Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Apart @ 2012 06 26, 12:03)
Sveika, man pirmą kartą taip buvo- 2 mėnesius vaikščiojau kaip girta, tiksliau būna tokia būsena kai žmogus įsistebeilija į vieną tašką ir negali žvilgsnio atitraukti- tai va tokia būsena.
viskas praėjo ir nepasikartojo smile.gif

Aciu uz atsakyma. Lauksiu ir as kol pageres, nes dabar tik i sonus svirduliuoju, kartais pats vaizdas isplaukia, ziogai galvoje groja.
Dziugu, kad jums nepasikartojo 4u.gif as tik pries kelias savaites suzinojau diagnoze, dar nesusigyvenau su viskuo, bet labai stengiuosi, kad pavyktu susidraugauti su sia liga. Pas daktarus liepta pasirodyti tik po keliu menesiu, tai geriu B ir D vitaminus. Pasedesiu pas jus temoje kuri laika, nes daugiau nera kur pasiklausti rupimu dalyku.
Atsakyti
Dar klausimelis, gal yra besigydanciu Anglijoje? Gal ten greiciau vaistu galima sulaukti? Ar ten kompensuoja vaistus? Busiu dekinga uz informacija (galima ir i AZ).
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2012 06 26, 22:34)
Dar klausimelis, gal yra besigydanciu Anglijoje? Gal ten greiciau vaistu galima sulaukti? Ar ten kompensuoja vaistus? Busiu dekinga uz informacija (galima ir i AZ).

Manau Anglijoje tikrai sunkiau vaistu gauti g.gif jei jauciate IS simptomu, kreipkites i IS centra, galit pasakyt, kad lengvai kazkas patirpo ar siaip kokie negerumai atsirado vel, nes tarp paumejimu turi praeiti bent menesis, kad uzrasytu kaip antra paumejima ir tada neurologu konsiliumas skirs vaistus smile.gif o gal jums tu paumejimu visai nebus ir tu vaistu nereikes smile.gif Kaip prasidejo IS jums? kokie simptomai pasireiske?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteleee26: 26 birželio 2012 - 23:23
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 06 26, 23:21)
Manau Anglijoje tikrai sunkiau vaistu gauti g.gif jei jauciate IS simptomu, kreipkites i IS centra, galit pasakyt, kad lengvai kazkas patirpo ar siaip kokie negerumai atsirado vel, nes tarp paumejimu turi praeiti bent menesis, kad uzrasytu kaip antra paumejima ir tada neurologu konsiliumas skirs vaistus  smile.gif o gal jums tu paumejimu visai nebus ir tu vaistu nereikes  smile.gif Kaip prasidejo IS jums? kokie simptomai pasireiske?

Man pries nepilna menesi prasidejo pykinimai, tada staiga pradejo dvejintis vaizdas, nutirpo puse veido ir sono. Dabar jauciu kartas nuo karto dilgciojimus pirstuose, padegina ranku oda, silpnumas kojose, svirduliuoju, dvejinasi vaizdas tik gulint arba pakreipus galva sonu. Be to, gydytoja perzvelgus mano ligos istorija, pasake, kad cia galimai antras paumejimas, nes pries tris menesius buvo nutirpus ir skaudejo desine ranka, tada gyde kaip uzdegima. Bijau, kad po keliu menesiu vel nebutu kazko panasaus.
Kazkaip abejoju, kad paumejimu nebus, zidiniu smegenyse nemazai, o pradeti gydyma geriau kuo anksciau. Man uzteko vien to, kad laukiau daugiau nei savaite kol paguldys i ligonine, nors jauciausi labai prastai, uz MRT teko pinigelius kist ir visiems tik kist ir kist, kad kazka darytu. Pasidziauge, kad neva anksti nustate ir tuo viskas pasibaige, o man dar visas gyvenimas pries akis, ka tik mokslai pabaigti.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2012 06 27, 13:52)
Man pries nepilna menesi prasidejo pykinimai, tada staiga pradejo dvejintis vaizdas, nutirpo puse veido ir sono. Dabar jauciu kartas nuo karto dilgciojimus pirstuose, padegina ranku oda, silpnumas kojose, svirduliuoju, dvejinasi vaizdas tik gulint arba pakreipus galva sonu. Be to, gydytoja perzvelgus mano ligos istorija, pasake, kad cia galimai antras paumejimas, nes pries tris menesius buvo nutirpus ir skaudejo desine ranka, tada gyde kaip uzdegima. Bijau, kad po keliu menesiu vel nebutu kazko panasaus.
Kazkaip abejoju, kad paumejimu nebus, zidiniu smegenyse nemazai, o pradeti gydyma geriau kuo anksciau. Man uzteko vien to, kad laukiau daugiau nei savaite kol paguldys i ligonine, nors jauciausi labai prastai, uz MRT teko pinigelius kist ir visiems tik kist ir kist, kad kazka darytu. Pasidziauge, kad neva anksti nustate ir tuo viskas pasibaige, o man dar visas gyvenimas pries akis, ka tik mokslai pabaigti.

Tai tikrai nelaukit ir kreipkites del vaistu 4u.gif kolkas galit pavartot plecianciu pvz sermion ar trental, b grupes vitaminu neurorubinas tabletemis arba dar geriau susileist smile.gif taip pat daug kas is musu vartoja lecitina ir zuvu taukus arba linu semenu alieju flax oil smile.gif Ir svarbiausia kuo daugiau optimizmo ir jokiu liudnu minciu 4u.gif Pamatysit gausit vaistu ir bus geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 06 27, 15:55)
Tai tikrai nelaukit ir kreipkites del vaistu 4u.gif kolkas galit pavartot plecianciu pvz sermion ar trental, b grupes vitaminu neurorubinas tabletemis arba dar geriau susileist smile.gif taip pat daug kas is musu vartoja lecitina ir zuvu taukus arba linu semenu alieju flax oil smile.gif Ir svarbiausia kuo daugiau optimizmo ir jokiu liudnu minciu 4u.gif Pamatysit gausit vaistu ir bus geriau smile.gif

Aciu uz palaikyma 4u.gif Geriu neurorubina ir D vitamina (lasus). O plecianciu tikrai galima? Man paskutiniu metu toks jausmas, kad spaudimas galvoje pakiles, pvz atsitupus ar pasilenkus, kaip kuju pradeda per galva dauzyt, skauda g.gif Nusipirkau siandien "Kerepla", skaitineju, geru emociju suteikianti knyga smile.gif
Atsakyti
Sveiki, mano teta bijo,kad serga IS.Ji,eidama pozemine pereja,pajuto keista svaiguli,susidvejinima akyse,ir panikos priepuoli- kad tuoj grius arba mirs.Bet tai truko tik pora minuciu.MB jai aiskino,kad jam tai ,kai IS pasireiske, bent panikos priepuoliu nebuvo.Tetai 78 metai.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2012 06 27, 16:06)
Aciu uz palaikyma  4u.gif  Geriu neurorubina ir D vitamina (lasus). O plecianciu tikrai galima? Man paskutiniu metu toks jausmas, kad spaudimas galvoje pakiles, pvz atsitupus ar pasilenkus, kaip kuju pradeda per galva dauzyt, skauda  g.gif  Nusipirkau siandien "Kerepla", skaitineju, geru emociju suteikianti knyga  smile.gif

Neurologai daznai rekomenduoja panaudoti plecianciu smile.gif Mane ta knyga nuteike blogai, tad nukisau ja kuo giliau smile.gif
Atsakyti
LumiLumi- nesijaudinkit, turi buti gerai, jauna esat, as vis laikau kumsciukus uz visus kas serga ir save- turi buti gerai, labai nepanikuokit, nors zinau- susitaikyti sunku..

kerepla ir as skaiciau..mmm g.gif nezinau..nemanau kad sugebejo perteikti emocija..tokia man labai jau pop knyga.aisku mano nuomone cia, bet tokia nekazka..

o del tos tetos..tai zinot..as savo grieztos nuomones nenoreciau sakyti, bet vat neturi zmogus ka veikti ir sugalvoja absurdisku nesamoniu..

sveikateles visiems!!!!!!!!!!! ax.gif

ir aciu uz pasisakymus del to mano "nuotykio" po Capaxono
Atsakyti
as irgi del tetos parasysiu, viena karta susvaigo galva ir galvoja, kad cia IS g.gif be to, kiek zinau, tai jaunu zmoniu liga, o jai tiek metu... greiciausiai cia su kraujotaka susije... manau, cia greciau gali buti ateroskleroze (jei jau taip nori to pavadinimo)
Atsakyti
sveiki visi smile.gif

gal kas zinot VU Santariskiu kliniku poliklinikos 505 berods ar 506 kabineto tel nr? reikia vaistam pasiskambinti, o telefono nebeturiu, numeciau kazkur g.gif
Atsakyti
gal kas zinot VU Santariskiu kliniku poliklinikos 505 berods ar 506 kabineto tel nr? reikia vaistam pasiskambinti, o telefono nebeturiu, numeciau kazkur g.gif
[/quote]
aš tuo registruojuos dėl vaistų : 868409678 4u.gif
Atsakyti