Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 18 tema

Apklausa: Kiek Lt vidutiniškai išleidžiate kosmetikos gamybai per mėnesį? (80 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Ačiū labai mirksiukas.gif reikės dar lėkt uogų dadėt
Atsakyti
Sveikos,
iš ko reikėtų juodųjų serbentų hidrolatą daryti: iš lapų ar iš uogų, o gal iš abiejų?
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 25, 14:35)
biggrin.gif  Oi Alioniuk, ačiū labai.
Aš irgi linkstu prie to, kad ne viskas kas sintetika yra mirtinai blogai...
Knisau visur info, kai ką pasiskaičiau, ir galutinai nusiraminau, kai radau kad blogietis parašyta greta prie cinko oksido, ir kad pavojingas neteisingai naudojant. Valgyt neketinu, grynu irgi nesipudruosiu, vadinasi naudoju ir nebesuku sau galvos.
  Pasidariau vakar kremą veidui - neturėjau Nikomulso, bet manau pojūtis panašus su šituo. Derinau su sausu lecitinu (kai smirdėt nustojo, irgi labai patikt pradėjo biggrin.gif ), tai Ice Sunf 3 proc, lecitino 5, aliejų 14 - pakankamai lengvas ir tikrai kaip antra oda. Kūnui dariau ICE 5 proc ir lecitino 5, aliejų 12 - man buvo tirštoka, o riebumo beveik daugiau norėjosi. Labai patogus, tik brinksta ilgokai, o paskui aliejus jame labai lengvai išsimaišo šaukšteliu. Ir vandens galima pripilt bet kada daugiau, ir priedų... Žodžiu, gali pilt ką nori kada nori praktiškai, šildyt nereikia, tik vos vos kūnui šildžiau, kad Bacuri sviestas suminkštėtų. Nežinau, kiek bus mano kremai su daugiau nei 10 proc aliejų stabilūs - laiko reikia. Gal lecitinas atidirbs... Na ir naminė kosmetika ne parduotuvinė, greičiau suvartojama tai ne taip svarbu kad stabilumas metų metais išsilaikytų.
  Jau įsivaizduoju, kad šitas tirštiklis (taip, jis ne visai emulsiklis) bus idealus skystai pudrai. Visai galima be riebalų ar su labai mažai, nelipnu, neblizgu, oda nedūsta. Gėris thumbup.gif
  Dar kitoj vietoj apie polyacrylatus radau, kad jie gali būti stabilūs 7-14 PH, tai galima bus muiluose pabandyti, tirštinimui, šampūniniuose gali būti įdomus... Nežinau, koks PH "pakantumas" konkrečiai šito, bet kada prie progos pratestuosiu 4u.gif


4u.gif
tik vienas patikslinimas - polimerai nesudaro lameliariniu emulsiju, kaip jau rasiau jie sudaro tinkleli (ne ploksteles), i kuri isitaiso aliejaus laseliai. Todel netgi naudodami kartu su grynu lecitinu, kuris gali sudaryti kaip lameliarines, taip ir griztamasias ir tiesiogines emulsijas, lameliu gali nebuti. O Nikomulsas, patikrintas tyrimais irodytas lameliu sudarytojas. Todel ice sunflower ir nikomulso savybes tikrai skirsis. Ir dar, lameliarine emulsija, tai dar nereiskia kad emulsija lengva, tai priklauso ne tik nuo aliejaus dalies, o ir nuo paties emulsiklio.
Ar galetumete apziureti savo kremuka? ar matosi aliejaus laseliai? idomu smile.gif ,aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 25, 16:07)
Manau, tai kryptis, nebūtina daryt tiksliai taip. Man patinka braškių kauliukų aliejus prieš saulę, alyvuogės. Daug kur rašo apie aviečių aliejaus didelį SPF, man kažkaip neįtikėtina kad aliejus gali apsaugoti kaip 30-50 SPF kremas. Visada reikia galvot apie save ir savo odą, ji geriausias rodiklis. biggrin.gif


apie avieciu kauliuku alieju pries koki menesi rasiau, atkeliu:

"Tai gi, del avieciu kauliuku aliejaus , sie skaiciai 28-50SPF gauti is vieno (ir vienintelio tyrimo), kuri visi pazymi prie aliejaus aprasymo Characteristics of raspberry (Rubus idaeus L.) seed oil, Food Chemistry, 69, 187-193, Oomah D., Ladet S., & Godfrey D., 2000)). Sis aliejus buvo lyginamas su titano dioksidu ir tyre jo optines savybes, ant odos jo niekas netyre ir SPF nenustatynejo.

Food Chemistry, Volume 69, Issue 2, 1 May 2000, Pages 187-193
Characteristics of raspberry (Rubus idaeus L.) seed oil
B. Dave Oomah, Stephanie Ladet, David V. Godfrey, Jun Liang and Benoit Girard

"Crude raspberry seed oil was tested using a spectrometer to see where it absorbed radiation. It showed some absorption in the UVC (100 - 290 nm) and UVB (290 -320 nm) ranges. In the UVA range (320 nm - 400 nm) light was mainly scattered, which could offer UV protection by sheer scattering effect.

A general statement is made that the optical transmission in the UV range is similar to titanium dioxide preparations with an SPF of 28-50 and a UV protection factor (PFK) of 6.75 - 7.5."


There was no testing on humans or animals to determine any SPF rating. Some UV absorption was noted in the UV-B and UV-C ranges and some scattering in UV-A. In some way, this was similar to some titanium dioxide preparations. "
Atsakyti
Alioniuk, lupos neturiu. Nematau aš lašelių, nors veizėjau po halogeniniu šviestuvu pakišus. Nežinau, gal nesusidaro tikra lameliarinė emulsija. Bet ta, kuri susidaro, tikrai labai maloni. Kaip gelis ne gelis, nemoku apibūdinti. Ir avižiniai dribsniai (nes pirmame ištirpinau ICE ir tik tada subėriau avižų miltelius. Nebeišsimaišė gerai, reikia tokius brinkstančius miltelinius pirmiau ištirpinti, praktiškai įsitikinau).
Lecitiną ne iš didelio proto naudojau, bet kad šiek tiek riebiau būtų ir aliejus stabilizuotų, odą geriau drėkintų. Gavosi gerai sakyčiau biggrin.gif

Juodieji serbentai.
Galima iš abiejų, nes gydymui vartojami ir vaisiai, ir lapai, ir taip pat skiriasi veikliosios medžiagos. Atsargiai vartoti kieno padidintas kraujo krešumas, bet hidrolatui tai netaikoma manyčiau. Geras stiprinamasis mišinys iš erškėtrožių ir serbentų 1:1.
Vaisiuose yra: vit. C, B1, B2, E, PP (B3), K; citrinų, obuolių, gintaro, salicilo, yyno ir kt. rūgščių,, eterinio aliejaus, fenolkarboksirūgščių (kavos, chlorogeno, kumaro), antocianų, antocianidinų, pektinų, raugų, kalio, natrio, kalcio, magnio, forforo, geležies, seleno, cinko, vario ir kt.
Lapuose - angliavandenių, eterinio aliejaus (pineno, sabineno, kariofileno, alkoholių, fenolių), raugų, iridinų (asperulino), katechinų, vit C, kalio, kalcio, cinko, molibdeno, seleno. Pumpuruose - flavanoidų kempferolio, kvercetino, miricetino glikozidų.

Lapai juodųjų serbentų labai kvapnūs. Nors tikiu hidrolatais ir jų poveikiu, nesitikėkit visų vitaminų juose išsaugoti. Vanduo turi atmintį, tarsi išsaugo informaciją, bet mineralinėm medžiagom iš hidrolatų odos nepamaitinsit. Darykit fitolius, spiritines ar hidroglicerinines ištraukas. biggrin.gif
Daugiau apie žoles tylėsiu(kol iškentėsiu), viską galima rast internete, šiukšlinu temą biggrin.gif

Dėl aviečių aliejaus - va būtent, kad tas optines aliejaus savybes, nustatytas laboratorijoje, dažnai daugelis automatiškai prilygina tokiai pačiai SPF apsaugai ant odos. Tuo tarpu niekas tiksliai dar nežino, kiek jis realiai apsaugo odą. Todėl apie jį ir leptelėjau. O saulę aš laikau stipriu, bet draugu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 25 birželio 2012 - 21:56
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 25, 22:43)

  Darykit fitolius, spiritines ar hidroglicerinines ištraukas. biggrin.gif
 
     


Ačiū už informaciją, kaip fitolius daryti radau receptą, bet niekaip nerandu, kaip daryti hidroglicerinines ir spiritines ištraukas blush2.gif Nemažai skaičiau, beveik visas temas SM perskaičiau, nemažai informacijos ir receptų turiu susirinkus, bet būtent apie ištraukas nieko neradau arba tiesiog praleidau.
Tiesa, dar dėl fitolių, tai kaip suprantu, iš tų pačių serbentų irgi galima daryti? Taip pat žadu daryti juodųjų serbentų ekstraktą, ekstraktus irgi būtų galima daryti iš bet kokių naudingų augalų ir uogų, daržovių, pvz.: agurkų?
Atsiprašau, kad tiek klausinėju, žinau, kad tikrai kažkur buvo rašyta, bet gal praleidau ar nedaskaičiau...
Atsakyti
Sveikos, įsiveržiu į jūsų temą su klausimu, kur pirkote svarstykles? Mačiau, merginos čia kažkada rašė, bet neišsisaugojau nuorodų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo micefee: 26 birželio 2012 - 12:18
QUOTE(micefee @ 2012 06 26, 13:18)
Sveikos, įsiveržiu į jūsų temą su klausimu, kur pirkote svarstykles? Mačiau, merginos čia kažkada rašė, bet neišsisaugojau nuorodų.


http://www.buyincoin...-Digital-Scale/

http://dx.com/c/elec...ital-scales-406
4u.gif
Atsakyti
Labai labai ačiū. 4u.gif
Atsakyti
paneles gal galit pasakyt savo nuomone ar ziniom pasidalint, ka manot apie rusiskus aliejus ea ir ne ea? verti demesio ar ne?
Atsakyti
ir dar iskilo klausimas kiek gali stoveti kremas su ekokonservantu? labai dekui uz info is anksto smile.gif
Atsakyti
Gutka, į abu tavo klausimus nėra vieno atsakymo. Negaliu sakyt, kad rusiški EA blogi, pasakymas "rusiški" labai neapibrėžtas. Pati tokių neturėjau, net negaliu vertinti. Tik tai, kad daugelis jų EA gaminami gamyklose. Man jų kilmė ir sudėtis neaiški, su klaustuku. Galbūt yra ir kokybiškų, manau reiktų pas rusaites pasižiūrinėti,kuriuos tėvyninės gamybos EA ir aliejus jos laiko gerais. Kur pas mus prekybos centruose būna, tikrai nieko gero iš jų. Gal pasipasakos, kurios naudojo, bus objektyviau 4u.gif Geri EA,kiek nagrinėjau internete, ir rusijoje nepigiai kainuoja, daugelis pas juos parduodamų pagaminti tada prancūzijoje, įvairiose kitose šalyse.
Kiek laikysis kremas - priklauso nuo to, kur laikysi, spintelėje ar šaldytuve, kokia sudėtis, kokie priedai, greitai gendantys ar ne, kiek aliejų (riebesni mažiau genda, vandeninė dalis mikroorganizmams veistis palankesnė), kiek švariai dirbta, indelių kuriuose laikysi sterilumas, kuo kabinsi, pirštu ar mentele... Gali laikytis mėnesį, gali pusę metų. Kol kvapas, vaizdas nepasikeičia, naudot galima. Tačiau šviežias visada vertingesnis bus, kaip ir šviežias maistas.
Žinoma, pačių pirmų gedimo ženklų plika aikimi nematome, bet kvapas gana greit išduoda. Uoslė pakankamai jautri, juk žmogui kvapui užuosti pakanka vos 8 molekulių, tik pagalvokit! Net jei kvapas bus užmaskuotas EA, gana greitai prasimuš... Pelėsio aš asmeniškai irgi paniškai nebijau, valgom pelėsinį sūrį, dešrą ir nepergyvenam. Žinoma, supelijusio kremo nebereikia vartoti, tik noriu pasakyti (tai mano nuomonė, galima su ja nesutikt 4u.gif ) kad jei pačios gedimo pradžios ir nesimato, nėra didelės tragedijos, kad tas kelias pereinamas dienas pasitepliosim... Mano galva, labai gedimu gąsdina pramoninių kremų gamintojai, tuo pateisindami visus parabenus kaip mažesnę blogybę. O aš tiesiog kitaip manau biggrin.gif Jei oda rausta, peršti, nepatenkinta - vadinas nebenaudoti, nors ir nieko blogo nesimato. Viskas pagal situaciją, neįmanoma visų gyvenimo atvejų aptarti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 06 27, 10:51)
ir dar iskilo klausimas  kiek gali stoveti kremas su ekokonservantu? labai dekui uz info is anksto  smile.gif

http://www.supermama...?...3262&st=552 4u.gif

tikriausia pirmo puslapio pildymas yra bereikalingas darbas verysad.gif g.gif
Atsakyti