QUOTE(neringa.jn @ 2012 05 17, 19:56)
Nežinau, kas yra gluosnio aspirinas. Kalbu apie salicilo rūgštį. Kosmetikos priemonėse nenurodama salicilo rūgšties kilmė, gal ji būna ir sintetinė, o gal iš gluosnio, čia labiau chemijoje pasikausčiusios pasakytų. Kosmetikos gamybai skirtose parduotuvėse būna salicilo rūgšties, nurodant, kad ji gauta iš gluosnio žievės. Bet tai yra rūgštis ir todėl visur perspėjama apie odos jautrumą saulei naudojant tokias priemones, nors riebiai, užterštai odai tai puiki kremų sudėtinė dalis
Aš ir turėjau galvoje salicilo rūgštį ... juk aspirinas gautas būtent iš gluosnio.
Aš niekur neradau kad salicilo rūgštis didintų UV jautrumą, tik kad didesnė jos koncentracija, na kaip ir visų rūgščių, gali tapti priežastimi hiperpigmentacijai. Man labai patinka salicilo poveikis odai... vienintelis dalykas kuris padeda spuoguotai nugaros odai.
Radau, kad salicilo rūgštis tirpsta aliejuje... kažin jai gluosnio žievę užpylus kokiu aliejumi, kurį paskui naudot... tarkim vakare veidui valyti... nusluoksniuotų tuo pačiu švelniai odą, pylingo nebereiktų... o dar ir poras sutrauktų... ar nesamones čia svaigstu? ...kremų negaminu, kažkaip brangu atrodo net pradėt, tik šiaip ką iš gamtos panaudoju
Agnė/Ramutė gal galėtumėte pasidalint kuo vyrą tepliojat , mano dukra turi tokią pačią bėdą.