QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 12, 14:11)
Įdomu, kodėl patinka mažesnis CE arba BTMS procentas? Pažiūrėjau Alionuko receptus :
su BTMS butu taip:
BTMS 2,1%
cetyl alcohol 4,2%
su kondicionuojanciu emulsikliu:
kondic.emulsiklio 2,4%
cetyl alcohol 4,8%,
tai sudėjus CE + CA išeina net 6,3-7,2%, o pas mane viso 4%.
Ar tikrai tas CA toks gėris? Man asmeniškai jis nelabai patinka, labai retai dedu tik į rankų ar kojų kremus
man asmeniskai su CA balzamai lengvesni, negu vien su BTMS
. Jei kalbeti apie plaukus, tai cetyl alcohol veikia ne tik kaip tirstiklis, jis papildomai kondicionuoja plauka, pagerina jo struktura, apgaubia plauka vandeniui atsparia plevele. Cetyl alcohol ieina i dauguma emulsikliu: BTMS, Nr1, Nr2, olive duoceur. Sudetyje nurodo cetearyl alcohol - o tai cetyl + stearyl alcohol (jei gerai prisimenu tai 50%/50%).
Papildyta:
QUOTE(Ievulyte @ 2012 05 12, 14:35)
Kazi ar yra koks svelnus budas eteriniais uzkirst kelia ligoms, kad ir dabar sloguoju baisiausiai, o maziuko atskirt nuo manes ner galimybiu (abu ligoninej gulim, slaugau mazuliuka), tai bijausi kad dar nuo manes negautu zarasu. Kazi gal jam pauostut kokio arbatmedzio duot karts nuo karto, ar gvazdikeliu, dar kazko? Kolekcija turiu didziule, tik laiko ja realizuot nedaug
as savo sunui islipdziau is balto molio (kuris pats greitai sustingta) ivairiu formu akmenuku. Ant akmenuko uzlasinu EA, ir padedu jam i kisene (siaip ir pati tokius akmenukus nesioju
), arba padedu salia lovos, kai miega. Kvapas sklinda praktiskai tik jam. Jei persala dazniausiai uzlasinu arbatmedzio, neturiu didelio EA asortimento