Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 18 tema

Apklausa: Kiek Lt vidutiniškai išleidžiate kosmetikos gamybai per mėnesį? (80 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Refresh @ 2012 06 29, 05:39)
Sveikos.

Aš  su rimtu klausimu. Prieš dvi savaites pasigaminau vaikams nuo saulės kremą, gavosi labai fainas, gerai įsitepdavo į odą. Bet po kelių dienų jis pamėlo blink.gif Ir netepu  dabar, kas čia galėjo įvykt? Ar galiu naudoti toliau? Sau ant riešo tepiau, tai nieko viskas gerai. Ir kvapas nepakitęs, viskas kaip buvę, tik spalva blink.gif

Galiu sudėtį įkelt:
Sviestmedžio sviestas
* Kokosų al.
* Alyvuogių al.
* Vynuogių kauliukų al.
* Avokadų al.
* Emulsinis vaškas
* kondicionuojantis vaškas BTMS
* Distiliuotas vanduo
* Alavijo gelis
* Glicerinas
* Vit. E
* Rozmarinų ekstraktas
* Cinko oksidas
* Titano dioksidas
* Pakalnučių kvapusis aliejus

pries pora dienu buvo klausimelis del pamelusio kremo su filtrais rolleyes.gif . Oksidavusio kremo geriau nebenaudoti. O koki butent emulsini vaska naudojote? ir kokiu pagrindu pagamintas alavijo gelis? ar naudojote konservanta? Gaminius su filtrais, kuriuose yra abi fazes, tiesiog butina tinkamai konservuoti, ekstraktai nepades. Jei alavijo gelis su ksantanu, BTMS - katijoninis emulsiklis su anijoniniais komponentais, siuo atveju ksantu, nesiderina, kremas galejo nuo to oksiduotis, toliau cinko oksidas, ir rezultate melsva spalva.
P.S. BTMS emulsiklis ne pats geriausias variantas odai, tik plaukams rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Ramiele @ 2012 06 27, 16:54)
Norėjau dar pasikonsultuoti ax.gif iki šiol ant veido tepdavau gryną aliejų. Tačiau labai nepatogu tarkim jei reikia greit išlėkti o aliejus ilgai geriasi. Ir pagalvojau ar būtų tikslinga į aliejų mišinį įdėt bičių vaško? Daugiau nieko nedėčiau tik aliejai ir vaškas. Galbūt būtų konsistencija malonesnė odai? g.gif ar taip nesidaro?.. tiesa, hidrolato nepirksiu tai gal įdėt tiesiog šarminio vandens ar kokio užpilo? g.gif

misinys aliejus+vaskas veido odai, ir dar vasara doh.gif , nepatariu. Konsistencija gali pasikeisti, bet isigerti misiniui bus dar sunkiau, beto poros uzsikims garantuotai, arba oda tiesiog dusti prades. Jei dar negaminate kremu, tai geriau vienam kartui sumaisykite distiliuota vandeni (zymiai geriau hidrolata) su aliejumi ir uzsitepkite. Siaip bet kuriuo atveju tai gana sunkus variantas veido odai vasaros sezonu smile.gif
O kokiu tikslu pasirinkote sarmini vandeni?
Atsakyti
Papildyta:
misinys aliejus+vaskas veido odai, ir dar vasara doh.gif , nepatariu. Konsistencija gali pasikeisti, bet isigerti misiniui bus dar sunkiau, beto poros uzsikims garantuotai, arba oda tiesiog dusti prades. Jei dar negaminate kremu, tai geriau vienam kartui sumaisykite distiliuota vandeni (zymiai geriau hidrolata) su aliejumi ir uzsitepkite. Siaip bet kuriuo atveju tai gana sunkus variantas veido odai vasaros sezonu smile.gif
O kokiu tikslu pasirinkote sarmini vandeni?
[/quote]
Na galvojau sarminis bus vietoj distiliuoto, praskies kazkiek ta alieju. O tų rimtų kremų nenoriu gamint, tad gal apsieisiu su aliejais. Suprantat pas mus mieste aliejus trijų rušių...daugiau nieko nėra. O dėl hidrolato lakstyt į kitą miestą negaliu sau leisti smile.gif Na aliejus porų nekemša man, tai pagalvojau kad vaškas sutirštintų tą aliejų, tik tiek smile.gif O ką jūs pasiūlytumėt vasarai? ax.gif
Atsakyti
As galiu savo apmastymus "mokslu pradzioje" papasakoti.
Galvojau, kad ten tie kazkokie btms ir kiti emulsikliai- neaiskios strukturos, o vat biciu vaskas- viskas zinoma ir aisku+tikrai naturalu biggrin.gif Man irgi buvo kilusios mintys, kad gal krema su vasku darytis lotuliukas.gif
Aisku, pastudijavusi kremu sudeti pamaciau, kad veidui vaskas-nenaudojamas (arba itin retais atvejais) rolleyes.gif todel vaska puikiai panaudojau balzamo gamybai (aisku, ne tik balzamas, bet kai ir reikia greitai kazko po ranka- ranku, koju minkstinamas blush2.gif )
QUOTE(alioniukas @ 2012 06 29, 09:54)
pries pora dienu buvo klausimelis del pamelusio kremo su filtrais  rolleyes.gif . Oksidavusio kremo geriau nebenaudoti. O koki butent emulsini vaska naudojote? ir kokiu pagrindu pagamintas alavijo gelis? ar naudojote konservanta? Gaminius su filtrais, kuriuose yra abi fazes, tiesiog butina tinkamai konservuoti, ekstraktai nepades. Jei alavijo gelis su ksantanu, BTMS - katijoninis emulsiklis su anijoniniais komponentais, siuo atveju ksantu, nesiderina, kremas galejo nuo to oksiduotis, toliau cinko oksidas, ir rezultate melsva spalva.
P.S. BTMS emulsiklis ne pats geriausias variantas odai, tik plaukams  rolleyes.gif

Papildyta:
O kaip del uzsakymu is e-shopu? Kainos tikrai geros- o ir uz siuntima, pvz, kokius 10lt sumoket, manau, ne beda, nes su masinuku lekt i kita miesta brangiau gaunasi (kuras+laikas) 4u.gif

QUOTE(Ramiele @ 2012 06 29, 12:12)
Na galvojau sarminis bus vietoj distiliuoto, praskies kazkiek ta alieju. O tų rimtų kremų nenoriu gamint, tad gal apsieisiu su aliejais. Suprantat pas mus mieste aliejus trijų rušių...daugiau nieko nėra. O dėl hidrolato lakstyt į kitą miestą negaliu sau leisti smile.gif Na aliejus porų nekemša man, tai pagalvojau kad vaškas sutirštintų tą aliejų, tik tiek smile.gif O ką jūs pasiūlytumėt vasarai? ax.gif

Atsakyti
Ramiele, jus vien su aliejais anksciau ar veliau prisizaisit 4u.gif sitoj temoj daug info sita tema -kazkada tai ypac placiai buvo diskutuojama, kad nera ypac veido odai gerai vien aliejais teptis pastoviai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 29 birželio 2012 - 11:24
Ačiū už patarimus mirksiukas.gif na netepu kasdien..jau nebežinau kas gerai tai odai tada smile.gif nes koks skirtumas ar aliejų mišinys ar kremas su aliejais hidrolatais ir vaškais. Aišku neišmanau aš labai, bet man taip atrodo ax.gif
Atsakyti
Aš gyvenu tokiame miestelyje kur nėra NEI VIENO aliejaus tinkamo kosmetikai. Aplamai yra trys parduotuvės, trys kavinės, kelios vaistinės ir kelios šiaip vietinės reikšmės parduotuvės.

Viską siunčiuosi. Viską. Ir bent jau veidui, kūnui, plaukams pasidarau pati.

Alioniuk, mano turimo alavijo gelio sudėtis - " ekologiškos sertifikuotos aloe barbadensis sultys, Leuconostoc/radish root ferment filtrate, ksantano guma, argininas."

Dėl BTMS, kodėl tuomet rašo kad galima naudoti ir veidui? blush2.gif
Šiaip tai nedaug aš jo dedu, bet kartais mėgstu, patinka man struktūra kremo su juo. Bet jei sakot geriau nedėti, tada nedėsiu... O kodėl įdomu jis nelabai tinkamas?

Emulsinis vaškas... Sudėtis: Cetearyl wheat straw glycosides (and) cetearyl alcohol.
Pakomentuokit mano klaidas, tikrai būsiu labai dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2012 06 29, 12:34)
Aš gyvenu tokiame miestelyje kur nėra NEI VIENO aliejaus tinkamo kosmetikai.

pas mane irgi nera biggrin.gif kazkaip problemu nematau tame mirksiukas.gif biggrin.gif 4u.gif netas pilnas visko biggrin.gif
Atsakyti
Aš iš vis kaime gyvenu, už kilometro Baltarusija bigsmile.gif Bet viską siunčiuosi. Pasitarkit su merginom, kad nusipirkti tik būtiniausius daiktus. Pasikalbinkit dar kokia vietinę draugę kartu siųstis ir gausis dar pigiau nei parduotuvėje tragiškos sudėties, pirktiniai kremai.

Vien aliejų nenaudokit. Iš savos patirties sakau. Nors pradžioj ir viskas tvarkoj atrodo, bet po to ilgai reikės susidariusią situaciją taisyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redazuka: 29 birželio 2012 - 13:15
QUOTE(Basttet @ 2012 06 29, 09:17)
As galiu savo apmastymus "mokslu pradzioje" papasakoti.
Galvojau, kad ten tie kazkokie btms ir kiti emulsikliai- neaiskios strukturos, o vat biciu vaskas- viskas zinoma ir aisku+tikrai naturalu biggrin.gif Man irgi buvo kilusios mintys, kad gal krema su vasku darytis  lotuliukas.gif
Aisku, pastudijavusi kremu sudeti pamaciau, kad veidui vaskas-nenaudojamas  (arba itin retais atvejais) rolleyes.gif todel vaska puikiai panaudojau balzamo gamybai (aisku, ne tik balzamas, bet kai ir reikia greitai kazko po ranka- ranku, koju minkstinamas  blush2.gif )

Emulsikliai - tai vienas is mitu naturalioje kosmetikoje.
Naturalus emulsikliai yra:
biciu vaskas - biciu darbas smile.gif , nors pilnaverciu emulsikliu nepavadinsi, beto jo reikia gana daug, kad suristi vandeni su aliejumi. Vien su vasku gaunasi labai sunkus, riebus kremai.
lanolinas - aviu vilnu riebalai, t.y. vaskas is avies vilnos. Jo taip pat reikia labai daug. Lanolinas yra be galo sunkus, beto neretai alergizuoja.
lecitinas - gaunamas is vistos kiausinio trinio. Deja jo taip pat reikia labai daug, kad suristi vandeni su aliejumi. Kremai vien su juo labai riebus, gali kimsti poras.

O mes gi norime lengvo, gerai isigeriancio kremo, ir veidui, ir paakiams, ir prausikliu ir t.t. biggrin.gif
O zodis naturalus labai dabar "isvoliotas", juo naudojasi pardavejai. Naturaliu turetu vadintis emulsiklis, kuris gali buti isgautas fiziniu budu, bet likti tokioje formoje, kokioje yra gamtoje (biciu vaskas, lanolinas, lecitinas). Visi kiti yra chemiskai sintezuoti, modifikuoti. Skirtumas tik tame, ar chemiskai sujungti komponentai yra naturalus. Ir cia jau emulsiklius galima skirti i dvi grupes: naturalios kilmes, t.y. is gamtos paimti komponentai/aliejai ir cheminiu budu sujungti (pvz. Nr2, ester de sucre, montanov, gelisucre) ir emulsikliai, i kuriu sudety neieina komponentai randantys gamtoje, juos pilnai isgauna laborotorijose (pvz. BTMS, kondicionuojantis emulsiklis, polisorbatai).
Zalioje kosmetikoje yra leidziama naudoti emulsiklius, kurie yra nors ir chemiskai sintezuoti bet is naturalios zalavos.
Pardavejai dazniausiai nesigilina is ko ir kaip pagamintas emulsiklis. Beto jei aprasyme nebus zodzio naturalus, tai niekas nepirks biggrin.gif . Taip pat niekas nesigilina kokiam tipui priklauso emulsiklis. Todel ir prie katijoniu ir anijoniu emulsikliu raso, kad galima naudoti kremuose, nes jie duoda labai svelnia lengva tekstura smile.gif . Lengva svelni emulsija - tai pagrindinis punktas daugeliui pirkeju, bet deja apie gilu efekta, tam tikra odos problemos sprendima kalba kita...
Todel reikia ziureti realiai. Norint pasigaminti tinkamas priemones, tik su visiskai naturaliais emulsikliai deja nesigaus. Bet aciu Dievui yra galimybe rinktis tarp naturalios kilmes emulsikliu. Taciau vel gi ziureti ju tipus, kokiom grupem priklauso. Siek tiek idejau info apie tai .
Na zodziu, nera viskas taip sudetinga, bet nera ir paprasta smile.gif . Visur reikia galvoti deja
Papildyta:
QUOTE(Refresh @ 2012 06 29, 10:34)
Aš gyvenu tokiame miestelyje kur nėra NEI VIENO aliejaus tinkamo kosmetikai. Aplamai yra trys parduotuvės, trys kavinės, kelios vaistinės ir kelios šiaip vietinės reikšmės parduotuvės.

Viską siunčiuosi. Viską. Ir bent jau veidui, kūnui, plaukams pasidarau pati.

Alioniuk, mano turimo alavijo gelio sudėtis - " ekologiškos sertifikuotos aloe barbadensis sultys, Leuconostoc/radish root ferment filtrate, ksantano guma, argininas."

Dėl BTMS, kodėl tuomet rašo kad galima naudoti ir veidui? blush2.gif
Šiaip tai nedaug aš jo dedu, bet kartais mėgstu, patinka man struktūra kremo su juo. Bet jei sakot geriau nedėti, tada nedėsiu... O kodėl įdomu jis nelabai tinkamas?

Emulsinis vaškas... Sudėtis: Cetearyl wheat straw glycosides (and) cetearyl alcohol.
Pakomentuokit mano klaidas, tikrai būsiu labai dėkinga.

Del BTMS atsakiau ankstesniame poste, trumpai:
. Katijoninių emulsiklių polinė grupė turi teigiamą krūvį. Jų molekulių teigiamo krūvio dalis elektrostatiškai pritraukiama prie molekulių neigiamų krūvių dalių plaukų paviršiuje, dėl to didina jų atsparumą nuplaunant ir suteikia antistatinių savybių. Dėka šių savybių katijoniniai emulsikliai tradiciškai naudojami plaukų (tik plaukų) kondicionierių sudėtyje. Dėl katijoninių produktų kaip emulsiklių odos priežiūros priemonių sudėtyje, ar jie saugus odai, kyla aršūs ginčai. Katijoniniai emulsikliai didesnės koncentracijos yra nuodingi, kadangi gali pernelyg aktyviai reaguoti su ląsteline membrana ir naikinti ją. Kadangi ląstelinės membranos neigiamo krūvio, emulsijos lašeliai lengvai įsiterpia per jas elektrostatinės traukos pagalba ir gali padėti transportuoti toksines medžiagas į odos gylius sluoksnius, padedant dermatitams bei alergijoms atsirasti.
apie katijoninius emulsiklius galite paskaityti stai cia (tik rusu kalba).
BTMS duoda labai svelnia, lengva balta tekstura, bet tai ir yra kabliukas, ant kurio nereiktu pakibti. Katojininiai tik plaukams smile.gif
O jusu recepte greiciausiai ir sureagavo BTMS su ksantanu, na ir siaip sugedo kremukas, jei buvo be konservantu ir su filtrais, cinko oksidas oksidavosi. O tikslia priezasti sunku ivardinti ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Ramiele @ 2012 06 29, 10:32)
Ačiū už patarimus mirksiukas.gif  na netepu kasdien..jau nebežinau kas gerai tai odai tada smile.gif nes koks skirtumas ar aliejų mišinys ar kremas su aliejais hidrolatais ir vaškais. Aišku neišmanau aš labai, bet man taip atrodo ax.gif

tiesiog su vien aliejais Jusu oda negaus pilnavertes prieziuros. Naudodami tik aliejus, Jusu oda palaipsniui gali issauseti, tad reiktu nuspresti - ar pasigilinti i namine kosmetika, bet jau perskaityti info pirmame puslapyje, ar pirktis priemones..
Atsakyti
Visu pirma labai noriu padekoti Alioniukui uz puikia informacija apie emulsiklius bloge thumbup.gif 4u.gif

Taip pat noriu parasyti dar keleta pastabu del pamelusio kremuko. Jau rasiau, kad turejau tokios patirties. Po to bandziau keleta variantu, kad suzinociau kas tarpusavyje reaguoja. Gal but kam nors bus naudinga si informacija blush2.gif
Taigi, sureagavo cinko oksidas ir augalinis kolagenas, kurio sudetyje yra konservantas kalio sorbatas. Mano atveju gavosi kalio druska, kuri ir yra nuodinga doh.gif
Atsakyti
O kuo rekomenduotumėte tepti veidą vasarą? g.gif Pas mane kaip tik baigiasi marulos aliejus tai planuoju kitą pirkinį veido odai, ką galėtumėte rekomenduoti vasaros sezonui?
Atsakyti
QUOTE(Butybė @ 2012 06 29, 11:38)
Visu pirma labai noriu padekoti Alioniukui uz puikia informacija apie emulsiklius bloge thumbup.gif  4u.gif

Taip pat noriu parasyti dar keleta pastabu del pamelusio kremuko. Jau rasiau, kad turejau tokios patirties. Po to bandziau keleta variantu, kad suzinociau kas tarpusavyje reaguoja. Gal but kam nors bus naudinga si informacija blush2.gif
Taigi, sureagavo cinko oksidas ir augalinis kolagenas, kurio sudetyje yra konservantas kalio sorbatas. Mano atveju gavosi kalio druska, kuri ir yra nuodinga doh.gif

aciu 4u.gif
jo, prisimenu Jusu posta, sau pasirasiau, kad cinkas su kalio sorbatu gali taip reaguoti ax.gif , smagu, kai dalijamasi informacija
Atsakyti