Vakar pasigaminau kaukę plaukams. Receptukas buvo rastas internete,
Paloma's LAB blog'e. Aš jį truputį pakeičiau pagal turimus ingridientus. Esu šviesinusi plaukus, nors ir augaliniais dažais, bet kadangi plaukas gan ilgas - ypač uodega laaabai išsausėjusi buvo.
Buvau labai nustebusi, kai išploviau galvą - plaukai tiesiog nepakartojami: nepaprastai žvilga, purūs, pamaitinti (labai gerai išsišukavo), švelnūs, plaikstosi, juda - pilni gyvybės.
Dabar naudosiu tik natūralias kaukes.
Ačiū tau, Palomina, už tokį gerą receptuką
Receptą pakeičiau štai taip:
7 ml makadamijų aliejaus;
6 ml linų sėmenų aliejaus;
3,2 ml kokosų aliejaus;
4 g tucuma sviesto;
4 g mango sviesto;
5 g BTMS emulsiklio;
80 ml distiliuoto vandens;
0,1 g kofeino;
10 l. augalinių keramidų;
11 l. skystų šilko proteinų;
8 l. vitamino E;
10 l. pelargonijų (Pelargonium Asperum) EA
10 l. ylang - ylang complete EA
3 l. šalavijo (Salvia sclarea) EA
20 l. ekokonservanto.
Būčiau dėjusi daugiau kokosų aliejaus, bet neturėjau daug. Net išplovus plaukus EA aromatas kurį laiką jautėsi.
Nežinau, kaip jūs darote, bet aš kaukę dėjau ant sausų plaukų, tepiau iki pat šaknų. Laikiau gal kažkur apie 40 min. Tada, deja ploviau neekologišku, bet mano galvos odai labai tinkančiu šampūnu. Plaunant jautėsi, kad aliejai neleidžia šampūnui išdžiovinti nei plaukų nei galvos odos. O rezultatą labai gyrė namiškiai.
Taip pat dar gaminau ir porą kremukų. Mane labai erzindavo manuka EA kvapas, o be šio EA aš niekaip negaliu išsiversti. Taigi, šįkart į gydomajį nuo spuogelių pienelį lašinau 11 l. manuka EA ir 6 l. vetiverijų burboniškų. Gavosi gan malonus kvapas, matyt, vetiverijos kvapas labai tinka prigesinti manukos kvapui.