Sveikos, noriu padėkoti už daaaaugybę medžiagos skaitymui, kai atradau šią temą, vis paskaitau, jau beveik visas temas perskaičiau
Ir kasdien vis ką nors naujo sužinau
Aš jau kurį laiką gaminuosi veido kremus, nemažai eksperimentavau, kol radau kas mano odai tinka, bet darau labai paprastos sudėties kremukus, tik iš aliejų, hidroliatų, emulsinio vaško, bei EA, kažkaip niekaip nepasiryžtu daugiau priedų naudoti, nors pas jus kasdien apie visokius paskaitau, bet matyt dar nesubrendau tam, o gal kai kam ir nesubręsiu, kas daugiau link chemijos, nes man labai patinka, kai tik iš gamtos viskas
Ir dabar odai tinka ir labai patinka tai, ką naudoju, nors nagai vis niežti eksperimentuoti toliau, ką neišvengiamai ir darysiu.
Įdomumo dėlei dabar jau kelintą kartą darausi kremuką - rožių hidroliatas (45ml), lygiom dalim avokado/abrikosų kauliukų/kokosų aliejai (po 10 ml.), cetearyl glucoside, morkų sėklų, rožmedžio EA. Labai lengvas, susigeria į odą, gerai drėkina, nelieka riebumo jausmo. Oda mano mišri, vietom sausesnė, jautroka, vietom riebesnė, kažkaip šitas kremukas gerai subalansuoja man viską, nors toks paprastutis.
Turiu klausimą dėl pienelio gamybos. Noriu pasigaminti kūno pienelį. Išbandžiau varijuodama su tuo ką turėjau čia kažkurioj temoj buvusį receptą su kokoso pienu, labai patiko kvapas, bet tekstūra nelabai. Dabar galvoju gal neišplakiau pakankamai, kol dar šiltas buvo. O gal netinkamą emulsiklį dėjau? Kažkaip visur naudoju cetearyl glucosides iš KN (pieneliui dėjau 5%), vis nepasiryžtu pereit prie kokio kito (KN kaina nepatinka), vilioja išgirtasis Olivem 1000 dėl savybių, ir sudėtis lyg nieko atrodo, o ieškant pigiau nusipirkti cetearyl glucoside nerandu, visur cetearyl alcohol, o man vis atrodo, kad tas iš KN natūralesnis, na gal perdaug paranojiška esu, bet jei pamatau sudėty žodį 'alcohol', tai jau man atrodo 'blogietis', t.y. kad nedarys vien gera odai, gal neteisingai mąstau?
Pvz. glikozidai kiek pamenu skyla į cukrų ir aglikoną, kurio dalis irgi yra ir alkoholiai. Bet vistiek tai bus natūralus produktas, o kaip pvz. cetearyl alkohol? Jis gali būti natūralios, ar sintetinės kilmės kiek žinau, bet kuom konkrečiai jie skiriasi? Atsiprašau jei labai suvėliau klausimą, chemijoj nelabai pasikausčius esu
Ir iš vieno kausimo jau du išėjo, tai konkretizuoju po viso šito "veltinio": 1. kokį emulsiklį rekomenduotumėt kūno pieneliui (kuo natūralesnės sudėties), 2. kuom skiriasi cetearyl alcohol ir cetearyl glucosides?