Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Merginos, o as is neserganciojo puses noreciau paklausti ax.gif o ka Jus turite omeny, kad Jusu niekas nesupranta, nepalaiko... As suprantu, kai ignoruoja ar visai nusisuka... Mano vyras man irgi priekaistauja, kad as jo nesuprantu... bet ka man daryti... juk pakeisti nieko negaliu... as jo isklausau, stengiuosi neapkrauti ivairiais rupesciais, bet... jam vistiek negerai... O be to yra "darboholikas", vis svarsto ka cia dar padaryti... kai pervargsta buna blogai... bet kai sakau, kad nedirbtu, o eitu pailseti - pyksta... doh.gif

Be to, tai as dalyvauju forume ir viska ka suzinau jam rekomenduoju ir pasakoju...

tiesa, kai papasakojau apie Silver rekomendacija atsisakyti gliuteno, pabande... buvo geriau, bet kazkas vis tiek ne taip... ir kadi, ikalbejau, kad pasidarytu maisto netoliaravimo testa - gliutenui netoliaravimo nera... bet rugiu, kvieciu, kukuruzu, soju, karves pieno, kiausiniu ir ankstiniu negali valgyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ČIČI: 26 rugsėjo 2012 - 08:18
Na mano atveju maniskiai vis dar neprisileidzia minties, kad sergu IS huh.gif tik MB susitaike, kaip ir palaiko,bet kartais zmones nesupranta musu savijautos, pvz kaip as nieko tokio neveikus jauciuosi pavargus, galvoja, kad tiesiog tinginyste man uzejo mad.gif arba kai uzeina depresiskos nuotaikos ir pradedu zliumbti, nors tai retai buna, kai pagalvoju apie ateiti ir kokia ji galejo buti be IS, jis sako vat jei man taip butu tai as visai nekreipciau demesio schmoll.gif o paciam galva suskausta ir tragedija biggrin.gif aisku su mumis kartais buna sunku,nes ir kad ligoniu laikytu taves nesinori, bet is kitos puses ir tos paguodos norisi sad.gif
CICI matyt jusu vyras kaip ir as dar nesusitaike su liga, todel atsiranda toks emocinis nestabilumas, kartais norisi issilieti ant visu, niekas neitinka, beto liga mus privercia sumazinti gyvenimo tempus, atsisakyti kai kuriu pomegiu ir tada pradedi galvoti, kodel man taip nutiko doh.gif
Atsakyti
Labas Paneles,

skaitneju as cia viska kelis menesius ir vis norisi parasyti, kad visos einat ne tuo keliu... t.y. taip IS tik trumpam aplopysit ir ilgainiui vis tiek ta problema niekur nedings sad.gif siulau isbandyti alternatyva, kurios padeda ne tik sustabdyti ligos plitima, bet ja ir iveikti wink.gif
as jau ilga laika jauciuosi labai gerai t.y. jokiu IS simptomu jau puse metu wink.gif
Beje, ar zinote, kad IS - TAI NE LIGA? Tokios ligos visai nera. Tai tik simptomu rinkinys , kuris rodo, kad tavo organizmo metabolzimas issiderines taip, kad imunine sistema pradeda save griauti. Ir kuo ilgiau i tai nekreipsite bdemesio, tuo si problema bus gilesne. Durys pro kurias reikia eiti yra, bet ar jus tam pasiruosusios???!!!
rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2012 09 27, 15:09)
Labas Paneles,

skaitneju as cia viska kelis menesius ir vis norisi parasyti, kad visos einat ne tuo keliu... t.y. taip IS tik trumpam aplopysit ir ilgainiui vis tiek ta problema niekur nedings sad.gif siulau isbandyti alternatyva, kurios padeda ne tik sustabdyti ligos plitima, bet ja ir iveikti wink.gif
as jau ilga laika jauciuosi labai gerai t.y. jokiu IS simptomu jau puse metu wink.gif
Beje, ar zinote, kad IS - TAI NE LIGA? Tokios ligos visai nera. Tai tik simptomu rinkinys , kuris rodo, kad tavo organizmo metabolzimas issiderines taip, kad imunine sistema pradeda save griauti. Ir kuo ilgiau i tai nekreipsite bdemesio, tuo si problema bus gilesne. Durys pro kurias reikia eiti yra, bet ar jus tam pasiruosusios???!!!
rolleyes.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif artistas, tai jei jau pasakei A-tai sakyk ir Z wink.gif O paskui jau kiekvienas(-na) nuspres kiek noro, tikejimo ir pasiryzimo tam bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2012 09 27, 13:09)
Labas Paneles,

rolleyes.gif

As su jumis irgi sutinku. drinks_cheers.gif Kiek skaitau si forumiuka, galvoju nejaugi negalima nieko padaryti be vaistu? na svarbu visi patenkinti ir moka dziaugtis kas kaip supranta... 4u.gif Sportuodamas zmogus reguliuoja ir tvarko medziagu apykaita(metabolism) tad kaip ir kazkada minejau kad mityba ir sportas geriausi vaistai nuo IS. smile.gif bet aha as irgi noreciau jusu ta pasiulyma isgirsti. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2012 09 27, 15:09)
Labas Paneles,

rolleyes.gif

Hmm...Žinot, nieko asmeniško, bet gal jūs apie alternatyvas ir ligos įveikimą kalbėkit tada, kai jokių ligos simptomų nebus bent 10 metų... mirksiukas.gif Nes remisijos laikotarpis, su ar be vaistų, gali tęstis ir kelis metus....
Atsakyti
QUOTE(Leda @ 2012 09 28, 09:24)
Hmm...Žinot, nieko asmeniško, bet gal jūs apie alternatyvas ir ligos įveikimą kalbėkit tada, kai jokių ligos simptomų nebus bent 10 metų...  mirksiukas.gif Nes remisijos laikotarpis, su ar be vaistų, gali tęstis ir kelis metus....

Na, mano ligos istorija gana ilga smile.gif ir isbandziau beveik viska smile.gif Sergu 13-14 metu ir per paskutinius 2-3 metus liga tik gilejo ir atakos tik daznejo. Taciau atrades, tai kas veikia ir isitikines, kad tai veiktu beveik visimes (neveiktu, iskyrus tuo, kurie slapcio to neslikaitu) Deja, taip yra, kad dazniausiai pasikliaujame piliule ir linke nieko nekeisti.
Kalbant apie remisijas, tiketina, kad jos bus pakankamai ilgos tik ligos pradzioje. pirmus 10 metu. Veliau, jei nieko nekeisti, to tiketis naivu ir sveikta, kuri , deja, nebus ideali, galima bus palaikyti tik stipriais vaistais.
Mano atveju taip ir buvo - ilga laika viska buvo gana ramu, bet per paskutinius metus i ligonine prigulti tekdavo po 2-3 kartus. Paskutini karta gulejau si sausi ir nuo to laiko suzinojau, kad IS ne liga ir kaip ja iveikti. Sunku buvo patiketi, bet nutariau pabandyti, nes neturejau ko prarasti. Ir dabar jauciuosi kaip agurkas t.y. jokio simptomo. Maza to, sia savaite atlikau kaune dar karta tyrimus - jokiu ligos simptomu. Esu sveikas. O kam idomu su manim galite susisiekti, nes cia niekas neidzia ir neleis kalbetis apie alternatyvas, kurios IS TIKRO PADEDA wink.gif Paprasciausiai visi forumai priziurimi farmafijos ir jokiu budu nedaleistu, kad jus sveiktumet ir jums nebereikteu desimtis ar simtus tukstanciu kainuojancio gydymo. wink.gif Durys yra, bet ar jus noresite pros jas eiti, tai tik Jusu paciu reikalas. Sekmes ir Sveikatos visoms ir visiems
Papildyta:
QUOTE(Rigedora @ 2012 09 27, 23:12)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif artistas, tai jei jau pasakei A-tai sakyk ir Z wink.gif O paskui jau kiekvienas(-na) nuspres kiek noro, tikejimo ir pasiryzimo tam bus smile.gif

Tas artistas sveikas ir labai noretu, kad ir Jums nereiketu daugiau "draugauti" su sia liga wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2012 09 28, 09:39)
Na, mano ligos istorija gana ilga smile.gif ir isbandziau beveik viska smile.gif Sergu 13-14 metu ir per paskutinius 2-3 metus liga tik gilejo ir atakos tik daznejo. Taciau atrades, tai kas veikia ir isitikines, kad tai veiktu beveik visimes (neveiktu, iskyrus tuo, kurie slapcio to neslikaitu) Deja, taip yra, kad dazniausiai pasikliaujame piliule ir linke nieko nekeisti.
Kalbant apie remisijas, tiketina, kad jos bus pakankamai ilgos tik ligos pradzioje. pirmus 10 metu. Veliau, jei nieko nekeisti, to tiketis naivu ir sveikta, kuri , deja, nebus ideali, galima bus palaikyti tik stipriais vaistais.
Mano atveju taip ir buvo - ilga laika viska buvo gana ramu, bet per paskutinius metus  i ligonine prigulti tekdavo po 2-3 kartus. Paskutini karta gulejau si sausi ir nuo to laiko suzinojau, kad IS ne liga ir kaip ja iveikti. Sunku buvo patiketi, bet nutariau pabandyti, nes neturejau ko prarasti. Ir dabar jauciuosi kaip agurkas t.y. jokio simptomo. Maza to, sia savaite atlikau kaune dar karta tyrimus - jokiu ligos simptomu. Esu sveikas. O kam idomu su manim galite susisiekti, nes cia niekas neidzia ir neleis kalbetis apie alternatyvas, kurios IS TIKRO PADEDA wink.gif Paprasciausiai visi forumai priziurimi farmafijos ir jokiu budu nedaleistu, kad jus sveiktumet ir jums nebereikteu desimtis ar simtus tukstanciu kainuojancio gydymo. wink.gif Durys yra, bet ar jus noresite pros jas eiti, tai tik Jusu paciu reikalas. Sekmes ir Sveikatos visoms ir visiems
Papildyta:
Tas artistas sveikas ir labai noretu, kad ir Jums nereiketu daugiau "draugauti" su sia liga wink.gif

Prasau, parasykite man i az, jei galit ax.gif
Atsakyti
Ir man i az apie alternatyvas smile.gif
Atsakyti
Silver, dziugu, kad gerai jauciates thumbup.gif
Bet ar nereiktu kaip tik viesai apie tai kalbeti? g.gif
Taciau bet kokiu atveju, kai turesit laiko, brukstelkit ir man AZ zinute, busiu dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2012 09 28, 08:39)
Paprasciausiai visi forumai priziurimi farmafijos ir jokiu budu nedaleistu, kad jus sveiktumet ir jums nebereikteu desimtis ar simtus tukstanciu kainuojancio gydymo. wink.gif Durys yra, bet ar jus noresite pros jas eiti, tai tik Jusu paciu reikalas. Sekmes ir Sveikatos visoms ir visiems

Radau jusu senesne zinute, cituoju dali:
"3. Papildai. Resveratrolis nuolat, Lecitinas 90 dienu kas tris menesius, Geri probiotikai kas 7 dienas t.y. 7 vartoju, 7 pertrauka, Vit. D po 2000 vienetu ziemos, pavasario metu. (Jau saules yra, tad praejusia savaite baigiau iki rudens). Kadangi beveik nebera is kur gauti B12 tai pradejau naudoti si vitamina. Geriausia naudoti sublingini, kuris pasisavinamas per po liezuviu esancia liauka, ir taip aplenkiamas sudetingas b12 pasisavinimo mechanismas.
4. Super maistas. Naudoju Spirulina, Chia seklas, Goji, Incan uogas, Maca saknies miltelius, Kanapiu, linu, semenu seklas, ziedadulkes. Visa tai kaitaliodamas vartoju kasdiens kaip antioksidantus."

Tai kaip čia tada su tuo farmacininkų bizniu..? ax.gif
Atsakyti
Na ir man parasykit apie alternatyvas
Atsakyti