Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(knielita @ 2012 09 18, 13:58)
Sakykit ar kuno niezejima gali itakoti IS? T.y. ar gali buti sios ligos toks pozymis ir dar domina ar kraujas kazkiek keiciasi sergant sia liga? T.y. kiekis leukocitu, trombocitu, hemoglobinas ir pan?

Manau, kad gali. Teko ir paciai patirti, atsiguldavau vakarais i lova ir nagai i darba kibdavo, bet truko laikinai. Ar tai gali buti pozymis sunku teigti, nes niezeti gali ir del kitu ligu. Del kraujo nieko nezinau.
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2012 09 18, 14:58)
Sakykit ar kuno niezejima gali itakoti IS? T.y. ar gali buti sios ligos toks pozymis ir dar domina ar kraujas kazkiek keiciasi sergant sia liga? T.y. kiekis leukocitu, trombocitu, hemoglobinas ir pan?

Jei vartojate vaistus, atkreipkit demesi I jo salutini poveiki. Gali buti susije.
Atsakyti
Merginos, sakykit, o jus dirbat? As dabar darbo birzoj stoviu, ar sakyt jiem apie liga? Ar jusu darbdavys zino, kokios reakcijos?
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2012 09 19, 13:05)
Merginos, sakykit, o jus dirbat? As dabar darbo birzoj stoviu, ar sakyt jiem apie liga? Ar jusu darbdavys zino, kokios reakcijos?

sveika,
as dirbu, kai buvau darbo birzoj, pries kelis metus, sakiau apie liga, darbingumas 50 proc., bet vistiek siule pamainini-naktini darba bigsmile.gif taip, kad cia itakos liga nedaro schmoll.gif o dabartinis darbdavys nieko nezino, dirbu ir dirbu, jei sanatorija, sakau, stuburo problemos, jei kazkiek blogai einu-patempiau koja sportuodama, taip kol kas ir sukuosi, kaip elgsiuos toliau-nezinau schmoll.gif
daznai zmones nieko nezino apie musu liga, todel reakcijos buna visokios, pvz. jo jo, zinau, mano mociute irgi sirgo lotuliukas.gif
p.s. kiek zinau, kraujas ligos tikrai nerodo, o nieztet gali nuo vaistu, bent jau man taip budavo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalmatinas: 19 rugsėjo 2012 - 14:11
Aciu uz atsakyma, vadinasi teks pasitelkt ismone ir nekaltai meluot biggrin.gif
Mes su brangiausiu svarstom ar keltis is didmiescio i mazesni gimtaji miestuka, arciau tevu, galvoju gal grynesnis sodo oras butu i nauda, o ir savas kiemas butu puiki proga pajudet, padirbet, krapstytis zemeje as megstu lotuliukas.gif be to vaikuciu noriu, visko noriu noriu blush2.gif tik Dievulis lai sveikatos duoda, ir man, ir jums, ir visiems sergantiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2012 09 19, 15:43)
Mes su brangiausiu svarstom ar keltis is didmiescio i mazesni gimtaji miestuka, arciau tevu, galvoju gal grynesnis sodo oras butu i nauda, o ir savas kiemas butu puiki proga pajudet, padirbet, krapstytis zemeje as megstu  lotuliukas.gif  be to vaikuciu noriu, visko noriu noriu  blush2.gif 

Jei galimybės leidžia gal ir visai neblogai būtų, kai vaikutį turėsi tėvai ir pažiūrėti padės, apsigydik dabar ir nelauk, gimdyk - pasitark su gydytojais, nes šiaip sako pastoti per remisiją reikia. O tau jau pagerėjo aptirpimai?
Man tie pirštai dar neatsigauna, bet atsigaus kur jie dings biggrin.gif Dabar virusą gydomės su vyru - gerklė nosis ir temperatūra 37,3 turiu tai žiūrint, kad mano visad 35,8 tai visai nemažai.
Sveikatytės tau kuo geresnės ir gal kartu planuosimės mirksiukas.gif
Kiek tau metų neatsimenu?
Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2012 09 20, 08:21)
Jei galimybės leidžia gal ir visai neblogai būtų, kai vaikutį turėsi tėvai ir pažiūrėti padės, apsigydik dabar ir nelauk, gimdyk - pasitark su gydytojais, nes šiaip sako pastoti per remisiją reikia. O tau jau pagerėjo aptirpimai?
Man tie pirštai dar neatsigauna, bet atsigaus kur jie dings  biggrin.gif  Dabar virusą gydomės su vyru - gerklė nosis ir temperatūra 37,3 turiu tai žiūrint, kad mano visad 35,8 tai visai nemažai.
Sveikatytės tau kuo geresnės ir gal kartu planuosimės mirksiukas.gif
Kiek tau metų neatsimenu?

Aciu 4u.gif Man po truputeli gereja, jau kaklas beveik atitirpo, labiausiai nutirpus peda, plastaka ir galva, dar ausis uzgulta. Dar snarglioju, bet jau nebekarsciuoju. Ryt pas daktarus.
Del pastojimo as daug svarstau, ka man daryt, neturiu dabar jokio darbo, jokiu pajamu, tik MB dirba. Bandysiu su daktare pakalbet, ar pirma vaistai ar vaikai. Paradoksas: pati dirbau embriologe, prisidedavau prie kudikelio pradejimo. Vis sakydavau, kuo anksciau, tuo sansai geresni, o pati guma tempiu. Butu smagu kartu planuotis, vis ne viena.
Man 26 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2012 09 18, 11:58)

Sveika smile.gif Man pagrinde tikniezejimas ir buna kaip simptomas smile.gif kartais taip kasausi atrodo iki kraujo prikasysiu biggrin.gif
Atsakyti
Man ir kartais buna niezti kaire puse, kurioje buvo atakos, bet neilgai ir neikyriai g.gif nesuprasi nuo ko unsure.gif
Atsakyti
Labutis,

Kas del vaiku mergaites, tai bent jau man keli gydytojai sake, kol jauna tol bandyk ir kol jauties gerai, nes paskui negali zinot 4u.gif Nestumo metu tikrai labai retas atvejis, kad pablogeja. Po gimdymo gali, maitinimas taip pat nerekomenduojamas.

O del visu nieztejimu ar kazkokiu atsiradusiu skausmu, nesupykit, bet nesiekit visko su liga. Tikrai ne visi negalavimai su tuo susije 4u.gif Taip tik save blogai nuteikiat, o toks nusiteikimas netinkamas. Suprantu, kad daugelis su liga susipazinot visai neseniai ir kartais sunku su tuo apsiprasti, bet reikia. Mano tikslas ne paskaitas Jums skaityt, bet noriu Jums padet 4u.gif Pozityvus mastymas daro stebuklus, tik reik pasistengti mastyti kitaip 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2012 09 20, 19:58)
Labutis,

Kas del vaiku mergaites, tai bent jau man keli gydytojai sake, kol jauna tol bandyk ir kol jauties gerai, nes paskui negali zinot  4u.gif  Nestumo metu tikrai labai retas atvejis, kad pablogeja. Po gimdymo gali, maitinimas taip pat nerekomenduojamas.

O del visu nieztejimu ar kazkokiu  atsiradusiu skausmu, nesupykit, bet nesiekit visko su liga. Tikrai ne visi negalavimai su tuo susije  4u.gif Taip tik save blogai nuteikiat, o toks nusiteikimas netinkamas. Suprantu, kad daugelis su liga susipazinot visai neseniai ir kartais sunku su tuo apsiprasti, bet reikia. Mano tikslas ne paskaitas Jums skaityt, bet noriu Jums padet  4u.gif  Pozityvus mastymas daro stebuklus, tik reik pasistengti mastyti kitaip 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Dekui uz palaikyma ir patarimus 4u.gif as tikrai zinau kad niezejimas ir tirpimai nuo ligos, siaip jokiu kitu simtomu neturiu, taip ji man ir pasireiskia doh.gif Jo Optimizmas labiausiai padeda (pas mane jo perteklius, jei kam reikia pasidalinsiu biggrin.gif ) As pritariu kai anksiau kazkas minejo, kad maziau literaturos skaityti apie IS biggrin.gif As dar zalia metai kaip draugauju, bet labai dziaugiuosi kad zinau tik kiek kiek reikia smile.gif
O vat del vaiku smile.gif sakot anksiau geriau, ta prasme? man 24m dar vaiku NENORIU nestuke.gif .... tai kaip paskui? neverta bandyti? ar kazkoks maximum amzius nustatytas tam? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2012 09 20, 23:58)
Labutis,

Kas del vaiku mergaites, tai bent jau man keli gydytojai sake, kol jauna tol bandyk ir kol jauties gerai, nes paskui negali zinot  4u.gif  Nestumo metu tikrai labai retas atvejis, kad pablogeja. Po gimdymo gali, maitinimas taip pat nerekomenduojamas.

Del maitinimo, as su tavimi nesutinku, nera taip, kad nerekomenduoja, maitini jei gali, jei gerai jautiesi ir nevartoji vaistu. Neesu niekur girdejus, kad nerekomenduotu, atvirksciai gaudavau palaikma ir linkejimus, kad maitinciau kuo ilgiau. mirksiukas.gif
Atsakyti