Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(ruteleee26 @ 2012 08 23, 17:27)
Kas cia per preparatas? niekada tokio negirdejau g.gif Na del trentalio tai prie tirpimu neurologai siulo pagerti savaitele, bet jei lb tirpsta manau vien jisai stebuklo nepadarys schmoll.gif

Na cia gal ir prisigalvoju del tos Lidos smile.gif tai lieknejimo tabletes, bet kiek matau zmones serga ir ne suzalotu organizmu smile.gif tai tiek to.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(buenita87 @ 2012 08 23, 19:02)
Sveikos, zinot viena vaka sedejau ir galvojau kaip galejau pasigauti ta bjaurybe... I galva sove mintis.... As zinot preparata Lida? Gal esate bandziusios? smile.gif  blush2.gif

skaiciau kas tai yra, bet to brudo noras nekilo pavartot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(buenita87 @ 2012 08 23, 19:02)
Sveikos, zinot viena vaka sedejau ir galvojau kaip galejau pasigauti ta bjaurybe...

Sveiki, as irgi apie tai galvoju, bet man i galva tik viena mintis ateina, per daug save spaudziau pati ir leidau spausti kitiems. Bet viska galutinai suede man darbas, daugiau net nenoriu i ta isprotejusiu puse paziuret schmoll.gif Nes simptomatika ir prasidejo darbe, mazdaug po metu darbo.
Atsakyti
Visi manau apie tai pagalvoja. Bet kokiu atveju, manau labiausiai pakenke stresas, itampa, nuovargis. Visos ligos prasideda nuo nervu..
Atsakyti
Man atrodo, jog kazkas su genetika cia bus susije g.gif juk kiti zmones ir stresuoja daug ir aria darbe, bet IS neturi unsure.gif o pas mus matyt kai organizmas stipriai issenka ir islenda ta bjaurybe, kazkur giliai tunojusi mad.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 08 24, 10:40)
Man atrodo, jog kazkas su genetika cia bus susije g.gif juk kiti zmones ir stresuoja daug ir aria darbe, bet IS neturi unsure.gif o pas mus matyt kai organizmas stipriai issenka ir islenda ta bjaurybe, kazkur giliai tunojusi mad.gif

sunku pasakyt, bet pvz. IS paveldijimo tikimybe minimali. bent jau pas mus per kelias kartas niekas panasaus susirgimo nera turejes ir visi tik sirdies ligas turi.
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2012 08 24, 11:07)
sunku pasakyt, bet pvz. IS paveldijimo tikimybe minimali. bent jau pas mus per kelias kartas niekas panasaus susirgimo nera turejes ir visi tik sirdies ligas turi.

Pas mane atrodo irgi niekas nesirges IS smile.gif bet mamai neseniai MRT dare, rado demielizuojanti zidinuka galvoje, kuri kaip parasyta reikia stebeti g.gif bet ji insulta turejo, tai gal del jo atsirado tas zidinelis, nors anksciau jo nebuvo unsure.gif as vis bandau nutempt ja pas neurologus, bet ji uzsispyrus neina sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteleee26: 24 rugpjūčio 2012 - 11:17
Sveikutės, Lidos negėriau.
Man išlindo po diplomų- pervargus buvau žiauriai ir mamai operaciją darė- žadėjo visą pėdą nupjauti..bet pakako pusės..tai viskas ir susidėjo. Nemiga, stresas, o šiaip kaip suprantu pirma ataka buvo 13 metų kai nutirpo pusė kūno- dešimčiai minučių, net pusė liežuvio- viskas dešinėj pusėj ir 10 metų daugiau nepasikartojo.
Manau man asmeniškai prisidėjo - judrus mano būdas ir miegas po 6 h.
Atsakyti
O as pradzia tapatinu su pirma kart gyvenime gauta narkoze verysad.gif Esu, ko gero, gerokai uz jus visas vyresne, taigi pasireiske liga ne jaunysteje (dar nera 2 metu kaip diagnozuota). Ir dideliu stresu jokiu tuo metu nepatyriau... Turbut nera jokiu "taisykliu" nuo ko ir kada ji gali islysti...
Atsakyti
Uoj net nzn siaup as niekad nestresavau ir nestresuoju, nesinervuoju gyvenu gerai nera del ko pergyventi. Jo kazkaip manau man pasireiske nuo silpnos imunines sistemos, mano teta neurologe juokauja kad "lasiniu jaunystei nevalgei ant salotu visa gyvenima padauji ir dar mesos nevalgai, todel ir sergi" ax.gif kazkaip netikiu ja.... smile.gif ai na turim gyvenimo isbandyma tai ir bandom, kartais pati papokstauju " likimas dave IS tai gal nors vezio negausiu" nes dauguma aplinkui vezininkai 4u.gif
Atsakyti
Panirau į " vandenį" ne tiesiogine prasme, bet niekad to nebuvo. Galvoje užia , užgulo ausys. Jausmas iš ties toks, kaip įkišus galvą į vandenį. verysad.gif
Jau kokią savaitę taip. Ar kaip taip yra buvę? Niekad nepatyriau tokio jausmo.
Nutirpimai svaigulys tai aišku, o čia kas dabar? Gal as žino ką daryt, gal kokių vaistukų pagert. Nenoriu aš pas gydytojus lakstyt- jau taip paėdė.
Pasidalinkit patirtimi.

Gretutelka, kodėl grėžti prie vaistukų ir ką reiškia duos?
Ir dar prie to pačio kas vartoja vaistukus. Vieni vartoja Capaxsone, Avonex kiti Rebif. Ar jie čia kuom labai skirias?
Atsakyti
QUOTE(voriukai @ 2012 08 25, 07:12)
Panirau į " vandenį" ne tiesiogine prasme,  bet niekad to nebuvo. Galvoje užia , užgulo ausys.  Jausmas iš ties toks, kaip įkišus galvą į vandenį.  verysad.gif
Jau kokią savaitę taip.  Ar kaip taip yra buvę?  Niekad nepatyriau tokio jausmo.
Nutirpimai svaigulys tai aišku, o čia kas dabar?  Gal as žino  ką daryt, gal kokių vaistukų pagert. Nenoriu aš pas gydytojus lakstyt- jau taip paėdė.
Pasidalinkit patirtimi.

Gretutelka, kodėl grėžti prie vaistukų ir ką reiškia duos?
Ir dar prie to pačio kas vartoja vaistukus. Vieni vartoja Capaxsone, Avonex kiti Rebif. Ar jie čia kuom labai skirias?

o spaudimas nepakiles? g.gif nes man jei uzia ausyse buna problemos su spaudimu.
as nusimusu su cinamonine arbata, nors vaistinej maciau yra ir arbata spaudima mazinanti.

griztu, nes juos turejau anksciau. skyre pagal eile. kadangi planavom vaikiuka, vaistu buvau atsisakius. tai dabar jau 3 metai, kaip buvau be ju. kadangi liga nori, nenori siek tiek bande lyst, del savo pacios labo geriau nerizikuot ir test gydyma.
vaistai skiriasi, nes skiria juos pagal likvoro tyrima + magnetini rezonansa. ziuri kiek zidinuku. copaxone yra pats silpniausias is ju, taciau leidziamas kasdien. kiek kalbejau su gydytoja, greiciausiai juos vel ir gausiu, nes man premisija ir liga tik 1 balo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gretuteka: 25 rugpjūčio 2012 - 07:31