Pradejus eiti bandymu ir eksperimentavimo keliu atsirado tokia mintis/klausimas: ar yra kur nors (jei nera- gal butu tikslinga sia info i pirma psl deti) vienoje vietoje surasyta, ko KATEGORISKAI NEGALIMA daryti/maisyti ir t.t. gaminant naturalia kosmetika. (kaip pvz nepilti greifrutu ekstrakto i gaminius su ksantanu)
Gal musu forumo ismintingiausios gali pasidalinti sia auksine bandymu patirtimi?
p.s. man lb idomu, ar pvz galima deti ksantano i gamini su emulsikliu, jei pvz konsinstencija buna per skysta?
Gal musu forumo ismintingiausios gali pasidalinti sia auksine bandymu patirtimi?
p.s. man lb idomu, ar pvz galima deti ksantano i gamini su emulsikliu, jei pvz konsinstencija buna per skysta?
QUOTE(Basttet @ 2012 06 09, 21:55)
Esu taip dariusi, gaminys patirštėja, bet konsistencija daug geresnė kai iš anksto vandeninę dalį ksantanu sutirštini
Papildyta:
QUOTE(Manyka @ 2012 06 09, 14:24)
Virejeles Sakykit, o yra atitinkamu priemoniu nestuminem pigmentinem demem mazinti, naudoti profilaktiskai, ar cia vienas is reiskiniu, su kuriuo nepakovosi?
Naudok kremus su vit C, Q10, saugokis saulės. Bet nėštumo metu atsirandančios dėmės hormoninės, bent aš su jomis kovą pralaimėjau
QUOTE(neringa.jn @ 2012 06 09, 21:05)
Naudok kremus su vit C, Q10, saugokis saulės. Bet nėštumo metu atsirandančios dėmės hormoninės, bent aš su jomis kovą pralaimėjau
Ajej.. Bet VitC gal bent kiek jas pasviesina, ar ne?
QUOTE(Manyka @ 2012 06 10, 07:59)
Ajej.. Bet VitC gal bent kiek jas pasviesina, ar ne?
"Tamsiuoju" metų periodu efektyviai išblukina rūgštinė kosmetika, pavasarį-vasarą jos negalima naudoti. Bet pašvietus saulutei senos dėmelės vėl mikliai išlenda.
Ką dabar parašysiu, vertinkit kritiškai ir tikrinkit pačios Nėščioms ir vaikams patarinėti tikrai labai bijaus
Dėmės atsiranda nebūtinai hormoninės. Nėščiosios organizmui tenka dirbti ir valytis už du. Todėl man atrodo, kad ne pro šalį truputį pagelbėti kepenims. Nedaryti iš to gydymo, nevartoti gydomosiomis dozėmis, ilgai, daug ir intensyviai - bet kartkartėm pagerti šlamučių arbatos, kartais dilgėlių truputį, vietoj įprastos juodos ar žalios arbatos - kokių švelnių, nedraudžiamų nėščioms žolelių. Kiekvieną žolę pasitikrikit, ar neturit kokių ligų, problemų, kada jos negalima vartoti. Antroj nėštumo pusėj labai rekomenduojamos avietės, jų stiebų, lapų, uogų arbata.
Aš pati su vandeniu kai nepamirštu išgeriu ir vyrui (ypač jei sunki diena po vakarykštės...) įlašinu 1-3 lašus EKOLOGIŠKO (būtinai, nes citrinas labai purškia chemikalais) citrinų eterinio aliejaus. Jis suaktyvina, normaliai veiklai pažadina kepenis. Plačiau apie tai KN pasiskaitykit arba K. Shnaubelto knygose.
Dėmės atsiranda nebūtinai hormoninės. Nėščiosios organizmui tenka dirbti ir valytis už du. Todėl man atrodo, kad ne pro šalį truputį pagelbėti kepenims. Nedaryti iš to gydymo, nevartoti gydomosiomis dozėmis, ilgai, daug ir intensyviai - bet kartkartėm pagerti šlamučių arbatos, kartais dilgėlių truputį, vietoj įprastos juodos ar žalios arbatos - kokių švelnių, nedraudžiamų nėščioms žolelių. Kiekvieną žolę pasitikrikit, ar neturit kokių ligų, problemų, kada jos negalima vartoti. Antroj nėštumo pusėj labai rekomenduojamos avietės, jų stiebų, lapų, uogų arbata.
Aš pati su vandeniu kai nepamirštu išgeriu ir vyrui (ypač jei sunki diena po vakarykštės...) įlašinu 1-3 lašus EKOLOGIŠKO (būtinai, nes citrinas labai purškia chemikalais) citrinų eterinio aliejaus. Jis suaktyvina, normaliai veiklai pažadina kepenis. Plačiau apie tai KN pasiskaitykit arba K. Shnaubelto knygose.
Jau nepamenu, kas žadėjo kvepalų gamyboje naudoti Izopropil miristatą. Kažin ar pasiteisino jis kaip kvapo fiksatorius ar ne?
as kaip gaudavau naujas prekes visa laika uzsiklijuodvau lipnia etikete ir ten pasasydavau kur tirpsta,kam naudoti,kiek naudoti ir t.t.
as karta bisabolio ilasina i vandeni nezinau kaip man ten susisviete na bet jau galvoj istrigo kad tik aliejui jis tirpsta
kas del tu nestumo metu atsiradusiu demiu
kaip laukiasi ilindau i braskiu lysve tai zole israuti tai uoga nuskinti ir po tokiu mano darbu is karto karto atsirado keletas demiu, saule kaip tik spigino is priekio ,net nepagalvojau kokia kepuraite uzsidet veidui apsaugoti
ziemos metu kaip ir buvo jos nelabai matomos ,bet tik saulei pabuvau be apsauginio kremo ir vel jos islindo
dabar pasidriusi krema su cinku,titanu ,tamanu avieciu al,kaip ir nieko
Taip, galima aš taip visuomet darau, nes man labiausiai tinkantys/patinkantys kremukai gaunami gan skystos konsistencijos, be ksantano įkorporavimo tai būtų kaip skystimėliai losjonai . Rekomenduojamas ksantano kiekis (pagal AZ) 0.2-0.3 %, bet aš kartais net mažiau pvz 0.15 dedu ir patirština. Dedu prieš šildant į vandeninę dalį.
As sumakulinau, o paskui pagalvojau- "blyn, gal situ dvieju dalyku negalima kartu naudoti"
Papildyta:
Papildyta:
Joa, su etiketem- gera mintis nes kartais norisi "cia ir dabar" ir nera laiko begti prie PC ir ziureti, kur kas ka gali
Gal ka galite patarti, kokie EA- kontaktinei alergijai gydyti? Be marokinių ramunėlių EA yra dar kokie veiksimgi?
QUOTE(neringa.jn @ 2012 06 09, 22:05)
Esu taip dariusi, gaminys patirštėja, bet konsistencija daug geresnė kai iš anksto vandeninę dalį ksantanu sutirštini
Papildyta:
QUOTE(Tendre @ 2012 06 10, 15:46)
Taip, galima aš taip visuomet darau, nes man labiausiai tinkantys/patinkantys kremukai gaunami gan skystos konsistencijos, be ksantano įkorporavimo tai būtų kaip skystimėliai losjonai . Rekomenduojamas ksantano kiekis (pagal AZ) 0.2-0.3 %, bet aš kartais net mažiau pvz 0.15 dedu ir patirština. Dedu prieš šildant į vandeninę dalį.
Papildyta:
Joa, su etiketem- gera mintis nes kartais norisi "cia ir dabar" ir nera laiko begti prie PC ir ziureti, kur kas ka gali
QUOTE(zydrem @ 2012 06 10, 15:05)
as kaip gaudavau naujas prekes visa laika uzsiklijuodvau lipnia etikete ir ten pasasydavau kur tirpsta,kam naudoti,kiek naudoti ir t.t.
Gal ka galite patarti, kokie EA- kontaktinei alergijai gydyti? Be marokinių ramunėlių EA yra dar kokie veiksimgi?
Aromatinių ravensarų (ravensara aromatica) mažina alergines organizmo reakcijas, naudojant ilgesni laiką susiformuoja organizmo atsparumas įprastiems alergenams. Nenaudoti vaikams iki 3m.
Dalinuosi teorija, o ne praktika
vakar KN info skaiciau, tai siaip lyg ir neblogas EA (ne vien tik alergijai gydyti)
Radau toki str.- Pasidaryk pats. Hidrolatas
Kas nors destiliavote augalus tokiu budu?
QUOTE(redazuka @ 2012 06 10, 22:30)
Aromatinių ravensarų (ravensara aromatica) mažina alergines organizmo reakcijas, naudojant ilgesni laiką susiformuoja organizmo atsparumas įprastiems alergenams. Nenaudoti vaikams iki 3m.
Radau toki str.- Pasidaryk pats. Hidrolatas
Kas nors destiliavote augalus tokiu budu?