pirkus ax.gif bet snd kaip tik gavau is AZ galesiu pabandyti,kaip jis ten purškia

visa vakara neisejo tas pazeliaves merginu kremas biggrin.gif o spalva kokio zalumo
nes as sau dariausi su kanapiu al,tai kremo spalva gavosi tokia silpna gelsvai zalsva g.gif
Atsakyti
Visa info: copy/paste i uzrasiukus 4u.gif Aciu, aciu! 4u.gif
Tikrai smagu, nes Jusu visu patarimu/atsakymu/pasidalinimu deka jau is dideles TUNDROS patapau mazesnee tundra lotuliukas.gif

Emulsikliai -  tai vienas is mitu naturalioje kosmetikoje.

Papildyta:
ir sita issi`save`inau, kad nuodingu dariniu namuose nepridaryciau thumbup.gif
QUOTE(Butybė @ 2012 06 29, 14:38)
Taigi, sureagavo cinko oksidas ir augalinis kolagenas, kurio sudetyje yra konservantas kalio sorbatas. Mano atveju gavosi kalio druska, kuri ir yra nuodinga doh.gif

Papildyta:
As kaip su tamanu darau (jo daugiau idedu), tai spalva intensyvesne-zalia, o vat ten, kur metalas su kremu buvo sureagaves- tai zaliai/melyna buvo blush2.gif
Manau, merginom pazaliavo zaliai, kai nebuvo dedamas intensyvios spalvos aliejus, ar klystu? rolleyes.gif

QUOTE(zydrem @ 2012 06 29, 21:05)
visa vakara neisejo tas pazeliaves merginu  kremas biggrin.gif o spalva kokio zalumo
nes as sau dariausi su kanapiu al,tai kremo  spalva gavosi tokia silpna  gelsvai zalsva g.gif

Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2012 06 29, 09:54)
...BTMS - katijoninis emulsiklis su anijoniniais komponentais, siuo atveju ksantu, nesiderina, kremas galejo nuo to oksiduotis..

O man nuo seniausiai kirbėjo mintis, kodėl Az nesiūlo šampūnų receptų pavyzdžių su BTM (katijoninis), SCS ir SCI (anijoniniai). Vadinasi anksčiau apkalbėtas ir daugelio pamėgtas šampūnas su šiomis medžiagomis gali susioksiduoti? Ar dėl kažkokių kitų (neaprašytų AZ) priežasčių šie ingredientai netinkami? Tikrinuosi ar gerai supratau..
Atsakyti
Kremas buvo ne zalios, o greiciau melynai/violetines spalvos. Laikiau eksperimentui visa menesi, tai veliau jis net tapo melynai/violetines/rudos spalvos g.gif Tikiuosi aiskiai parasiau blush2.gif Gaila neturiu galimybes nufotografuoti verysad.gif
Atsakyti
merginos, del spalvu ir oksidavimo kalba ejo apie kremus su fiziniais filtrais, t.y. cinko oksidu ir titano dioksidu. Jei nera filtru, bet kremas pakeite spalva, tai gali buti tiesiog gedimo pozymiai, pvz. kai naudojami sausi ekstraktai . Arba koks nors ryskios spalvos aliejus dedamas i gamini ir kai kremas genda, spalva kinta. Su neorganiniai filtrais viskas siek tiek kitaip.

siandien ziurejau pramoninio kremo sudeti, kuriame buvo ir cinkas ir titanas, ir kalio sorbatas, ir rugstys, ir viskas buvo gerai g.gif , tad priezastis, del kurios pamelsta kremas su filtrais man dar neaiski doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 29 birželio 2012 - 21:19