Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Karolinan80 @ 2012 10 30, 23:24)
oj visai pasimeciau, bet aciu Dievui padarius MRT - be pakitimu. man darytas tik smegenu, aprasymas taip pat tik apie jas, o nervu sistemos ten nesimato, ar kraujotakos ar kaip? jus gal zinote ? Nes atsakyme apie tai nieko neraso...

Sveikute, na per MRT matosi viskas (ne tik kad smegenys yra 4u.gif ) ir jei parase kad viskas gerai- reiskia viskas gerai mirksiukas.gif jei yra kazkokiu pakitimu ar zidinuku tai matosi iskarto.
Atsakyti
QUOTE(Karolinan80 @ 2012 10 30, 22:24)
oj visai pasimeciau, bet aciu Dievui padarius MRT - be pakitimu. man darytas tik smegenu, aprasymas taip pat tik apie jas, o nervu sistemos ten nesimato, ar kraujotakos ar kaip? jus gal zinote ? Nes atsakyme apie tai nieko neraso...

Tikrai, kad aciu Dievui, labai dziaugiuosi uz jus 4u.gif Smegenys yra musu nervu sistemos dalis (kaip ir stuburo smegenys bei periferiniai neuronai), mato jie viska, ir kraujotaka matosi. Jei viskas gerai, vadinasi gerai thumbup.gif Gal ir jus pabandykit sveikiau pagyventi (kalbu apie maistuka mirksiukas.gif ), turetu ir organizmas susitvarkyti 4u.gif Gal manksteliu kokiu.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2012 10 31, 00:22)
Tikrai, kad aciu Dievui, labai dziaugiuosi uz jus  4u.gif  Smegenys yra musu nervu sistemos dalis (kaip ir stuburo smegenys bei periferiniai neuronai), mato jie viska, ir kraujotaka matosi. Jei viskas gerai, vadinasi gerai  thumbup.gif  Gal ir jus pabandykit sveikiau pagyventi (kalbu apie maistuka  mirksiukas.gif  ), turetu ir organizmas susitvarkyti  4u.gif  Gal manksteliu kokiu.

Pazistu viena zmogu (dabar jis jau pensininkas), jam jaunystej buvo taip nutirpe kojos, kad net nepaejo, atstatinejo ligoninej net 2 menesius su visokiom elektros sroves ir kitom procedurom, bet jam nebuvo isetines sklerozes, aisku tais laikais ne MRT nebuvo, bet daugiau jam gyvenime nieko neatsitiko panasaus i IS. Jis sako, kd viskas buvo nuo nervu, nervines itampos.
Atsakyti
Mane siunte del zidinuku.. tai sakau gal i tai ir greipe demesi, o jei kita kokia liga jos neziurejo...
Atsakyti
QUOTE(Karolinan80 @ 2012 10 31, 11:51)
Mane siunte del zidinuku.. tai sakau gal i tai ir greipe demesi, o jei kita kokia liga jos neziurejo...

Vistiek bet kokie pakitimai smegenyse yra matomi, jei butu liga, kuri daro kazkokius pakitimus smegenyse, tie pakitimai vistiek matosi (demiu ir kitokiu dariniu pavidalu), ir i tokius dalykus ziuredami nuotraukas jie atkreipia demesi, ar nuotraukas jums dave?
Papildyta:
Man turbut vel paumejimas, saltukas jau nuo kojos uzlipo iki papu , pusiausvyra nekokia, pirksiu neurorubino, prasysiu, kad MB suleistu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2012 10 31, 14:13)
Vistiek bet kokie pakitimai smegenyse yra matomi, jei butu liga, kuri daro kazkokius pakitimus smegenyse, tie pakitimai vistiek matosi (demiu ir kitokiu dariniu pavidalu), ir i tokius dalykus ziuredami nuotraukas jie atkreipia demesi, ar nuotraukas jums dave?
Papildyta:
Man turbut vel paumejimas, saltukas jau nuo kojos uzlipo iki papu , pusiausvyra nekokia, pirksiu neurorubino, prasysiu, kad MB suleistu  smile.gif

Nuotraukas reikejo pirkti, tai lb brangu, pirkau USB viska sukele tai ziurinejau namuose, nieko nesuprantu biggrin.gif Negaliu suvokti kas man gali buti.. dar bandysiu puseserei nusiusti ji aprasineja tokius tyrius, tik kazin ar iseis internetu siusti tokius dalykus :/
Atsakyti
QUOTE(Karolinan80 @ 2012 10 31, 14:19)
Nuotraukas reikejo pirkti, tai lb brangu, pirkau USB viska sukele tai ziurinejau namuose, nieko nesuprantu biggrin.gif Negaliu suvokti kas man gali buti.. dar bandysiu puseserei nusiusti ji aprasineja tokius tyrius, tik kazin ar iseis internetu siusti tokius dalykus :/

Manau iseis, man tokius dalykus geriausia skaipu siusti, jeigu leidzia nuotraukas is usb issikopijuoti i kompiuteri 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
gyvenu su diagnoze nuo 2005 netų, o su liga, kaip dabar suvokiau gal nuo kokių 16-17 metų, bet iki 2005 jos niekas net nepamanė įtarti. Taigi iki tol laikiau save sveika, tik kartais nemokančia tiesiai pastatyti pėdos ir nemokančia žmoniškai vaikščioti net ir lygiais šaligatviais. Dabar manau, kad ankstyvesnė diagnozė būtų tik paskubinusi ligą, nes anuomet su gydymu buvo prasčiau, o aš, iš prigimties jautri, nervais viską bučiau tik pabloginusi. Beveik nuo pradžių gydžiausi Rebifu, visko buvo pirmus metus, paskui lyg nieko. Ilgai dvejojau, kol ryžausi nutraukti vaistus, nutraukusi vis tiek dvejojau, kol ryžausi pastoti. Dabar auginu beveik 16 mėnesių mergytę. Nesileisdama vaistų norėjau ligą ignoruoti, gal net antro mažuliuko susilaukti, bet liga ant manęs supyko smile.gif Pagyvenusi mėnesį gydymo įstaigose po ilgos pertraukos jaučiuosi tarsi ką tik po diagnozės, kaip naujokė.

Man vėl atnaujino Rebif'ą. Bet šį kartą aš noriu pulti ligą, o ne pasiduoti įvykių tėkmei ar jos eigai, turiu dėl ko tai daryti. Pasiskaitinėjau truputį forumo, šį bei tą pamačiau apie papildus. Gal galite ką konkrečiai patarti? Ir dar vienas praktinis klausimas, sunku man su savo mažyte tvarkytis lauke, gal žinot kokią auklę Vilniuje, galbūt netoli Lazdynų ar Lazdynuose, kuri galėtų su manim ar be manęs pabūti su dukryte lauke? Ar yra daugiau mamyčių, kurioms sunkoka vaikščioti ir auginant vaikutį fizinis krūvis yra per didelis ir kartais privečiantis pulti į neviltį? Juk taip norisi būti pilnaverte mama...

Na va, parašiau visą romaną smile.gif Tikiuos kas norturės kantrybės jį perskaityti.

Sveikatos ir geros nuotaikos!
Atsakyti
Zvaigzdune malonu, kad atejai i musu foruma 4u.gif Uzeik dazniau pas mus smile.gif Del papildu tai pvz as vartoju Omega 3, D vit., lecitinas+ ginko biloba ir dar kartais, kai islenda kokiu simptomu neurorubino kursa sugeriu smile.gif Dar pleciantys mus teigiamai veikia pvz. trental arba sermion wink.gif
Tai kiek is viso metu manai, kad sergi? buvai nutraukus vaistus del nestumo? ar pradejus vel naudoti rebifa sveikata pagerejo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 11 01, 15:40)
Zvaigzdune malonu, kad atejai i musu foruma  4u.gif Uzeik dazniau pas mus smile.gif Del papildu tai pvz as vartoju Omega 3, D vit., lecitinas+ ginko biloba ir dar kartais, kai islenda kokiu simptomu neurorubino kursa sugeriu smile.gif Dar pleciantys mus teigiamai veikia pvz. trental arba sermion wink.gif
Tai kiek is viso metu manai, kad sergi? buvai nutraukus vaistus del nestumo? ar pradejus vel naudoti rebifa sveikata pagerejo? unsure.gif

As tai Cavinton (pleciantis) pageriu. Ir ivairius antioksidantus vartoju, kaip cinka, selena. Aisku ne visus is karto geriu smile.gif kursais 4u.gif Man viena neurologe yra pasakius, kad sergant IS labiausiai reikalingas grynas vitaminas B12.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus ir patarimus 4u.gif
Na, manau, kad sergu apie 16 metų, parašiau ir pačiai baisu pasidarė, bet 14 tai tikrai. Rebifą nutraukiau dėl nėštumo, bet ir nutraukus vis dar nesiryžau bandyti pastoti apie metus, o vaistus atnaujinau tik vakar, tai apie poveikį galiu pasakyti tik tiek, kad bent jau neigiamos reakcijos nebuvo ir tai mane džiugina.

Beje, plečiančių man vakar jau neberašė, nes sako, kad jau nebėra ką daugiau plėst, viskas praplėsta per mėnesį smile.gif Taigi šiam kartui jų užteks smile.gif
Atsakyti
Na tikiuosi man nera IS, galvoje nieko kakle nieko, gal maza tikimybe kad nugaroje kazkas yra smile.gif Stiprybes jums, laikykites, dziaukites gyvenimu ir niekada nepasiduokite smile.gif))
Atsakyti