Ačiū, Saule/Guoda, šiandien užsiimsiu gamybom, išseko visokios atsargos, ir žinoma bandysiu dušo želę. Kaip ir šampūnas, su emulsikliu ir cetyl alkohol ji turbūt bus neskaidri, kaip pastebėjai, bet man kaip Alioniukui norisi BTMS ar kond. emulsiklio naudot mažesnį procentą, tai gal dėsiu ir to ir to, na kaip susišvies...
Dėl konferencijos - aš už visokias, kokias pavyktų susiorganizuot. Jei Alioniukas sunkiai gali "gyvai" dalyvauti, gal susibėgt kitoms ir ją kompu "prisijungti", aišku datą reikia derint iš anksto. Man labai patiktų gyvai pabendrauti, ir gaminius būtų galima pasirotyt, išsičiupinėt, pasibandyt, smalsu gi nežmoniškai
Vasaros metu, tai kokiam Vilniuje geru oru net parke galima susitikt, pasiimt nešiojamą kompą, mobilų internetą, turiu diktofoniuką tai ir įsirašyt galima.
Aidar
Dehidratuota oda - būklė, ilgalaikių įvykių/veiksmų pasekmė, kažkiek tavo organizmo prigimties nulemta, nesisprendžia iškart, nėra priemonės kad patepsi ir viskas susitvarkys. Tai ne uodo įkandimas, kurį gali patept varpine levanda, keiptaunine ramunėle, praeis tinimas, niežėjimas ir nieko nebereikės daryt. Svarbu labai, kaip ir kiek prausiesi, kuo, ypač jei kalbi apie dehidratuotą veido odą. Oda nesukurta prausimui, kuo mažiau ploviklių ant jos, tuo geriau. Net natūralus, gerietis gasulo molis gali sausint. Eksperimeto dėlei, pasičiupinėk kokia tavo oda - kaip imdama žiupsniuką druskos suimk dviem pirštais ant riešo vidinės, išorinės pusės, apatinio žandikaulio - kokio storumo susiima? Jei ploniukas (kaip ir mano), keli mm, tavo oda plona, ji greičiau sausės, bus jautesnė, jei pusė cm ar tiesiog toks vaizdas, kad oda nesusiima, keliasi kartu su apatiniais sluoksniai, tai ji stora, dažniausiai riebesnė/normali (tokią kaip pati vadina"krokodilo" odą turi viena draugė, ji gali kremu teptis, gali nesitept, oda ne tokia jautri, mažiau raukšlėjasi). Dehidratuota gali būti ir riebi oda, tada jai tiesiog trūksta drėgmės. Jei tau greit kemša poras, jei gydai aknę - galėjo tos priemonės nusausinti. Ieškok priežasties, gal kalta kokia lėtinė liga, oda ypač sausėja jei yra problemų su skydliauke, kepenimis, plaučiais, inkstais, žarnynu... Sausins dideli kavos kiekiai, alkoholis. Saulė - nedidelis pasideginimas odą normalizuoja, daug sausina ir sendina. 10-15 min. be apsaugos, tik su kremu ar aliejum pasitepus gali puikiai aptvarkyt spuogus ir sureguliuot sebumo gamybą, sumažins uždegimą, nes saulei veikiant odoje gaminasi ne tik vitaminas D, bet ir uždegiminių procesų reguliatorius fermentas katelicidinas (angl. cathelecidin). Apsauga nuo saulės sausina, dar labiau sausina kol ją nugramdai valymas, geriau nešiot kepuraitę su snapeliu, skrybėlaitę (gi visos holivudo žvaigždės kepurėtos), tepamos apsaugos be kalbų reikia nebent pietuose arba baltaodėms snieguolėms. Fizinis aktyvumas - irgi drėkins odą, du-tris kartus per savaitę nors keliolika minučių aktyvios veiklos, kad širdelė padirbėtų ir oda paraustų, su krauju reikalingos medžiagos atbėgs ten, kur jų labiausiai reikia, ir drėkins geriau negu išgerti penki litrai vandens. Maistas, poilsis -viskas svarbu... Tai, ką užtepam, labai maža dalis prasiskverbia giliau negu viršutinis raginis odos sluoksnis. Jo drėkinimas (dar svarbiau neišsausinimas) neduos tokio efekto kaip vidinis, bet drėkint reikia... Siūlyčiau pasigamint drėkinantį serumą (neriebalinį, kaip miceliniai vandenukai, tik aktyvai ir EA, CO2), praturtintą gėriais visokiais pagal savo odos tipą, juo pasitept nusiprausus NENUŠLUOSTYTĄ odą, tada lengvu, porų nekemšančiu aliejumi ir pasidaryt veido masažą. Nušausi du zuikius- priemonės geriau įsigers ir kraujotaka suaktyvės. O prieš aliejų užtepta priemonė šiokį tokį barjerą aliejui duos. Man aliejai nekemša porų, bet vis tiek jų ant veido nemėgstu, tai po masažo truputį palaikius nusiplaunu drungnu vandeniu, tada tepu toniku ir kremu. Masažas gal buvo temoj aptarinėtas, bet gi ne visos viską skaito, įkelsiu nuorodą (tai japonų masažuotojos metodika, Tanaka masažas, bet rusės mergaitės filmukas man aiškesnis, originalą galit pažiūrėt angliškai, ir manau nereikia taip tampyt veido kaip ta rusaitė, pirštai turi daugiau skysti). Masažo aliejų susimaišau keletui kartų iš kelių aliejų ir pridedu EA pagal norą, kaitalioju.
http://www.youtube.c...feature=related http://www.youtube.c...feature=related Ieškok ir atrasi, kas tau tinka. Sakei, nepatiko emulsikliai, jautėsi riebumas - gal tiesiog reikia lengvesnių aliejų, mažiau emulsiklio, kitokių formulių. Kūno odai palmarozų ea daro stebuklus, ir visi eteriniai, kuriuos galima naudot duše. Jie sureguliuoja odos procesus, už šitą atradimą esu be galo dėkinga Kvapų namams ( tai Kurto Schnaubelto metodika, kažkada šiemet turi atsirast jo knyga lietuvių kalba, labai laukiu ir čia visoms rėksiu kad pirktumėt, kai tik bus
). Mano kūno oda irgi sausa, bet apie 20 lašų eterinio per visą kūną - ir odos netraukia, galiu kremu net nebesitept, jei tingiu. Galima maišyti kelis, kad labiau patiktų kvapas ar norint keleriopo poveikio.
Nu, einu gamint